Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, julekstep napisał:

jeśli się upierasz to nie będę się kłócił, może faktycznie tam dał ciała Puskas z drużyną -> nie śledziłem mistrzostw świata z 54 :) 

No wiadomo , że chodzi o wcześniejszy akapit to chyba jasne. Z tym się nie zgadzam 

@RappaR nic nie pisze , ale czego się spodziewać jak go wyhaczył z reklam z TV

41 minut temu, RappaR napisał:

No właśnie tutaj nagle Di Stefano GOAT, ale Mikan pewnie u BMF wyląduje na 18 pozycji 

1. Nikt nie nazywa Di Stefano GOAT-em (tutaj).

2. Koszykówka miała trochę inną pozycję w early 50s niż piłka nożna w late 50s. 

I tyle z tej Twojej symetrii. 

@LAF bardzo złe rozgrywasz tego Puskasa i szkoda mi chłopa. 
Zabrnales w ślepa uliczkę pisząc ze Puskas ciągnął sam węgierska ekipę tymczasem piszesz o wielce prawdopodobnej najlepszej 11 wszechczasow jeżeli bierzesz pod uwagę różnice klas. 
Zamiast kłamać trzeba było temat rozpisać. Tam i trener był ponad przeciętny jak i partnerzy. 
Klepali wszystkich jak leci i w 61 spotkań zaliczyli 54/5 remisy i 2 wtopy robiąc po drodze fantastyczne wyniki bo takim jest PIERWSZA PORAŻKA ANGLII NA WEMBLEY 6:3!  Anglików to tak rozsierdzilo ze pojechali najmocniejszym składem na rewanż tylko po to aby zrobić 1:7!!!

Ms? Rekord do dziś 9:0 na dzień dobry z Korea 8:3 z Niemcami 4:2 z Brazylia ….obrońców tytułu Urugwaj tez 4:2 

Przegrany z Niemcami final warto abyś poznał bo tam Puskas mimo wszystko nie zawiódł mentalnie tylko złapał kontuzje i z nią grał strzelając gola na prowadzenie oraz nieuznanego na 3:3 ( spalony który niektórzy kwestionują). 

reasumujac dziwnie piszesz o swoim wyborze. Wręcz odwrotnie niż było. 

3 minuty temu, RappaR napisał:

Ile lat istniała LM? 

Dalej zła symetria, bo koszykówka w czasach Mikana dopiero raczkowała, a w czasach Di Stefano była już najpopularniejszym zespołowym sportem na świecie, ale próbuj dalej. Raczej nie działa na niekorzyść Di Stefano, że jest jednym z najbardziej utytułowanych zawodników w historii rozgrywek, które powstały gdy miał 29 lat, ale to tak na marginesie. 

Ale możemy nawet założyć, że Di Stefano jest przereklamowany i jest bustem, nie zmienia to faktu, że dorobek kilku gwiazd z przełomu 90s/00s w porównaniu do piłkarzy przed/po jest średni, a oni lecą na sentymencie. W pewnym momencie Ronaldinho będzie taką samą historią dla ludzi jak ten Puskas, tylko dorobek ma dużo gorszy.

2 godziny temu, P_M napisał:

ktoś się jednak skusił na Beckenbauerów i Platinich.

Na chłodno Beckenbauer to ścisła topka, ale chyba jedyny defensywny zawodnik w topce. Na papierze wygląda imponująco:

5 kolejnych wielkich turniejów ( me i mś) kończył na podium i 5 razy był w jedenastce turnieju, wygrał euro, wygrał mś, był wybrany najlepszym zawodnikiem zarówno euro jak i mś, 4 wygrane ligi mistrzów i przede wszystkim 2 złote piłki. Według mnie tier cruyffa i Platiniego na pozycjach 5-7. Wziąłem go bo mam silne przekonanie że jest lepszy od kilku wcześniejszych pickow.

1 minutę temu, fluber napisał:

Na chłodno Beckenbauer to ścisła topka, ale chyba jedyny defensywny zawodnik w topce. Na papierze wygląda imponująco:

Ja po prostu jestem sceptyczny jeżeli chodzi o tych "starożytnych" piłkarzy, jak się ogląda jakieś stare urywki, to wygląda to niewiele lepiej niż obecna piłka nożna kobiet xD

1 minutę temu, agresywnychomik napisał:

Ja obu googlowałem wiec meh.

+1.
Poszedł Duplantis, też jestem ciekaw jak będzie potraktowany tutaj, bo miałem go na swojej liscie, ale zrezygnowałem, bo jednak tu nie lubi się krótkich jeszcze niezakończonych karier.

4 minuty temu, RappaR napisał:

Czemu Karabatic lepszy pick od Hansena?

Dłużej na topie i więcej osiągnięć. Hansen nigdy nie wygrał ligi mistrzów na przykład, gdzie Karabatic trzykrotnie. Ale zawodnik ogólnie świetny, może nawet trochę lepszy, ale jednak kariera Francuza mocniejsza. 

2 minuty temu, agresywnychomik napisał:

Ja obu googlowałem wiec meh.

Ja googlowalem rugbystów. No Hansen w ręcznej dla mnie goat. "Złotych piłek" ma najwięcej 

1 minutę temu, Braveheart22 napisał:

Dłużej na topie i więcej osiągnięć. Hansen nigdy nie wygrał ligi mistrzów na przykład, gdzie Karabatic trzykrotnie. Ale zawodnik ogólnie świetny, może nawet trochę lepszy, ale jednak kariera Francuza mocniejsza. 

Hansen ma 3 nagrody piłkarza roku, 2 razy byl mvp mś, 3 mistrzostwa świata, złoto olimpijskie .

Z DANIĄ. do czasów hansena nie mieli ani jednego złota. Od 2011 ( gdzie był królem strzelców) w 6 kolejnych turniejach 5 finałów w tym 3 wygrane. To tak jakby Lewandowski z polską robił takie wyniki mniej więcej.

Plus największy kontrakt w historii piłki ręcznej