Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, BMF napisał:

Ronaldo ma Puchar UEFA i mistrzostwo Hiszpanii, a Ronaldinho ma dwa mistrzostwa Hiszpanii i jedną LM. 

Oni wszyscy są przereklamowani, ale pewnie trzeba było iść w recency bias, a nie starych dziadów, ale wiadomo, bez presji. 

a Maradona wypada jeszcze gorzej od nich wszystkich a będzie pewnie w top3-4 :)

co z tego?

serio Messi i CR7 odjechali tutaj wszystkim i strasznie zepsuli percepcje (tak że zaraz ludzie zaczną pisać że ci gracze prehistoryczni co też dużo wygrywali w gówno-czasach to jakiś poziom totalnej topki)

Edytowane przez julekstep

Teraz, julekstep napisał:

a Maradona wypada jeszcze gorzej od nich wszystkich a będzie pewnie w top3-4 :)

co z tego?

Nom, Maradona też nie jest tak dobry jak się uważa, ale on ma przynajmniej najlepszy peak ever (arguably). Taki Ronaldinho ma trzy topowe sezony w Barcelonie + MŚ jako mocny gracz - nie lider, historycznie ot co szeroka czołówka, tutaj pójdzie w czołówce za sentyment, bo wpisuje się timelinem w przedział wiekowy peaku zainteresowania uczestników. 

Mnie tam tylko rozbawiło krytykowanie Zidane'a za przeciętne resume w porównaniu do jeszcze gorszego resume propsowanych Ronaldo i Ronaldinho. 

1 minutę temu, BMF napisał:

Nom, Maradona też nie jest tak dobry jak się uważa, ale on ma przynajmniej najlepszy peak ever (arguably). Taki Ronaldinho ma trzy topowe sezony w Barcelonie + MŚ jako mocny gracz - nie lider, historycznie ot co szeroka czołówka, tutaj pójdzie w czołówce za sentyment, bo wpisuje się timelinem w przedział wiekowy peaku zainteresowania uczestników. 

Mnie tam tylko rozbawiło krytykowanie Zidane'a za przeciętne resume w porównaniu do jeszcze gorszego resume propsowanych Ronaldo i Ronaldinho. 

no Maradona i Ronaldo to są gracze którzy mają zajebiste 'story-value'

wbrew pozorom to jest bardzo fajny bonus w takim sporcie jak piłka (gdzie w przeciwieństwie do NBA jest masa różnych lig, istotna jest repra itp - ogólnie ciężej graczy obiektywnie porównywać)

14 minut temu, Sylvinho. napisał:

A do Xaviego czy Iniesty ? 

Zizou to mistrz momentów + spory bust zyskał za bycie trenerem.

Nie odbieram im wielkosci, ale nigdy nie grali w druzynach, w ktorych byli najlepszymi zawodnikami. Swietnie wpisywali sie w gre druxyny, w ktorej wszystko funkcjonuje.

A Zidane to typ turniejowego mvp. Ale to tylko moja opinia. 

3 minuty temu, BMF napisał:

Nom, Maradona też nie jest tak dobry jak się uważa, ale on ma przynajmniej najlepszy peak ever (arguably

Uwielbiam MAradonę ale to taki przypadek Shaqa . Jakby mu się chciało pracować nad soba to byłby pewnie GOATem ale wyszedł z założenia ,ze lepiej ise bawić a talentem i tak przeskoczy wielu.. Choć prawda jest też ,ze trafił na najbardziej popieprzony orkes gry w piłce. . Rzeźnik z Bilbao zrobił swoje. Dzięki Bogu ,ze ktoś się puknął w łeb i zaczęli chronić piłkarzy. Kto wie ile karier zostało zniszczonych bo nie każdy ze śrubami potrafił nadal dobrze grać. Diego miał dwie śruby w kostce. To jakie wtedy faule uchodziły płazem ...ech. Pilka nożna w latach 80-85 to był brutalny sport

Teraz, julekstep napisał:

no Maradona i Ronaldo to są gracze którzy mają zajebiste 'story-value'

wbrew pozorom to jest bardzo fajny bonus w takim sporcie jak piłka (gdzie w przeciwieństwie do NBA jest masa różnych lig, istotna jest repra itp - ogólnie ciężej graczy obiektywnie porównywać)

Tak, dyskurs o NBA jest patologiczny, ale i tak jest lepszy niż dyskurs o piłce, gdzie z grubsza liczą się emocje, dlatego potem Qcin pisze ,,Ronaldinho spoko pick, nie to co Zizou, przeciętne resume'', gdy ma lepsze resume niż Ronaldinho tak naprawdę (i w reprezentacji, i w klubach). ;] Jest jeszcze z ~5 zawodników z lepszym career value od Ronaldinho, po prostu nie wrzucisz fajnych tricków i dziwnego uśmiechu do opisu. 

Już mniejsza z tym Di Stefano jakby co, nie piszę tego nawet w tym kontekście (aczkolwiek błąd nowicjusza z mojej strony). ;] 

7 minut temu, P_M napisał:

zgarnąłem sleepera w lekkiej - 26 złotych medali :)

to zależy

każdy kojarzy ideę 'etiopskiego/kenijskiego długodystansowca', więc na tej idei ludzie mogą go tam dać nawet do top10.... o ile nikt inny nie weźmie innego etiopskiego/kenijskiego długodystansowca -> bo wtedy się podzielą głosami (nikt nie zna ich nazwisk przecież)....i nie daj Boże takiego co biegał bez butów bo taki wygra ten wyścig w cuglach xD

Bekele spoko pick jednak, lepszy od tych Finów sprzed wojny. 

W lekkiej jest do wzięcia rzeczywiście sleeper na poziomie Bubki (który poszedł dawno temu) pod względem osiągnięć/dominacji, ale tu trzeba byłoby się natrudzić żeby go obronić, chociaż dominacja chyba jeszcze większa 

6 minut temu, Kily napisał:

Kto był lepszym zawodnikiem Realu gdy sięgali po LM? Kto był lepszy w Juventusie gdy grali finały LM z BvB i Realem?

ciężko ocenić 02’ akurat rok pod względem Realu, tam miałeś  jeszcze 3 HoFow poza Zidanem. Wiec jesteś w stanie jednoznacznie napisać ze Zidane był najlepszym graczem Realu wtedy? ja nie.

Moim zdaniem Zidane w tym finale nie był nawet najlepszym piłkarzem tamtego sezonu, bo wyżej miałbym Ballacka.

a z Juventusem jednak te 2 finały przegrał mimo ze w obu Juve było faworytem, tego meczu z Realem nie pamietam, ale może sobie odtworzę, natomiast z Borussia zapamiętałem ze go Sousa schował do kieszeni i Zidane w finale był zupełnie niewidoczny (choć chyba słupek albo poprzeczkę miał)

Ogolnie ja chyba się precyzyjnie wyraziłem ze dla mnie Zidane z top 10 nie powinien wypaść, ale pisanie o nim jako o top5 jest niezrozumiałe, reszty nie mogę pisać bo nie chce spoilerów, po wszystkich wyborach można wrócić do dyskusji 

10 minut temu, P_M napisał:

zgarnąłem sleepera w lekkiej - 26 złotych medali :)

Jesteś pewien ,że on ma 26 złotych medali w lekkiej? 

on tak naprawdę ma 3 złote z Olimpiady, 5 z MŚ i 1 z halowych . Cała reszta to nawet nie jest lekkoatletyka albo nie sa mistrzostwa świata jak to co jest w maratonach. Z czystej lekkeij są lepsi biegacze/ Z czego to jeden to wciąz jestem zdziwony ,że nie poszedł

@jack

dobrze wybrałeś typa z MMA jbc

baaaaardzo blisko GOATa Jonesa  i na pewno dużo bardziej 'likeable' typek, który ma vibe głównego bohatera gry/filmu o sportach walki, więc to też powinno go zboostować jeśli chodzi o głosy (jeśli ludzie będą obiektywnie głosować a nie 'zagłosuję na bokserów bo sam przybustowałem bokserem')

imho jednak nie był aż takim naturalnym fenomenem jak Jones (szczególnie jeśli chodzi o striking, bo zapasy obaj mają elitarne i  w sumie nie wiem którego bym dał wyżej w tej kategorii, Jones to chyba top1 all-time jeśli chodzi o zapasy defensywne przy dalej elitarnych rzutach a GSP to fenomen jeśli chodzi o kontrolę z góry - on tam ma jakieś chore rekordy w  UFC w tym temacie)

no i jednak zdecydowanie mniej 'fun to watch' od Jonesa/Silvy + porwali go kosmici co też troszkę psuje resume! xD

1 minutę temu, julekstep napisał:

@jack

dobrze wybrałeś typa z MMA jbc

baaaaardzo blisko GOATa Jonesa  i na pewno dużo bardziej 'likeable' typek, który ma vibe głównego bohatera gry/filmu o sportach walki, więc to też powinno go zboostować jeśli chodzi o głosy (jeśli ludzie będą obiektywnie głosować a nie 'zagłosuję na bokserów bo sam przybustowałem bokserem')

imho jednak nie był aż takim naturalnym fenomenem jak Jones (szczególnie jeśli chodzi o striking, bo zapasy obaj mają elitarne i  w sumie nie wiem którego bym dał wyżej w tej kategorii, Jones to chyba top1 all-time jeśli chodzi o zapasy defensywne przy dalej elitarnych rzutach a GSP to fenomen jeśli chodzi o kontrolę z góry - on tam ma jakieś chore rekordy w  UFC w tym temacie)

no i jednak zdecydowanie mniej 'fun to watch' do Jonesa/Silvy + porwali go kosmici co też troszkę psuje resume! xD

GSP>Jones zgadzam się :)

No właśnie o tym 11 to biegi przełakowe. 2 medale sa za puinkty w maratonie. To nie są mistrzostwa śiwata i nawet chyba nie ma za to złotych medali. On był pierwszy w  łączonej punktacji ale jestes pewien ,że tam są złote medale czy po prostu wrzuciłeś tylko tabelkę z Wiki?

więc na liczących się imprezach zrobił 8 złotych ( Igrzyska  MS na stadionie i halowe)