Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, fluber napisał(a):

Popełniłem ten wpis, bo waluś dosłownie mówi co oznacza przykazanie nie zabijaj (uwaga, ja się z nim nie zgadzam w kwestii popełnienia grzechu bądź nie, bo on haniego zamordował). Rozbawiło mnie to, że wkurzyło Cię coś, co generalnie jest dość powszechną wiedzą, a Ty postanowiłeś zastosować znana formułę "nie znam się, to się wypowiem"

A sens tego przykazania to właśnie nie morduj, a KK nie uznaje bezwzględnego zakazu zabijania i uznaje je w niektórych przypadkach za uzasadnione. 

KKK odnośnie "nie zabijaj" ma kilkanaście komentarzy w tym np. ten, co.do którego najprawdopodobniej identyfikuje się waluś (a przynajmniej tak wynika z rozmowy)

KKK 2265 Uprawniona obrona może być nie tylko prawem, ale poważnym obowiązkiem tego, kto jest odpowiedzialny za życie drugiej osoby. Obrona dobra wspólnego wymaga, aby niesprawiedliwy napastnik został pozbawiony możliwości wyrządzania szkody. 

I najistotniejsze z punktu widzenia nauki Kościoła 

Nikt, w żadnej sytuacji, nie może rościć sobie prawa do bezpośredniego niszczenia niewinnej istoty ludzkiej

I tu zgoda 

Mnie tez uderzyło to tłumaczenie walusia 

I o ile zgadzamy się że w imię większego dobra dopuszczalne jest pozbawienie drugiej osoby żucia, tak w przypadku walusia mamy do czynienia z białym typem, który przybył do obcego kraju i za nadrzędne życie uznał białe a nie jakiegoś murzyna 

Ale oczywiście walus zgodnie z jedną z definicji rasistą nie jest 

Przebrnąłem przez ten wywiad na takim wkurwieniu że musiałem 3 razy wyłączyć 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Aha. Czyli 22 tysięce ofiar Apartheidu jest równe 6 mln Polakom. Czyli śmierć jednego Afrykańczyka jest równie tragiczna co śmierć 272 Polaków. 

Czyli wg ciebie w 230 lat biali zabili 22 tysiące czarnych w Afryce? 

Pamiętajmy że sytuacja RPA nie była odosobniona. Cały ląd był przez setki lat podobnie traktowany (Kongo i Belgia itp) 

Więc RPA należy trochę szerzej rozpatrywać niż tylko jako konflikt Afrykanerzy/Czarni 

Edytowane przez josephnba

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Czyli wg ciebie w 230 lat biali zabili 22 tysiące czarnych w Afryce? 

Czy według Ciebie Niemcy zabili tylko 6 mln Polaków w ciągu ostatnich 230 lat?

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Pamiętajmy że sytuacja RPA nie była odosobniona. Cały ląd był przez setki lat podobnie traktowany (Kongo i Belgia itp) 

Pamiętajmy, że sytuacja Polski nie była odosobniona. Inne nacje słowiańskie(Rosjanie, Ukraińcy, Czesi, Serbowie, Białorusini itp) byli podobnie mordowani).

5 minut temu, josephnba napisał(a):

Więc RPA nalzlezy trochę szerzej rozpatrywać niż tylko jako konflikt Afrykanerzy/Czarni 

Całość zbrodni German wobec ludów Słowiańskich należy rozpatrywać razem. Od całkowitego ludobójstwa Wieletów w IX i X wieku.

Ogółem tylko w XX wieku wyjdzie koło ~40? mln ofiar. 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Czy według Ciebie Niemcy zabili tylko 6 mln Polaków w ciągu ostatnich 230 lat?

Pamiętajmy, że sytuacja Polski nie była odosobniona. Inne nacje słowiańskie(Rosjanie, Ukraińcy, Czesi, Serbowie, Białorusini itp) byli podobnie mordowani).

Całość zbrodni German wobec ludów Słowiańskich należy rozpatrywać razem. Od całkowitego ludobójstwa Wieletów w IX i X wieku.

Ogółem tylko w XX wieku wyjdzie koło ~40? mln ofiar. 

Ok masz rację 

Dobranoc 

4 godziny temu, RappaR napisał(a):

Zachowanie Bantu wobec Burów jest dla niektórych zrozumiałe, ale takie same zachowanie Polaków wobec Niemców byłoby dla tych samych osób prymitywizmem

Gdy zbrodnie Niemców wobec Polaków są nieporównywalnie większe. 

Polacy zabijali Niemców w zamachach podczas okupacji, po wojnie powiesili Rudolfa Hoessa i wysiedlili Niemców z Polski (część z nich przy okazji zabijając). Czy to aż tak duża różnica w stosunku do tego co robili Bantu w RPA?

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Polacy zabijali Niemców w zamachach podczas okupacji, po wojnie powiesili Rudolfa Hoessa i wysiedlili Niemców z Polski (część z nich przy okazji zabijając). Czy to aż tak duża różnica w stosunku do tego co robili Bantu w RPA?

Tak. 

Jeśli chcesz mieć analogię(nie jeden do jeden, ale dużo bliższą), to mniej więcej zachowanie Bantu to jest to co robiła armia radziecka i Związek Radziecki - gwałty na Niemcach i na Polakach, masowe mordy, odbieranie i aneksja ziem, które nigdy ich nie były. 

Bantu to nie jest ludność rdzenna, ale podobnie jak Burowie ludności napływowa, często wiele wieków późniejsza. 

36 minut temu, RappaR napisał(a):

Tak. 

Jeśli chcesz mieć analogię(nie jeden do jeden, ale dużo bliższą), to mniej więcej zachowanie Bantu to jest to co robiła armia radziecka i Związek Radziecki - gwałty na Niemcach i na Polakach, masowe mordy, odbieranie i aneksja ziem, które nigdy ich nie były. 

Taka średnia ta analogia. Bantu jednak mieli jakieś tam poczucie niesprawiedliwości, które było w jakimś tam stopniu uzasadnione. ZSRR tłamsiło i zabijało Polaków z zupełnie innych pobudek. 

Cytat

Bantu to nie jest ludność rdzenna, ale podobnie jak Burowie ludności napływowa, często wiele wieków późniejsza

No i co ten fakt zmienia z perspektywy ludzi, którzy dorastali w RPA w latach 60-tych i 70-tych? 

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Taka średnia ta analogia. Bantu jednak mieli jakieś tam poczucie niesprawiedliwości, które było w jakimś tam stopniu uzasadnione. ZSRR tłamsiło i zabijało Polaków z zupełnie innych pobudek. 

Poczucie niesprawiedliwości każdy ma. Cała geneza komunizmu i ZSRR wynika z poczucia niesprawiedliwości.

2 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

No i co ten fakt zmienia z perspektywy ludzi, którzy dorastali w RPA w latach 60-tych i 70-tych? 

Rozumiem, że jeśli Twoi rodzice wynajmują mieszkanie w którym dorastasz, masz prawo zabić właściciela mieszkania i przejąć je?

RPA(i jak już liczymy okoliczne Zimbabwe i kraje) to prawie dwa miliony kilometrów kwadratowych i generalnie jak to bywa z ziemią, każdy hektar ma swoją historią, ale w dużej mierze tereny białych to tereny puste, na których pierwsze stałe osadnictwo założyli Burowie do 350 lat temu, a ludy Bantu same przyszły w poszukiwaniu pracy. 

Jak rozumiem kiedy przedsiębiorca buduje fabrykę, zatrudnia robotników i oni mu odbierają fabrykę, to wtedy komunizm jest zły, ale kiedy Bur zakłada farmę i zatrudnia Bantu do pracy, a oni mu ją odbierają to wtedy jest sam nie wiem co, ale to jest dobre?

Panuje narracja, że było sobie państwo Afryka zamieszkałe przez czarnych, w które wjechały armie mocarstw kolonialnych i je podbiły przejmując kontrolne nad osadami jak to zrobili Niemcy w 1939.

Afryka jest ogromnym kontynentem i różnice między populacjami są większe niż między na przykład Brytyjczykami, a Hindusami. 

Tereny gdzie jest rozwinięte osadnictwo białe, to były tereny niezamieszkałe, w które wjechały niewielkie grupki uchodźców z Europy zakładając na tych ziemiach pierwsze wioski i farmy. Wyścig po Afrykę to końcówka XIX wieku, kiedy to już nastąpiła rewolucja przemysłowa i ludzie emigrowali do cywilizacji, a nie w poszukiwaniu wolnych ziem, by założyć farmy w dziczy.

I praktycznie wszyscy Europejczycy z tamtego okresu szybko opuścili kontynent

8 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jak zresztą wszystko co zrobi Stanowski, nie?

głupoty piszesz, YT nie usuwa praktycznie żadnych filmów jeśli nie naruszają praw autorskich, nie ma treści seksualnych czy nad wyraz drastycznych, jedynie obcina monetyzację i zmniejsza temu filmowi zasięgi, to robi zresztą bardzo często, ale KZ ma to wliczone w koszta, pewnie niejeden film, który zrobili miał wyłączone zarabianie, generalnie na YT można mówić z grubsza wszystko, nie ma raczej sytuacji, że jakiś film znika z serwisu przez cenzurę związaną z poprawnością polityczną

Nie wiem, bo staram się unikać jego treści po wskoczeniu na tematy jakichś Janoszek, Derpienski i nie oglądać żadnych produkcji, które tworzy. Nie obchodzą mnie wywody będącego dwadzieścia lat dziennikarza sportowego, który dla kasy przeskakuje w inne tematy i teraz wypowiada się o PKP Cargo, deweloperach (samemu mając 9 mieszkań na pewno jest obiektywny w temacie), szkolnictwie, pseudo celebrytach i wszystkim innym, co da wyświetlenia. Jak mawia klasyk - niech się zajmie jeszcze hodowlą jedwabników.

Wywiad z Walusiem obejrzałem, bo interesowała mnie osoba Walusia, a po powrocie do Polski są na razie z nim dwa wywiady wideo. Jeden niestety u Stanowskiego i okazał się stratą czasu.

Takie głupoty piszę, że właśnie Stanowski nie chce zrobić wywiadu z europosłem Grzegorzem Braunem, bo się obawia zablokowania kanału/monetyzacji. Nie zrobi wywiadu z Jaszczurem, bo również to samo. Nikt nie zrobi z Walusiem wywiadu na YouTube, aby opowiedział swoje wieloletnie doświadczenia o czarnoskórych, bo będzie rasizm i ban. Zbanowali już ileś tam osób na wizerunek w Polsce. Pasuty i wszystkie tym podobne ludziska muszą uciekać z YouTube'a, bo są zbanowani. 

Kanał patostreamerów Wojciecha Olszańskiego i Marcina Osadowskiego zniknął z YouTube'a. Wcześniej Olszański na jednym z filmów wydał polecenie zabicia człowieka. Prokuratura postawiła mężczyźnie kolejne zarzuty.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/kanal-olszanskiego-i-osadowskiego-usuniety-z-youtube-a

Cytat

a nie no, to zabijać ich wszystkich jak się da i trzymac krótko

@rw30 - już napisałem wcześniej, że tak właśnie powstało USA, które rządzi światem i w zasadzie dalej trzyma się tych reguł tylko w tym wieku nazywa to "bronieniem demokracji".

48 minut temu, Wyparlo napisał(a):

już napisałem wcześniej, że tak właśnie powstało USA, które rządzi światem i w zasadzie dalej trzyma się tych reguł tylko w tym wieku nazywa to "bronieniem demokracji".

to było jakieś 100 lat temu, nie ma to dzisiaj żadnego znaczenia, każdy kraj mógł to wtedy tak zrobić, było to wtedy dopuszczalne & uznawane jako normalne postępowanie. Dzisiaj nie jest. 

37 minut temu, Wyparlo napisał(a):

Nie wiem, bo staram się unikać jego treści po wskoczeniu na tematy jakichś Janoszek, Derpienski i nie oglądać żadnych produkcji, które tworzy.

a co konkretnie zarzucasz tym materiałom? lepiej było aby dwie tempe dzidy dalej nabierały ludzi na swoje nieistniejące kariery? Derpiński sama zresztą zdjęła maskę, przyznając się z grubsza do wszystkiego co Stanowski w tych filmach domniemywał, Janoszek tak ja straszyła sądem, tak nic się w tej kwestii nie stało, uważasz je za społecznie szkodliwe czy tylko psuje Twoje poczucie dobrego smaku?

57 minut temu, Wyparlo napisał(a):

Nie obchodzą mnie wywody będącego dwadzieścia lat dziennikarza sportowego, który dla kasy przeskakuje w inne tematy

na tematy polityczne Stanowski wypowiadał się już lata temu na twitterze, dobrze o tym wiesz, bo chyba wiesz o nim wszystko, nawet mieszkania masz policzone, faktycznie jest to niebywałe, że ktoś poszedł w YT dla pieniędzy, kto to w ogóle słyszał? kompletnie bez sensu

43 minuty temu, Wyparlo napisał(a):

Takie głupoty piszę, że właśnie Stanowski nie chce zrobić wywiadu z europosłem Grzegorzem Braunem, bo się obawia zablokowania kanału/monetyzacji.

Masz jakiś konkretny cytat, że tak rzeczywiście jest? Bo nietrudno znaleźć długie wywiady z Braunem u przykładowo Żurnalisty czy Otoki-Frąckiewicza, w sensie znam odpowiedź, ale wolę dopytać

46 minut temu, Wyparlo napisał(a):

Nie zrobi wywiadu z Jaszczurem, bo również to samo. Nikt nie zrobi z Walusiem wywiadu na YouTube, aby opowiedział swoje wieloletnie doświadczenia o czarnoskórych, bo będzie rasizm i ban. Zbanowali już ileś tam osób na wizerunek w Polsce. Pasuty i wszystkie tym podobne ludziska muszą uciekać z YouTube'a, bo są zbanowani. 

no, generalnie jak na dowód braku wolności słowa na YT mają być przykłady Jaszczura czy Pasuta, to można się chyba rozejść, zapomniałeś o NitroZyniaku, Rafonixie oraz Magicalu - sama wybitne jednostki, zbanowane pomimo tworzenia niezwykle wartościowych treści, doprawdy warto tu o nich wspominać w kontekście kogoś takiego jak Stanowski

gdy startował KZ byłem w miarę optymistycznie do tego projektu nastawiony, finalnie okazało się, że nie jest to content dla mnie, bardzo rzadko go oglądam, ale ostatecznie znam ten świat internatu na tyle aby wiedzieć, że Stanowski nie jest wcale jego największą zakałą, do głowy by mi nie przyszło aby utyskiwać nad kanałami sztucznie wykreowanego, zawodowego aktora Olszańskiego czy patola Pasuta, bardzo dobrze, że zniknęli, tak samo pozytywną społecznie inicjatywą są dla mnie odkłamywanie postaci jak Janoszek, Derpiński, Szalony Reporter, Stonoga czy Michalik

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

kiedy Bur zakłada farmę i zatrudnia Bantu do pracy, a oni mu ją odbierają to wtedy jest sam nie wiem co, ale to jest dobre?

ktoś tu coś takiego na forum napisał? czy raczej dyskutujesz sam ze sobą?

Edytowane przez rw30

7 minut temu, rw30 napisał(a):

ktoś tu coś takiego na forum napisał? czy raczej dyskutujesz sam ze sobą?

jeśli w krajach typu RPA / Zimbabwe czy gdzie tam jeszcze czarna większość woli żyć w chaosie i biedzie i ginąć od noża / strzału innego czarnego  niż pod batem białych panów ( i też w biedzie i będąc z góry, ze względu na kolor skóry, skazanym na brak dostepu do wielu zdobyczy cywilizacyjnych naszego świata), to, czy się to komuś parę tys km dalej podoba czy nie, trudno im się dziwić

8 godzin temu, Wyparlo napisał(a):

a

@rw30 - już napisałem wcześniej, że tak właśnie powstało USA, które rządzi światem i w zasadzie dalej trzyma się tych reguł tylko w tym wieku nazywa to "bronieniem demokracji".

Czyli mamy uznać że skoro w Ameryce zmasakrowano ludność rdzenna, a resztki pozamykano w obozach, to inni mają prawo robić to samo bo przecież USA to potęga? 

Rzadko rozumiem twoje wypowiedzi, bo są bełkotliwe, tym razem jest dokładnie tak samo 

41 minut temu, josephnba napisał(a):

Czyli mamy uznać że skoro w Ameryce zmasakrowano ludność rdzenna, a resztki pozamykano w obozach, to inni mają prawo robić to samo bo przecież USA to potęga? 

Rzadko rozumiem twoje wypowiedzi, bo są bełkotliwe, tym razem jest dokładnie tak samo 

Oczywiście, wszak w wschodniej Europie zmasakrowano ludność rdzenną, mordując miliony i resztę zamykając w obozach. 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Oczywiście, wszak w wschodniej Europie zmasakrowano ludność rdzenną, mordując miliony i resztę zamykając w obozach. 

Robili to rdzenni rdzennym nie najeźdźcy 

Niby niewielka różnica ale jednak dość istotna w kontekście USA czy RPA 

1 godzinę temu, josephnba napisał(a):

Robili to rdzenni rdzennym nie najeźdźcy 

Niby niewielka różnica ale jednak dość istotna w kontekście USA czy RPA 

Nie, nie robili to rdzenni mieszkańcy, a najeźdźczy. 

Ale szczerze mówiąc zaintrygowałeś mnie.

Jaka jest różnica ta niewielka różnica?

Daj przelicznik ile milionów śmierci jednych odpowiada innym.

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie, nie robili to rdzenni mieszkańcy, a najeźdźczy. 

Ale szczerze mówiąc zaintrygowałeś mnie.

Jaka jest różnica ta niewielka różnica?

Daj przelicznik ile milionów śmierci jednych odpowiada innym.

Jprd jaki Ty jesteś meczący. Nawet jak Twoje argumenty są sensowne i człowiek chciałby poczytać inny punkt widzenia, to sam zalewasz je dodatkowo całą lawiną tych bezsensownych i jeszcze dorzucasz creepy gówno od siebie. 

Teraz, jack napisał(a):

Jprd jaki Ty jesteś meczący. Nawet jak Twoje argumenty są sensowne i człowiek chciałby poczytać inny punkt widzenia, to sam zalewasz je dodatkowo całą lawiną tych bezsensownych i jeszcze dorzucasz creepy gówno od siebie. 

Wspominanie o kilkunastu wiekach mordowania i niewolenia Słowian przez Germanów, Azjatów i Afrykańczyków jest bezsensowne i creepy.
Aha.

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Dlaczego przy okazji podawania liczb Słowiańskich ofiar włączasz 3 mln semickich zabitych?

Zapomniałem oddzielić z nawyku, bo na historii uczono mnie 6 mln Polaków. Faktycznie w trakcie drugiej wojny światowej Germanie wymordowali około 30 mln Słowian, w tym około 3 mln Polaków. 

Największa zbrodnia w historii ludzkości.