Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, MarcusCamby napisał:

Ja pytam, gdzie jest granica? :)

Jako organizator decyduj czy mam wymieniać pick czy jedziemy dalej.

https://worldathletics.org/athletes/germany/alica-schmidt-14592274

Swoj all time high 69 czas na 400 metrów na świecie. Pomiędzy medalami mistrzostw świata, a kimś kto nie jest sportowcem jest jeszcze dużo przestrzeni dla tych średnich. Kategoria nie nazywa się "najseksowniejsza sportsmenka która zdobyła medale". Choć i tu moja się łapie, bo ma młodzieżowe medale.

Jak dla mnie bez roznicy, ale jak tam wyżej pisali ludzie że ona mówi że nie potrafi grac w golfa i ogólnie lud jest raczej na nie, to żeby uniknąć sporów i naciągania przepisów, moze lepiej wymień. 

3 minuty temu, The Game 85 napisał:

Jak na razie na te dotychczasowe wybory to nie znałem w ogóle około5 sportowców z czego dwóch jest wybranych przez Ciebie, więc nie każdy wie.

Serio nie wiedziałeś kto to Tony Hawk?!? (bo zakładam że chodzi o niego i krykiecistę)

Edytowane przez julekstep

32 minuty temu, julekstep napisał:

przede wszystkim jego nie trzeba riserczować bo każdy wie kto to

Ja wiem kto to, ale nie znałem jego resume sportowego, a tutaj to mocno średnio chyba wypada. 

Fajne gierki tho, TONY HAWK - PRO SKATER, tak to chyba leciało. 

Teraz, The Game 85 napisał:

Jest, a co to ma dorzeczy?

no jest to co najmniej dziwne

1 minutę temu, BMF napisał:

Ja wiem kto to, ale nie znałem jego resume sportowego, a tutaj to mocno średnio chyba wypada. 

Fajne gierki tho, TONY HAWK - PRO SKATER, tak to chyba leciało. 

no to jest przede wszystkim ikona, dzięki której deska weszła do mainsteamu (dziś to sport olimpijski :) )

JEST TYM DLA SKEJTBORDINGU KIM DLA JIU JITSU BYŁ JIGORO KANO! :P 

Z Tonym jest taki problem że jeśli chodzi o skill (i ogólnie specyfikę jego jazdy - vert) nie jest goatem, w środowisku nie jest najbardziej lubianym skaterem i najbardziej inspirującym ale normalsi nie znają większych legend deskorolki a Hawka w dużej części znają, jest właściwie jedynym skaterem o którym mieli szanse słyszeć.

Edytowane przez Sewer

1 minutę temu, julekstep napisał:

no jest to co najmniej dziwne

no to jest przede wszystkim ikona, dzięki której deska weszła do mainsteamu (dziś to sport olimpijski :) )

JEST TYM DLA SKEJTBORDINGU KIM DLA JIU JITSU BYŁ JIGORO KANO! :P 

Znam dwoch skejterow, widziałem tez pewien wywiad z gościem wkręconym w temat. Akurat to, że to jest sport olimpijski jest wielkim hejtem wśród geekow od deski, bo to styl życia, wolność, szacunek na dzielni i inne takie, a nie mainstream i hajs.

Cos jak z hip hopem jeszcze z 20 lat temu. Tylko prawdziwy przekaz, nie gramy w reklamach i nie nawijamy i hajsie.

1 minutę temu, Sewer napisał:

Z Tonym jest taki problem że jeśli chodzi o skill (i ogólnie specyfikę jego jazdy - vert) nie jest goatem, w środowisku nie jest najbardziej lubianym skaterem i najbardziej inspirującym ale normalsi nie znają większych legend deskorolki a Hawka w dużej części znają, jest właściwie jedynym skaterem o którym mieli szanse słyszeć.

Z ciekawości kto jest GOATem deski?

Trochę swego czasu śledziłem temat i trochę nazwisk znam, ale jestem ciekaw twojego zdania :)

2 minuty temu, Sewer napisał:

tylko pewnie spora część ludzi z tego środowiska jest w tymże środowisku za jego sprawą :P 

3 minuty temu, Reikai napisał:

Znam dwoch skejterow, widziałem tez pewien wywiad z gościem wkręconym w temat. Akurat to, że to jest sport olimpijski jest wielkim hejtem wśród geekow od deski, bo to styl życia, wolność, szacunek na dzielni i inne takie, a nie mainstream i hajs.

Cos jak z hip hopem jeszcze z 20 lat temu. Tylko prawdziwy przekaz, nie gramy w reklamach i nie nawijamy i hajsie.

no chyba że dostaniemy ofertę nie odrzucenia :)

coś jak z 'prawdziwymi fajterami' którzy hejtowali gale freakowe jak tam zaczynał Bonus z Magicalem, ale jak tylko te organizacje zaczęły srać hajsem to nagle freaki fajne :) 

Teraz, Sewer napisał:

Z Tonym jest taki problem że jeśli chodzi o skill (i ogólnie specyfikę jego jazdy - vert) nie jest goatem, w środowisku nie jest najbardziej lubianym skaterem i najbardziej inspirującym ale normalsi nie znają większych legend deskorolki a Hawka w dużej części znają, jest właściwie jedynym skanerem o którym mieli szanse słyszeć.

Nom, właśnie widziałem rankingi, gdzie zdarza się, że nie jest nawet nr 1, a zakładam, że jakieś branżowe stronki wiedzą, co mówią. ;] 

4 minuty temu, Reikai napisał:

To akurat na plus dla Pro Skatera, bo to straszne pierdololo. ;] 

8 minut temu, MarcusCamby napisał:

Z ciekawości kto jest GOATem deski?

Trochę swego czasu śledziłem temat i trochę nazwisk znam, ale jestem ciekaw twojego zdania :)

Ciężko stwierdzić bo tak jak napisał @Reikai jakaś część środowiska (w tym ja mimo że jeżdżę już mało to nadal czuje się jego częścią) uważa że deskorolka to nie jest sport który można miarodajnie ocenić bo liczy się dużo zmiennych których nie da się obiektywnie wycenić.Moim ulubionym skaterem i osobom która powodowała że wychodziłem na deskę jest św. pamięci Dylan Rieder ale nie uważam że zasługuje na bycie goatem, jeśli bierzemy pod uwagę skill, rozpoznawalność w środowisku, styl, ogólnie overall to Paul Rodriguez ale przyjdzie inny typ co powie że Nyjah Huston bo dla niego liczy się tylko trudność tricków a już styl nie, mega ciężko to ocenić bo tutaj trudność tricków nie powoduje że np. dla mnie ktoś jest lepszy bo liczą się inne aspekty a w samej deskorolce nie o to chodzi też, nie jest to clue.Nie wiem czy udało mi się wyjaśnić :)

Na pewno Tony Hawk nie jest skaterem z największym skillem, nie uprawiał nawet tradycyjnej jazdy tylko jazdę na vercie która jest niszą i nawet tam nie jest najlepszy w historii.

Edytowane przez Sewer