Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Pablo81 napisał:

8 Złotych medali olimpijskich.

A to, że startowało mało ilość zawodników świadczy o wyśrubowanym minimum.

Na pewno właśnie o tym:)

Nikt w tym nie chciał startować, dlatego szybko wyrzucono te konkurencję. Aktualnie rozgrywa się ja tylko na olimpiadach specjalnych.

51 minut temu, fluber napisał:

Tylko że nie za bardzo jest żeński goat. Mnóstwo rankingów z różnymi numerami jeden.

Jest zawodniczka bardziej utytułowana od obu, poziom Karabaticia. A w siatkówce - jak wyżej - żeńska siatkówka ma overall mocniejszą pozycję. 

10 minut temu, P_M napisał:

przejrzałem bliżej jego karierę to nie jest nawet blisko Giby, czy chociażby pewnych gwiazd z Serbii, Rosji, czy Włoch. 

Ja przejrzałem ich CV i widzę, że:

Kiraly ma dwa złota olimpijskie, MŚ w hali, złoto olimpijskie na plaży jako podstawowy gracz + wygrał wszystko w siatkówce klubowej.

Giba ma złoto olimpijskie, srebro olimpijskie, dwa MŚ jako podstawowy gracz + MŚ i srebro olimpijskie jako głęboki rezerwowy + niczego nie wygrał w siatkówce klubowej. 

Zostaje eye-test, ale raz, że nikt nie oglądał przebijanki 35 lat temu, a dwa, ten Kiraly został wybrany najlepszym siatkarzem XX wieku przez światową federację, tak że chyba robił dobry efekt wow.

Ładny steal ignazza.

Inna sprawa, że dla mnie picki z siatkówki/ręcznej są generalnie średnie. 

Edytowane przez BMF

Teraz, fluber napisał:

Już wrzuciłem jaka była konkurencja w tej dyscyplinie. Wyglupiles się i tyle:) miłego wieczoru:)

https://www.google.com/amp/s/syndication.bleacherreport.com/amp/1182023-30-greatest-athletes-in-summer-olympic-history.amp.html

https://www.topendsports.com/world/lists/greatest-all-time/olympics-bwin.htm

Tylko pokazujesz jakiego deb..., ekhm ignoranta z siebie robisz :)

Milego wieczoru :)

Tu fluber ma rację, już wolałbym jakiegoś gladiatora z Luzytanii popieprzającego rydwanem, sprawdzałem tych Ewrych i Nuurmich i to jest fajna ciekawostka, ale ten Fin w konkurencjach, które utrzymały się na IO, ma 4 złota + 3 srebra bez Afryki, ten Ewry ma 0 medali. 

Pistorius nie wylądował w więzieniu za zabicie dziewczyny?

Edytowane przez BMF

3 minuty temu, fluber napisał:

Jednak @Pablo81 nie będzie ostatni:)

Jak skomentujesz moje linki?

https://www.rookieroad.com/olympics/top-10-best-olympic-athletes-all-time-7649266/#honorable-mentions

Gdzie nie wpiszesz Greatest olympic athlete of all time, to on tam jest :)

Edytowane przez Pablo81

2 minuty temu, BMF napisał:

Tu fluber ma rację, już wolałbym jakiegoś gladiatora z Luzytanii popieprzającego rydwanem, sprawdzałem tych Ewrych i Nuurmich i to jest fajna ciekawostka, ale ten Fin w konkurencjach, które utrzymały się na IO, ma 4 złota + 3 srebra bez Afryki, ten Ewry ma 0 medali. 

jesteś pewny czy utrzymanie się na olimpiadzie manny kryterium oceny? Golf zniknął z programu igrzysk na 100 lat…

Teraz, fluber napisał:

Fakt że przenieśli dyscyplinę na olimpiady specjalne też wiele mówi o tym "sporcie":)

nie oceniam, rzuciłem tylko jako ciekawostkę.

nic dziwnego ze Ben Hur zgarnął 11 Oscarow (tak wiem, ze ten z 59’) ale tutaj tez elegancko widać jak zajebistym sportem były te wyścigi Rydwanów. 

To się ogląda w c*** lepiej od F1