Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, ely3 napisał:

@P_M

Giba świetny ruch - moim zdaniem lepszy niż Brady czy Gretzky ale to już pewnie prefencji dyscypliny . Jej globalnego wpływu itp Giba to ikona siatkówki - Tu rzadkością jest być na TOPIE tak długo biorąc pod uwagę, że MŚ są co 4 lata. wystarczy popatrzeć na Polską reprezentacją gdzie ostatnie 3 MS mamy dwa złota i jedno srebro ale jakby wymienić kogoś kto był na wszystkich 3 imprezach to już krucho. No i u nas klątwa Igrzysk

Nie wiem, siatkówka nie jest darzona tutaj dużą estymą, patrzyłem jednak po kategoriach jakie mamy i dostępnych pickach i szukałem value picku, który jeżeli obiektywnie patrząc powinien móc być w top 3 kategorii i tu Giba wydaje mi się gościem, który ma największą przewagę w swojej dyscyplinie, ale porównywanie Brady'ego Gretzky'ego i Giby razem to będzie kosmos. Niemniej fakt jest taki, że Giba jest GOAT'em i ikoną siatkówki z najbardziej dominującej kadry ever w historii tego sportu.

6 minut temu, ely3 napisał:

Tu rzadkością jest być na TOPIE tak długo biorąc pod uwagę, że MŚ są co 4 lata.

Dwa MŚ i dwa finały olimpijskie jako podstawowy gracz, bez sukcesów klubowych, bez szału, są bardziej dominujący gracze z innych dyscyplin zespołowych (ręczna). 

No i w siatkówce jeden dużo lepszy wybór.

8 minut temu, julekstep napisał:

pytanie zasadnicze to czy Giba jest faktycznie takim siatkarskim undisputed GOATem, bo mi się nie wydaje (wiadomo - u nas znany najbardziej, bo jego kariera idealnie wpasowała się w siatkarski boom w PL)

Nope, jest inny gość uważany najczęściej za GOATa [...]. Gretzky zdominował nieporównywalnie popularniejszą dyscyplinę, ale tutaj to Ely może polecieć po bandzie jeszcze bardziej niż w GOAT-Polaku, obawiam się. ;]]]

nieporównywalnie - że zdominował bardziej, nieporównywalnie*

Edytowane przez BMF

5 minut temu, julekstep napisał:

pytanie zasadnicze to czy Giba jest faktycznie takim siatkarskim undisputed GOATem, bo mi się nie wydaje (wiadomo - u nas znany najbardziej, bo jego kariera idealnie wpasowała się w siatkarski boom w PL)

Sprawdzałem X rankingów zagranicznych i Giba był praktycznie wszędzie jedynką, natomiast wiadomo w tego typu przypadkach jest zawsze kwestia sympatii. Mnie gość wybitnie wkurzał na boisku :D
Staram się nie patrzeć na narrację w naszym kraju.

Teraz, P_M napisał:

Sprawdzałem X rankingów zagranicznych i Giba był praktycznie wszędzie jedynką, natomiast wiadomo w tego typu przypadkach jest zawsze kwestia sympatii. Mnie gość wybitnie wkurzał na boisku :D
Staram się nie patrzeć na narrację w naszym kraju.

no właśnie sprawdzenie kilku rankingów skłoniło mnie do napisania tego co napisałem, więc chyba różne przeglądarki mamy xD

12 minut temu, BMF napisał:

Nie mam na myśli trenerow-trenerow, a zawodników z trenerskim resume, jakby co. Dla mnie to często tiebreaker pod względem ogólnego impaktu w dyscyplinie.

No moim zdaniem, jakieś osiągnięcia trenerskie danego zawodnika nie powinny w ogóle mieć wpływu.

Edytowane przez P_M

23 minuty temu, julekstep napisał:

no właśnie sprawdzenie kilku rankingów skłoniło mnie do napisania tego co napisałem, więc chyba różne przeglądarki mamy xD

Jeśli mówimy o męskiej w hali to jest nr 1 .. Ogólnie są dwie osoby wyżej ale to jakby inna dyscyplina

12 minut temu, BMF napisał:

a zawodników z trenerskim resume, jakby co. Dla mnie to często tiebreaker pod względem ogólnego impaktu w dyscyplinie

Tacy powinni być tylko rozliczani za sukcesy zawodnicze . Trenerka to inny dział i nie powinna mieć wpływu . Ale to pewnie co kto woli

Z Hokejem jest tak ,że to jest sport bardzo mocno ograniczony światowo.  Tam jest tylko 55 członków ale połowa członków nie ma nawet 1000 zarejestrowanych kokeistów. To jes sport na poważnie uprawiany w 20 krajach. IHF nawet zrezygnowało z rozgrywania mistrzostw Azji . Gretzzky to fenomen . Dla mnie bardziej wątpliwa jest sama dyscyplina o której rozmawiają  tylko tak naprawdę 2 kontynety

1 minutę temu, ely3 napisał:

Tacy powinni być tylko rozliczani za sukcesy zawodnicze . Trenerka to inny dział i nie powinna mieć wpływu . Ale to pewnie co kto woli

Z Hokejem jest tak ,że to jest sport bardzo mocno ograniczony światowo.  Tam jest tylko 55 członków ale połowa członków nie ma nawet 1000 zarejestrowanych kokeistów. To jes sport na poważnie uprawiany w 20 krajach. IHF nawet zrezygnowało z rozgrywania mistrzostw Azji . Gretzzky to fenomen . Dla mnie bardziej wątpliwa jest sama dyscyplina o której rozmawiają  tylko tak naprawdę 2 kontynety

a ile kontynentów rozmawia o żużlu?

2 minuty temu, Qcin_69 napisał:

a ile kontynentów rozmawia o żużlu?

Kiedyś dwa ale  to bez znaczenia biorąc pod uwagę ,że porównujemy tu globalny zasięg dyscyplin drużynowych 

Tak z ciekawości gadasz dla samego gadania czy coś chciałeś wnieśc tym pytaniem? Bo mam wrażenie ,że nic ciekawego do dyskusji nie wniosłeś.