Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, RappaR napisał(a):

Nie, napastowanie ludzi do czynności mniej lub bardziej seksualnych.

Te same schody, po prostu różnica kilka pięter.

No brawo za logikę.  Gwałcenie porównujesz do namawiania do pójścia do klubu. Ale już namawianie do pójścia do restauracji, a pójścia do klubu go-go to już inna skala.

Tak samo jak z twoimi przykładami na zgwałconych facetów, którzy muszą płacić alimenty.

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Czyli przyjmujesz definicję feministy jaka Ci pasuje. 

Nie, rozróżniam osoby o lewicowych poglądach od lewaków, tak jak odróżniam osoby skrajnie prawicowe od konserwatystów 

I podobnie odróżniam feministki w typie Emmy Watson od feministek w typie Lampart 

Nie jednemu psu na imię burek 

10 minut temu, The Game 85 napisał(a):

No brawo za logikę.  Gwałcenie porównujesz do namawiania do pójścia do klubu. Ale już namawianie do pójścia do restauracji, a pójścia do klubu go-go to już inna skala.

Tak samo jak z twoimi przykładami na zgwałconych facetów, którzy muszą płacić alimenty.

Pamiętaj że "zawsze się trochę gwałci"

39 minut temu, lorak napisał(a):

racja, ale nie chciałem dwa razy powtarzać "wykorzystuje" i nic lepszego mi nie przyszło do głowy.

wolno, ale to nie znaczy,  że osoby tak czyniące mają jakiś immunitet na krytykę. Stanowski świadomie buduje swój majątek na krzywdzie innych i to jest postawa, którą można moralnie oceniać.

Nikt nie twierdzi że stano ma immunitet 

Wciąż jednak nie robi nic złego, nielegalnego i moralnie potępionego jeśli patrzymy na skalę, zasięg i produkt. 

Ma swój biznes i potrzebuje sponsorów. Nie reklamuje scamów, nie reklamuje przemocy, sexu czy dragów. Reklamuje jakąś formę hazardu 

Cytując stopuzaleznieniom.pl 

Hazard dotyczy 1-2% populacji 

Adekwatnie 

Ludzi nadużywający alkohol jest ok 12%

Otyłych 13% 

Oczywiście możemy teraz moralizować ale prawda jest taka że każdy z nas mając w perspektywie duży zysk mógłby skusić się na taką reklamę 

Edytowane przez josephnba

Rozmowy jak zawsze gorące. Od dawna można zauważyć ze ludziom ciężko się zgodzić z danym wpisem i raczej kombinuje się na „anty” wpis. 

postaram się rozwiązać niechęć Wyparło Zakola Jamesa ( zawsze w serduszku te nicki mopa itd) do Stano 

Wyparlo grał u buków i wygrywał 

kasy jak lodu to kupował towarzystwo tych dupeczek w stylu Damnapieska czy jak ona tam się nazywała 

Stano to nagłośnił i urwało się źródełko miłego towarzystwa 

ja tez bym był wściekły. 

W Miami w Hooters bardzo mi się podobało. Niestety nikt nie namawiał mnie abym tam wszedł bo poszedłby pozew. 

Wiec czasem restauracja a gogo jest bliżej niż Stano a jakiś lump 

Co ważne Stano ma dobry warsztat śledczy w porównaniu do tych dziennikarzy co bez weryfikacji dawali info dalej. To nie był atak na janoszek tylko na dziecinadę dziennikarzy i niefachowość 

Fikanie janoszek i upór jasne ze zrobił zasięgi ale cel był tez ten istotny społecznie. 

Wiec gość jako jedyny z listy Wyparło starał się coś zrobić dla innych. Tamte pindy skupione były tylko na sobie. Może z boku wydaje śie ze to nie szkodzi. Moim zdaniem szkodziło ze beztalencie pokazuje ze można osiągnąć sukces na kłamstwie. Społeczne szkody były. 

Polecam stand up Czarka o tym ze nie ufa Robertowi Lewandowskiemu bo reklamuje produkty 

dobra, jak obiecałem tak odpiszę na resztę, choć widzę, że niektórych już ten temat męczy, ale co tam

23 godziny temu, Wyparlo napisał(a):

Michalik to osoba o wiele popularniejsza i znana od lat w Polsce mainstreamowej od anonimowej Janoszek, o której istnieniu przed filmem pewnie nikt na tym forum nie wiedział. I można się powoływać na jej konto na IG, ale ile kont tam to fejki? 1,1 mln to mało patrząc, że film był przygotowywany przez kilka miesięcy i zapowiadany przez długi czas przez Stanowskiego, który ciągle jej dogryzał na Twitterze. 

mam takie wrażenie, że jeśli ogarniasz tak samo bukmacherkę jak realia polskiego internetu, to jednak może aż taki zarobiony to Ty nie jesteś, ale to tak tytułem dygresji i bez obrazy jak coś ;]

Michalik w realiach YT jest z grubsza nikim, ba, ona nawet w swojej branży realnie c***a znaczy, tylko zatwardziały lewicowy elektorat interesuje co tam ma do powiedzenia, choć po filmie w KZ już tak ochoczo się nie udziela i podejrzewam, że jej pozycja będzie tylko słabła, ona nie jest żadnym mainstreamem, nigdy zresztą za bardzo nie była, ot taki zwykły krzykacz, który całkiem składnie wypowiada nieswoje tezy

w internecie największe liczby generują influencerzy, dramy, patologia i innego typu szeroko pojęty ściek, taka Janoszek zezłomowana kilkugodzinnym filmem, a w zasadzie to kilkoma filmami w tym podróżą do Indii w ramach rekonesansu by poznać jej faktyczną rozpoznawalność, to jest czyste złoto jak na dzisiejsze czasy, przede wszystkim trafia to w gusta najmłodszej widowni powiedzmy do 30roku życia, to jest tu najważniejsze, a te osoby mają uwierz mi totalnie w pompie jakąś Michalik, film o Janoszek ogląda się jak dobry reportaż i to trzeba przyznać zupełnie obiektywnie, a to powoduje, że taki film ma bardzo duże rewatchability, czyli wiele osób obejrzy to przynajmniej dwa razy, może nie w całości, ale ponownie do niego wróci, dlatego też podobne wyświetlenia mają filmy z Najmanem czy Kapelą, można to już śmiało porównać do seriali komediowych do których ludzie z sentymentu wracają

I unikasz po raz kolejny odpowiedzi rozwadniając temat, kto zrobił dla Polski/Polaków najwięcej złego z trójki - Janoszek, Derpienski, Stanowski?

Zdałeś mi to pytanie chyba dwa razy dobę temu i ja dalej nie wiem jak mam na to odpowiedzieć. Naprawdę nie uważam aby ktoś, kto kiedykolwiek reklamował buka, piwo czy cokolwiek w podobie, wyrządził jakieś krzywdy dla Polski, przecież to równie dobrze powinieneś się dojebać do Borka czy Bońka, oni też reklamowali Tyskie, a imo alkohol wyrządza sumarycznie gigantycznie większe szkody w tym kraju niż bukmacherka w którą gra ile? milion osób max? nie znam tych cyfr pewnie mnie oświecisz

Niemniej postacie jak Janoszek czy Derpiński to jest rolemodel współczesnej zakały, która omamia młodych ludzi wizją łatwego zarobku, młodzi ludzie, którzy są podatni na takie rzeczy łatwo uwierzą, że kurwienie się za pieniądze nie jest niczym złym, dlatego na koncerty Fagaty przychodzą tłumy nastolatek znające każde słowa jej "piosenek", temat jest w ogóle tak szeroki, że nie starczyłoby mi tu czasu, ogólnie rzecz biorą 95% postaci występujących na różnego rodzaju galach freakfight nadaje się do utylizacji, dlatego nie uważam aby ktoś kto wydał kilka świetnie sprzedających się książek, tworzący przez wiele lat świetny content sportowy i ktoś kto chyba najbardziej ze wszystkich ludzi w necie pomógł chorym osób charytatywnie był większą zakała i zagrożeniem dla kraju niż jakieś dwie tempe pizdy z instagrma i to tylko dlatego, że przy tym wszystkim reklamuje też w 100% legalną branże, to jest tak absurdalne, że w ogóle muszę to tłumaczyć, dlatego skończę już ten akapit

Stanowski jest guru w Polsce jako dziennikarz w reklamowaniu zakładów bukmacherskich. Możesz zawsze mnie uświadomić i napisać nazwisko innej osoby i wybić z mojego myślenia. Ty ciągle nie rozumiesz, że taki Borek albo Ćwiakała są tylko słupami reklamowymi, którzy reklamują jednego danego bukmachera, z którym mają umowę i wklejają reklamy na swoich social media albo swoich kanałach YT lub występują u tych bukmacherów na ich kanałach YT. Stanowski jest udziałowcem jednego z krajowych bukmacherów i przez te wszystkie lata zareklamował już pewnie z 50 bukmacherów ciągle polecając rejestracje ze swojej strony (Weszlo), co daje mu kasę za rejestrację czy wcześniej procent od przegrywania od gościa, który się zarejestrował. Dla odmiany taki Borek weźmie 40-50k od bukmachera miesięcznie i reklamuje go w reklamach i wystąpi w dedykowanym programie, ale już ma w dupie czy ktoś się zarejestruje czy nie w przeciwieństwie do Stanowskiego, który pasożytuje na rejestrujących się. I ostatnia kwestia, że Borek i Cwiakala też ostojami moralności nie są.

Jak tak przemyślałem, to pewnie masz rację, ciężko znaleźć osobę bardziej kojarzoną z bukmacherką, pewnie głównie dlatego, że to Stanowski zaczynał jako w zasadzie pierwszy to promować na taką skalę w internecie, to no też zmienił sposób podawania newsów sportowych w tym kraju, ogólnie był pionierem na wielu płaszczyznach, ciężko z tym dyskutować, oczywiście na końcu wszystko zależy jak kto odbiera reklamowanie szkodliwych dla niektórych produktów, tak jak pisałem już wyżej zostawiam każdemu wolny wybór co chce sobie robić ze swoją forsą, tak samo nie uważam aby Stanowski zacierał przez te wszystkie lata ręce aby jak najwięcej nieświadomych zagrożenia ludzi przegrywało codziennie swoje majątki, raczej - co może być dla Ciebie dość szokujące - odbieram go jako gościa dość empatycznego na ludzką krzywdę, choć wiem jak to brzmi, z jednej strony jest bardzo aktywny charetatywnie z drugiej jednak bierze ten brudny hajs, wolę mimo wszystko patrzeć na to co zrobił dobrze, a nie na te ciemne strony, bo wg mnie tych drugich jest znacznie, znacznie mniej, ale zgadzam się, że to jest ciężki temat, ostatecznie każdy chyba najpierw powinien sobie odpowiedzieć na pytanie - czy zarobić na 9 mieszkań i wiele więcej na legalnym biznesie czy jednak pozostać moralnie nieskazitelnym, myślałeś kiedyś o tym jak Ty byś się zachował?

Nie dopowiadam sobie historyjek tylko po prostu mam wiedzę od osób pracujących u krajowych bukmacherów

ale ja tego nie neguję, bo raczej widać po wpisach, że siedzisz w temacie, odnosiłem się tylko do fragmentu o tym dlaczego temat zakładów zniknął z forum, bynajmniej nie przez to, że wszyscy są na minusie betując Nbijeja, lol ;]

zresztą teraz można spokojnie zakładać tematy gdzie userzy będą streamować granie na rulecie, nikogo to już nie raczej nie będzie obchodzić

e) To jeszcze z czasów, kiedy mówił o piłce nożnej. Tam nie przeszkadzał mu Czesław Michniewicz, który dzwonił 711 razy do Fryzjera i jest ojcem chrzestnym jego syna, nie przeszkadzał mu Paweł Zarzeczny, który obstawiał kupony na podstawie ułożonych meczów przez Fryzjera. I przy okazji moja własna wiedza zakulisowa odnośnie niektórych wydarzeń z tamtych lat oraz tych obecnych. Jestem w szoku, że taka osoba robi za moralizatora. 

to akurat temat, który sam niejednokrotnie poruszałem, nawet tworzyłem tutaj długie posty nt. Czesia i jego kariery od Amici do Selekcjonera, ja już właśnie Stanowskiemu zarzucić to te nabieranie wody w usta i wybielanie Czesława, no, ale przecież nie będzie na chrzestnego syna nadawał, to akurat jest logiczne, z tego wszystkiego najważniejsze, że Czesław jest obecnie na sporym trenerskim oucie i oby tak zostało

co do Zarzecznego to wcale mnie takie historie nie dziwią, tylko powiedz - jak bardzo takie coś różni się od tego na czym Ty zarabiasz, oczywiście zachowując pewną skalę tak samo dymasz buków poprzez zakulisowe tejki ;]

a co to za nieznane fakty słyszałeś? możesz się czymś tu podzielić albo wysłać na PW, uwielbiam takie smaczki

Ten wielki kolos ogranicza się w większości filmów do schematu - gość lub kilku gości, studio i kamera. Ewentualnie kamera i ryj bez studia, jeśli autor nie jest z Warszawy. 

KZ już teraz zatrudnia ponad 100 osób, a będzie się pewnie jeszcze rozrastać, kolosem stanie się zapewne za jakiś czas, niemniej już teraz nie można im za wiele zarzucić w kwestii realizacji i ogólnej jakości contentu. Bardzo to wszystko spłycasz, a tak naprawdę nie różni się to w ogóle od tego co serwują najbardziej oglądane telewizje, a często je po prostu przerasta, ludzie bardzo licznie przenoszą się do internetu z każdy rokiem oglądalność TV spada na ryj, zresztą w temacie politycznym masz film, który to dokładnie opisuje.

Stanowski jest dobry w autokreacji i reklamowaniu. Ale teraz mi się przypomniało, że po starcie Kanału Zero mówił jeszcze o pompowaniu i rozwoju kanału na YT Weszło, które miało rywalizować z Kanałem Sportowym, a właśnie zobaczyłem i tam jest dogorywanie na kanale YouTube. Tylko o tym Stanowski już nie wspomni i nie wklei statystyk, że miał walczyć z Kanałem Sportowym, a przegrywa z Goal.pl i Tetrykami.

i bardzo dobrze, Tetrycy są po prostu najlepsi i niech goal.pl rośnie w siłe, a co do Weszło, to nie wiem jakie tam są plany, ale na pewno nie jest tak, że Stanowski zostawi ich bez wsparcia, zresztą z tego co słyszę taki Paczul pracuje w KZ przy realizacji także nikomu tam się krzywda nie dzieje, do tworzenia dobrego contentu potrzebni są odpowiedni ludzie, a obecnie w Weszło poza wspomnianym Paczulem i Kowalem nie ma za bardzo odpowiednich nazwisk aby tych ludzi przyciągnąć, w między czasie bardzo wystrzeliły Meczyki, to nie jest takie hop-siup aby z niczego zrobić kanał generujący miliony wyświetleń miesięcznie

Nie oglądałem, ale jak sama nazwa wskazuje "Ambasador Izraela" - co jest złego dla YouTube'a w zapraszaniu takiego gościa?

to powinieneś obejrzeć, bo to akurat jest mocny materiał imo jeden z lepszych jaki udało się im zrobić, trzeba mieć jednak dużo samozaparcia aby to obejrzeć do końca bo rzeczony Ambasador jest elitarnej maści, zakłamanym kutasem, może jak obejrzysz, to zrozumiesz, że zaproszenie Brauna wcale nie jest żadną potencjalną atomówką, która potencjalnie rozsadza tak wielkie projekty

jakbym chciał to jakoś podsumować, bo nie wiem czy będziemy to jakoś dalej ciągnąć, bo większość zostało już raczej napisane - niezależnie co byś nie uważał i jak bardzo był uprzedzony to sytuacja wygląda tak, że Stanowski od dawna nie jest już dziennikarzem sportowym, a w praktyce, to na przestrzeni 2-3 lat stał się pewnie top10 najbardziej wypływowych ludzi w Polsce, KZ totalnie przejał polski YT tylko w 2024 zarobili na czysto 5 baniek, a ta kwota za rok się pewnie przynajmniej podwoi, już teraz jest drzazgą w dupie establiszmentu, a jak widać startująca kampanbia prezydencja może mu tylko przysporzyć poparcia, z mojej strony wolę taką sytuacje niż to co mieliśmy praktycznie cały czas od 30 lat, przynajmniej jest szansa na jakieś dobre zmiany, choć tak jak mówiłem nie wszystko mi się podoba i staram się jednak dawkować te treści, bo nie są mi one do życia potrzebne, o wiele bardziej wolę się poświęcić śledzeniem Ekstraklasy i NBA oraz innym poza medialnymi hobby

jeszcze apropo późniejszej dyskusji

14 godzin temu, lorak napisał(a):

macie rację, że Wyparło też korzysta z tych "brudnych" pieniędzy. sedno jest jednak takie, że on nie namawia ludzi do grania, więc nie przyczynia się do tych wszystkich tragedii, gdzie ludzie wpadają w długi itd. natomiast Stanowski to robi, a tym samym wyrządza więcej złego.

absolutnie nigdzie nie napisałem, że Wyparło robi w tej kwestii więcej czy choćby tyle samo złego, po prostu zarabianie na bukach mając takie zdanie na temat tej branży, a przy tym jeszcze głośno to zdanie argumentując, uważam za moralnie wątpliwe, ale to tylko moje zdanie, nie chcę tu kolegi umoralniać, bo jeszcze znajdę się na jego czarnej liście a tego mógłbym nie przetrwać, oczywiście z przymrużeniem oka, bo cała dyskusja chyba spoko wyszła i przede wszystkim nie jest o niczym zahaczając o sprawy w gruncie rzeczy istotne

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

W dniu 22.01.2025 o 09:44, P_M napisał(a):

Możesz się zaśmiać, ale jednak handlowanie/inwestowanie traktuję inaczej niż granie u buka. Pomimo, że pewien element gry na giełdzie owszem jest to zrównywanie tego imho nie jest ok, bo finalnie na giełdzie kupujesz kawałek przedsiębiorstwa, więc to fundamentalnie zmienia sytuację względem kupienia zakładu, który jest czystym hazardem. Anyway to jak opisałeś swoją przewagę względem tych "szaraczków" mi osobiście sprawiło dyskomfort moralny, ale nie musisz tego tak odbierać. To indywidualna kwestia. Aczkolwiek patrząc na to, że wykorzystując system jednocześnie krytykujesz kogoś, który reklamuje system, mając w tym systemie przewagę w dostępie do informacji, jest pewną niekonsekwencją.

Akurat przy tym danym przykładzie, czyli zakład długoterminowy "mistrzostwo NBA" możesz w danym momencie używać "cashbacku", czyli wyjść z zakładu zależnie od kursu w danym momencie z zyskiem/stratą. Tam wtedy kurs poszedł po 30 minutach z 7,00 na 3,50 i można to sobie zamienić na 1000-2000 złotych zysku i wyjść z zakładu. Ogólnie przy tym zakładzie z zyskiem można było wyjść do G6 z Bucks, czyli było na to 5 miesięcy.

A nie robi Ci dyskomfortu moralnego, kiedy teraz mocno reklamujące się wszędzie XTB złowi sobie "szaraczka" bez jakiekolwiek pojęcia o ekonomii, statystyce, zarządzaniu środkami ze swoimi oszczędnościami. I jeszcze wracając do bukmacherów, to oni też opłacają dziennikarzy w zamian za kasę, żeby mieć jak najszybciej informacje o kontuzjach, żeby minimalizować straty. Teraz w USA się rozrasta rynek bukmacherski i też na pewno takie FanDuel wysyłał zapytania do Wojnarowskich i tym podobnych o podawanie informacji w zamian za kasę i niektórzy działają dla nich. 

W dniu 22.01.2025 o 12:11, julekstep napisał(a):

A ile dostałeś ofert finansowych żeby to napisać? xD

"Hello nice to meet you, you got any paid service ? I got few questions, can you contact me on tele please". 

"Good afternoon mate! My name is Juanma, nice to meet you :)

I observed your profile and I really like your way of working, I dedicate myself to betting (preferably in B365, although I have other bookmakers) and I see that you have very good information on basketball picks, a difficult market to forecast, I give you the congratulations on your results. I would very much like to talk to you about your service by Teleg  or whats, as you prefer."

To dwie z wiadomości prywatnych, a jest tego więcej. W każdym razie mógłbym założyć płatny serwis ze swoimi typami na jednej z zagranicznych stron, bo zainteresowanie jest. A potem wszędzie sobie wklejać link do tego serwisu i uwiarygadniać zakulisowymi informacjami, których nigdzie nie byłoby oficjalnie w internecie i kasować 70-80 euro miesięcznie od osoby niezależnie od wyników końcowych spotkań i zachęcać do grania pisząc, że jest super.

W dniu 22.01.2025 o 12:17, josephnba napisał(a):

To że nie ma za co żyć malo mnie obchodzi 

Z tego co wiem, skazańcy wychodzący na wolność mają jakieś wsparcie państwa żeby od czegoś zacząć, ale jemu ewidentnie chce się więcej i robi z siebie k**** męczennika i to mnie wkurwia niemiłosiernie, tym bardziej że @Wyparlo 1 do 1 praktycznie bierze jego słowa za pewnik pisząc że jak ktoś tam nie był to nie powinien mieć innego zdania. Trochę śmieszne w kontekście tego że tam nie był 

Mnie w jego postaci najbardziej interesowało wieloletnie życie w RPA, bo nie kojarzę nikogo oprócz niego z Polski, który spędziłby tam tyle czasu i udzielał wywiadu. Dlatego też bardzo chętnie włączałem z nim wywiady. I pisałem, że nie ma co go oceniać z perspektywy Polski, gdzie większość ludzi jest biała, a RPA (Czarna Afryka), bo to dwa w ogóle inne światy.

W dniu 22.01.2025 o 22:59, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co do Zarzecznego to wcale mnie takie historie nie dziwią, tylko powiedz - jak bardzo takie coś różni się od tego na czym Ty zarabiasz, oczywiście zachowując pewną skalę tak samo dymasz buków poprzez zakulisowe tejki ;]

a co to za nieznane fakty słyszałeś? możesz się czymś tu podzielić albo wysłać na PW, uwielbiam takie smaczki

Sorry, ale tego nie powinno się porównywać. Ja wiem, że w Minnesocie Timberwolves nie zagra Julius Randle i Mike Conley przeciwko Lakersom. Zarzeczny wie, że Timberwolves sprzedali mecz z Lakers. Ja wciąż mam hazard i żadną pewność, że Wolves przegrają, a wręcz nawet może to być wzmocnienie patrząc jakim dziadem jest Randle i tutaj już wchodzi kwestia analizy. Tam natomiast jest bandyterka i okradanie bukmachera, bo mają pewną kasę bez hazardu i mogą ładować kasy w zakład ile przyjmie bukmacher. To jest brudna kasa i oszukiwanie.

Edytowane przez Wyparlo

2 godziny temu, josephnba napisał(a):

Ludzie koleś należał do neonazistowskiej bojówki, zamordował człowieka a mu tu rozprawiamy czy powinno się go oceniać z punktu widzenia Polaka! 

Nazizm 

Polska 

Nazizm 

Polska  

Coś wam świta? 

Ja pi****le 

Przecież to jest jakiś nikt, który zabił sławną/wpływową/kontrowersyjną osobę. Morderca Adamowicza też mógłby pozować na wielkiego bohatera walczącego z korupcją na szczytach władzy i lewacką anarchią. Różni się od Walusia tym, że gorzej zdania składa. Potrafię zrozumieć, że kogoś interesuje co typ ma do powiedzenia ale jako ciekawostkę a nie jako jakieś wielkie prawdy o świecie. 

3 godziny temu, josephnba napisał(a):

Ludzie koleś należał do neonazistowskiej bojówki, zamordował człowieka a mu tu rozprawiamy czy powinno się go oceniać z punktu widzenia Polaka! 

Coś wam świta? 

Ja pi****le 

Oprócz tego głupek, idiota, debil. Poszedł siedzieć za zabójstwo w obronie apartheidu, w sumie za cudze interesy.   Został wyruchany przez tych , którym ten obrzydliwy system polityczny przynosił krociowe zyski, właścicieli kopalń, fabryk, farm, plantacji. Po obaleniu apartheidu każdy afrykaner mógł z automatu dostać obywatelstwo w dowolnym kraju zachodu , mógł być dalej kierowcą ciężarówki w US , Kanadzie, Australii czy gdziekolwiek indziej żyć i pracować w lepszych warunkach i za większe pieniądze. 

16 godzin temu, ignazz napisał(a):

Co ważne Stano ma dobry warsztat śledczy w porównaniu do tych dziennikarzy co bez weryfikacji dawali info dalej. To nie był atak na janoszek tylko na dziecinadę dziennikarzy i niefachowość 

dziwię się że tak mało osób zwraca na to uwagę, pisząc że 'opisywanie sprawy Janoszek to Pudelek'. Nie, tam nie chodziło tylko o to że ładna dziewczyna zrobiła tysiące / miliony ludzi w ciula, tylko o to, że niby poważne organizacje dały się w ciula zrobić zupełnie nie sprawdzając tego co ona mówi, a faktycznie utalentowani ludzie którzy latami na coś pracują nie dostają swojej szansy na przebicie się bo Janoszki tego świata z lepszym PRem i marketingiem zajmujo im sloty w prime time.

Że przy okazji był show, hinduskie stroje, powitanie na lotnisku, tańce z Bollywood itp, to spoko, komuś się może nie podobać, komuś sie przez to może lepiej oglądać, who cares, jakie to ma znaczenie?

9 godzin temu, Wyparlo napisał(a):

Mnie w jego postaci najbardziej interesowało wieloletnie życie w RPA, bo nie kojarzę nikogo oprócz niego z Polski, który spędziłby tam tyle czasu i udzielał wywiadu. Dlatego też bardzo chętnie włączałem z nim wywiady. I pisałem, że nie ma co go oceniać z perspektywy Polski, gdzie większość ludzi jest biała, a RPA (Czarna Afryka), bo to dwa w ogóle inne światy

masz setki (para) dokumentów na YT o RPA, sporo książek, nie musisz czerpać wiedzy o RPA od gościa który z uśmiechem na ustach mówi o wymordowaniu rdzennej ludności Argentyny.

Nie wiem czy tam też był i widział jakieś straszne rzeczy które autochtoni zrobili białym, ale sądząc po uśmiechu i pewności siebie w głosie możliwe że tak.

Ale możesz, nie zabronię Ci, jeśli przyjmujesz, że wszystko to co on mówi to musi być prawda

9 godzin temu, Wyparlo napisał(a):

I pisałem, że nie ma co go oceniać z perspektywy Polski, gdzie większość ludzi jest biała, a RPA (Czarna Afryka), bo to dwa w ogóle inne światy.

no tak, bo ci z nas na forum którzy nie są 'w jego obozie' w dupie byli, gówno widzieli, i w ogóle uważają czarnych w RPA za świętoszków 

Edytowane przez rw30

1 godzinę temu, rw30 napisał(a):

no tak, bo ci z nas na forum którzy nie są 'w jego obozie' w dupie byli, gówno widzieli, i w ogóle uważają czarnych w RPA za świętoszków 

Przede wszystkim są nauczeni jednego spojrzenia na świat i jednej narracji wpojonej przez mainstream, która nie ma wewnętrznej spójności, ale jest tak bardzo powtarzana i tak zakorzeniona, że każda próba jej podważenia spotyka się z masowym, emocjonalnym atakiem. 

27 minut temu, RappaR napisał(a):

Przede wszystkim są nauczeni jednego spojrzenia na świat i jednej narracji wpojonej przez mainstream

...rzekł płaskoziemca gdy dyskutowano nt. kulistości ziemi

także pozdrawiam, jakbyś chciał podyskutować na argumenty to spoko, ale jak chcesz mi wmawiać że my to mainstream a ty i wyparło to oświeceni znawcy to szkoda mi czasu

19 minut temu, rw30 napisał(a):

...rzekł płaskoziemca gdy dyskutowano nt. kulistości ziemi

także pozdrawiam, jakbyś chciał podyskutować na argumenty to spoko, ale jak chcesz mi wmawiać że my to mainstream a ty i wyparło to oświeceni znawcy to szkoda mi czasu

Sęk w tym, że na żaden mój argument nie został odparty i żadne moje pytanie nie zostało odpowiedziane.