Tecu Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 (edytowane) Hej, wydaje mi się, że nie ma sensu patrzeć na fbx#1, bo oni na nas się nie patrzą. #2 i #3 są w bardzo podobnych składach dlatego pozwolę sobie połączyć. Dlatego otwieram dyskusję czy i jakich zmian chcecie. Moja propozycja, choć wychodzi na to, że @barcalover był pierwszy. Prosta, łatwa do przeprowadzenia i kontrolowania. Wolne sloty liczone za 0 a nie 15 jak do tej pory, czyli: - można grać jak dotychczas - można zrzucić 15tki i skumulować to w jednego czy dwóch mocniejszych graczy - można grać czasowo z 10cioma przykładowo graczami, nie ma ograniczeń minimum, jak ktoś chce to można grać i 5cioma graczami, choć wiadomo, że gramy na totale, więc na dłuższą metę to się nie sprawdzi. Zalety wg mnie: - ciekawsza gra z wieloma możliwymi strategiami - zmniejszenie roli magicznych 15tek, choć wciąż będą cenne - zwiększenie roli 30tek, 40tek, które teraz leżą na FA i nikt ich nie tyka Co o tym myślicie i czy macie też inne pomysły? Edytowane 17 Listopada 2022 przez Roger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Ja jestem za przetestowaniem tego w przyszłym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 30 minut temu, barcalover napisał: Ja jestem za przetestowaniem tego w przyszłym sezonie. I ja, można zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 (edytowane) Ja tez ale jakiś limit typu 10 graczy trzeba ustalić moim zdaniem. Dlaczego. Otóż byłby to duży handicap dla drużyn które i tak były zdrowe cały sezon i wyrobiły powiedzmy trochę slotow do przodu. taki team mógłby powiedzmy w ferworze walki o mistrzostwo zredukować zespół do powiedzmy 8 zawodnikow i kończyć sezon samymi „50tkami”. Brak limitu po prostu daje zbyt duży handicap komuś kto stoi dobrze ze slotami a takiemu komuś nie chcemy przecież za bardzo ułatwiać skoro i tak miał farta do braku kontuzji… w ostatnich latach ciężko wyrobić w ogóle sloty i tak bym to widział tylko i wyłącznie z tego wzgledu ze mało która gwiazda wyrabia 75+ meczy ostatnimi czasy, w trzeba je trzymać przecież i nie można nimi handlować za każdym razem gdy złapią przeziębienie albo nie graja w b2b Edytowane 17 Listopada 2022 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaugrana Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Dla mnie też brzmi to dość ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Ja bym też sprawdził ten system. Trochę świeżości wniesie do naszych strategii! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Poddajemy pod głosowanie? Uważam, że teraz już jest ten fragment sezonu, w którym wielu juz mysli nad strategią na przyszły sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Nie zakończyłem tego i jest to moja wina. Wszyscy wypowiadający się byli za, więc może wprowadźmy to w życie? Wiem, że trochę późno, ale proponuję by, jeżeli nie będzie sprzeciwu choćby jednej osoby do dajmy na to 10 września, wprowadzić to od tego sezonu. Jeżeli ktoś zaprotestuje, to ankieta i wprowadzimy to od przyszłego. Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Ja jestem za, nie wiem jak @t_omko i reszta FBX3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Ja jestem za, chociaż imo zmiany powinny wejść od następnego. Tzn nie poświęciłem jakoś dużo czasu na przemyślenia tego tematu tak intuicyjnie mi moje mojo mówi ze zmiany powinny wchodzić od kolejnego sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 8 godzin temu, evitacre napisał(a): Ja jestem za, chociaż imo zmiany powinny wejść od następnego. Tzn nie poświęciłem jakoś dużo czasu na przemyślenia tego tematu tak intuicyjnie mi moje mojo mówi ze zmiany powinny wchodzić od kolejnego sezonu To jest na tyle nieinwazyjna zmiana, że raczej nikt nie może powiedzieć, że mu to w jakikolwiek sposób krzyżuje szyki, czy wymusza zmianę strategii, także ja bym tego nie odkładał, jeśli tylko nie będzie mocnych głosów sprzeciwu od komisza i graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 8 godzin temu, evitacre napisał(a): Ja jestem za, chociaż imo zmiany powinny wejść od następnego. Tzn nie poświęciłem jakoś dużo czasu na przemyślenia tego tematu tak intuicyjnie mi moje mojo mówi ze zmiany powinny wchodzić od kolejnego sezonu Jasne, dlatego jak napisałem, wystarczy jeden głos sprzeciwu. Możemy ewentualnie uwzględnić wniosek @RonnieArtestics by był wymóg minimum 10ciu graczy w rosterze, by nie było hardcorowo. Z jednej strony teoretycznie zwiększa to elastyczność grania, ale z drugiej strony trzeba będzie mocno patrzeć na rozegrane mecze. Wydaje mi się, że spowoduje to większy ruch, mniejsze kiszenie, przynajmniej wśród tych walczących, większe wykorzystanie leżących 30tek itd. Lets have fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Ja się nie sprzeciwiam ale minimum graczy musi być jak mówiłem. Załóżmy sytuacje ze ktoś ma mega zdrowy skład i odpalił mu sezon na początku, cały skład gra dobrze i napierdziela sobie sloty do przodu, a później sobie na ostatni miesiąc czy ostatnie dwa tygodnie gra w ośmiu. Wtedy Ci którzy mieli kontuzje na początku sezonu już nie maja szansy nadgonić. Biorac pod uwagę ile kontuzji i absencji mamy w ostatnich latach nie można dawac takiej przewagi druzynie która miała farta na początku sezonu. Dla mnie to jest mus to ustalenie minimum. Inaczej będę na nie. Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_omko Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Pomysł wydaje się interesujący ale bez limitu graczy to mielibyśmy sporą rewolucję Jeżeli poprawka miałaby wejść od najbliższego sezonu to może max 1 pusty bonusowy slot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Ok. W takim razie zrobimy testowo z max 1 wolnym slotem wolnym za zero od aktualnego sezonu. Wydaje mi się, że jest to na tyle mała zmiana, że nikt nie powinien mieć problemów, że wprowadzamy to tak szybko. Jeżeli się to sprawdzi to przedyskutujemy rozszerzenie tego do 3 slotów wolnych od przyszłego sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TryczekSzukarek Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Tecu napisał(a): Ok. W takim razie zrobimy testowo z max 1 wolnym slotem wolnym za zero od aktualnego sezonu. Wydaje mi się, że jest to na tyle mała zmiana, że nikt nie powinien mieć problemów, że wprowadzamy to tak szybko. Jeżeli się to sprawdzi to przedyskutujemy rozszerzenie tego do 3 slotów wolnych od przyszłego sezonu. Robimy w obu ligach tzn w FBX2 i FBX3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 2 godziny temu, TryczekSzukarek napisał(a): Robimy w obu ligach tzn w FBX2 i FBX3? Racja, co do fbx3 decydujący głos ma @t_omko przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_omko Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Tecu napisał(a): Racja, co do fbx3 decydujący głos ma @t_omko przepraszam Możemy testowo sprawdzić to w fbx#2, możemy testowo sprawdzić to w fbx#2 i fbx#3..... Jest mi to obojętne, przychylę się do głosu większości. Planuję wygrać w obu ligach także żeby nie było, że poprawka regulaminu okazała się kluczowa możemy zostawić fbx#3 na starych zasadach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 11 godzin temu, t_omko napisał(a): Możemy testowo sprawdzić to w fbx#2, możemy testowo sprawdzić to w fbx#2 i fbx#3..... Jest mi to obojętne, przychylę się do głosu większości. Planuję wygrać w obu ligach także żeby nie było, że poprawka regulaminu okazała się kluczowa możemy zostawić fbx#3 na starych zasadach Rozumiem, ale musisz podjąć decyzję w sprawie fbx3, bo ja faktycznie nie jestem władny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 W dniu 22.08.2023 o 10:28, Tecu napisał(a): Rozumiem, ale musisz podjąć decyzję w sprawie fbx3, bo ja faktycznie nie jestem władny Wprowadźmy w fbx3 też, to nikomu przecież strategii nie rozwala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi