Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Youtuberzy Bartłomiej Szczęśniak (Mietczyński) i Dawid Myśliwiec (Uwaga! Naukowy Bełkot) będą ponownie komentować w Eurosporcie zawody Pucharu Świata w skokach narciarskich. Pierwsza okazja już w sobotę. https://www.wirtualnemedia.pl/komentarze/mietczynski-naukowy-belkot-eurosport-youtube-skoki-narciarskie-gdzie-ogladac-rue/page:2

Od kilku dni mamy atak znanych osób z internetu, które chcą cenzury internetu. Gościu o godności Myśliwiec spłakał się przed krytyką internetową, a zarazem nie przeszkadza mu to zostać "klaunem" i przebierać się w komentatora skoków narciarskich z kompanem Mietczyńskim. Z kolei ten z tweeta to chyba najbardziej popularny YouTuber młodego pokolenia, który po nachapaniu się kasy nagle chce zmieniać w Polsce prawo. 

Chcecie reklamować zakłady bukmacherskie, alkohol, inne gówna psujące życie, to zamiast pracować jak większość ludzi normalnie i bez sponsorów zamknijcie te ryje i bierzcie dalej tę kasę, ale nie narzekajcie, bo internet jest taki od samego początku.

Nie wiem jak innych, ale mnie wkurwia, co zaczyna się dziać w internecie z tą cenzurą. Stałe łącze mam od 2003 roku i dawniej była ogromna wolność, a teraz coraz bardziej chcą ograniczeń, wprowadzania opłat. 

35 minut temu, Wyparlo napisał(a):

Youtuberzy Bartłomiej Szczęśniak (Mietczyński) i Dawid Myśliwiec (Uwaga! Naukowy Bełkot) będą ponownie komentować w Eurosporcie zawody Pucharu Świata w skokach narciarskich. Pierwsza okazja już w sobotę. https://www.wirtualnemedia.pl/komentarze/mietczynski-naukowy-belkot-eurosport-youtube-skoki-narciarskie-gdzie-ogladac-rue/page:2

Od kilku dni mamy atak znanych osób z internetu, które chcą cenzury internetu. Gościu o godności Myśliwiec spłakał się przed krytyką internetową, a zarazem nie przeszkadza mu to zostać "klaunem" i przebierać się w komentatora skoków narciarskich z kompanem Mietczyńskim. Z kolei ten z tweeta to chyba najbardziej popularny YouTuber młodego pokolenia, który po nachapaniu się kasy nagle chce zmieniać w Polsce prawo. 

Chcecie reklamować zakłady bukmacherskie, alkohol, inne gówna psujące życie, to zamiast pracować jak większość ludzi normalnie i bez sponsorów zamknijcie te ryje i bierzcie dalej tę kasę, ale nie narzekajcie, bo internet jest taki od samego początku.

Nie wiem jak innych, ale mnie wkurwia, co zaczyna się dziać w internecie z tą cenzurą. Stałe łącze mam od 2003 roku i dawniej była ogromna wolność, a teraz coraz bardziej chcą ograniczeń, wprowadzania opłat. 

Krytyka internetowa to wtedy, gdy pod filmem dotyczącym jakiegoś konkretnego tematu jakiś gamoń napisze, że prowadzący ma brzydki ryj? Albo pisanie pod każdym filmem wysrywów na temat śmiercionośności szczepionek? Ciekawie rozumiana krytyka i wolność. 

2 minuty temu, jack napisał(a):

Krytyka internetowa to wtedy, gdy pod filmem dotyczącym jakiegoś konkretnego tematu jakiś gamoń napisze, że prowadzący ma brzydki ryj? Albo pisanie pod każdym filmem wysrywów na temat śmiercionośności szczepionek? Ciekawie rozumiana krytyka i wolność. 

Tak, to jest wolność słowa.

Podobnie jak pisanie jakiś wysrywów o pizdowatych facetach

15 minut temu, jack napisał(a):

Jeśli im się to nie podoba nie muszą nagrywać filmów. Nikt im nie każe tego robić. Mogą iść do normalnej pracy, gdzie nie będzie hejtu i krytyki internautów. Moje zdanie jest takie, że wrzucić tego Myśliwca czy Friza na miesiąc do pracy śmieciarza i w moment im to nie przeszkadzałoby. Z jednej stroną chcą kasy, ale z drugiej żadnej krytyki, problemów i tym podobnych robiących stres

Równie dobrze można to odwrócić i nie przeszkadza im np. brać kasy z reklamowania zakładów bukmacherskich, ale nigdy nie jest podawane, że 97% graczy jest na minusie, z miejsca np. w Polsce przy podatku jesteś praktycznie bez szans na zyski, nie wychodzą do mediów informacje o przegrywaniu siedmiocyfrowych kwot w zakładach bukmacherskich przez byłych sportowców. Tutaj bukmacher jest fajny, bo daje "pengę" i nie trzeba informować o masie złych rzeczy wynikających z zakładów bukmacerskich, ale hejtujący ludzie o coś tam influencera już źli.

Edytowane przez Wyparlo

16 minut temu, Wyparlo napisał(a):

Jeśli im się to nie podoba nie muszą nagrywać filmów. Nikt im nie każe tego robić. Mogą iść do normalnej pracy, gdzie nie będzie hejtu i krytyki internautów.

Dobrze by było gdybyśmy jako społeczeństwo dążyli do tego żeby w każdej pracy były spełnione jakieś minimalne warunki, które pozwolą te prace nazywać normalną 

Równie dobrze można to odwrócić i nie przeszkadza im np. brać kasy z reklamowania zakładów bukmacherskich, ale nigdy nie jest podawane, że 97% graczy jest na minusie, z miejsca np. w Polsce przy podatku jesteś praktycznie bez szans na zyski, nie wychodzą do mediów informacje o przegrywaniu siedmiocyfrowych kwot w zakładach bukmacherskich przez byłych sportowców. Tutaj bukmacher jest fajny, bo daje "pengę" i nie trzeba informować o masie złych rzeczy wynikających z zakładów bukmacerskich, ale hejtujący ludzie o coś tam influencera już źli.

Reklamowanie zakładów bukmacherskich jest legalne.

Jeśli im się to nie podoba nie muszą nagrywać filmów. Nikt im nie każe tego robić. Mogą iść do normalnej pracy, gdzie nie będzie hejtu i krytyki internautów. Moje zdanie jest takie, że wrzucić tego Myśliwca czy Friza na miesiąc do pracy śmieciarza i w moment im to nie przeszkadzałoby

No tak bo normalna praca to tylko fizyczna praca. Wiadomo

Z jednej stroną chcą kasy, ale z drugiej żadnej krytyki, problemów i tym podobnych robiących stres

Dlaczego kogoś kto pracuje w internecie można obrażać a ludzi pracujących np. w sklepie nie?

6 minut temu, jack napisał(a):

Pisanie komentarzy w necie tez (poki co)

6 minut temu, jack napisał(a):

Dlaczego kogoś kto pracuje w internecie można obrażać a ludzi pracujących np. w sklepie nie?

A to sklepikarzy nikt nigdy nie obraza?

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, jack napisał(a):

No tak bo normalna praca to tylko fizyczna praca. Wiadomo

a) Jest legalne, ale zarazem te cwaniaki to reklamują wiedząc jakie zniszczenia potrafi to zdziałać i wyniszczać ludzi. Stanowski mówił jakiś czas temu o ograniczeniach, a on od lat jest królem reklamowania zakładów bukmacherskich. Nigdy nie widziałem w jego wpisach, wideo jakichś złych rzeczy o zakładach bukmacherskich, ani majątku przegranym w zakładach. Zawsze w kasynie przegrywają - Andrzej Iwan, Sypniewski, Hajto.

b) -

c) A skąd wiesz, że ludzie pracujący w sklepie nie są obrażani? Wystarczy się przejść do marketu, gdzie będzie wiele osób i pod kasami zapewne będą jakieś kąśliwe/wulgarne komentarze wobec pracowników. Sportowcy również są wyzywani od lat na stadionach, halach. 

Dorzucę tutaj swoją anegdotę od znajomego kuriera, który kiedyś zawizował paczkę klientowi, którego nie było w domu i dostał telefon od gościa: "Masz 15 minut, żeby przyjechać z tą paczką do mojego domu albo rozjebie ci czaszkę". 

Jak napisałem internet od lat był bez cenzury i teraz najwięcej krzyczą ludki, którzy czerpią z tego zyski, ale od kasy odczepić się nie chcą.

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

No ale Friz (ktory nomen omen zrobil kariere na zzynaniu 1 do 1 pomyslow z us - dziwne ze tutaj nie mysli o wprowadzaniu oplat xD) i inni chca to zmienic :)

Wolność, każdy proponuje co chce 😁

3 minuty temu, Wyparlo napisał(a):

Jest legalne, ale zarazem te cwaniaki to reklamują

Nie każdy youtuber reklamuje zakłady. 

3 minuty temu, Wyparlo napisał(a):

A skąd wiesz, że ludzie pracujący w sklepie nie są obrażani?

Może i są ale nie powinny. Ty tymczasem twierdzisz, że obrażanie twórców internetowych jest spoko

17 minut temu, jack napisał(a):

Może i są ale nie powinny. Ty tymczasem twierdzisz, że obrażanie twórców internetowych jest spoko

Każdy orze, jak może. Ja ciągle powtarzam, że oni w większości są zakochani w pieniądzach. Przecież jeśli im przeszkadzają opinie ludzie mogą sobie zablokować komentarze na Instagramie, Twitter i wpisy odpowiadające tylko dać dla osób, które się obserwuje, nie włączać chatu na żywo na YouTube i moderować/usuwać komentarze. Wszystko idzie zrobić bez żadnych opłat, które oni chcą robić, ale znowu wtedy zasięgi spadają, bo nie ma komentarzy ludzi. Teraz mocno hejtowany Mateusz Borek wrzucił kilka dni temu reklamę na Instagrama i zablokował od razu komentarze. Ogólnie gościu chciałby tylko kasę, a z drugiej strony nie chce w ogóle opinii swoich widzów. Pewnie nie chciałby już tego w ogóle mieć, ale jednak woli sobie skasować kasę za głupie zdjęcie na Instagrama. Potem jeszcze będzie narzekał na hejt, ale każe mu to ktoś wklejać? Przy okazji nie będzie już wspominał, że pewnie za wklejenie tej reklamy dostał tyle kasy, co kasjerka za 2 miesiące pracy w Biedronce. Tylko hejterzy źli, bo piszą "Tajskie Kopyto".

https://www.instagram.com/p/C0EFHOrMbql/

Edytowane przez Wyparlo

2 godziny temu, Wyparlo napisał(a):

Tak ogólnie mocno zaczęto cisnąć na cenzure internetu po wyborach w 2016.