Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, BMF napisał:

Dalej zła symetria, bo koszykówka w czasach Mikana dopiero raczkowała, a w czasach Di Stefano była już najpopularniejszym zespołowym sportem na świecie, ale próbuj dalej. Raczej nie działa na niekorzyść Di Stefano, że jest jednym z najbardziej utytułowanych zawodników w historii rozgrywek, które powstały gdy miał 29 lat, ale to tak na marginesie. 

Ale możemy nawet założyć, że Di Stefano jest przereklamowany i jest bustem, nie zmienia to faktu, że dorobek kilku gwiazd z przełomu 90s/00s w porównaniu do piłkarzy przed/po jest średni, a oni lecą na sentymencie. W pewnym momencie Ronaldinho będzie taką samą historią dla ludzi jak ten Puskas, tylko dorobek ma dużo gorszy.

Podobnie jak noga. W połowie XX wieku już była bardzo popularna i rozpowszechniona na świecie, grana od lata na igrzyskach. Po prostu widzisz drewniactwo, ale podobnie prymitywnie i raczkująca była noga w połowie XX wieku. Ten sam tier 

27 minut temu, fluber napisał:

Na chłodno Beckenbauer to ścisła topka, ale chyba jedyny defensywny zawodnik w topce. Na papierze wygląda imponująco:

właśnie wziąłem lepszego

i nie trzeba na chłodno, bo pewnie - przynajmniej część osób tutaj - widziała go w akcji

no i on poszedł z jedynką w piłkarskim ATFie tutaj!

Edytowane przez julekstep

Teraz, P_M napisał:

@julekstep wierny swoim wyborom. W Soccerowym ATFie wybrał z jedynką Maldiniego i tutaj nie mogło być inaczej :D

ale nie pisz że to ja go brałem bo mi narracje psujesz xD

a na poważnie to mój ulubiony grajek ever -> wtedy z jedynką to była też strategia (bo mocnych napastników, ofensywnych pomocników jest od zajebania, gdzie all-timerskich bocznych obrońców można policzyć na palcach jednej ręki)

a tutaj chyba z tym pickiem już mogę połączyć osobistą sympatię i dobre value :P 

1 minutę temu, julekstep napisał:

właśnie wziąłem lepszego

i nie trzeba na chłodno, bo pewnie - przynajmniej część osób tutaj - widziała go w akcji

no i on poszedł z jedynką w piłkarskim ATFie tutaj!

Serio wziąłeś gościa który nie wygrał mś, me, a w plebiscycie Złotej piłki nigdy nie był nawet najlepszym Włochem raz łapiąc się do top 5? Podziwiam miłość do Paolo.

To już ten mój "bust" Tyson wygrał 2 razy nagrodę dla boksera roku.

Teraz, Pablo81 napisał:

Maldini to jeden z moich ulubionych graczy ever, ale cesarzowi trzeba oddać co cesarskie. 2x wygrał Złota Piłkę, był MŚ i ME.

Właśnie się zastanawiałem czy wygra nienawiść do mnie czy miłość do Niemiec;)

2 minuty temu, Reikai napisał:

Jak byl hejt za Dereszowska, to ta Jozwik jest dokladnie ten sam case i typ urody

Jóźwik jest ładniejsza od dereszowskiej, ale muszę przyznać, że ona po prostu przy caster i wambui musi wyglądać dobrze. Niemniej w skali świata to nikt nie wie kto to, więc gruby bust, ale pewnie jeden z wielu w tej kategorii:)

2 minuty temu, fluber napisał:

Serio wziąłeś gościa który nie wygrał mś, me, a w plebiscycie Złotej piłki nigdy nie był nawet najlepszym Włochem raz łapiąc się do top 5? Podziwiam miłość do Paolo.

Milan - Paolo me love ;). Na Beckenbauer'a wysoko to tylko @Pablo81 bedzie głosowal.

6 minut temu, RappaR napisał:

Podobnie jak noga. W połowie XX wieku już była bardzo popularna i rozpowszechniona na świecie, grana od lata na igrzyskach. Po prostu widzisz drewniactwo, ale podobnie prymitywnie i raczkująca była noga w połowie XX wieku. Ten sam tier 

Nope, plus dużo większe zmiany w przepisach w kosza niż w przepisach w nożną. Taki Bill Russell czy Wilt są już pełnoprawnymi uczestnikami GOAT dyskusji (byli pół dekady później od Di Stefano, ale zarazem piłka nożna miała większy bagaż popularności w połowie 50s vs koszykówki na początku 60s), więc dziwaczna jest Twoja retoryka. Odpowiednikiem Mikana to jest jakiś Ernest Wilimowski czy inny Leonidas (tutaj akurat super cool nick). 

Beckenbauer > Maldini luźno, ale tutaj możliwe, że też będzie kazus Ronaldinho. 

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

Maldini to jeden z moich ulubionych graczy ever, ale cesarzowi trzeba oddać co cesarskie. 2x wygrał Złota Piłkę, był MŚ i ME.

1 minutę temu, fluber napisał:

Właśnie się zastanawiałem czy wygra nienawiść do mnie czy miłość do Niemiec;)

Maldini w złotej piłce był raz 2 i raz 3, słabe masz te strony serio @fluber

a co do 'złotych piłek' tych przedpotopowców to one są uja warte jak najlepsi w ich czasach piłkarze byli wykluczeni z głosowania (głosowano tylko na Europejczyków)

co do MŚ i ME to Maldini nie wygrał nigdy tego tytułu drużynowego (2x runner up i 1x trzecie miejsce), ale prawie zawsze jak grał to był w 11tkach turnieju (3x na ME i 2x na MŚ), więc indywidualnie totalnie nie ma się czego wstydzić jeśli chodzi o kwestię 'gra na wielkich turniejach w reprze'

jeśli chodzi o klub to ścisła topka ofc -> przejebane longevity + 5 x liga mistrzów + real man from 90's vibe (nie zmieniał teamu,  jak jakieś pussy Beckenbauery)

1 minutę temu, BMF napisał:

Beckenbauer > Maldini luźno, ale tutaj możliwe, że też będzie kazus Ronaldinho. 

a jaki jest za tym realny argument poza tym że akurat jego reprezentacja trochę lepiej sobie radziła / miała trochę więcej szczęścia (karny Baggio :( ) na imprezach międzynarodowych?

Teraz, fluber napisał:

No raczej nikt na poważnie nie postawi Paolo nad Beckenbauerem. Koledzy tutaj sobie smieszkują. Ale szanuje wybór po sympatii 

podaj mi jeden realny argument

bo jak dajesz "przede wszystkim" złote piłki (czyli w czasach Beckenbauera de facto nagrodę 'najlepszego Europejczyka") jednocześnie nie wiedząc gdzie Maldini się plasował w głosowaniach to troszkę tracisz na wiarygodności :)