Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, P_M napisał:

Ostatni pick wzięty, ale k**** do samego końca zastanawiałem się czy wziąć Chucka Norrisa, sześciokrotny mistrz świata w Karate + Ultimate kop z półobrotu jak Saitama z one Punch mana, ale obawiam się, że nie kupilibyscie tego i wylądowałby ma ostatnim miejscu. 

Dobrze zrobiłeś, riner świetny pick 

20 minut temu, P_M napisał:

Ostatni pick wzięty, ale k**** do samego końca zastanawiałem się czy wziąć Chucka Norrisa, sześciokrotny mistrz świata w Karate + Ultimate kop z półobrotu jak Saitama z one Punch mana, ale obawiam się, że nie kupilibyscie tego i wylądowałby ma ostatnim miejscu. 

Mas Oyama był tym sleeperem o którym myślałem :)

9 minut temu, Reikai napisał:

Proponuję do jutra do północy opisy, caly czwartek i piatek gloaowanie, np do soboty do 15 zeby @BMF jeśli będzie chętny to ogarnąć miał czas do meczu zrobić konferencje znowu z wynikami jak ostatnio.

Do pierwszego meczu musimy zamknac temat

Ktoś się nie zgadza?

16 minut temu, fluber napisał:

Dobrze zrobiłeś, riner świetny pick 

Z takich legit pickow jeszcze myślałem nad Bernard Hopkinsem, gość miał chore longevity. I paru mistrzów olimpijskich boksu jak chociażby teofilo stevenson, czy felix savon

Edytowane przez P_M

5 minut temu, P_M napisał:

Z takich legit pickow jeszcze myślałem nad Bernard Hopkinsem, gość miał chore longevity. I paru mistrzów olimpijskich boksu jak chociażby teofilo stevenson, czy felix savon

Hopkins był tylko raz bokserem roku więc raczej ciężko by było. Tamci to boks amatorski, riner lepszy

3 minuty temu, BMF napisał:

Jak poświęcicie 3 minuty, ładne pouzupełniacie i odeślecie arkusz, to zajmie mi to pewnie 30 minut, a nie całe popołudnie jak ostatnio. ;] 

Może się uda:)

6 minut temu, fluber napisał:

Hopkins był tylko raz bokserem roku więc raczej ciężko by było. Tamci to boks amatorski, riner lepszy

W tamtych czasach boks amatorski/olimpijski cieszył się dużym zainteresowaniem i estymą. Taki RJJ zgarnął raptem srebro. A tu mowa o 3krotnych mistrzach olimpijskich. O dobrej tranzycji tych bokserów amatorskich na zawodowy można mówić w wielu przykładach jak chociażby Wasyl Lomaczenko czy Guillermo Rigondeaux. Oni nierzadko dysponują lepszą techniką niż zawodowcy bez doświadczenia "amatorskiego". Także nie deprecjonowalbym, pomimo, że owszem Riner jest zajebisty :)

Edytowane przez P_M

2 minuty temu, P_M napisał:

W tamtych czasach boks amatorski/olimpijski cieszył się dużym zainteresowaniem i estymą. Taki RJJ zgarnął raptem srebro. A tu mowa o 3krotnych mistrzach olimpijskich. O dobrej tranzycji tych bokserów amatorskich na zawodowy można mówić w wielu przykładach jak chociażby Wasyl Lomaczenko czy Guillermo Rigondeaux. Oni nierzadko dysponują lepszą techniką niż zawodowcy bez doświadczenia "amatorskiego". Także nie deprecjonowalbym, pomimo, że owszem Riner jest zajebisty :)

George Foreman był moim rezerwowym pickiem jeśli chodzi o SW/boks.

Poza tym Semmy Schilt/ Rico Verhoeven, ale oni by pewnie miłości nie zebrali. 

W dniu 5.04.2023 o 07:58, fluber napisał:

Super, czyli uważasz, że posiadam informacje o przeszłości sportowej wszystkich użytkowników tego forum, zrobiłem opracowanie statystyczne z którego wynika, że większość nie grała w kosza a następnie świadomie napisałem że jest inaczej?

Bo przecież inaczej oznaczałoby to, że to co napisałeś potwierdza Twoja ignorancję, prawda?

Patrz @fluberbronię Cię - ja mam powyżej 1,9 m i grałem w kosza 

2 minuty temu, RappaR napisał:

Foreman nie jest zły, choć ta jego kariera jest taka dziwna, bo po porażce z Allim w 1974 walczył przez 3 lata o nic, przegrał w 77 z Jimmy Youngiem i potem po 10 latach przerwy wrócił w 87, zrobił z 20 walk z mało znaczącymi rywalami o tzw "pietruszkę", by w 91 przegrać z Holyfieldem walkę o tytuł, potem w 93 przegrał kolejną walkę o tytuł i to wakujący pas z Tommy Morrisonem, a następnie wygrał  niespodziewanie z Michaelem Moorerem, będąc na tamte czasy najstaszym mistrzem świata, dopiero Hopkins potem go pobił.
Niemniej w jego rekordzie chyba najlepszym nazwiskiem pokonanym jest Joe Frazier.

3 minuty temu, blackmagic napisał:

Patrz @fluberbronię Cię - ja mam powyżej 1,9 m i grałem w kosza 

No ja wychodzę z założenia że większość z nas grała, a większość z tych co grała, grała bo była wysoka. Tak jak w rzeczywistości 1,9 metra to dużo to tutaj myślę że sporo ludzi tyle ma. Dziękuję za obronę!

7 minut temu, BMF napisał:

Riner bardzo spoko, ale sporo było bokserów z lepszym resume od nie-bokserów/MMA-owców, mówimy o ikonach sportu.

Czy ja wiem, w boksie bardzo trudno o takie krystaliczne postaci, stąd spore roszady w rankingach, zwlaszcza z moim ostatnim pickiem. Chociażby pokazany przeze mnie Sugar Ray Leonard :)

Teraz, P_M napisał:

Czy ja wiem, w boksie bardzo trudno o takie krystaliczne postaci, stąd spore roszady w rankingach, zwlaszcza z moim ostatnim pickiem. Chociażby pokazany przeze mnie Sugar Ray Leonard :)

Ten George Foreman uczestniczył w jednym z najważniejszych sportowych wydarzeń w historii, trochę not even close z dominatorem judoką czy zapaśnikiem, na pewno bym miał go wyżej. Zwłaszcza, że ma lepsze resume np. od Tysona i De La Hoyi, no i pewnie od MMA-owców też by był wyżej. Tu był potencjał na srogi steal, a to niejedyne takie nazwisko. 

Teraz, BMF napisał:

Ten George Foreman uczestniczył w jednym z najważniejszych sportowych wydarzeń w historii, trochę not even close z dominatorem judoką czy zapaśnikiem, na pewno bym miał go wyżej. Zwłaszcza, że ma lepsze resume np. od Tysona i De La Hoyi, no i pewnie od MMA-owców też by był wyżej. Tu był potencjał na srogi steal, a to niejedyne takie nazwisko. 

Well, jakby to było forum bokserskie to pewnie masz rację, natomiast dla mnie te 10 tytulów MŚ Rinera, coś czego nie dokonał w historii żaden inny judoka/judoczka robi mega wrażenie + Gość jest 6ft8 300 pounds i jeżeli ktoś spojrzy na niego vs Floyd czy Pacquiao to wie jak to się skończy :D

21 minut temu, RappaR napisał:

Hoost?

a z MMA to jeszcze Cejudo mógłby być fajny -> złoto olimpijskie w zapasach + mistrzostwo w 2 kategoriach w UFC (i jako bonus pierwszy pogromca Demetriousa we flyweight co wydawało się wtedy niemożliwe)

więc biorąc same accolades to on powinien iść przed Khabibem....no ale jednak typ 1,30 cm i 40 kg na liście pełnej Karelinów i Alich wyglądałby co najmniej śmiesznie :) 

Edytowane przez julekstep