Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, julekstep napisał:

ale gdzie konkretnie coś argumentuję ze wzrostu (poza tym że Cejudo i DJ to gnomy)?

Nie tyle, że wzrost, ale np Silvę nie chwalisz za to, że zlał typów z wg Ciebie wyższej kategorii niż on sam był (w końcu zlał zarówno Belforta jak i Sonnena)a Jonesa bronisz, że jednak miał zajebistych rywali xD

14 minut temu, P_M napisał:

Nie tyle, że wzrost, ale np Silvę nie chwalisz za to, że zlał typów z wg Ciebie wyższej kategorii niż on sam był (w końcu zlał zarówno Belforta jak i Sonnena)a Jonesa bronisz, że jednak miał zajebistych rywali xD

Przecież odpisywałem na Twoje zarzuty geeeeez xD

Dla mnie resume (jeśli chodzi o nazwsika na rozkładzie) Silvy wygląda gorzej niż top3 (ale na pewno lepiej od Khabiba), bronienie pasa vs jakieś ziomeczki świeżo po TUFie (Cote, Leites) nie robi na mnie aż takiego wrażenia - sorry

Ba nawet opisując niektórych typów wymieniałem że mieli porażki z Silvą

serio oczekujesz że jak będę odpisywał na Twoje bullshitowe zarzuty to wszędzie będę dawał jakieś adnotacje odnośnie Silvy? xD Niech jego 'owner' to robi

no i jeśli chodzi o przewagę wzrostu to akurat Silva (1,88) pewnie miał ją średnio taką samą albo i większą w wadze średniej niż Jones (1,93) w wadze półciężkiej, więc to też jakiś angle totalnie z dupy xD

Edytowane przez julekstep

9 minut temu, julekstep napisał:

Przecież odpisywałem na Twoje zarzuty geeeeez xD

Dla mnie resume (jeśli chodzi o nazwsika na rozkładzie) Silvy wygląda gorzej niż top3 (ale na pewno lepiej od Khabiba), bronienie pasa vs jakieś ziomeczki świeżo po TUFie (Cote, Leites) nie robi na mnie aż takiego wrażenia - sorry

Ba nawet opisując niektórych typów wymieniałem że mieli porażki z Silvą

serio oczekujesz że jak będę odpisywał na Twoje bullshitowe zarzuty to wszędzie będę dawał jakieś adnotacje odnośnie Silvy? xD Niech jego 'owner' to robi

no i jeśli chodzi o przewagę wzrostu to akurat Silva (1,88) pewnie miał ją średnio taką samą albo i większą w wadze średniej niż Jones (1,93) w wadze półciężkiej, więc to też jakiś angle totalnie z dupy xD

Fanboizm do Bonesa przez Ciebie przemawia straszny xD

Teraz, P_M napisał:

Fanboizm do Bonesa przez Ciebie przemawia straszny xD

no tak na średnio właśnie

zdecydowanie wolę GSP czy Fedora, bo Bones to straszny kutasiarz

ale jest po prostu najlepszy

Teraz, Qcin_69 napisał:

u mnie Silva wyżej niż ten ziomeczek od Julka, wiec te kiepskie rankingi nic nie zmieniają xd

dobrze wiedzieć że głosujesz po userze a nie po wyborach

2 minuty temu, julekstep napisał:

no tak na średnio właśnie

zdecydowanie wolę GSP czy Fedora, bo Bones to straszny kutasiarz

ale jest po prostu najlepszy

dobrze wiedzieć że głosujesz po userze a nie po wyborach

oczywiście ze po wyborach :) 

Wlasnie sprawdziłem, ze jednak mnie przekonałeś i dałem wyżej Jonesa 

@P_M aż zrobiłem szybkie wyliczanki :)

Silva wygrał 11 walk mistrzowskich UFC, gdzie jego rywale mieli średnio 2,5 takiej walki w karierze (mocno nabite tym że 2x pokonał Franklina :) )

Jones wygrał 15 walk mistrzowskich UFC, gdzie jego rywali mieli średnio 3,3 takich walk (nawet odliczając Cormiera, który i tak jest liczony raz, to byłoby ponad 2,9)

czyli Jones nie dość że wygrał więcej tych topowych walk to jeszcze robił to vs mocniejsze ludki (no i to Jones ma na rozkładzie innego typa z top10 all-time)

więc mam wrażenie że ktoś tu faktycznie jest fanbojem...ALE TO NIE JESTEM JA! xD

9 minut temu, julekstep napisał:

zadanie na dziś

znajdź jeden ranking (taki tworzony powiedzmy po 2015) gdzie Fedor to nr 1

zobaczymy jak daleko w googlową otchłań będziesz się musiał zagłębić :) 

https://mma-express.translate.goog/faq/best/best-mma-fighters-in-history?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=wapp

Nie było ciężko, po prostu trzeba była znaleźć pierwszy ranking, który nie jest zrobiony przez Amerykanów promujących swojego :)

Teraz, RappaR napisał:

https://mma-express.translate.goog/faq/best/best-mma-fighters-in-history?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=wapp

Nie było ciężko, po prostu trzeba była znaleźć pierwszy ranking, który nie jest zrobiony przez Amerykanów promujących swojego :)

czyli znalazłeś ruski ranking promujący swojego :)

i to nawet tam powtarzają to co pisałem (że jedyne wady Jonesa są poza oktagonem)

Najbardziej kontrowersyjny tytuł zostanie podzielony między Johna Jonesa i Fedora Emelianenko. Pierwszy to zawodnik, który wyczyścił dywizję wagi półciężkiej i ma na swoim koncie więcej walk mistrzowskich niż niektórzy zawodnicy UFC. Gdyby nie skomplikowana natura Jonesa i jego umiejętność stwarzania sobie problemów, wpływających m.in. na jego karierę zawodową, sprawa z największym zawodnikiem wszechczasów stałaby się nieistotna.
Источник: https://mma.express/faq/best/best-mma-fighters-in-history

dzięki! fajny ranking xDDDDDDD

1 minutę temu, julekstep napisał:

czyli znalazłeś ruski ranking promujący swojego :)

i to nawet tam powtarzają to co pisałem (że jedyne wady Jonesa są poza oktagonem)

Najbardziej kontrowersyjny tytuł zostanie podzielony między Johna Jonesa i Fedora Emelianenko. Pierwszy to zawodnik, który wyczyścił dywizję wagi półciężkiej i ma na swoim koncie więcej walk mistrzowskich niż niektórzy zawodnicy UFC. Gdyby nie skomplikowana natura Jonesa i jego umiejętność stwarzania sobie problemów, wpływających m.in. na jego karierę zawodową, sprawa z największym zawodnikiem wszechczasów stałaby się nieistotna.
Источник: https://mma.express/faq/best/best-mma-fighters-in-history

dzięki! fajny ranking xDDDDDDD

Ale to chyba bierzemy pod uwagę? Jak nie to Ali poniżej Marciano, wszak Marciano ma lepszy bilans. A Ritter powyżej Jonesa, bo lepszy bilans i więcej wygranych walk

6 minut temu, RappaR napisał:

Ale to chyba bierzemy pod uwagę? Jak nie to Ali poniżej Marciano, wszak Marciano ma lepszy bilans. A Ritter powyżej Jonesa, bo lepszy bilans i więcej wygranych walk

ale co chcesz brać pod uwagę?

to nie case Tysona, który m.in przez kwestie pozasportowe rozjebał sobie karierę

Jones odpierdala, chla itd...ale w oktagonie ciągle dominuje

i wstawki z bilansem też w sumie nie rozumiem, bo najlepszy bilans ma Khabib a dałem go nisko, bo robił go w dużej części na kasztanach (w przeciwieństwie do Jonesa, który ma najwięcej tych topowych walk)

tak czy siak fajnie się wygłupiłeś z tym rankingiem (jeszcze ten komentarz ❤️) mocne 9/10 xD

8 minut temu, julekstep napisał:

ale co chcesz brać pod uwagę?

to nie case Tysona, który m.in przez kwestie pozasportowe rozjebał sobie karierę

Jones odpierdala, chla itd...ale w oktagonie ciągle dominuje

Jones nie ma takiej dominacji jak Fedor i do tego nigdy nie miał takiego statusu ikony światowego MMA. 

Znajdź mi takie artykuły i wypowiedzi o Jonesie:

https://www.mmafighting.com/2013/7/19/4535462/morning-report-jose-aldo-says-fedor-emelianenko-is-the-greatest-fighter-all-time-ufc-nick-diaz

https://bleacherreport.com/articles/1355001-junior-dos-santos-fedor-is-the-greatest-of-all-time

https://www.lowking.pl/gsp-pada-kolana-fedorem-video/

Fedor to największa ikona i legenda w historii, zresztą przyznaj szczerze - kogo walki wolałeś oglądać, Fedora czy Jonesa?