jack Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Teraz, fluber napisał: Oczywiście że nie Wydaje mi się śledząc ten wątek, że nie dla wszystkich jest to jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Z pokorą oczekuję decyzji w sprawie BCh. Może spróbuje rozwiać Wasze wątpliwości. I tak np takiego Stepana Banderę uważam, że nie można klasyfikować w tej kategorii zaszeregować. Miał świadomość narodową, chciał ustanowić niepodległe państwo ukraińskie. Z kolei Chmielnicki chciał początkowo wyrównać prywatne rachunki krzywd, Kozaków na Siczy nakłonił do buntu początków grając na sprawach ekonomicznych(ograniczenie rejestru Kozaków), później doszły argumenty o treści religijnej (prawosławni kontra katolicy), do czerni i chlopstwa też zwracał się raczej ,, rewolucyjnie" (precz z pańszczyzną) , a nie narodowościowo. A że Ukraińcy wzięli go na bohatera narodowego? Widocznie lepszych nie mają. W sumie np Kościuszko to bohater w USA, a nikt mu tu polskości nie kwestionuje. I słusznie z resztą. Tak więc, jako że pierwszy raz się w to z Wami bawię i już na początku dałem strzała z MCS ( w sumie to dalej nie wiem czemu to niedobry wybór, ale tak mówi Julekstep to pewnie coś w tym jest) , to na zachętę uznajcie tego Chmielnickiego i jedźmy dalej. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 1 minutę temu, jack napisał: Wydaje mi się śledząc ten wątek, że nie dla wszystkich jest to jasne Bo trochę zaczyna to trącić nonsensem. Zabawa brzmi GOAT Polak, więc powinien liczyć się ogólny impact dla Polski jakkolwiek to rozumiemy, a nie jedna specjalizacja. Czy to znaczy, że Jan Paweł II traci impact w polityce? Bo to zupełnie zmienia jego value w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 1 minutę temu, MarcusCamby napisał: Bo trochę zaczyna to trącić nonsensem. Zabawa brzmi GOAT Polak, więc powinien liczyć się ogólny impact dla Polski jakkolwiek to rozumiemy, a nie jedna specjalizacja. Też mi się tak wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 11 minut temu, jack napisał: Wydaje mi się śledząc ten wątek, że nie dla wszystkich jest to jasne Reikai o tym pisał jeszcze na etapie zbierania chętnych do gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 6 minut temu, fluber napisał: Reikai o tym pisał jeszcze na etapie zbierania chętnych do gry Dokładnie. Niekórzy cenią Sienkiewicz nad Conrada i to co sądzi Julekstep to w ogóle pojebane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 19 minut temu, DRK napisał: Z pokorą oczekuję decyzji w sprawie BCh. Może spróbuje rozwiać Wasze wątpliwości. I tak np takiego Stepana Banderę uważam, że nie można klasyfikować w tej kategorii zaszeregować. Miał świadomość narodową, chciał ustanowić niepodległe państwo ukraińskie. Z kolei Chmielnicki chciał początkowo wyrównać prywatne rachunki krzywd, Kozaków na Siczy nakłonił do buntu początków grając na sprawach ekonomicznych(ograniczenie rejestru Kozaków), później doszły argumenty o treści religijnej (prawosławni kontra katolicy), do czerni i chlopstwa też zwracał się raczej ,, rewolucyjnie" (precz z pańszczyzną) , a nie narodowościowo. A że Ukraińcy wzięli go na bohatera narodowego? Widocznie lepszych nie mają. W sumie np Kościuszko to bohater w USA, a nikt mu tu polskości nie kwestionuje. I słusznie z resztą. Tak więc, jako że pierwszy raz się w to z Wami bawię i już na początku dałem strzała z MCS ( w sumie to dalej nie wiem czemu to niedobry wybór, ale tak mówi Julekstep to pewnie coś w tym jest) , to na zachętę uznajcie tego Chmielnickiego i jedźmy dalej. . Trash talk. Weź się tymi wpisami nie przejmuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 21 minut temu, DRK napisał: Z pokorą oczekuję decyzji w sprawie BCh. Może spróbuje rozwiać Wasze wątpliwości. I tak np takiego Stepana Banderę uważam, że nie można klasyfikować w tej kategorii zaszeregować. Miał świadomość narodową, chciał ustanowić niepodległe państwo ukraińskie. Z kolei Chmielnicki chciał początkowo wyrównać prywatne rachunki krzywd, Kozaków na Siczy nakłonił do buntu początków grając na sprawach ekonomicznych(ograniczenie rejestru Kozaków), później doszły argumenty o treści religijnej (prawosławni kontra katolicy), do czerni i chlopstwa też zwracał się raczej ,, rewolucyjnie" (precz z pańszczyzną) , a nie narodowościowo. A że Ukraińcy wzięli go na bohatera narodowego? Widocznie lepszych nie mają. W sumie np Kościuszko to bohater w USA, a nikt mu tu polskości nie kwestionuje. I słusznie z resztą. ( w sumie to dalej nie wiem czemu to niedobry wybór, ale tak mówi Julekstep to pewnie coś w tym jest) no bo z drugim pickiem wziąłeś pick dający pewne top2 w kategorii x kiedy mogłeś brać picki dające pewne top1 w innych kategoriach (JP, Chopin, chyba Lewy*) * chyba że ludzie serio powariowali xD dobra ja mam władzę to dopisuję tego Chmielnickiego (ale imho słabiutki pick w kategorii ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 27 minut temu, MarcusCamby napisał: Bo trochę zaczyna to trącić nonsensem. Zabawa brzmi GOAT Polak, więc powinien liczyć się ogólny impact dla Polski jakkolwiek to rozumiemy, a nie jedna specjalizacja. Czy to znaczy, że Jan Paweł II traci impact w polityce? Bo to zupełnie zmienia jego value w grze. Przeciez to bylo wyjasnione na poziomie organizacji - JP2 inny value w religii gdzie jest top1 a inny w polityce kesli go ktos wybierze jako polityka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 1 minutę temu, agresywnychomik napisał: Przeciez to bylo wyjasnione na poziomie organizacji - JP2 inny value w religii gdzie jest top1 a inny w polityce kesli go ktos wybierze jako polityka. Nie śledziłem zabawy od początku, czego efektem, że mimo zaproszenia Reikaia nie biorę udziału, więc być może popełniam błąd w ocenie picków, bo sugerując się tematem GOAT Polak inaczej zrozumiałem zabawę, aczkolwiek dla mnie to trochę absurdalne, że działalność po za specjalizacją jest tutaj wymazywana. Ale ja tu pełnie rolę tylko obserwatora i komentatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) 1 minutę temu, MarcusCamby napisał: Ale ja tu pełnie rolę tylko obserwatora i komentatora To tak jak ja. P.s. Jagiełło - Polak ? - imho nie. Edytowane 11 Marca 2023 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 8 minut temu, MarcusCamby napisał: Ale ja tu pełnie rolę tylko obserwatora i komentatora patrząc po tym jakie picki propsujesz to bardziej takie comedic relief! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 6 minut temu, julekstep napisał: patrząc po tym jakie picki propsujesz to bardziej takie comedic relief! Jak mawia klasyk: Japa tankerze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 32 minuty temu, julekstep napisał: dobra ja mam władzę to dopisuję tego Chmielnickiego (ale imho słabiutki pick w kategorii ) Ten pick to jest GOAT w kategorii szkodników. No doubt. To taki szkodnikowy Lewandowski.Nikt nie ma do niego podejścia. Wcześniej pisałem o politycznych skutkach jego destrukcyjnej działalności. Teraz słowo o zbrodniczej. Tylko jeden przykład. Z wielu. Batoh. Bitwa z 1652 roku. Kozacy i Tatarzy odnoszą zwycięstwo nad armią Rzeczypospoliej. Tatarzy biorą tysiące jeńców polskich. Liczą tradycyjnie na okup, że rodziny wykupią jeńców,(a była to głównie szlachta m. in brat Sobieskiego). Chmielnicki nie mógł tego znieść. Sam wykupił od Tatarów jeńców i kazał wszystkich wymordować. Batoh jest nazywany sarmackim Katyniem Nie sądzę, żeby ktoś picknął większego szkodnika wobec kraju i większego zbrodniarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 1 minutę temu, DRK napisał: Ten pick to jest GOAT w kategorii szkodników. No doubt. To taki szkodnikowy Lewandowski.Nikt nie ma do niego podejścia. Wcześniej pisałem o politycznych skutkach jego destrukcyjnej działalności. Teraz słowo o zbrodniczej. Tylko jeden przykład. Z wielu. Batoh. Bitwa z 1652 roku. Kozacy i Tatarzy odnoszą zwycięstwo nad armią Rzeczypospoliej. Tatarzy biorą tysiące jeńców polskich. Liczą tradycyjnie na okup, że rodziny wykupią jeńców,(a była to głównie szlachta m. in brat Sobieskiego). Chmielnicki nie mógł tego znieść. Sam wykupił od Tatarów jeńców i kazał wszystkich wymordować. Batoh jest nazywany sarmackim Katyniem Nie sądzę, żeby ktoś picknął większego szkodnika wobec kraju i większego zbrodniarza. meh, słabo wpisuje się w rolę to tak jakby przy analogicznej zabawie na e-nba.it jakiś Luciano picknął Spartakusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 2 minuty temu, julekstep napisał: meh, słabo wpisuje się w rolę to tak jakby przy analogicznej zabawie na e-nba.it jakiś Luciano picknął Spartakusa No przecież dobrze porównał do Lewandowskiego, a Ty ich obu do Spartakusa - wszystko się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Ja tam się zgadzam, tzn. JPII ma alltimerski impakt za combo impaktu religijnego i politycznego, bo gdyby to dzielić na religię i politykę to pojedynczo trochę meh, abstrakcja. Dla mnie te kategorie to jest po prostu aspekt na który zwracamy uwagę (np. Wałęsa-aktywizm, więc trochę ignorujemy polityczną karierę), a nie wybieranie części życiorysu, więc nie powinno być możliwości wyboru dwa razy tej samej osoby. Chmielnicki meh, to tak jakby pickować Jerzego Waszyngtona na e-nba.en. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Teraz, P_M napisał: No przecież dobrze porównał do Lewandowskiego, a Ty ich obu do Spartakusa - wszystko się zgadza. Ty to tam lepiej przygotowuj rozprawkę o Wałęsie! @BMF jaki zgapiacz xD DOBRA W SUMIE TRUE! NIE MOŻNA WYBIERAĆ DWA RAZY TYCH SAMYCH LUDKÓW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 1 minutę temu, julekstep napisał: Ty to tam lepiej przygotowuj rozprawkę o Wałęsie! @BMF jaki zgapiacz xD Obalił komunizm, styknie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Lepsze porównanie niż Spartakus. xd Btw. Łukasiewicz legit pick, ma pecha, że ma najmocniejsza konkurencję ze wszystkich kategorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi