Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Problemem Bryanta nie jest, że jest z LA, a fakt, że na małym forum dyskursywnie kształtuje się pewne poglądy, no i z Bryantem najpierw się dyskutowało jak daleko jest od Jordana, potem czy był wymiatającym obrońcą, w międzyczasie czy on czy LeBron, ewentualnie Bryant vs Duncan - i Bryant w każdej z tych dyskusji dostawał po dupie, więc po latach jest mniej więcej tam na forumku, gdzie powinien być gracz z 1x MVP RS + 2x MVP finałów (~lider tiera z Jerrym Westem czy innym Garnettem).

To na swój sposób byłoby pasjonujące gdyby ktoś wszedł z buta i zaczął pisać te wszystkie przerabiane już na forum tezy, tak że trzymam kciuki, niech ten dział płonie. 

#teamDRK

40 minut temu, RappaR napisał:

w 2008 3 z 7 graczy Francji było w 7 najlepszych graczy turnieju. Karabatica nie było

w 2012 był faktycznie najlepszym graczem Francji

w 2020 4 z 7(większość, LOL!) było w 7 najlepszych graczy turnieju. Bez Karabatica

2008, 2012, 2020( właściwie 2021) więc triumfował w trzech różnych dekadach.

Bądźmy sprawiedliwi i dodajmy co z 2016. Tu ,,jedynie" srebro ale Karabatic znów w 7 najlepszych graczy turnieju. I to tylko wyroznienia z IO.

Więc poprawiam 2xMVP z IO, 2x MVP z MŚ (ogólnie całego turnieju, a nie tylko na pozycji), 2xMVP ME (też całego turnieju).

Twoje twierdzenie, że Karabatić generalnie indywidualnie nie dominował jest generalnie nieco na wyrost.

13 minut temu, BMF napisał:

Problemem Bryanta nie jest, że jest z LA, a fakt, że na małym forum dyskursywnie kształtuje się pewne poglądy, no i z Bryantem najpierw się dyskutowało jak daleko jest od Jordana, potem czy był wymiatającym obrońcą, w międzyczasie czy on czy LeBron, ewentualnie Bryant vs Duncan - i Bryant w każdej z tych dyskusji dostawał po dupie, więc po latach jest mniej więcej tam na forumku, gdzie powinien być gracz z 1x MVP RS + 2x MVP finałów (~lider tiera z Jerrym Westem czy innym Garnettem).

Szczerze dziękuję za przystępne wyjaśnienie w kilku zdaniach, bo nie będę musiał jakiś zamierzchłych wątków przeszukiwać. 

Ale nadal nie rozumiem dlaczego nie docenia się tytułów tu na forum, tylko bardziej preferuje wyróżnienia typu MVP.  Np o wyróznieniach MVP Karabaticia napisalem dopiero, gdy kolega Rappar się do nich odniósł, aby wyjaśnić wątpliwości. I, wracając do NBA, nie mówię że MVP RS jest nic nie warte, bo to wartościowa rzecz. Ale wg mnie pierścień ważniejszy.

32 minuty temu, julekstep napisał:

na szczęście wyprzedził go kolo z top-1/2, więc luzik!

Który to?

6 godzin temu, julekstep napisał:

i czemu żałosny argument?

No megs żałosny .. Jeśli Twój argument jest taki to nieprawda ,że dominowała bo pokonywała kobiety a powinna mężczyzn. Aż taki masz żal ,że Szewińska wygrała GOAT w sporcie polskim w poprzednim ATF.

To że się nie znasz na sporcie to już podkreśliłeś tu kilka razy więc nie dziwota ,że kolejny raz nie używasz sportowych argumentów. Nihil Novi..

Na pływaniu się nie znasz. Na tesnisie też nie. Na siatkówce i kolarstwie.Znasz się na <MMA bo tylko tam wszedłeś w dyskusję merytoryczną . W kązdym innym nie

50 minut temu, ely3 napisał:

No megs żałosny .. Jeśli Twój argument jest taki to nieprawda ,że dominowała bo pokonywała kobiety a powinna mężczyzn. Aż taki masz żal ,że Szewińska wygrała GOAT w sporcie polskim w poprzednim ATF.

To że się nie znasz na sporcie to już podkreśliłeś tu kilka razy więc nie dziwota ,że kolejny raz nie używasz sportowych argumentów. Nihil Novi..

Na pływaniu się nie znasz. Na tesnisie też nie. Na siatkówce i kolarstwie.Znasz się na <MMA bo tylko tam wszedłeś w dyskusję merytoryczną . W kązdym innym nie

Nie każdy jest takim ekspertem we wszystkim jak Ty i Staryfan :)

@Sewer

Wiedziałem ,że w końcu ktoś wrzuci rugby i obawiałem się ,że to będzie Lomu. To będzie ciekawe jak to wypadnie w głosowaniu. Bo potocznie Lomu jest uważany za największego w hisotrii rugby ale za nim nie stoją sukcesy.. Tak naprawde mam wyżej 3 innych graczy. Nie będę spojlorować i nie wrzucę co i jak ale Lomu dla mnie nie jest GOATEM.. 

Godzinę temu, ely3 napisał:

Chyba nie tylko ja tutaj eksperymentuję 

2 godziny temu, ely3 napisał:

No wlasnie dostales merytoryczne cytary mowiace o tym ze topowe tenisitki dostaja wpierdol od tenisistow z drugiej setki rankingu - oczywiscie do tego sie nie odniosles tylko triumfujesz bo inni przyznaja sie do googlowania a nie udaja ekspertow xD (chociaz po Twojej wtopie z Maradona chyba juz kazdy ma swiadomosc ze jak sie wejdzie glebiej w Twoje ekspertyzy to na kazdym kroku znajdzie sie babole typowe dla srednio zaawansowanego googlowicza xD)

Tak wiec Steffi Graf bedzie najgorszym graczem w tenisa jesli nikt inny tu nie wybierze zadnej kobiety. Za to bedzie utytulowana! uuu!

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, ely3 napisał:

@Sewer

Wiedziałem ,że w końcu ktoś wrzuci rugby i obawiałem się ,że to będzie Lomu. To będzie ciekawe jak to wypadnie w głosowaniu. Bo potocznie Lomu jest uważany za największego w hisotrii rugby ale za nim nie stoją sukcesy.. Tak naprawde mam wyżej 3 innych graczy. Nie będę spojlorować i nie wrzucę co i jak ale Lomu dla mnie nie jest GOATEM.. 

Oglądam rugby, co nie co się interesuje tematem i dla mnie Lomu jest GOAT i nie chodzi tu tylko o sukcesy ale o wpływ jaki miał na dyscyplinę, atletyzm, widowiskowość - jest w rugby era przed i po pojawieniu się Lomu, to jest fakt i choćby dlatego zasługuje żeby się tu znaleźć.

Z tymi babkami w tenisie zalezy jakie kryterie oceniania przyjmiemy. Czy pojedynek 1 na 1, czy moze po prostu bycie najlepszym w swojej dziedzinie/zbiorze. W przypadku pierwszym, to zawodnicy MMA powinni byc na czolowych pozycjach, a Ali, Floyd czy inne kozaki w boksie dalej, a najlepiej to tam wjebac kogos z krav magi bo moze by im dal rade kopnac w torbe :] 

Jak ktos nie ocenia solowki 1 na 1, to kobiety w tenisie jak najbardziej maja prawo byc wysoko.

1 minutę temu, julekstep napisał:

pls lol

No wlasnie dlatego absurdem jest zrownywanie wszystkiego do pojedynku 1 na 1 i kto by wygral z kim. U mnie babki beda oceniane na podstawie tego jak dominowaly swoja dyscypline, a nie czy by wygraly z facetem.

Edytowane przez Reikai

2 minuty temu, Reikai napisał:

No wlasnie dlatego absurdem jest zrownywanie wszystkiego do pojedynku 1 na 1 i kto by wygral z kim.

Jeśli naprawdę sądzisz, że zawodnik MMA przegrałby z Krav Magą, bo ten potrafi "kopnąć" w jaja, to nawet mi nie chce się dalej wchodzić w dyskusję 

10 minut temu, julekstep napisał:

(chociaz po Twojej wtopie z Maradona chyba juz kazdy ma swiadomosc ze jak sie wejdzie glebiej w Twoje ekspertyzy to na kazdym kroku znajdzie sie babole typowe dla srednio zaawansowanego googlowicza xD)

No jak w poprzednim ATF twierdził, że Bohr nie miał żadnych osiągnięć w chemii, przegrywa nawet w podręcznikiem do chemii dla gimnazjum :D

3 minuty temu, Reikai napisał:

No wlasnie dlatego absurdem jest zrownywanie wszystkiego do pojedynku 1 na 1 i kto by wygral z kim. U mnie babki beda oceniane na podstawie tego jak dominowaly swoja dyscypline, a nie czy by wygraly z facetem.

Chyba wybiorę kogoś tylko po to żeby zweryfikować Twoją teorię:) ale jestem pewny że ludzie tak nie będą oceniać:)

Godzinę temu, fluber napisał:

Chyba nie tylko ja tutaj eksperymentuję 

No niby ely3 hardkorowy trollizm odwala w tych dwoch ostatnich atfach...z drugiej strony czy az tak bardzo to sie rozni od jego standardowej aktywnosci na forum? Ot po prostu zintensyfikowal swoje dzialania :)

6 minut temu, Reikai napisał:

patrz co napisal Rappar

wierzyc w skutecznosc krav magi vs realne sporty walki to troche jak wierzyc kolczom :)