Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

@DRK A Ty tak spechalnie wybierasz kontrowersyjnie? Na zasadzie nieważne jak ważne by mówili? Bo to forum raczej już od dawna nie szanuje Kobiego a ci go szanują to raczej nie śledzą tego... Podobnie z Pele. . Jakby nie @fluber ,który się kieruje chyba młodzieńczymi miłościami to byłbyś pewniakiem do ostatniego miejsca

2 minuty temu, ely3 napisał:

A ma to jakieś znaczenie? Bo jeśli liczą się sukcesy to to jest steal choć to zawsze zależy od głosujących .Ale dominacja. Sukcesy stawiają ją na podium bez względu na płeć

Tak naprawdę to powinna byc dyskusja ona czy Djokovic. Kto jest lepszy..

no imho poziom konkurencji ma dość spore znaczenie

bo jak nie to jakiś dominator gówno lig może być wyżej od faktycznych goatów (Schmidt > Jordan itd)

1 minutę temu, ely3 napisał:

No akurat konkurencja nie była zła w tamtych czasach...

ciągle najlpsza konkurentka Graf przegrałaby z jakimś 50tym typem z rankingu w tamtym czasie :) 

niestety jest tylko kilka sportów gdzie kobity nie wypadają totalnie beznadziejne w zestawieniu z typami

Edytowane przez julekstep

Teraz, ely3 napisał:

To raczej żałosny argument ... Śmierdzi desperacją

śmierdzi desperacją dlatego że pisałem już o tym przed rozpoczęciem draftu? (sugerując regulaminowe wyłączenie kobiet z atfa)?

i czemu żałosny argument? randomowy typ z top10 z lat w których grała Steffi Graf był lepszy w tenisa niż Steffi Graf. Życie.

Teraz, Qcin_69 napisał:

Julkowi po prostu głupio ze w 1 rundzie wybrał Federera, który nie jest w top3 (bez podziału na płeć)- ba, prawdopodobnie jest dopiero 5 na liście 

aha

https://www.topendsports.com/sport/tennis/men-v-women.htm

mój ulubiony fragment:

During the 1998 Australian Open, sisters Serena and Venus Williams boasted that they could beat any man ranked outside the world's top 200. The challenge was accepted by Karsten Braasch, a German player ranked No 203 (his highest ranking was No 38). Before the matches, Braasch played a round of golf in the morning, drank a couple of beers, smoked a few cigarettes, and then played the Williams sisters for a set each, one after the other. He defeated Serena, 6-1, and Venus, 6-2. Serena said afterwards "I didn't know it would be that hard. I hit shots that would have been winners on the women's tour and he got to them easily."

mordy to ja w nożnej biorę w takim razie takiego Pawła z mojej podstawówki, w meczach klasowych rozpierdalał wszystkich! xD

1 minutę temu, ely3 napisał:

@DRK A Ty tak spechalnie wybierasz kontrowersyjnie? Na zasadzie nieważne jak ważne by mówili? Bo to forum raczej już od dawna nie szanuje Kobiego a ci go szanują to raczej nie śledzą tego... Podobnie z Pele. . Jakby nie @fluber ,który się kieruje chyba młodzieńczymi miłościami to byłbyś pewniakiem do ostatniego miejsca

Ja od niedawna na forum, więc nie mam wiedzy że Kobe jest nie szanowany tutaj. Pierwsze słyszę. A o zmarłych powinno mówić się dobrze albo wcale.

A kontrowersje wybory lubię. MCS, Chmielnicki (prawie go moja narracja wprowadziła na podium, brakło punktu), Kaczyński( no dobra, ten akurat nie był kontrowersyjny, wyprzedził tylko Dereszowską). 

Ale np Karabaticic wybrany z 5 w swojej kategorii spokojnie może zmieścić się w top 3. Ręczna to dyscyplina olimpijska druzynowa, w Europie dość popularna (3-4 miejsce z zespołowych, a trzeba jeszcze odjąć nogę i basket więc handball nr 1-2), Karabatic ma więcej mocnych tytułów (7) niż ktokolwiek w dyscyplinach drużynowych, czemu ma nawet nie wygrać swojej kategorii?

3 minuty temu, DRK napisał:

Ale np Karabaticic wybrany z 5 w swojej kategorii spokojnie może zmieścić się w top 3. Ręczna to dyscyplina olimpijska druzynowa, w Europie dość popularna (3-4 miejsce z zespołowych, a trzeba jeszcze odjąć nogę i basket więc handball nr 1-2), Karabatic ma więcej mocnych tytułów (7) niż ktokolwiek w dyscyplinach drużynowych, czemu ma nawet nie wygrać swojej kategorii?

nikt nie przeczy że Karabatic to Twój najlepszy pick :) 

po prostu branie Pelego z jedynką i Kobiego teraz (czyli dwie ikony, które jednak 'sportowo' odstają od graczy którzy byli/będą wzięci po nich) to takie atfowe qcinowanie :P 

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał:

nikt nie przeczy że Karabatic to Twój najlepszy pick :) 

Wszystkie moje picki są dobre, ale Karabatić uczciwie mówiąc to steal.

Sądziłem że też tak będzie z KB, ale teraz dowiaduję się że forum z jakiegoś powodu za nim nie przepada.Co on Wam takiego złego uczynił? Na siedem serii finałowych wygrał pięć. Z jednej jego porażki w 2004 akurat jako fan Pistons jestem bardzo zadowolony.

9 minut temu, DRK napisał:

Sądziłem że też tak będzie z KB, ale teraz dowiaduję się że forum z jakiegoś powodu za nim nie przepada.Co on Wam takiego złego uczynił? Na siedem serii finałowych wygrał pięć. Z jednej jego porażki w 2004 akurat jako fan Pistons jestem bardzo zadowolony.

To o 2 mniej niż Robert Horry

9 minut temu, DRK napisał:

wziąłeś z 4 pickiem gościa, który pójdzie w top5, ze stealem już nie przesadzajmy, szczególnie, że jakiś dominujący indywidualnie nie był, po prostu miał farta grać w dobrej reprezentacji 

Edytowane przez RappaR

1 minutę temu, DRK napisał:

ale on w żadnym poważnym rankingu nie jest powyżej 10 miejsca :) 

na facebookowych grupach oldbojów którzy po przykrywką miłości do kosza wielbią głównie lata swojej młodości (80's defence, real men in 90's etc) to pewnie byłby steal, na forum gdzie ludzie jednak faktycznie tego kosza lubią to będzie bust :P 

1 minutę temu, julekstep napisał:

ale on w żadnym poważnym rankingu nie jest powyżej 10 miejsca :) 

na facebookowych grupach oldbojów którzy po przykrywką miłości do kosza wielbią głównie lata swojej młodości (80's defence, real men in 90's etc) to pewnie byłby steal, na forum gdzie ludzie jednak faktycznie tego kosza lubią to będzie bust :P 

Dlatego że jest z LAL?

8 minut temu, RappaR napisał:

szczególnie, że jakiś dominujący indywidualnie nie był,

No raczej był:

2007 – Najlepszy lewy rozgrywający mistrzostw Świata, rozgrywanych w Niemczech
2007 – MVP sezonu w Bundeslidze
2007 – Król strzelców Ligi Mistrzów (89 bramek)
2008 – MVP Mistrzostw Europy, rozgrywanych w Norwegii
2008 – Król strzelców mistrzostw Europy (razem z Ivano Balićem i Larsem Christiansenem)
2008 – MVP sezonu w Bundeslidze
2009 – Najlepszy środkowy rozgrywający mistrzostw Świata w Chorwacji
2010 – Najlepszy środkowy rozgrywający Mistrzostw Europy w Austrii
2010 – MVP i najlepszy środkowy rozgrywający sezonu we Francji (2009/10)
2011 – MVP mistrzostw Świata w Szwecji
2012 – Najlepszy środkowy rozgrywający Igrzysk Olimpijskich 2012
2013 – MVP sezonu we francuskiej Division 1
2014 – MVP Mistrzostw Europy w Danii
2015 – Najlepszy środkowy rozgrywający mistrzostw Świata w Katarze
2015 – Najlepszy lewy rozgrywający Ligi Mistrzów 2014/2015
2017 – MVP mistrzostw świata we Francji

2xMVP MŚ, 2xMVP ME  z tych najważniejszych.

Ciężko wskazać kogoś bardziej dominującego.

Tak z ciekawostek co do 3 złotych medali Karabatica:

w 2008 3 z 7 graczy Francji było w 7 najlepszych graczy turnieju. Karabatica nie było

w 2012 był faktycznie najlepszym graczem Francji

w 2020 4 z 7(większość, LOL!) było w 7 najlepszych graczy turnieju. Bez Karabatica :D

Więc generalnie fajnie wyglądają 3 złote medale na olimpiadach, ale generalnie gdyby akurat nie był we francuskiej kadrze, to by mógł nie mieć żadnego. Coś jak stawiać w koszu Chrisa Paula nad Steve Nasha za to, że ma dwa złote medale na olimpiadzie wiecej

Teraz, DRK napisał:

Ciężko wskazać kogoś bardziej dominującego.

No taki Pele, w sumie widać, że Ci idealnie pasuje cała trójka