Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Koelner napisał(a):

Czego nie rozumiesz w sformułowaniu "Podaj przykład"? 

Potrzebujesz instrukcji ikonograficznej?

znajdź przykład faceta który wylądował na dołku za namawianie kobiety do pójścia do go-go 

Nie znajdę Ci przykładu wyroku za gwałcenie dziecka przez faceta w stroju klauna na promie w środku zimy w trakcie pełni, co nie zmienia faktu, że coś takiego jest nielegalne, karalne i gdyby ktoś to zrobił, poszedł by siedzieć.

Za napastowanie kobiet przez mężczyzn były kary. 

Nie mając nawet precedensu to c***owo rzucać jakieś tezy. 

Do go-go też namawiają faceci więc robienie z tego turbo afery w internecie żeby zabłysnąć i zdobyć parę lajków plus dyskusję jest pojebane.

Typ niech się cieszy, że sprawiał wrażenie gościa który jest targetem. 

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie znajdę Ci przykładu wyroku za gwałcenie dziecka przez faceta w stroju klauna na promie w środku zimy w trakcie pełni, co nie zmienia faktu, że coś takiego jest nielegalne, karalne i gdyby ktoś to zrobił, poszedł by siedzieć.

Za napastowanie kobiet przez mężczyzn były kary. 

Już to przerabialiśmy. Wszyscy Ci współczujemy, że jesteś tak atrakcyjny, że kobiety nie mogą się w Twojej obecności opanować. Albo zazdrościmy bujnej wyobraźni tworzącą perfekcyjne historie pod tezę. Niemniej już przegadane. Można pójść dalej. 

1 minutę temu, jack napisał(a):

Już to przerabialiśmy. Wszyscy Ci współczujemy, że jesteś tak atrakcyjny, że kobiety nie mogą się w Twojej obecności opanować. Albo zazdrościmy bujnej wyobraźni tworzącą perfekcyjne historie pod tezę. Niemniej już przegadane. Można pójść dalej. 

Przecież to nie ja podjąłem temat tylko Koelner napisał historie o tym jak mężczyzna w Gdańsku został napastowany przez kobiety bez jego zgody.

Masz problem z rozróżnianiem trzeciej osoby od pierwszej? Już pomijam kwestię innego nicku.

5 minut temu, Koelner napisał(a):

Do go-go też namawiają faceci więc robienie z tego turbo afery w internecie żeby zabłysnąć i zdobyć parę lajków plus dyskusję jest pojebane.

I tak samo powinno być to karalne.

6 minut temu, Koelner napisał(a):

Typ niech się cieszy, że sprawiał wrażenie gościa który jest targetem. 

A gwałcona kobieta niech się cieszy, że ją ktoś chciał! Ta sama logika

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

I tak samo powinno być to karalne.

Za robienie turbo afery w internecie? Nie wypłaciłbyś się :D

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

A gwałcona kobieta niech się cieszy, że ją ktoś chciał! Ta sama logika

namawianie do go-go = gwałcona LOL 

daleko do logiki i te Twoje porównania są słodkie 

1 minutę temu, Koelner napisał(a):

Za robienie turbo afery w internecie? Nie wypłaciłbyś się :D

Nie, napastowanie ludzi do czynności mniej lub bardziej seksualnych.

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

namawianie do go-go = gwałcona LOL 

daleko do logiki i te Twoje porównania są słodkie 

Te same schody, po prostu różnica kilka pięter.

47 minut temu, rw30 napisał(a):

gość jest (chyba) bez szczególnych środków do życia, więc ma ostre parcie na szkło + jeszcze promuje  swoją książkę. Czy rodzina mu pomaga czy nie - też nie do końca wiadomo, ale biorąc pod uwagę jak sympatycznym, miłym i empatycznym gościem jest nie zdziwiłbym się, gdyby nie-za-bardzo. Liczy pewnie (ktoś mu podpowiedział?) na zostanie jakimś guru skrajnej prawicy. Nie ogarnął chyba jeszcze, że taka skrajna prawica jak on / ludzie popierający takich jak on to mały odsetek w społeczeństwie i raczej średnio to zadziała.

ma nawet swój kanał na youTube

aha, ok 

http://www.diehardsport.com/wp-content/uploads/2013/06/BillRussellYawn_original.gif

on tę dyskusję rozpoczyna za każdym razem gdy pada nazwisko Stanowskiego. Dla mnie jest to zwyczajnie męczące

To że nie ma za co żyć malo mnie obchodzi 

Z tego co wiem, skazańcy wychodzący na wolność mają jakieś wsparcie państwa żeby od czegoś zacząć, ale jemu ewidentnie chce się więcej i robi z siebie k**** męczennika i to mnie wkurwia niemiłosiernie, tym bardziej że @Wyparlo 1 do 1 praktycznie bierze jego słowa za pewnik pisząc że jak ktoś tam nie był to nie powinien mieć innego zdania. Trochę śmieszne w kontekście tego że tam nie był 

45 minut temu, RappaR napisał(a):

Temat to random shit, ironicznie tutaj wytykać komuś pisanie nie na temat

Dziwi Ciebie to? Przecież to jawne molestowanie. Gdyby facet namawiał w ten sposób do pójścia do klubu ze striptizem kobiety przechodzące na ulicy, poszedł by do więzienia, a przynajmniej z miejsca wylądował na dołku. 

Proponowanie wejścia do lokalu to nie molestowanie 

Pójdź sobie na starówkę, spotkasz pana przebranego za szlachcica, który cię zaprosi do Zapiecka i wezwij na niego policję. To dokładnie to samo 

Godzinę temu, lorak napisał(a):

niby tak i tego samego argumentu użył Stanowski w filmiku wrzuconym przez LBS. tylko moim zdaniem to tak nie działa, wszyscy jesteśmy na coś podatni, większość ludzi nie potrafi się powstrzymać i dlatego reklamy są skuteczne. Stanowski na pewno o tym wie, ale żeby spać spokojnie, to zdejmuje z siebie odpowiedzialność, bo dla niego ważniejsze jest osiąganie swoich celów, do których niezbędne są $ (to też z tego filmiku). tak więc myślę, że on świadomie żeruje na krzywdzie ludzkiej, bo zwyczajnie swoje potrzeby uważa za ważniejsze i go rozgrzeszające.

to akurat słaby argument, bo każdy walczy z tym, co uznaje za stosowne i takie zmienianie tematu rozmywa dyskusję. 

Jesteśmy podatni na wiele rzeczy. 

Na fastfoody podatnych jest pewnie że 3, może 4 razy więcej osób i nikt nie krzyczy (na razie), że powinno się zakazać reklam. 

A że zarabia, ma sposobność to zarabia. Większość z nas by zarabiała i dopóki nie jest to nielegalne to nie uważam żeby było mniej moralne niż namawianie przez gwiazdy/celebrytów dzieci do kupna Drwala czy innego syfu 

Reklamować coś, do czego mają nieograniczony dostęp dzieci jest wg mnie dużo bardziej niemoralne niż proponowanie DOROSŁYM rozrywek dla dorosłych 

8 minut temu, josephnba napisał(a):

Proponowanie wejścia do lokalu to nie molestowanie 

Pójdź sobie na starówkę, spotkasz pana przebranego za szlachcica, który cię zaprosi do Zapiecka i wezwij na niego policję. To dokładnie to samo 

Nie widzisz różnicy między klubem GO-GO, a restauracją?

11 minut temu, josephnba napisał(a):

Z tego co wiem, skazańcy wychodzący na wolność mają jakieś wsparcie państwa żeby od czegoś zacząć,

Z ciekawości skąd wiesz jakie wsparcie mają skazańcy wychodzący na wolność w RPA i czy faktycznie jest to wystarczające by zacząć cokolwiek?

8 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie widzisz różnicy między klubem GO-GO, a restauracją?

Z ciekawości skąd wiesz jakie wsparcie mają skazańcy wychodzący na wolność w RPA i czy faktycznie jest to wystarczające by zacząć cokolwiek?

Widzę taką różnice że nikt cię na siłę nie wciąga to klubu go-go, tylko proponuje wejście do lokalu gdzie możesz się napić i są "piękne dziewczyny". Przynajmniej tak nas ostatnio po wigilii firmowej zapraszały dziewczyny. 

Wciąż jednak zapraszają dorosłych ludzi, sprawdzają dowody na wejściu i (zakładam że) dobrowolnie tańczą tam dorosłe kobiety.

Czy to jest molestowanie? 

Nawiązując do wypowiedzi Walusia o definicji rasizmu.

Może są takie definicje gdzie zapraszanie na drinka w klubie go-go jest molestowaniem, pewnie wymyślane i promowane przez hardkorowe feministki. Rozumiem że się z nimi zgadzasz?

I oczywiście nie wiem jakie wsparcie i czy w ogóle ma waluś i mówiąc szczerze w dupie mam czy zdechnie z głodu czy nie. 

Dla mnie może się puszczać na ulicy, nie zamierzam się zamartwiać życiem mordercy 

Może podjąć uczciwą pracę w zieleni czy na wysypisku śmieci. Opcji jest mnóstwo a i zarobki w służbach komunalnych są bardzo atrakcyjne. 

Nie musi świecić swoim zbrodniczym ryjem w mediach i zbijać na tym kapitał 

To dopiero jest niemoralne 

Widzę taką różnice że nikt cię na siłę nie wciąga to klubu go-go, tylko proponuje wejście do lokalu gdzie możesz się napić i są "piękne dziewczyny". Przynajmniej tak nas ostatnio po wigilii firmowej zapraszały dziewczyny. 

Wciąż jednak zapraszają dorosłych ludzi, sprawdzają dowody na wejściu i (zakładam że) dobrowolnie tańczą tam dorosłe kobiety.

Czy to jest molestowanie? 

Nawiązując do wypowiedzi Walusia o definicji rasizmu.

Może są takie definicje gdzie zapraszanie na drinka w klubie go-go jest molestowaniem, pewnie wymyślane i promowane przez hardkorowe feministki. Rozumiem że się z nimi zgadzasz?

Generalnie z feministkami się nie zgadzają głównie osoby, które nienawidzą kobiet.

Skąd w Tobie taka nienawiść do nich?

I oczywiście nie wiem jakie wsparcie i czy w ogóle ma waluś i mówiąc szczerze w dupie mam czy zdechnie z głodu czy nie. 

Skoro nie wiesz, to czemu poruszasz temat, że ma i ma mu to wystarczyć? 

35 minut temu, josephnba napisał(a):

To że nie ma za co żyć malo mnie obchodzi 

jego też mało obchodzi to, że Ciebie to nie obchodzi : )

a że Brauny tego świata będą starali się zrobić z niego bohatera to też szokiem nie jest, i że jacyś mocno prawicowi  youtuberzy (bądź tacy Stanowscy) będą chcieli z nim pogadać, chyba też szokiem nie jest

zwłaszcza że klimat w Europie dla ludzi odmiennych ras jest taki sobie, a RPA miała te problemy na dużo większą skalę dziesiątki lat wcześniej

50 minut temu, RappaR napisał(a):

Generalnie z feministkami się nie zgadzają głównie osoby, które nienawidzą kobiet.

Skąd w Tobie taka nienawiść do nich?

Skoro nie wiesz, to czemu poruszasz temat, że ma i ma mu to wystarczyć? 

Uważam się za feministę ale nie za patofeministę, a tylko ten odłam chce walczyć z pięknymi kobietami i promowaniem ładnych ciał w przestrzeni publicznej twierdząc że to obraza te piękne młode kobiety. 

Przypomina mi się naciska na F1 i rezygnacja z bolid girls czy jak się one nazywały, nie znam się na F1 

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Uważam się za feministę ale nie za patofeministę, a tylko ten odłam chce walczyć z pięknymi kobietami i promowaniem ładnych ciał w przestrzeni publicznej twierdząc że to obraza te piękne młode kobiety. 

Czyli przyjmujesz definicję feministy jaka Ci pasuje. 

2 godziny temu, josephnba napisał(a):

Reklamować coś, do czego mają nieograniczony dostęp dzieci jest wg mnie dużo bardziej niemoralne niż proponowanie DOROSŁYM rozrywek dla dorosłych 

uważam, że reklamy powinny być w ogóle zakazane, bo opierają się na naszych słabych punktach i to nie jest równa gra. nie ma też znaczenia, że ktoś jest dorosłym, człowieka można wykorzystać w każdym wieku, nawet tych inteligentnych czy ogarniętych - i na tym Stanowski żeruje.

4 minuty temu, lorak napisał(a):

uważam, że reklamy powinny być w ogóle zakazane, bo opierają się na naszych słabych punktach i to nie jest równa gra. nie ma też znaczenia, że ktoś jest dorosłym, człowieka można wykorzystać w każdym wieku, nawet tych inteligentnych czy ogarniętych - i na tym Stanowski żeruje.

Czytałem dawno temu opowiadanie Lema o smoku. W pewnym królestwie żyje smok i ogromnie dużo je. I królestwo musi go karmić. I z tego karmienia smoka prawie całe królestwo żyje - są specjaliści od roli, specjaliści do smoka, specjaliści od smoczej karmy itd. 

Była to alegoria reklamy.

11 minut temu, lorak napisał(a):

To już temat na zupełnie inną rozmowę 

Jeśli przyjmujemy że nie chcemy żadnych reklam, wówczas ok

Jednakże teraz są reklamy wszystkiego, więc skoro wielkie ogólnoświatowe marki zarabiają na produktach które prowadzą do chorób, a w dalszej perspektywie być może nawet śmierci to dlaczego nie wolno reklamować buków? 

Powtarzam 

Zatruwanie umysłów i organizmów dzieci jest dużo bardziej szkodliwe niż w przypadku dorosłych 

Inna sprawa to skrajności 

Czy jest sens zakazywać wszystkiego? Przecież to paranoja

Jedno słów mi się w twoim poście nie podoba "żeruje" 

To nie jest pasożyt, brzmi to bardzo ofensywnie 

41 minut temu, lorak napisał(a):

zakaż jeszcze podrywu 

aaaa i rodzicielstwa 

Wyparło ma w dupie buków, ma w dupie dobro innych.

On pała od dawna dziwną niechęcią do Stanowskiego i tylko i wyłącznie z tego powodu jest ta cała dyskusja 

Jak dla mnie ból dupy 

EOT

Teraz, Koelner napisał(a):

zakaż jeszcze podrywu 

aaaa i rodzicielstwa 

I forum 

Godzinę temu, josephnba napisał(a):

Jedno słów mi się w twoim poście nie podoba "żeruje" 

To nie jest pasożyt, brzmi to bardzo ofensywnie 

racja, ale nie chciałem dwa razy powtarzać "wykorzystuje" i nic lepszego mi nie przyszło do głowy.

Godzinę temu, josephnba napisał(a):

Jednakże teraz są reklamy wszystkiego, więc skoro wielkie ogólnoświatowe marki zarabiają na produktach które prowadzą do chorób, a w dalszej perspektywie być może nawet śmierci to dlaczego nie wolno reklamować buków? 

wolno, ale to nie znaczy,  że osoby tak czyniące mają jakiś immunitet na krytykę. Stanowski świadomie buduje swój majątek na krzywdzie innych i to jest postawa, którą można moralnie oceniać.