Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, agresywnychomik napisał:

To że mi ten sport lata koło dupy absolutnie xD 

No wiem,dlatego patrz punkt 1.

Np jakby wśród głosujących pojawił się ktoś kto częściej ogląda kobieca koszykówkę niż męska to powinien dać Dianę przed Lebrona.

11 minut temu, MarcusCamby napisał:

Jesli ktoś będzie miał Sullivana w topce, to Taylor powinien być niewiele niżej. 

Nie widzę żadnego logicznego powodu dla którego Taylor miałby być niżej od Sullivana, bo niby jaki? Podobna popularność sportu ( w obu przypadkach grają głównie Brytyjczycy), Taylor bardziej dominował niż ronnie.

11 minut temu, fluber napisał:

Np jakby wśród głosujących pojawił się ktoś kto częściej ogląda kobieca koszykówkę niż męska to powinien dać Dianę przed Lebrona.

Nie widzę żadnego logicznego powodu dla którego Taylor miałby być niżej od Sullivana, bo niby jaki? Podobna popularność sportu ( w obu przypadkach grają głównie Brytyjczycy), Taylor bardziej dominował niż ronnie.

Sullivan podobnie jak Woods czy Hawk nie są niekwestionowanymi GOATami swoich dyscyplin, ale jako ikony dostaną sporo hype. Pod względem dominacji Taylor przebija nawet Phelpsa. 

Ale jednak prestiż sportu na pewno będzie miał znaczenie. Dart jest na drodze snookera, ale droga jeszcze przed nim długa. Także osobiście biorę Sullivana nad Taylorem, ale myślę że jest szansa zakręcić się w środku stawki z tym pickiem. 

8 minut temu, MarcusCamby napisał:

Sullivan podobnie jak Woods czy Hawk nie są niekwestionowanymi GOATami swoich dyscyplin, ale jako ikony dostaną sporo hype. Pod względem dominacji Taylor przebija nawet Phelpsa. 

Ale jednak prestiż sportu na pewno będzie miał znaczenie. Dart jest na drodze snookera, ale droga jeszcze przed nim długa. Także osobiście biorę Sullivana nad Taylorem, ale myślę że jest szansa zakręcić się w środku stawki z tym pickiem. 

Może w Polsce, ale ogolnie te sporty mają generalnie ten sam status. Nawet pula nagród w mistrzostwach jest prawie taka sama:

Snooker

The total prize fund was £2,395,000, of which the winner received £500,000.

I dart:

The prize money for the tournament remained at £2.5 million in total with the winner's share totalling £500,000.

A Taylor bardziej zdominował swoją dyscyplinę.

8 minut temu, MarcusCamby napisał:

Edytowane przez fluber

27 minut temu, fluber napisał:

Próbujesz robić z szachów sport którym nie są prawdopodobnie broniąc swojego picku. Do tego uważasz że jestem ignorantem to lim Ty jesteś napisałem Ci na początku tej zabawy i po ochłonięciu podtrzymuje to zdanie co do głosowania będe wybierał zgodnie ze swoim sumieniem nie przeciwko "mistrzowi Fluberowi" masz np topke w Gretzkim (ale to BMF ;) ) i doły w tej szachstce.

4 minuty temu, agresywnychomik napisał:

Próbujesz robić z szachów sport którym nie są prawdopodobnie broniąc swojego picku. Do tego uważasz że jestem ignorantem to lim Ty jesteś napisałem Ci na początku tej zabawy i po ochłonięciu podtrzymuje to zdanie co do głosowania będe wybierał zgodnie ze swoim sumieniem nie przeciwko "mistrzowi Fluberowi" masz np topke w Gretzkim (ale to BMF ;) ) i doły w tej szachstce.

No jeżeli w snookerze za mistrzostwo jest pół miliona funtów a w szachach 1,2 miliona euro to który z tych sportów jest poważniejszy?

2 minuty temu, fluber napisał:

No jeżeli w snookerze za mistrzostwo jest pół miliona funtów a w szachach 1,2 miliona euro to który z tych sportów jest poważniejszy?

Salary cap w NFL > salary cap w NHL

Który sport jest poważniejszy?

Widzsz dowcip swojego argumentu - Brady over Gretzky ;)

4 minuty temu, agresywnychomik napisał:

Salary cap w NFL > salary cap w NHL

Który sport jest poważniejszy?

Widzsz dowcip swojego argumentu - Brady over Gretzky ;)

Aktualnie NFL. Ale w czasach gretzkyego to z tego co kojarzę on podpisywał wyższy kontrakt po drafcie niż earl Campbell i NHL wtedy miało inny status niż teraz

19 minut temu, Reikai napisał:

Hahah Qcin piekny wybor, szacun

joo stealik, wiedziałem ze otwarte głowy docenią.

17 minut temu, fluber napisał:

Szanuje wysiłek, ale gościu nie uprawiał dyscypliny w której go wybrałeś. Trudno jest bardziej zjebac wybór. To tak jakbyś wybrał Lecha Wałęsę w lekkoatletyce bo przeskoczył kiedyś przez płot 

w czasach Rzymian rydwany pełniły role samochodów, Gajusz jest porównywany do Schumachera, jest mnóstwo cech wspólnych, jeśli będziemy dyskwalifikować rydwany tylko dlatego ze w tamtych czasach nie było napędu silnikowego - 

Rydwany były używane po raz pierwszy około 3000-2500pne i całkowicie zrewolucjonizowały działania wojenne. Rydwany służyły celom praktycznym, w tym transportowi i polowaniom, ale także zrodziły cały sport - wyścigi rydwanów - i położyły fundament pod nowoczesny samochód.”

Czepiacie się o to, ze rydwany nie są wyposażone w silniki, tyle ze:

Silnik- maszyna przetwarzająca ciepło, energię elektryczną lub energię mechaniczną na pracę o postaci dogodnej do napędzania maszyn, pojazdów i urządzeń przemysłowych

I teraz zapewne będzie problem z tym, ze uważacie ze koń to maszyna, na szczęście z pomocą przychodzi nam tutaj Kartezjusz.

Descartes- słusznie- twierdził że zwierzęta to maszyny, które są pozbawione rozumu, najdokładniej wyjaśniając to w Rozprawie o metodzie:

skoro ludzie są w stanie konstruować poruszające się automaty wyposażone w różne dodatkowe funkcje, to tym bardziej Bóg – o wiele doskonalszy rzemieślnik – może takie stwarzać.

Także sorry, ale Konie to były ówczesne silniki mechaniczne i wierze ze nie jestem jedynym który dostrzega analogie.

Gdybysmy mieli dyskwalifikować Gajusza zato, ze żył w tamtych czasach, to równie dobrze moglibyśmy nazywać Platonem debilem bo nie znał układu okresowego, a Sokratesa idiotą, bo nawet nie słyszał o Ameryce Północnej.

A chyba do takiego absurdu nie chcemy dojść?

Wyścigi rydwanów nie przetrwały próby czasu. Równie dobrze można by podać wielokrotnego mistrza świata z przeciągania liny, bo kiedyś był sportem olimpijskim. 

Pick ciekawy, ale nie spodziewam się wielkiej atencji, chociaż wpisy kolegów sugerują, że Qcinowi ktoś ten pick podpowiedział. Zero zaskoczenia, Qcin nigdy nie gra uczciwie. 

Teraz, MarcusCamby napisał:

Pick ciekawy, ale nie spodziewam się wielkiej atencji, chociaż wpisy kolegów sugerują, że Qcinowi ktoś ten pick podpowiedział. Zero zaskoczenia, Qcin nigdy nie gra uczciwie. 

Ja się spodziewam, że Qcin się z kimś założył, że uda mu się kogoś przekonać do głosowania w atf sportów motorowych na woźnicę 

Teraz, fluber napisał:

Znajdź mi jedna klasyfikacje sportów motorowych w której znajdują się wyścigi rydwanów.

prosze, chcieli to nawet odtworzyć ale uznali za zbyt niebezpieczne, Gajusz był nieustraszony, co było widać i w nagraniu z Ben Hura i tutaj

2 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Wyścigi rydwanów nie przetrwały próby czasu. Równie dobrze można by podać wielokrotnego mistrza świata z przeciągania liny, bo kiedyś był sportem olimpijskim. 

dziękuje za pierwsza cześć drugiego akapitu, druga cześć się nie zgadza, jest to mój własny pick, choć przyznam ze przed publikacja zapytałem 3 osoby czy się nada, wszystkie były zgodne w temacie, wiec uznałem ze nie będzie kontrowersyjnym wyborem go umieścić w sportach motorowych 

11 minut temu, Qcin_69 napisał:

stawiasz się nad Kartezjuszem i Bogiem?

To czy koń jest silnikiem to nie jest kwestia filozoficzna ani teologiczna, zapraszam na politechnikę:)

Teraz, BMF napisał:

Ten pick miałby mocny upside w ,,inne sporty indywidualne'', na początku myślałem, że tam poszedł ten rydwanista (xd). 

Zgadza się, tam można by było argumentować 

4 minuty temu, Qcin_69 napisał:

choć przyznam ze przed publikacja zapytałem 3 osoby czy się nada, wszystkie były zgodne w temacie

Zrobili Cię w konia.