fluber Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 17 godzin temu, LAF napisał: Opisy do końca Niedzieli. W Pon można już będzie głosować pewnie. @Sylvinho. Coś planujesz wysłać? Bo nie wiem czy wrzucać czy czekać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 58 minut temu, fluber napisał: @Sylvinho. Coś planujesz wysłać? Bo nie wiem czy wrzucać czy czekać? Wrzucaj. Niestety nie dam rady nic napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 1 godzinę temu, Sylvinho. napisał: Wrzucaj. Niestety nie dam rady nic napisać. Ok. Panowie: @matek @Qcin_69 @BMF @Reikai @blackmagic @julekstep @Koelner @P_M @LAF wrzuciłem Wasze opisy. Jak chcecie coś uzupełnić to już sami w wątku dołóżcie. Pytania do autorów opisów też proszę w odpowiednich wątkach, żeby to jakoś dało się uporządkować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Stypa alert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 3 minuty temu, BMF napisał: Stypa alert. Bo wiadomo kto wygra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 6 minut temu, P_M napisał: Bo wiadomo kto wygra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 11 minut temu, matek napisał: Shaq może patrzeć na zwycięzcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) Przeczytałem szybko sobie opisy i żeby nie było stypy: Lakers/Reikai "A nie wspomnialem nawet o samym MJ, ktory wcisnal w tych PO 63 pkt Celtics" -- dobrze, że nie wspomniałeś, bo to nie ten sezon. ;]] (ale to tak pół żartem, bo wiadomo, to dalej ten sam Jordan ) Marion świetny kreator. ;]]]] Trzech 3pt-shooterów, z czego dwóch PGs, i dobry spacing . ;] Nie ma dramatu, ale Sabonis przy normalnej trójce, Mourning, Marion, Diaw i Westbrook nie mają 3pt range, tak że nie wiem czy Jordan ma rzeczywiście taki dobry spacing. Cincinnati/Julekstep Iguodala bardzo dobry midrange? ;] "- Brak dominującego centra" eufemistycznie ujęte ;]]] Boston/P_M "Charles to nie żadna popierdółka w obronie i się stara, a w ataku, to chyba najbliżej można byłoby go opisać jako LBJ przed LBJ" naah, inna rola na boisku "brak ballhogów" a kim byli Magic i Isiah? ;] przy czym ballhog to nie jest negatywne określenie, ale obaj to dominujący ballhandlerzy bez trójki. "Brak dziur w obronie (...) nie ma tu żadnych ujemnych zawodników (...) bardzo dobry jak Isiah czy JJ" naah, ja tam widzę DPOTY (Robinson), mocnego Moncriefa i samych +- meh obrońców. ;] matek/Nets Doceniam minimalizm. Minnesota/blackmagic A co z obroną? Giannis na pewno wtedy już był defensywnym anchorem, skoro Bucks mieli 19 defensywę w lidze? Heat/Koelner ,,In Shaq's absence, Penny would lead Orlando to a roaring 17-5 start (63 win pace over a full 82 game season). [...] Oczywiście Penny jest wzięty z sezonu wcześniej gdy grali w finale." Penny '96 był lepszy w cyfrach niż rok wcześniej, tak że trochę słabo przedstawiać 24-letniego Hardawaya jako 25-letniego Hardawaya. ,,Ray Allen – w PO miał 22 pkt 7 zb 4 ast i 47% za trzy. Jeszcze dynamiczny Ray Allen po konkursach wsadów oraz z świetną trójką daje mi range.'' -- w mocnym sweepie w trzymeczowej serii, w RS miał 17ppg na 36% za trzy. ;]] Jackson rok temu też nie był aż tak dobry jak teraz. Clippers/LAF ,,Kyle Korver 04/05'' - uzupełnię, że w playoffach miał 5ppg na 29 FG%, skoro Koelner się chwali 3-meczową serią. ;]] ,,Pragnę zaznaczyć, że jego skład wtedy składał się głównie ze smoły i papy a i tak potrafił uciułać 6 APG. Świetnie wbijał się pod kosz notując 48 akcji and one co jak wiemy w tamtym okresie, gdzie centrzy jedli gwoździe a on sam miał ledwo 6’0 jest dobrym współczynnikiem. Bolączką u niego był słaby % 3PFG, ale u mnie mam ludzi od tego więc nawet nie zwracam na to uwagi. Prawie 50 % FG 2P przy prawie 15 FGA gdzie miał naprzeciw siebie głównie rosłych obrońców wygląda piorunująco. Do tego zdołał uciułać niespełna 4 RPG co świadczy o umiejętnym ustawianiu się na boisku. '' Qcin/Bulls ,,Gdyby Horacy był fanem koszykówki, to istnieje duża szansa, ze startująca piątka Chicago Bulls znalazłaby się w którejś z jego Od jako przykład użycia złotego środka w odniesieniu do sportów zespołowych. '' xD ,,Kemp 36/ Amare lub Yao (w zależności o matchupow) 12 '' julekstep style ;] ,,czy 23-24 letni Grant Hill był gorszym graczem od Lebrona Jamesa w tym samym wieku? '' jak myślicie? był? Edytowane 14 Lutego 2023 przez BMF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) 11 minut temu, BMF napisał: Cincinnati/Julekstep Iguodala bardzo dobry midrange? ;] AL nie AI (AI jest w grupie '6 graczy z co najmniej przyzwoitą trójką') 11 minut temu, BMF napisał: "brak ballhogów" a kim byli Magic i Isiah? ;] przy czym ballhog to nie jest negatywne określenie, ale obaj to dominujący ballhandlerzy bez trójki. ogólnie to fajna sprawa - ostro przystealować z Magiciem (w tym drafcie to obiektywnie powinien iść w top-2/top-3) żeby potem w opisie sprowadzić go głównie do roli SG'ka przy Thomasie (jednak czasem fit >>>>> talent ) Edytowane 14 Lutego 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 5 minut temu, BMF napisał: Boston/P_M "Charles to nie żadna popierdółka w obronie i się stara, a w ataku, to chyba najbliżej można byłoby go opisać jako LBJ przed LBJ" naah, inna rola na boisku "brak ballhogów" a kim byli Magic i Isiah? ;] przy czym ballhog to nie jest negatywne określenie, ale obaj to dominujący ballhandlerzy bez trójki. "Brak dziur w obronie (...) nie ma tu żadnych ujemnych zawodników (...) bardzo dobry jak Isiah czy JJ" naah, ja tam widzę DPOTY (Robinson), mocnego Moncriefa i samych +- meh obrońców. ;] Młody Charles grał inaczej niż ten, którego większość osób pamięta z PHX93 i dalej, gdzie wtedy tłustym dupskiem osadzał się w trumnie. Dla mnie ballhog to negatywne określenie, w sensie gość, który klepie, przytrzymuje piłkę i zabija grę zespołową.Ballhog dla mnie to gracz +30% USG, Isiah miał 24% a Magic 19%. Co do bez trójki, Isiah w PO trafiał na 40%, nie będę ściemniał, że to wybitni strzelcy za 3 bo tak wtedy nie grano, ale obaj mieli super jumperki na midrange pod względem skutecznosci (wiadomo, rzut Magica nie wygląda najładniej), jak i FT% jak ocenicie ich możliwość rozciągania gry w dzisiejszych czasach to już Wasza sprawa Z ostatnim to myślę kwestia semantyki, dla mnie twoje Dpoty i mocny miesci się w moim wybitny, Thomas i JJ się wyróżniają po tej stronie parkietu (przynajmniej moim zdaniem), reszta owszem meh, ale nie dadzą sobie zrobić z dupy jesieni średniowiecza, ot co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 31 minut temu, BMF napisał: Qcin/Bulls ,,Gdyby Horacy był fanem koszykówki, to istnieje duża szansa, ze startująca piątka Chicago Bulls znalazłaby się w którejś z jego Od jako przykład użycia złotego środka w odniesieniu do sportów zespołowych. '' xD ,,Kemp 36/ Amare lub Yao (w zależności o matchupow) 12 '' julekstep style ;] ,,czy 23-24 letni Grant Hill był gorszym graczem od Lebrona Jamesa w tym samym wieku? '' jak myślicie? był? eee c***owy czas dla mnie na pisanie opisów(ferie dzieciaków + weekend walentynkowo-karnawałowy) ale tbh dawno bie czułem takiej frajdy jak pisząc te pierwsze zdanie xd zobaczę, może jutro wieczorem usiądę i cały opis jebne w takim oldskulowym stylu:) Co do 2 akapitu, to cóż, na większość centrow tutaj w zupełności wystarczy grać Kempem, tylko na niektorych trzeba rzucać takiego Yao do masowanka No nie wiem czy była taka duża różnica między 23lefnim Hillem i Lebronem. Hill świetny playmaking, siła, obrona, przyzwoity rzut , z grubsz abrzmk jak opis Lebrona, tyle ze James później się jeszcze rozwinął, a 23letni Hill to w zasadzie ten sam poziom co 31letni Hill Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) 47 minut temu, julekstep napisał: ogólnie to fajna sprawa - ostro przystealować z Magiciem (w tym drafcie to obiektywnie powinien iść w top-2/top-3) żeby potem w opisie sprowadzić go głównie do roli SG'ka przy Thomasie (jednak czasem fit >>>>> talent ) Czemu głownie sprowadzić do roli Sgka? jak napisałem, że tylko Magic i DRob są pewni S5? Jedynie podkreśliłem, że w LAL w tamtym sezonie grał jako SG i był wtedy najlepszym podającym ligi nie mając piłki na wyłączność. edit: juz chyba wiem czemu walnąłem babolca w opisie bo per pozycja opisałem Thomasa jako pierwszego, bo on tylko może grać jako PG (Facepalm). edit2: jeżeli ludki są z tym ok to @fluber możesz tam podmienić kolejność? bo to, że IT mógłby w niektórych wariantach grać obok Magica, nie znaczy, że chce zabrać Magicowi piłkę Edytowane 14 Lutego 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 21 minut temu, P_M napisał: Młody Charles grał inaczej niż ten, którego większość osób pamięta z PHX93 i dalej, gdzie wtedy tłustym dupskiem osadzał się w trumnie. Młody Barkley nie był nigdy primary ballhandlerem, LeBron nigdy nie był nie-primary ballhandlerem, Barkley tracił mnóstwo piłek i zabijał się na tablicach, LeBron operował outside, zupełnie inna rola. 14 minut temu, Qcin_69 napisał: No nie wiem czy była taka duża różnica między 23lefnim Hillem i Lebronem. Hill świetny playmaking, siła, obrona, przyzwoity rzut , z grubsz abrzmk jak opis Lebrona, tyle ze James później się jeszcze rozwinął, a 23letni Hill to w zasadzie ten sam poziom co 31letni Hill Tamten Hill fajny gracz, aż żałowałem, że wziąłem Hakeema i potem ciężko było mi brać ballhandlera bez trójki, ale on tam sobie robił efficient 20-7 (potem był jeszcze bardziej efficient), ciężko go porównywać do LeBrona, który w wieku 23 lat to notował czwarty sezon z 27ppg wzwyż. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 21 minut temu, Qcin_69 napisał: No nie wiem czy była taka duża różnica między 23lefnim Hillem i Lebronem. Hill świetny playmaking, siła, obrona, przyzwoity rzut , z grubsz abrzmk jak opis Lebrona, tyle ze James później się jeszcze rozwinął, a 23letni Hill to w zasadzie ten sam poziom co 31letni Hill NIe no, Hill to bardzo dobry all-around gracz i dobry pick, ale z tą siłą i obroną to trochę przesadzone, zwłaszcza jak porównujesz go z najlepszym atletą ever w NBA, który swoimi warunkami fizycznymi, siłą i szybkością dalej potrafi trząść ligą i w wieku 38 lat robi 30ppg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Godzinę temu, P_M napisał: Dla mnie ballhog to negatywne określenie, w sensie gość, który klepie, przytrzymuje piłkę i zabija grę zespołową.Ballhog dla mnie to gracz +30% USG, Isiah miał 24% a Magic 19%. a Rajon Rondo z kariery ma 18,9% więc imho kiepski miernik 'ball hogowania' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 5 minut temu, julekstep napisał: a Rajon Rondo z kariery ma 18,9% więc imho kiepski miernik 'ball hogowania' Wiadomo nie jest idealny, ale w wielu przypadkach daje dość sensowny obraz, kto potrafił być czarną dziurą https://www.basketball-reference.com/leaders/usg_pct_season.html fun fact w top 250 sezonów USG% nie ma na tej liscie Stocktona, Magica, CP3, JKidda, Paytona, Nasha, Isiah czyli takich PG, którzy przychodzą na myśl jako pierwsi i kojarzy się ich z prowadzeniem gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Teraz, P_M napisał: Wiadomo nie jest idealny, ale w wielu przypadkach daje dość sensowny obraz, kto potrafił być czarną dziurą https://www.basketball-reference.com/leaders/usg_pct_season.html fun fact w top 250 sezonów USG% nie ma na tej liscie Stocktona, Magica, CP3, JKidda, Paytona, Nasha, Isiah czyli takich PG, którzy przychodzą na myśl jako pierwsi i kojarzy się ich z prowadzeniem gry. no bo USG% się nie nadaje do mierzenia ball-hogowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 2 minuty temu, julekstep napisał: no bo USG% się nie nadaje do mierzenia ball-hogowania why? jak patrzę na to kto się znajduje w tej topce, to wygląda to sensownie z Westbrokiem na pierwszym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Usage mierzy udział w scoringu, osobistych i stratach/per minuty, dlatego Hornacek miał większy usage niż Stockton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 4 minuty temu, P_M napisał: why? jak patrzę na to kto się znajduje w tej topce, to wygląda to sensownie z Westbrokiem na pierwszym miejscu bo to mierzy tylko 'koniec akcji' więc używając sobie tego jako miernika 'ball hogowatości' wyjdzie ci że Reggie Miller (którego gra ofensywna w 90% opierała się na grze bez piłki) jest większym ball-hogiem niż Rondo (który lubił sobie 20 sekund klepać i na sam koniec akcji oddać piłkę) -> bez sensu pewnie są aktualnie jakieś staty mierzące faktycznie ile dany gracz jest przy piłce -> ale pewnie będą dostępne dane za jakieś 2010+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi