Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tak serio po skończeniu głosowania widzę jak beznadziejny pomysł ten draft i trzeba popracować przy następnym na bardziej sensownych kategoriach.

Ja, który widziałem kilka meczy Polaków w piłce ręcznej, mam porównać piłkarzy ręcznych do hokeistów, gdzie za dziecka obejrzałem Mighty Ducks i do rugbistów, gdzie nawet w ogólnym stopniu nie znam zasad gry.

I chyba nie jestem w tym osamotniony.

Jedyne w czym jesteśmy razem z Julkiem ekspertami, to doskonale wiemy, że pedalarstwo 18# 

2 minuty temu, RappaR napisał:

Ale tak serio po skończeniu głosowania widzę jak beznadziejny pomysł ten draft i trzeba popracować przy następnym na bardziej sensownych kategoriach.

Ja, który widziałem kilka meczy Polaków w piłce ręcznej, mam porównać piłkarzy ręcznych do hokeistów, gdzie za dziecka obejrzałem Mighty Ducks i do rugbistów, gdzie nawet w ogólnym stopniu nie znam zasad gry.

I chyba nie jestem w tym osamotniony.

Żeś się obudził 

W dniu 31.03.2023 o 11:03, RappaR napisał:

Za dużo kategorii, będzie ocenianie na podstawie wpisów z Wiki.

Ja mogę grać pod warunkiem że gramy na:

Piłka nożna

Koszykówka

Siatkówka

Sztuki walki

Inne sporty

Sporty nie fizyczne

Sporty motorowe

I to dla mnie max, więcej kategorii to nie bawię się w udawanie mędrca niczym karły z poznańskiego 

14 minut temu, RappaR napisał:

confused-wtf.gif

Edytowane przez agresywnychomik

10 minut temu, RappaR napisał:

No i dodano 4 dyscypliny na których się nie znam(lekką, tenis, inne sporty drużynowe i inne sporty indywidualne). Jakby to wszystko zamknąć w jedną to by się to jakoś logiczniej dało ukuć. 

Tak naprade 2 kategorie wiecej. Zamiast 7 mamy do wyboru 9.

Najładniejsza musiała być 🙂

Inne sporty rozbito na indywidualne i druzynowe - tu absolutnie widze sens.

Siatka jest odpowiednikiem rugby czy krikieta w naszym kręgu kulturowym wiec jej wyodrębnienie troche bardziej zalatuje lokalnym nie światowym podejściem

Zamiast niefizycznych (pierwsze skojarzenie kołysanka dla nieznajomej, drugie e sport pozniej dlugo nic i gdzies tam na koncu szachy) dodano lekką (gdzie ci powybierani biegacze to czarna magia;) ) i Tenis - ktory jest chyba najłatwiejszy do wyboru.

Ja nie ogarniam sportow walki bo na MMA sie średnio załapałem ale zapytalem dobrego wujka to pomógł.

Wujku jak czytasz to dziekuje !

7 minut temu, BMF napisał:

Ta najładniejsza sportsmenka to gruby bust jako kategoria, potem o miejscach w sportowym ATF-ie będzie decydować kto wziął ładniejszą blondynkę, bo poziom Uber-wyrównany. 

A jak myślisz czemu Fluber przez 20 stron płakał, że nam się Kurnikowa nie podoba?

20 minut temu, BMF napisał:

Ta najładniejsza sportsmenka to gruby bust jako kategoria, potem o miejscach w sportowym ATF-ie będzie decydować kto wziął ładniejszą blondynkę, bo poziom Uber-wyrównany. 

Każdy miał szansę wybrać ładniejszą :) to tak jakby powiedzieć, ktoś wygra bo był wysoko i miał szansę wziąć kogoś z czwórki MJ LBJ Messi C. Ronaldo, bo to pewne top2 a reszta kategorii nie jest pewna, bo poziom jest wyrównany xD

Nope, ta zabawa miała szanse zweryfikować w jakimś stopniu ogólną wiedzę sportową, a ''najładniejsza zawodniczka'' po prostu psuje efekt, do wyrzucenia ta stulejarska kategoria następnym razem. To tak jakby kobiety na jakimś wenba.pl robiły koszykarski ATF i zadecydowało, że któraś tam wzięła Talena Hortona Tuckera w ostatniej rundzie, który okazał się super hot (nie wiem czy typ jest przystojny, ot co przykład).

(nawet nie zsumowałem wyników jeszcze jakby co, ale już widać, że różnica między środkiem tabeli, a podium to ot co +- jedna kategoria)

Chociaż wiadomo, zależy od tego jaki będzie ATF następny, bo jak np. filmowo-serialowy, to pasuje, w sportowym to meh. 

3 godziny temu, BMF napisał:

Nope, ta zabawa miała szanse zweryfikować w jakimś stopniu ogólną wiedzę sportową, a ''najładniejsza zawodniczka'' po prostu psuje efekt, do wyrzucenia ta stulejarska kategoria następnym razem. To tak jakby kobiety na jakimś wenba.pl robiły koszykarski ATF i zadecydowało, że któraś tam wzięła Talena Hortona Tuckera w ostatniej rundzie, który okazał się super hot (nie wiem czy typ jest przystojny, ot co przykład).

(nawet nie zsumowałem wyników jeszcze jakby co, ale już widać, że różnica między środkiem tabeli, a podium to ot co +- jedna kategoria)

Chociaż wiadomo, zależy od tego jaki będzie ATF następny, bo jak np. filmowo-serialowy, to pasuje, w sportowym to meh. 

@BMF nie zgadzam się, laski zawsze na probsie tzn taka kategoria zawsze się przydaje tak na rozluźnienie, z przymrużeniem oka etc

Na AGH miałem tzw odchamiacz tzn. przedmiot nie zwiazany z technicznymi studiami, jak przez mgłe pamiętam że to było jakies cos w stylu "nacjonalizm i terroryzm" - milo wspominam.

6 minut temu, agresywnychomik napisał:

@BMF nie zgadzam się, laski zawsze na probsie tzn taka kategoria zawsze się przydaje tak na rozluźnienie, z przymrużeniem oka etc

To mogłoby być jako bonus/tiebreaker, ale ta kategoria jest kompletnie bez sensu jeśli traktowana na równi z innymi. Można porównać na bazie jakichś kryteriów (popularność, medale, pula talentu) nawet kompletnie różne dyscypliny, tutaj głosowanie ma absolutnie zerowe value (inaczej fluber ma rację, że Kurnikowa nr 1, bo nią się zachwycała największa liczba osób). 

Trzeba jednak więcej czasu poświęcić na ogarnięcie kategorii w takich ATF-ach, bo ostatnio też w sumie zrobiliśmy, że Solorz Żak miał lepsze value od Kopernika, a Raksa impakt Skłodowskiej. 

2 minuty temu, BMF napisał:

To mogłoby być jako bonus/tiebreaker, ale ta kategoria jest kompletnie bez sensu jeśli traktowana na równi z innymi. Można porównać na bazie jakichś kryteriów (popularność, medale, pula talentu) nawet kompletnie różne dyscypliny, tutaj głosowanie ma absolutnie zerowe value (inaczej fluber ma rację, że Kurnikowa nr 1, bo nią się zachwycała największa liczba osób). 

@BMF +10 do autorytetu za zmiane fotki na profilu 😀

W dniu 11.04.2023 o 14:47, fluber napisał:

W takim razie pola Raksa powinna przegrać z dziewczyną Pawła Jóźwiaka w kategorii najpiękniejsza polka. Bo takie standardy tu widzę.

https://www.ebay.com/itm/144323811967

Miałem ten plakat w pokoju, Kurnikowa to mój prywatny top 2 zaraz po mojej żonie:)

@RappaR