Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ignazz napisał:

Gość wyklepał w paru wagach tytuł plus złoto olimpijskie 

moglem brać grubasa jakiegoś z heavy który na liście swojej wagi jest 8 ale po co jak mogę wielokrotnego mistrza?

to mi przypomniało bo chyba @ernie9005 pytał o te mistrzostwa w różnych kategoriach w MMA

w boksie tych kategorii jest od zajebania (17?) gdzie w UFC masz 9 i takie przejście z lekkiej do średniej to kwestia już 13 kg dodając do tego jedną liczącą się federację (gdzie w boksie masz te 3-4 ważne) to pokazuje o ile trudniejszy jest to wyczyn

9 minut temu, P_M napisał:

Wiadomo fit tam był, po prostu to nie ta skala, jak Kobe u Shaqa, czy Wade u LBJ'a, chodziło mi o jakieś grube nazwisko w drugiej opcji.

no tak, ale też nie hero run jak Hakeem w 94, Timmy w 03, Dirk w 11 czy Jok w 23

taki akurat, legit majster :P 

14 minut temu, ignazz napisał:

Gość wyklepał w paru wagach tytuł plus złoto olimpijskie 

mogłem brać grubasa jakiegoś z heavy który na liście swojej wagi jest 8 ale po co jak mogę wielokrotnego mistrza?

Ta zabawa to nie jest postawienie ich na przeciwko siebie bo wtedy brałbym Renatę Maurer

De La Hoya większość najważniejszych walk w swojej karierze przegrał, taki jest z nim problem. :)

4 minuty temu, julekstep napisał:

no tak, ale też nie hero run jak Hakeem w 94, Timmy w 03, Dirk w 11 czy Jok w 23

xDDD

Czy ja wiem czy wymieniona trójka nie miała lepszego/podobnego wsparcia?
+ tamte finały Giannisa to absolutnie kosmiczny poziom stat-wise 35.2/13.2/5/1.8/1.2 na 61.8FG% chyba nawet Lebron ani MJ, nigdy takiej linijki w finałach (licząc całą serię) nie jebnęli?

20 minut temu, P_M napisał:

xDDD

Czy ja wiem czy wymieniona trójka nie miała lepszego/podobnego wsparcia?
+ tamte finały Giannisa to absolutnie kosmiczny poziom stat-wise 35.2/13.2/5/1.8/1.2 na 61.8FG% chyba nawet Lebron ani MJ, nigdy takiej linijki w finałach (licząc całą serię) nie jebnęli?

Lebron w 17 miał imho fajniejszą :)

no i MJ w 93 pewnie tez :P 

ale jak mówię - z tym pickiem Giannis super wybór

jego największy minus to to że ten atf nie odbywa się w 2033 :P 

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał:

Lebron w 17 miał imho fajniejszą :)

no i MJ w 93 pewnie tez :P 

ale jak mówię - z tym pickiem Giannis super wybór

jego największy minus to to że ten atf nie odbywa się w 2033 :P 

no cóż z tym pickiem wszystkiego mieć nie można, ale wolę Giannisa niż oldboyów z 50's-70's

1 godzinę temu, RappaR napisał:

Jako jedyny mam Polaka w drużynie, uważam że z miejsca zasługuję na zwycięstwo 

Albo i nie jako jedyny

Cytat

Sportowiec roku 2014 na swiecie

Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski – 23 października 2014[18]

Złoty Krzyż Zasługi – 6 grudnia 2006[19]

2014: Najlepszy siatkarz PlusLigi

2014: MVP i najlepszy atakujący Mistrzostw Świata

2015: 2. miejsce w Plebiscycie Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców Polski 2014 r.

2015: Wiktor 2014 w kategorii Sportowiec Roku[15].

2015: Najlepszy sportowiec 2014 roku na Świecie w plebiscycie SportAccord[16].

2015: Najbardziej widowiskowy siatkarz Ligi Mistrzów

2016: MVP i najlepszy atakujący Pucharu Polski

2018: MVP Superpucharu Polski

2020: Najlepszy siatkarz XX-lecia PlusLigi[17]

Edytowane przez Reikai

Fangio is on a level much higher than I see myself. What he did stands alone and what we have achieved is also unique. I have such respect for what he achieved. You can't take a personality like Fangio and compare him with what has happened today. There is not even the slightest comparison

@RappaR wie kto to powiedział

Dobrze pamiętamy jak cały świat się zachwycał legendarnym już strzałem R. Carlosa z rzutu wolnego przeciwko Francji. No to łapcie wirtuoza kopnięć z rugby:

I jeszcze jedna ciekawostka. Sprawdziłem to rekordowe punktowe kopnięcie w nfl miało miejsce z odległości 66 jardów, czyli ~60.35m. Tymczasem Carter trafił swego czasu z 62 metrów:

Dla osób, które nie znają kompletnie rugby dodam, że on nie wbiega na boisko tylko, żeby kopnąć. To po prostu część jego obowiązków, a tak w ogóle był świetnym grajkiem w innych aspektach tej gry. 

Edytowane przez Braveheart22

2 godziny temu, fluber napisał:

@julekstep będziesz miał dziś problemy z wejściem na forum i jednocześnie dziś zaczyna się mecz o mistrzostwo świata w szachach. Przypadek?

600 000 000 milionów ludzi przyklejonych do TV, nielegalnych streamow, sledzacych live tweetera...

Jak to jest ze onet czy yahoo nie mają wzmianki na pierwszej stronie (nie wiem czy wogole maja xD) o tym wydarzeniu? 

39 minut temu, P_M napisał:

To był mój pick o którym mówiłem, że natural, ale oprócz tego ma masę c***owych zdjęć:))) 

nie przesadzalbym

kazda tutaj ma lepsze/gorsze zdjecia - licza sie te lepsze a w tym wypadku topka i to 'real life' foty a nie instagram (+ zupelnie inny typ niz wiekszosc wybranych)

a i na video wypada b.dobrze 

2 godziny temu, fluber napisał:

@julekstep będziesz miał dziś problemy z wejściem na forum i jednocześnie dziś zaczyna się mecz o mistrzostwo świata w szachach. Przypadek?

nie

rozpi****le tego nooba!

29 minut temu, matek napisał:

Ona poza tym foto na brzuchu, to nie ma wcale dobrych zdjęć :D

Marny iport z Indii, mocne miejsce na dole stawki. 

fan kolarstwa skrytykowal

to tez mocno na plus! xD

Edytowane przez julekstep

6 minut temu, Chytruz napisał:

O wreszcie coś innego niż wychudzona blondyna z figurą Cheta Holmgrena.

Poprzednie picki w tej kategorii fajnie zdradzają jaki tu jest profil wieku, same ofiary propagandy lat 90tych.

Czyli co? Skóra i kości? Kto? Vonn ? Ta lyżwiarka? 

Dobre wysportowane laski a nie heroin chicks.

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał:

600 000 000 milionów ludzi przyklejonych do TV, nielegalnych streamow, sledzacych live tweetera...

Jak to jest ze onet czy yahoo nie mają wzmianki na pierwszej stronie (nie wiem czy wogole maja xD) o tym wydarzeniu? 

No właśnie miałem Cię zgasić, że mają

https://przegladsportowy.onet.pl/szachy/mistrz-odszedl-szachy-upadaja-ostatni-dzwonek-na-transformacje/7lxjs62

Ale potem przeczytałem tytuł;)

A tak serio to sami zobaczcie jakie wyświetlenia robią szachy w Indiach:

Edytowane przez fluber

Teraz, BMF napisał:

Szachy w Indiach to jest kazus skoków narciarskich w Polsce: raczej smutne jest, że (poza jakimś krykietem) nie mają niczego innego żeby się tym jarać. 

Miałem właśnie coś takiego napisać mogę tylko dodać że podpierając popularnośc szachów Indiami to - tonący chwyta się brzytwy @fluber

Teraz, agresywnychomik napisał:

Miałem właśnie coś takiego napisać mogę tylko dodać że podpierając popularnośc szachów Indiami to - tonący chwyta się brzytwy @fluber

To jest atf światowy, a w Indiach żyje kilka razy więcej ludzi niż w USA i Europie. Była tu gadka o puli talentu w sporcie. Ja wiem że z tych 600 milionów ludzi, 500 milionów to pewnie Indie, Chiny i Rosja, niemniej nie widzę powodu żeby ich dyskryminować. W top 8 kobiet są zawodniczki wyłącznie z tych krajów, więc tym bardziej ta węgierska dominacja polgar jest bardziej imponująca, bo dominowała zawodniczki z krajów gdzie są typowe szkoły szachowe i szkoli się dziewczyny tylko pod szachy od dziecka.

2 minuty temu, fluber napisał:

To jest atf światowy, a w Indiach żyje kilka razy więcej ludzi niż w USA i Europie. Była tu gadka o puli talentu w sporcie. Ja wiem że z tych 600 milionów ludzi, 500 milionów to pewnie Indie, Chiny i Rosja, niemniej nie widzę powodu żeby ich dyskryminować. W top 8 kobiet są zawodniczki wyłącznie z tych krajów, więc tym bardziej ta węgierska dominacja polgar jest bardziej imponująca, bo dominowała zawodniczki z krajów gdzie są typowe szkoły szachowe i szkoli się dziewczyny tylko pod szachy od dziecka.

Przypuszczam ze gracze i pupliczność dajmy na to konkurencji pt. "Bierki pod wodą" tez mogą być popularne powyżej średniej w Indiach, nie dyskryminujmy tej dyscypliny !

9 minut temu, BMF napisał:

Szachy w Indiach to jest kazus skoków narciarskich w Polsce: raczej smutne jest, że (poza jakimś krykietem) nie mają niczego innego żeby się tym jarać. 

Genetycznie w wielu sportach są bez szans więc poza jakimiś kompletnymi wyjątkami ( ten oszczepnik chociażby) logiczne jest że jaraja się sportami w którymi mają sukcesy ( anand, vidit, harikrishna, praagaanandha, gukesh, maghsoodloo, erigaisi czy Nihal sarin to światowa czołówka)

1 minutę temu, agresywnychomik napisał:

Przypuszczam ze gracze i pupliczność dajmy na to konkurencji pt. "Bierki pod wodą" tez mogą być popularne powyżej średniej w Indiach, nie dyskryminujmy tej dyscypliny !

Szachy w Indiach to jest praktycznie sport narodowy.

Patecki teraz na YT ma serię z podróży dookoła świata to wpadł do jakiejś wioski i tam ludzie siedzą pod sklepem i zamiast walić z gwinta jak u nas to grają w szaszki