Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, julekstep napisał:

@MarcusCamby @Pablo81 - tip

tak na prawdę jesteście u flubera na 2 ostatnich miejscach ale robi eksperyment pt. 'teoria odpłacania głosem za głos'

nie ma za co!

Nie wydaje mi się. Fluber i wielu tutaj wie, że jestem nieprzekupnym, ostatnim sprawiedliwym szeryfem. 

6 minut temu, fluber napisał:

Dobra, wysłałem swoje głosy. Oczywiście na 1 miejscu jestem ja:) Ale poza tym "2" i "3" miejsce w moim głosowaniu ( czyli faktycznie 1 i 2 z reszty głosujących) zajęli @MarcusCamby oraz @Pablo81. Różnice są bardzo niewielkie tak ogólnie rzecz biorąc, więc pewnie każdemu wyjdzie inaczej. Szczegółowych wyników nie zdradzam, żeby była zabawa w sobotę:) 

Masz błąd w inne sporty drużynowe. 

3 minuty temu, BMF napisał:

Masz błąd w inne sporty drużynowe. 

Zaraz poprawie i wyśle znowu

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Nie wydaje mi się. Fluber i wielu tutaj wie, że jestem nieprzekupnym, ostatnim sprawiedliwym szeryfem. 

No to będę musiał spróbować z kimś innym;)

14 minut temu, julekstep napisał:

@MarcusCamby @Pablo81 - tip

tak na prawdę jesteście u flubera na 2 ostatnich miejscach ale robi eksperyment pt. 'teoria odpłacania głosem za głos'

nie ma za co!

Nie zdziwię się jak tu dużo głosów będzie takich, że ludzie będą się wzajemnie wysoko oceniać, bo w tym atf kwestia gustu pojawia się nie tylko wśród najpiękniejszych, ale też w sportach motorowych, walki, indydidualnych i drużynowych. I to bardzo

I jak chcecie do tego przysiąść porządnie, to nie róbcie tego na ostatnią chwilę, bo poustawiać tych ludzi jest straaaasznie ciężko, nawet jak już się wie, co osiągnęli.

3 godziny temu, P_M napisał:

W tamtych czasach boks amatorski/olimpijski cieszył się dużym zainteresowaniem i estymą. Taki RJJ zgarnął raptem srebro.

Finał w Seulu to jeden z większych skandali w historii igrzysk. Roy wyraźnie zbił Koreańczyka, ale ku ogromnemu zdziwieniu wszystkich, sędziowie orzekli zwycięstwo miejscowego. Tak w ramach przypomnienia ;)

Godzinę temu, fluber napisał:

I jak chcecie do tego przysiąść porządnie, to nie róbcie tego na ostatnią chwilę, bo poustawiać tych ludzi jest straaaasznie ciężko, nawet jak już się wie, co osiągnęli.

Spoko, ja znalazłem system, który sprawia, że idzie to bardzo szybko:

najpierw dajesz Mpierdoxa na ostatnim miejscu, potem resztę szeregujesz wedle sympatii forumowych

3 minuty i gotowe 

32 minuty temu, Braveheart22 napisał:

Finał w Seulu to jeden z większych skandali w historii igrzysk. Roy wyraźnie zbił Koreańczyka, ale ku ogromnemu zdziwieniu wszystkich, sędziowie orzekli zwycięstwo miejscowego. Tak w ramach przypomnienia ;)

A to widzisz nie wiedziałem ;)
Niemniej również potwierdza, że zwykle bokserzy osiągający sukcesy w boksie amatorskim potem rządzą na zawodowstwie.

39 minut temu, Braveheart22 napisał:

Park Si-Hun wyprowadził 32 ciosy w pojedynku z Roy Jones Juniorem, późniejszą sławą zawodowego boksu. Amerykanin - aż 86. Jakież było zdziwienie tego drugiego, gdy sędziowie - stosunkiem głosów 3-2 - wskazali na reprezentanta gospodarzy. - Nie wiem, czy jeszcze kiedyś będę boksować - mówił załamany Jones. Park także źle czuł się z taką "wygraną", po walce przeprosił - za pośrednictwem tłumacza - swojego rywala.

Sędziowie z ZSRR i Węgier przyznali Jonesowi zwycięstwo. Zupełnie inaczej widzieli to arbitrzy z tak egzotycznych krajów jak Uganda, Urugwaj i Maroko. Ten ostatni - Hiouad Larbi - skompromitował się następującym tłumaczeniem: - Amerykanin wygrał tę walkę łatwo. Tak łatwo, że byłem przekonany, że moi czterej koledzy wypunktują ten pojedynek dla Jonesa. Głosowałem więc na Koreańczyka, żeby wynik był 4-1. Żeby nie upokarzać kraju-gospodarza igrzysk - wypalił Marokańczyk. 

Po igrzyskach w Seulu zmieniono system punktowania walk bokserskich. Wprowadzono elektroniczne maszynki.

Co do boksu jeszcze to w weekend sobie trochę przeglądałem różne strony, fora itd., żeby poczytać trochę opinii, może czegoś fajnego się dowiedzieć. W ramach ciekawostki wrzucam zestawienie, na które trafiłem na reddicie:

Niezły maniak boksu musi być taki gość, co prowadzi, tak obszerne bazy danych i jeszcze bawi się w różne algorytmy do oceny :)

Edytowane przez Braveheart22

3 minuty temu, Braveheart22 napisał:

Co do boksu jeszcze to w weekend sobie trochę przeglądałem różne strony, fora itd., żeby poczytać trochę opinii, może czegoś fajnego się dowiedzieć. W ramach ciekawostki wrzucam zestawienie, na które trafiłem na reddicie:

Niezły maniak boksu musi być taki gość, co prowadzi, tak obszerne bazy danych i jeszcze bawi się w różne algorytmy do oceny :)

Here's my top 20 (according to my algorithm, not necessarily my opinion)

1. Joe Louis (2,363)

Ten Braveheart to jest jednak dobry user. 

3 godziny temu, The Game 85 napisał:

4.Anderson Silva - legenda MMA i UFC przez kilka lat regularnie wybierany najlepszym zawodnikiem bez podziału na kategorie. Pas mistrzowski trzymał nieprzerwanie przez blisko 7 lat. Jego styl walki był bardzo efektowny.

tylko dlatego:

KMWTW!

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

Swoją drogą, że Holyfield nie poszedł w naszym ATF to spora niespodzianka. Ja go rozważałem już w drugiej rundzie.

Yup, tak jak pisałem, jest jeszcze sporo ikon światowych sportów walki, które w ogóle nie poszły, Tyson poszedł w drugiej rundzie, Holyfield nie poszedł w ogóle, a ten sam tier. Z całym szacunkiem do Andersonow Silvow, ale not even close względem takich postaci (bo obecnie, wiadomo, boks ssie). 

Teraz, BMF napisał:

Yup, tak jak pisałem, jest jeszcze sporo ikon światowych sportów walki, które w ogóle nie poszły, Tyson poszedł w drugiej rundzie, Holyfield nie poszedł w ogóle, a ten sam tier. Z całym szacunkiem do Andersonow Silvow, ale not even close względem takich postaci (bo obecnie, wiadomo, boks ssie). 

to akurat świadczy bardziej o tym jak zły był pick Tysona :) 

Teraz, julekstep napisał:

to akurat świadczy bardziej o tym jak zły był pick Tysona :) 

To inna sprawa. :) Ale szanujmy się, fajne jest to MMA, obecnie lepsze od boksu, ale tam na razie jeden zawodnik na jakiś czas dorobił się podobnego statusu worldwide (i to sportowo overrated typ), mocne recency bias poleciało z tyloma pickami z UFC.

15 minut temu, julekstep napisał:

tylko dlatego:

KMWTW!

https://www.bleacherreport.com/articles/1247392-anderson-silva-vs-chael-sonnen-ii-closer-look-at-chaels-triangle-armbar-loss

I remember asking the referee when it was done, 'What happened?' He said 'You tapped,' and I simply said, 'I believe you.' I didn't even know where I was. He had [the triangle choke] so tight. This is such a nice technique. I would love to catch somebody in that myself. It's very devastating once you're put in it.

2 minuty temu, BMF napisał:

To inna sprawa. :) Ale szanujmy się, fajne jest to MMA, obecnie lepsze od boksu, ale tam na razie jeden zawodnik na jakiś czas dorobił się podobnego statusu worldwide (i to sportowo overrated typ), mocne recency bias poleciało z tyloma pickami z UFC.

Dlatego wziąłem z Pride n1