Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, RappaR napisał:

Jones nie ma takiej dominacji jak Fedor i do tego nigdy nie miał takiego statusu ikony światowego MMA. 

jak to nie ma? 

przecież on od 15 lat walczy w UFC i dominuje xD Dominacja Fedora trwała 9 lat (fakt że bił się częściej, ale jednak bił się też z kiepszczakami), więc nie za bardzo wiem o czym piszesz tbh

18 minut temu, RappaR napisał:

Znajdź mi takie artykuły i wypowiedzi o Jonesie:

żeby sobie utrudnić to starałem się brać z tych samych stronek, inaczej by nie było totalnie funu!

https://www.mmafighting.com/2022/5/27/23143895/morning-report-tai-tuivasa-jon-jones-is-best-mma-fighter-ever-but-hes-still-a-dickhead-ufc

https://bleacherreport.com/articles/1319204

21 minut temu, RappaR napisał:

tu było trudniej bo mała strona

https://www.mmarocks.pl/georges-st-pierre/nie-zapominajcie-o-tym-ze-gsp-o-przejsciu-jona-jonesa-do-kategorii-ciezkiej

GSP to ogólnie miły gość

26 minut temu, RappaR napisał:

Fedor to największa ikona i legenda w historii

Fedor to odpowiednik Pelego/Wilta -> mit, na 1szy rzut oka totalny przekot ale jak wejść trochę głębiej to niestety zaczynają się zgrzyty (jak się ich porównuje z innymi all-time greats, bo ofc to dalej kozaki)

27 minut temu, RappaR napisał:

zresztą przyznaj szczerze - kogo walki wolałeś oglądać, Fedora czy Jonesa? 

a jakie to ma znaczenie?

ja uwielbiałem oglądać walki Karo Parisyana, ale nie dałbym go do top50 :) 

ale jak już pytasz -> obaj są świetni do oglądania (Jones ma fenomenalny styl a Fedor miał fajny styl + GOAT gimmick + świetną pride'ową oprawę)

7 minut temu, fluber napisał:

Jeszcze parę takich postów i z perspektywy historii sportów walki nikt nie potraktuje mma poważnie.

Nom, ten Tyson to overall bust (sorry not sorry), ale zjada na śniadanie tych Fedorów i Silvów na bazie argumentów, których używają fani MMA w dyskusjach między sobą. :) 

15 minut temu, fluber napisał:

Jeszcze parę takich postów i z perspektywy historii sportów walki nikt nie potraktuje mma poważnie.

chciałem to zripostować wklejając  jakichś wesołych rywali prime Tysona....ale kurde sęk w tym że tam połowa nie ma nawet stronek na wiki :( 

ot taki to poważny sport z tego boksu gdzie się sztucznie nabija ludziom rekordy :) 

co najśmieszniejsze jedyny sensowny bokser jaki spróbował sił w MMA wyglądał jeszcze gorzej niż te freaki xD

6 minut temu, BMF napisał:

Nom, ten Tyson to overall bust (sorry not sorry), ale zjada na śniadanie tych Fedorów i Silvów na bazie argumentów, których używają fani MMA w dyskusjach między sobą. :) 

a konkretnie?

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał:

a konkretnie?

,,Ikona'', ,,legenda'', kilka cytatów opinii z innych zawodników, ,,wolałbyś go oglądać'', ,,dominował aż 5 lat'' (to o Fedorze z ostatniej strony) - gdy o Tysonie (~top40-50 boksu alltime) można na bazie takich argumentów można napisać 10x lepszą laurkę. :) 

5 minut temu, julekstep napisał:

chciałem to zripostować wklejając  jakichś wesołych rywali prime Tysona....ale kurde sęk w tym że tam połowa nie ma nawet stronek na wiki :( 

ot taki to poważny sport z tego boksu gdzie się sztucznie nabija ludziom rekordy :) 

Boks to sport z historią, MMA to nowinka gdzie większość to spady z innych sportów walki. Nagrodę boksera roku przyznaje się od 1928 roku, dla najlepszego zawodnika MMA od ... 2008. To jest 95 lat historii vs 15 lat. MMA realnie dopiero raczkuje.

Zresztą te federację to też nie wiem jak liczyć. Czemu ngannou nagle nie ma w UFC?

1 minutę temu, BMF napisał:

,,Ikona'', ,,legenda'', kilka cytatów opinii z innych zawodników, ,,wolałbyś go oglądać'', ,,dominował aż 5 lat'' (to o Fedorze z ostatniej strony) - gdy o Tysonie (~top40-50 boksu alltime) można na bazie takich argumentów można napisać 10x lepszą laurkę. :) 

to pisz argumenty 'Rappara' a nie 'fanów MMA'

Teraz, fluber napisał:

Zresztą te federację to też nie wiem jak liczyć. 

xDDDD serio napisał ktoś kto chce propsować boks w tej dyskusji? śmeszno

1 minutę temu, fluber napisał:

Czemu ngannou nagle nie ma w UFC?

bo mu się skończył kontrakt i nie dogadał się co do kasy itp (akurat bardzo dobrze zrobił bo UFC goli swoich zawodników okrutnie i tam powinna pójść większa fala buntu)

Boks to sport z historią, MMA to nowinka gdzie większość to spady z innych sportów walki. Nagrodę boksera roku przyznaje się od 1928 roku, dla najlepszego zawodnika MMA od ... 2008. To jest 95 lat historii vs 15 lat. MMA realnie dopiero raczkuje.

Zresztą te federację to też nie wiem jak liczyć. Czemu ngannou nagle nie ma w UFC?

Sęk w tym, że dużo bardziej przekrojowy i lepszy od boksu, każdy bokser się boi zawodników MMA. 

Boks to sport z historią

historią wałów, ustawiania walk, nabijania gówno-wartych rekordów itp :)

2 minuty temu, fluber napisał:

MMA to nowinka gdzie większość to spady z innych sportów walki.

no topowi bokserzy boją się - z wiadomych przyczyn - próbować w MMA, bo jeśli chodzi o inne dyscypliny to tam idą medaliści olimpijski itd, czy ich też nazywasz 'spadami'?

4 minuty temu, fluber napisał:

Nagrodę boksera roku przyznaje się od 1928 roku, dla najlepszego zawodnika MMA od ... 2008.

super, już popisałeś się tymi nagrodami przy gadce o dupach :)

ja rozumiem jaranko majmą, ale świato to nie tylko cyferki

u, dla najlepszego zawodnika MMA od ... 2008. To jest 95 lat historii vs 15 lat. 

o dobrze wiedzieć że MMA zaczęło się w 2008

@RappaR errata! Fedor ma tylko rok dominacji! xDDD

Gościu który najwięcej razy w historii zdobył tytuł zawodnika MMA roku wyglądał przeciwko floydowi gorzej niż Logan Paul.

i w ten oto sposób wieli bokser Floyd Mayweather Jr pobił legendarny rekord Rockiego Marciano

rekordową 50siątą walkę wygrywając z zawodnikiem z innej dyscypliny

faktycznie boks to poważna dyscyplina, nie to co MMA xDDDDDDDDDD

Edytowane przez julekstep

8 minut temu, julekstep napisał:

to pisz argumenty 'Rappara' a nie 'fanów MMA'

To samo pisałeś o Fedorze, ,,pierwsza gwiazda MMA", ,,kilka lat okrutnej dominacji'', ,,bonus za styl walki'', ,,fajnie się wybijał w swoich trochę niedorozwiniętych czasach'', a na tle Tysona (jak wyżej, ot co szeroka czołówka w boksie z mocnym bonusem za otoczkę) wygląda to słabo. 

4 minuty temu, julekstep napisał:

no topowi bokserzy boją się - z wiadomych przyczyn - próbować w MMA, bo jeśli chodzi o inne dyscypliny to tam idą medaliści olimpijski itd, czy ich też nazywasz 'spadami'?

@RappaR 

Jest taki youtuber, gwiazdka Disney plus który po latach chlania i ćpania postanowił zmienić styl życia, potrenował parę miesięcy po czym rozjebał askrena, dwa razy woodleya i Andersona Silvę, wszyscy to chyba mistrzowie UFC, nie? Potem tak się podjarał że poszedł walczyć z przeciętnym bokserem i dostał wpierdol.

To tyle w temacie z mojej strony.

Teraz, julekstep napisał:

w ten oto sposób wieli bokser Floyrd Mayweather pobił legendarny rekord Rockiego Marciano

rekordową 50siątą walkę wygrywając z zawodnikiem z innej dyscypliny

Floyd nie pobił rekordu Marciano, te 49-0 to specyficzny case, dotyczący wyłącznie wagi ciężkiej. I tu też mowa o zakończeniu kariery bez porażki, było sporo zawodników, którzy mieli dłuższe serie niż 50 wygranych walk pod rząd. 

1 minutę temu, BMF napisał:

To samo pisałeś o Fedorze, ,,pierwsza gwiazda MMA", ,,kilka lat okrutnej dominacji'', ,,bonus za styl walki'', ,,fajnie się wybijał w swoich trochę niedorozwiniętych czasach'', a na tle Tysona (jak wyżej, ot co szeroka czołówka w boksie z mocnym bonusem za otoczkę) wygląda to słabo. 

dlatego bonusowe rzeczy, które nie powinny wpływać na ocenę, oddzielałem... (w boksie chyba też można dać taki bonus Tysonowi a zabrac Floydowi, c'nie?)

mam wrażenie że operujesz 'rekordami' i innymi cyferkami niczym fluber -> sęk w tym że boks to chory biznes i ciężko porównać Tysona, który pierwsze 20 walk 'nabijał' z no-nejmani vs większość kozaków z MMA która dość szybko wchodzi 'na głęboką wodę'

no i tak -  ja traktuję Fedora jak Pelego, Wilta czy innego Joe Louisa -> co w tym złego? Uważasz że powinniśmy ich całkiem zcancellować bo overall ich dyscypliny poszły bardzo do przodu?

5 minut temu, fluber napisał:

Jest taki youtuber, gwiazdka Disney plus który po latach chlania i ćpania postanowił zmienić styl życia, potrenował parę miesięcy po czym rozjebał askrena, dwa razy woodleya i Andersona Silvę, wszyscy to chyba mistrzowie UFC, nie? Potem tak się podjarał że poszedł walczyć z przeciętnym bokserem i dostał wpierdol.

Przecie to partner Jutty Leerdam :D