Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Reikai napisał:

Bieganie to to samo co tenis, w szachy gra 600 mln osób

Wielka sobota w Fluberem W pelni

Ignorujecie statystyki bo ja je wrzucam?:) Czy dlatego że szachy są popularne w innych krajach niż żyjemy?

percentage of adults who actually currently play chess (either weekly, monthly or during the past year): 12% in the UK; 15% in the U.S. 23% in Germany; 43% in Russia; and 70% among the 121m Indians

https://www.chess.com/news/view/how-popular-is-chess-8306

“In an official International Olympics Committee (IOC) submission a few years ago, FIDE cited the number of chess players worldwide to be 605 million.

https://www.un.org/en/observances/world-chess-day

https://www.chessjournal.com/chess-grandmaster/

To give you an idea how hard it is to become a grandmaster, this will give you some perspective. There are around 600 million rated chess players in the world. This is worth repeating and reading again, not 600 million chess players, but 600 million players that actually have a rating. Meaning they take the game at least semi-seriously. Of those 600 million, there are only 1725 players that have become grandmasters in the history of the game. Which is about 0.3% of rated chess players are GM’s.

Z Googla nie umiecie skorzystać żeby sprawdzić ilu ludzi gra w szachy?

1 minutę temu, LAF napisał:

@P_M dodatkowe punkty ode mnie za wybór Amerykanki , ale czy to starczy na bycie w TOP 3. To się okaże 

Przecież fanny to węgierka a nie amerykanka 

3 minuty temu, julekstep napisał:

jest screen

licze na pierwsze miejsce mojego krykiecisty w takim razie! xD

Szczerze to on prawdopodobnie będzie u mnie pierwszy;) sam chciałem go brać ;)

11 minut temu, Reikai napisał:

Bieganie to to samo co tenis

Uważasz że w bieganiu na 400 metrów przez plotki płeć nie ma znaczenia jeżeli chodzi o predyspozycje? 

31 minut temu, julekstep napisał:

brawo

Beckenbauer utrzymal czyste konto vs ekipa na poziomie ekstraklasy

Może źle pamiętam, ale czy to nie była ekipa w której rozgrywającym był trzeci piłkarz świata a w ataku grali: król strzelców mś i wicekról strzelców mś?

11 minut temu, Sylvinho. napisał:

@P_M liczyłem na mocniejszy pick :P

Ech naoglądałem się w ciul rankingów, ale jest to tak mocno subiektywna kategoria, że poszedłem trochę w safe pick z symetryczną twarzą i dobrą dostępnością instragramowych zdjęć pozowanych. Miałem jedną, która "natural-wise" mi się bardziej podobała, ale nie miała żadnych photoshopowych zdjęć, a faceci to proste bestie i wzrokowcy, więc muszą widzieć...

btw @RappaR też twój pick był u mnie w sprawdzanych jeżeli chodzi sportsmanki :D

Edytowane przez P_M

Teraz, LAF napisał:

A w czym jest lepszy od Rice ? Bo to chyba ta sama kategoria 

W tym, że oprócz bycia wśród najlepszych futbolistów, był też wśród najlepszych baseballistów. All-star w obu ligach zawodowych. Heisman. MVP meczu gwiazd MLB (tam w przeciwieństwie do innych lig to mecz o realną stawkę, decydujący o HFA w World Series). To tak pomijając jego dojebane wyniki lekkoatletyczne w przeróżnych dyscyplinach, co ma w kategorii sportów zespołowych mniejsze znaczenie.

To właśnie z kimś takim Jordan chciał się mierzyć próbując sił w baseballu, jednak został brutalnie zweryfikowany.

3 minuty temu, Kily napisał:

W tym, że oprócz bycia wśród najlepszych futbolistów, był też wśród najlepszych baseballistów. All-star w obu ligach zawodowych. Heisman. MVP meczu gwiazd MLB (tam w przeciwieństwie do innych lig to mecz o realną stawkę, decydujący o HFA w World Series). To tak pomijając jego dojebane wyniki lekkoatletyczne w przeróżnych dyscyplinach, co ma w kategorii sportów zespołowych mniejsze znaczenie.

To właśnie z kimś takim Jordan chciał się mierzyć próbując sił w baseballu, jednak został brutalnie zweryfikowany.

miło jak ktoś kto zna temat się wypowiada, bo tak musiałbym sam pisać chłopcom, ze Bo Jackson to jedyny gracz w historii który zagrał w meczu gwiazd dwóch różnych Lig Zawodowych i nie pełnił tam roli maskotki.

Ogolnie jego historia jest dojebana, polecam się zapoznać, no i to ze wystąpił w reklamie z Jordanem i Gretzkym jednocześnie, gdzie na przełomie dekad miał równie duża rozpoznawalność co Jordan tez swoje robi :) 

No ogólnie jo, w top5 powinien pójść, zobaczymy jak gremium go zestawi z krykiecistami

5 minut temu, Qcin_69 napisał:

Ogolnie jego historia jest dojebana, polecam się zapoznać, no i to ze wystąpił w reklamie z Jordanem i Gretzkym jednocześnie, gdzie na przełomie dekad miał równie duża rozpoznawalność co Jordan tez swoje robi :) 

Nigdzie nie znalazłem, by był bardziej rozpoznawalny od Babe Rutha

4 minuty temu, RappaR napisał:

Nigdzie nie znalazłem, by był bardziej rozpoznawalny od Babe Rutha

to sobie poszukaj :) przełom 80/90 należał do Bo Jacksona :) Jordan w koszu, Gretzky w hokeju i Bo Jackson w każdym innym sporcie - taka była opinia wówczas w Ameryczce

44 minuty temu, fluber napisał:

Może źle pamiętam, ale czy to nie była ekipa w której rozgrywającym był trzeci piłkarz świata a w ataku grali: król strzelców mś i wicekról strzelców mś?

trzeci pilkarz Europy jesli juz - myslalem ze to ustalilismy

co nie zmienia faktu zr na materiale dowodowym innym niz suche dane z wiki Beckenbauer juz tak swietnie nie wypada

Cesarz jest nagi co pokazuje eye-test a Ty krzyczysz ze ma ubranie bo ma fajne wpisy w resume :)