Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, ely3 napisał:

W ręcznej by się znalazło jedno nazwisko na poziomie Karabatica.. W hokeju sa hokeiści , którzy ostatnio  20 lat osiągnęli więcej niż Ovi 

Tutaj też się zgadzam, Ovi to maszyna ale mam dwóch kandydatów wyżej, w ręcznej niekoniecznie.

Godzinę temu, ernie9005 napisał:

A Owieczkin jest bezsprzecznie juz legenda NHL.

Jeste legendą ale na poziomie 10-12 miejsca w historii. Weź sobie ranking i na bank jest jeden Europejczyk zawsze ponad Rosjaninem. A nad nim mam conajmniej dwóch trzech , którym widziałem .. A Kanadyjczycy mają coś ok 3-4 , których ja widziałem tylko w Starym Kinie.. To nawet nie jest najbardziej legendarny aktywny hokeista

OVi jest jak pewien znany Europejczyk  w kosza. Fajny zrobił raz tytuł ale byli od niego lepsi. I tu jest dokładnie to samo. Piękna kariera ale to nie jest TOP5 a nawet TOP10 w historii NHL a co dopiero hokeja

1 minutę temu, mac napisał:

usunalem, ale troche slabe, skoro piszesz ze ledwo top10 i nawet nie mozna podac kontrargumentu..

Żeby był i wilk syty, i owca cała to napiszę, że @mac wrzucił linka do argumentów za tym, że Owieczkin to goat ponad Gretzkym i wyraził opinię, że te argumenty są sensowne.

2 minuty temu, mac napisał:

usunalem, ale troche slabe, skoro piszesz ze ledwo top10 i nawet nie mozna podac kontrargumentu..

Możesz byleby to byly argumenty dotyczące tylko tego co osiagnął OVi poza oczywiście upiciem i pobudka w fontannie miejskiej po zdobyciu Pucharu Stanleya

Owieczkin będzie GOAT-strzelcem (w sumie nawet już jest według wielu), ale nie GOAT-zawodnikiem. Co najmniej kilka innych nazwisk jest mocniejszych i BMF dość dobrze określił, mniej więcej jego pozycję w historii. I nikt mu tu nie umniejsza, bo wiadomo, że to żywa legenda, ale konkurencja jest mega mocna. 

4 minuty temu, ely3 napisał:

OVi jest jak pewien znany Europejczyk  w kosza. Fajny zrobił raz tytuł ale byli od niego lepsi. I tu jest dokładnie to samo. Piękna kariera ale to nie jest TOP5 a nawet TOP10 w historii NHL a co dopiero hokeja

~Top10 w historii hokeja to top2 swojego pokolenia, i tak jest z Owieczkinem, raczej zajebista sprawa biorąc pod uwagę, że w hokeju są trzy mocno różne pozycje i każda z nich w ~top15 ma kilku przedstawicieli, w koszu jest niby 5, ale takiego rozróżnienia na role na parkiecie nie ma.

W hokeju jest ~konsensus co do tego, kto jest w top4 w historii i właściwie jeden zawodnik, kilkanaście lat młodszy od Owieczkina, ma szansę zrobić z tego top5 -- tak jakby ktoś jeszcze planował hokejowe wybory, aczkolwiek może nie powinienem tego pisać. 

Godzinę temu, Reikai napisał:

Jedna strona zaczęła wyskakiwać z Magdalena środa jakby co

Poza tym please, julek i negatywna stygmatyzacja w dyskusji tworzą jedność 

Sroda byla odpowiedzia na Korwina (i to ktoregos z kolei :) )

trzymaj sie chronologii

ale z druga czescia sie zgadzam - jak brakuje merytoryki to musicie mnie stygmatyzowac :)

1 godzinę temu, BMF napisał:

Nom, zakładam, że najbardziej utytułowany przedstawiciel dyscypliny w historii nie wyleci poza top7, ale pewnie julekstep dałby wyżej Kamila Majchrzaka (jak sprawdzi kto to).

jedni wola jezdzic topowym lambo

inni wola najlepsza lade - bo jest 'najlepsza w swojej populacji'

co kto lubi!

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, julekstep napisał:

Sroda byla odpowiedzia na Korwina (i to ktoregos z kolei :) )

trzymaj sie chronologii

ale z druga czescia sie zgadzam - jak brakuje merytoryki to musicie mnie stygmatyzowac :)

jedni wola jezdzic topowym lambo

inni wola najlepsza lade - bo jest 'najlepsza w swojej populacji'

co kto lubi!

Załóżmy, że hipotetyczny gość ma dwie córki. Obie lubia biegac. Po wygranych na swoich dystansach przychodzą do tego gościa, żeby się pochwalić. On im odpowiada: "No super, ale chłopcy biegają szybciej, więc mi to lata. Jesteście jak Lady przy Bugatti". Na to one się pytają: "To co mamy zrobic? Jesteśmy dziewczynami - nie przeskoczymy tego. Dlatego rywalizujemy z innymi dziewczynami". Na to gościu odpowiada: "No rywalizować sobie możecie, ale nie bardzo mnie to interesuje. A w sumie pół populacji Ziemii nie powinno uprawiać sportu, bo osiąga znacząco słabsze wyniki od drugiej połówki".

7 minut temu, Pablo81 napisał:

Załóżmy, że hipotetyczny gość ma dwie córki. Obie lubia biegac. Po wygranych na swoich dystansach przychodzą do tego gościa, żeby się pochwalić. On im odpowiada: "No super, ale chłopcy biegają szybciej, więc mi to lata. Jesteście jak Lady przy Bugatti". Na to one się pytają: "To co mamy zrobic? Jesteśmy dziewczynami - nie przeskoczymy tego. Dlatego rywalizujemy z innymi dziewczynami". Na to gościu odpowiada: "No rywalizować sobie możecie, ale nie bardzo mnie to interesuje. A w sumie pół populacji Ziemii nie powinno uprawiać sportu, bo osiąga znacząco słabsze wyniki od drugiej połówki".

Idz córciu na paroilmpiade, tam się nadajesz.

20 minut temu, MarcusCamby napisał:

Konflikt między męskim i żeńskim trwa już parę dekad, bo tutaj nie ma dysproporcji finansowej jak w innych sportach. Temat rozwinę po powrocie do domu. 

U mnie w każdym razie tenisistki będą zamykać listy, bo jestem w obozie Gillesa Simon i jemu podobnych :)

Swietne podejscie.

Zeby wejsc na sam szczyt musialy byc najlepsze z polowy populacji. 

Jednym slowem kobiecy sport do likwidacji.