Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, ernie9005 napisał:

Nie znam się na hokeju, wybrałem jednego z dwóch - trzech graczy, których znam od ok. 15 lat jako należącego do ścisłej elity. 

Poza tym w siatkówce czy ręcznej chyba trudno o wskazanie jakichś ikonicznych postaci.

Oj, uwierz, że parę by się znalazło, choćby w naszym kraju...

Wlazły, Kurek, Bielecki, Gosia Glinka...

Edytowane przez bulek

11 minut temu, bulek napisał:

Oj, uwierz, że parę by się znalazło, choćby w naszym kraju...

Wlazły, Kurek, Bielecki, Gosia Glinka...

Chodzi mi o to, że jeśli chodzi o siatkówkę czy reczna to Włosi, Brazylijczycy, Rosjanie, Francuzi, czy Serbowie moga miec wlasne top 10 all time i nie bedzie tam żadnego z wymienionych przez Ciebie zawodnikow.

A Owieczkin jest bezsprzecznie juz legenda NHL.

He he. 

1 minutę temu, ernie9005 napisał:

W hokeju do wyboru był gość, który mógłby konkurować z Gretzkym gdyby nie kontuzje, fan favourite (nie wiem czy tutaj) etc. 

Chciałem brać tego Fina, ale jednak biegi bez Afryki sprzed 100 lat to kiepskie do opakowania. 

10 minut temu, ernie9005 napisał:

Chodzi mi o to, że jeśli chodzi o siatkówkę czy reczna to Włosi, Brazylijczycy, Rosjanie, Francuzi, czy Serbowie moga miec wlasne top 10 all time i nie bedzie tam żadnego z wymienionych przez Ciebie zawodnikow.

Z pewnością wszystkie te kraje mają swoich bohaterów i to jest normalne. Niemniej my robimy to we Polsce, więc można trochę nagiąć pod swoich. Poza tym jest takie powiedzenie: "cudze chwalicie swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie". Poza tym Karol to legenda all ever.

A jakiegoś ruska to ja mam z kolei gdzieś, ale rozumiem, że ktoś może go szanować. Dla mnie to pan nikt, ale to moja subiektywna ocena.

Ciekawe czy w innych drużynowych pójdzie w tym drafcie dwóch takich, którzy u mnie by dostali dobre miejsca.

W ogóle jest jeden bardzo fajny kolo, który niestety chyba nie wpasowuje się zbyt dobrze w tę formułę z takim podziałem na kategorie, a aż żal żeby nie było go w tej zabawie.

Teraz, Reikai napisał:

Hahha BMF jaki bust, nie wiesz ze kobiety nie nadaja sie do sportu i w setce szachistow jest jedna kobieta, bo sa mniej inteligentne?

Nom, zakładam, że najbardziej utytułowany przedstawiciel dyscypliny w historii nie wyleci poza top7, ale pewnie julekstep dałby wyżej Kamila Majchrzaka (jak sprawdzi kto to).

Godzinę temu, ernie9005 napisał:

Poza tym w siatkówce czy ręcznej chyba trudno o wskazanie jakichś ikonicznych postaci.

W ręcznej by się znalazło jedno nazwisko na poziomie Karabatica.. W hokeju sa hokeiści , którzy ostatnio  20 lat osiągnęli więcej niż Ovi 

28 minut temu, Kily napisał:

Nie chodzi mi o meritum, tylko o sam zabawny fakt, że to akurat Wy, zadeklarowani antykorwiniści, zostaliście uosobieniem Korwina w tej dyskusji.

dla mnie z kolei najzabawniejszy jest fakt, że aby wygrać dyskusję, to jedna strona zaczęła używać takiej negatywnej stygmatyzacji ; ]

poza tym nawet w tenisie kobiety nie mają podjazdu do facetów i to chyba było główne przesłanie "korwinistów"?

1 minutę temu, lorak napisał:

dla mnie z kolei najzabawniejszy jest fakt, że aby wygrać dyskusję, to jedna strona zaczęła używać takiej negatywnej stygmatyzacji ; ]

poza tym nawet w tenisie kobiety nie mają podjazdu do facetów i to chyba było główne przesłanie "korwinistów"?

Jedna strona zaczęła wyskakiwać z Magdalena środa jakby co

Poza tym please, julek i negatywna stygmatyzacja w dyskusji tworzą jedność 

Edytowane przez Reikai

Godzinę temu, P_M napisał:

O kurde, coś słabe te wybory teraz poszły... 

Prawdziwa zabawa to się zacznie jak w nodze i koszu pójdą wszystkie wybory z górnej połówki, bo tam raczej dość sztywne rankingi są i praktycznie niemożliwe będzie przystealować, ba, będzie można się mocno przejechać :)