RappaR Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Ale tak serio po skończeniu głosowania widzę jak beznadziejny pomysł ten draft i trzeba popracować przy następnym na bardziej sensownych kategoriach. Ja, który widziałem kilka meczy Polaków w piłce ręcznej, mam porównać piłkarzy ręcznych do hokeistów, gdzie za dziecka obejrzałem Mighty Ducks i do rugbistów, gdzie nawet w ogólnym stopniu nie znam zasad gry. I chyba nie jestem w tym osamotniony. Jedyne w czym jesteśmy razem z Julkiem ekspertami, to doskonale wiemy, że pedalarstwo 18# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 2 minuty temu, RappaR napisał: Ale tak serio po skończeniu głosowania widzę jak beznadziejny pomysł ten draft i trzeba popracować przy następnym na bardziej sensownych kategoriach. Ja, który widziałem kilka meczy Polaków w piłce ręcznej, mam porównać piłkarzy ręcznych do hokeistów, gdzie za dziecka obejrzałem Mighty Ducks i do rugbistów, gdzie nawet w ogólnym stopniu nie znam zasad gry. I chyba nie jestem w tym osamotniony. Żeś się obudził W dniu 31.03.2023 o 11:03, RappaR napisał: Za dużo kategorii, będzie ocenianie na podstawie wpisów z Wiki. Ja mogę grać pod warunkiem że gramy na: Piłka nożna Koszykówka Siatkówka Sztuki walki Inne sporty Sporty nie fizyczne Sporty motorowe I to dla mnie max, więcej kategorii to nie bawię się w udawanie mędrca niczym karły z poznańskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) 14 minut temu, RappaR napisał: Ja, który widziałem kilka meczy Polaków w piłce ręcznej, mam porównać piłkarzy ręcznych do hokeistów, gdzie za dziecka obejrzałem Mighty Ducks i do rugbistów, gdzie nawet w ogólnym stopniu nie znam zasad gry. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 12 minut temu, fluber napisał: Żeś się obudził No i dodano 4 dyscypliny na których się nie znam(lekką, tenis, inne sporty drużynowe i inne sporty indywidualne). Jakby to wszystko zamknąć w jedną to by się to jakoś logiczniej dało ukuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) 10 minut temu, RappaR napisał: No i dodano 4 dyscypliny na których się nie znam(lekką, tenis, inne sporty drużynowe i inne sporty indywidualne). Jakby to wszystko zamknąć w jedną to by się to jakoś logiczniej dało ukuć. Tak naprade 2 kategorie wiecej. Zamiast 7 mamy do wyboru 9. Najładniejsza musiała być Inne sporty rozbito na indywidualne i druzynowe - tu absolutnie widze sens. Siatka jest odpowiednikiem rugby czy krikieta w naszym kręgu kulturowym wiec jej wyodrębnienie troche bardziej zalatuje lokalnym nie światowym podejściem Zamiast niefizycznych (pierwsze skojarzenie kołysanka dla nieznajomej, drugie e sport pozniej dlugo nic i gdzies tam na koncu szachy) dodano lekką (gdzie ci powybierani biegacze to czarna magia;) ) i Tenis - ktory jest chyba najłatwiejszy do wyboru. Ja nie ogarniam sportow walki bo na MMA sie średnio załapałem ale zapytalem dobrego wujka to pomógł. Wujku jak czytasz to dziekuje ! Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) to głosowanie (poza piłką, koszem, walkami i dupami - bo tam można szybko zlukać co i jak) to faktycznie ostry random (szczególnie tak na miejscach 5-15, bo goaty i kasztany są akurat mniej więcej wiadome) xD Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Ta najładniejsza sportsmenka to gruby bust jako kategoria, potem o miejscach w sportowym ATF-ie będzie decydować kto wziął ładniejszą blondynkę, bo poziom Uber-wyrównany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 7 minut temu, BMF napisał: Ta najładniejsza sportsmenka to gruby bust jako kategoria, potem o miejscach w sportowym ATF-ie będzie decydować kto wziął ładniejszą blondynkę, bo poziom Uber-wyrównany. A jak myślisz czemu Fluber przez 20 stron płakał, że nam się Kurnikowa nie podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 20 minut temu, BMF napisał: Ta najładniejsza sportsmenka to gruby bust jako kategoria, potem o miejscach w sportowym ATF-ie będzie decydować kto wziął ładniejszą blondynkę, bo poziom Uber-wyrównany. Każdy miał szansę wybrać ładniejszą to tak jakby powiedzieć, ktoś wygra bo był wysoko i miał szansę wziąć kogoś z czwórki MJ LBJ Messi C. Ronaldo, bo to pewne top2 a reszta kategorii nie jest pewna, bo poziom jest wyrównany xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Nope, ta zabawa miała szanse zweryfikować w jakimś stopniu ogólną wiedzę sportową, a ''najładniejsza zawodniczka'' po prostu psuje efekt, do wyrzucenia ta stulejarska kategoria następnym razem. To tak jakby kobiety na jakimś wenba.pl robiły koszykarski ATF i zadecydowało, że któraś tam wzięła Talena Hortona Tuckera w ostatniej rundzie, który okazał się super hot (nie wiem czy typ jest przystojny, ot co przykład). (nawet nie zsumowałem wyników jeszcze jakby co, ale już widać, że różnica między środkiem tabeli, a podium to ot co +- jedna kategoria) Chociaż wiadomo, zależy od tego jaki będzie ATF następny, bo jak np. filmowo-serialowy, to pasuje, w sportowym to meh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 16 minut temu, BMF napisał: Chociaż wiadomo, zależy od tego jaki będzie ATF następny, bo jak np. filmowo-serialowy, to pasuje, w sportowym to meh. Ja mam bardzo fajny pomysł na następny ATF i już się nastawiałem z nim na po PO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, BMF napisał: Nope, ta zabawa miała szanse zweryfikować w jakimś stopniu ogólną wiedzę sportową, a ''najładniejsza zawodniczka'' po prostu psuje efekt, do wyrzucenia ta stulejarska kategoria następnym razem. To tak jakby kobiety na jakimś wenba.pl robiły koszykarski ATF i zadecydowało, że któraś tam wzięła Talena Hortona Tuckera w ostatniej rundzie, który okazał się super hot (nie wiem czy typ jest przystojny, ot co przykład). (nawet nie zsumowałem wyników jeszcze jakby co, ale już widać, że różnica między środkiem tabeli, a podium to ot co +- jedna kategoria) Chociaż wiadomo, zależy od tego jaki będzie ATF następny, bo jak np. filmowo-serialowy, to pasuje, w sportowym to meh. @BMF nie zgadzam się, laski zawsze na probsie tzn taka kategoria zawsze się przydaje tak na rozluźnienie, z przymrużeniem oka etc Na AGH miałem tzw odchamiacz tzn. przedmiot nie zwiazany z technicznymi studiami, jak przez mgłe pamiętam że to było jakies cos w stylu "nacjonalizm i terroryzm" - milo wspominam. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 6 minut temu, agresywnychomik napisał: @BMF nie zgadzam się, laski zawsze na probsie tzn taka kategoria zawsze się przydaje tak na rozluźnienie, z przymrużeniem oka etc To mogłoby być jako bonus/tiebreaker, ale ta kategoria jest kompletnie bez sensu jeśli traktowana na równi z innymi. Można porównać na bazie jakichś kryteriów (popularność, medale, pula talentu) nawet kompletnie różne dyscypliny, tutaj głosowanie ma absolutnie zerowe value (inaczej fluber ma rację, że Kurnikowa nr 1, bo nią się zachwycała największa liczba osób). Trzeba jednak więcej czasu poświęcić na ogarnięcie kategorii w takich ATF-ach, bo ostatnio też w sumie zrobiliśmy, że Solorz Żak miał lepsze value od Kopernika, a Raksa impakt Skłodowskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernie9005 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 2 minuty temu, BMF napisał: To mogłoby być jako bonus/tiebreaker, ale ta kategoria jest kompletnie bez sensu jeśli traktowana na równi z innymi. Można porównać na bazie jakichś kryteriów (popularność, medale, pula talentu) nawet kompletnie różne dyscypliny, tutaj głosowanie ma absolutnie zerowe value (inaczej fluber ma rację, że Kurnikowa nr 1, bo nią się zachwycała największa liczba osób). @BMF +10 do autorytetu za zmiane fotki na profilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 11 minut temu, BMF napisał: fluber ma rację, że Kurnikowa nr 1 Mądrego zawsze warto poczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 2 minuty temu, fluber napisał: Mądrego zawsze warto poczytać Z ciekawości - kogo uważasz za ładniejszą kobietę - Kurnikową czy swoją żoną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 2 minuty temu, RappaR napisał: Z ciekawości - kogo uważasz za ładniejszą kobietę - Kurnikową czy swoją żoną? już było wyjaśnione ze swoją żonę, Kurnikowa tuż za nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 W dniu 11.04.2023 o 14:47, fluber napisał: W takim razie pola Raksa powinna przegrać z dziewczyną Pawła Jóźwiaka w kategorii najpiękniejsza polka. Bo takie standardy tu widzę. https://www.ebay.com/itm/144323811967 Miałem ten plakat w pokoju, Kurnikowa to mój prywatny top 2 zaraz po mojej żonie:) @RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Teraz, fluber napisał: @RappaR A to nie mogę pozwolić, by laska, która przegrała z jakimś randomem, co nikt nie wie jak wygląda, była wyżej od pięknych gwiazd z instagrama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 o k**** @fluber a miałeś też plakat brusliego? może jednak źle P_M zrobił nie wybierając go! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi