Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, lorak napisał(a):

Oho, widzę, że ktoś odkrył filozofię grecką w XXI wieku!

Ciekawe czy mi dadzą jakąś nagrodę za odkrycie, że między Europą, a Azją leży nowy kontynent

W dniu 14.01.2023 o 17:34, RappaR napisał(a):

Jestem pijany za radą Koelnera to się znowu zwierzę z prywatnej kwestii. Mam dużego i mam problem z dojściem. 

Jest to problem, bo potem laski często boli i chodzą z szeroko roztawionymi nogami.

Kwintesencja pijackiego zwyrodnienia 

6 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

pięknie ich powyjaśniał. zwlaszcza Tajskiego bora

Obejrzałem w całości i prawdę powiedziawszy jestem zażenowany tym filmem i zachowaniem stanowskiego, bo o ile Borek w programie na żywo pod wpływem emocji coś tam pomarudzil, to tutaj mamy film dla kasy uderzający w poprzedniego wieloletniego wspólnika, wyzywanie go od debili, działanie na szkodę kanału sportowego i jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie to będzie się trzymał z dala od stanowskiego, który:

- słowem się nie zająknął czy i jakie benefity stały za wejsciem do spółki na innych zasadach niż reszta

- na co konkretnie umówili się panowie 4 lata temu

- czemu miało służyć usuwanie socjali które spowodowały ogromną zadymę wokół kanału sportowego

- co ma do powiedzenia w kwestii żartów z pedofilii które były powodem zerwania współpracy przez jednego z największych sponsorów kanału na kilka dni przed odejściem stanowskiego ze spółki

- czy stanowski miał jakikolwiek zakaz konkurencji i czy nie mógł publikować treści poza kanałem sportowym

Ogólnie żenada 

26 minut temu, fluber napisał(a):

- słowem się nie zająknął czy i jakie benefity stały za wejsciem do spółki na innych zasadach niż reszta

przez na innych zasadach masz na myśli, że jako spółka weszło?
Z tego co mówiła cała czwórka bohaterów dzielili się zawsze po równo zyskami, więc chyba nie miał z tego tytułu żadnych benefitów, prędzej straty, ze względu na wykorzystanie własnego sprzętu, o czym wspomina w tym nowym filmie.
Ogólnie podpisuję się pod tym co BMF napisał, Stano ładnie ich rozegrał.

16 minut temu, BMF napisał(a):

Pisane z bólem serca, ale strasznie dobry jest Stanowski na tle tych innych 40/50-latków w necie, jak dzieciaków rozegrał Borków i Smokowskich: cisza, a potem popisowy kontratak. Nie mam jakoś wątpliwości, że szybko zacznie robić lepsze wyświetlenia od KS. 

Wskoczył na plecy, wydoił na maxa, kopnął w dupę, udaje pokrzywdzonego - zgadzam się że biznesowy majstersztyk - inny poziom niż borki i smoki

Teraz, P_M napisał(a):

przez na innych zasadach masz na myśli, że jako spółka weszło?
Z tego co mówiła cała czwórka bohaterów dzielili się zawsze po równo zyskami, więc chyba nie miał z tego tytułu żadnych benefitów, prędzej straty, ze względu na wykorzystanie własnego sprzętu, o czym wspomina w tym nowym filmie.
Ogólnie podpisuję się pod tym co BMF napisał, Stano ładnie ich rozegrał.

Tak, czyli np inna jest odpowiedzialność gdy udziały ma konkretną osobą, a inne kiedy firma.

Problem polega na tym że nie wiemy na co się panowie umówili, bo jeżeli Borek, skokowski, czy pol nigdy nie mieli planów i ambicji robić tego co stanowski to do kogo on ma pretensje że robił więcej? Bo ja bym chciał wiedzieć czy on mógł robić to wiecej poza kanałem. Bo moim zdaniem celowo korzystał z zasięgow panów żeby zbudować swoje a jak już to zrobił to zaczął rozwalać spółke od środka udając ofiarę.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Wskoczył na plecy, wydoił na maxa, kopnął w dupę, udaje pokrzywdzonego - zgadzam się że biznesowy majstersztyk - inny poziom niż borki i smoki

Myślę, że to dosyć tendencyjna interpretacja, ale tak: gość wiedział, że nie opłaca mu się źle mówić o byłych partnerach, wyczekał, po tej kontrze zrobił sobie świetny pijar, tamci spasowali, a internet za Stanowskim. 

A inny poziom niż Borek to fakt, niesamowite, że gość utożsamiający całą swoją egzystencją kicz rodem z 90s robi jeszcze karierę w 2020s. 

35 minut temu, fluber napisał(a):

Problem polega na tym że nie wiemy na co się panowie umówili

z tego co mówił, to przede wszystkim umówili się na równe zaangażowanie w cały projekt, a z tego co każdy widział, to 90% najlepszego kontentu robił Stano, a reszta porzuciła swoje solowe projekty rok temu i dłużej

generalnie sam nie lubię Stana, bo jest strasznie cynicznym c***kiem, ale Twoja postawa to już jednak wyższy poziom braku uwielbienia 

16 minut temu, Koelner napisał(a):

Poświecić ponad 1h życia aby słuchać jego pi****lenia to znaczy że wygrał. 

przy Pandorce to Himalaje przekazu 

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

54 minuty temu, BMF napisał(a):

Pisane z bólem serca, ale strasznie dobry jest Stanowski na tle tych innych 40/50-latków w necie, jak dzieciaków rozegrał Borków i Smokowskich: cisza, a potem popisowy kontratak. Nie mam jakoś wątpliwości, że szybko zacznie robić lepsze wyświetlenia od KS. 

hmm może właśnie dlatego że jest od nich 10 lat młodszy? 🙃

raczej wątpliwe skoro taki Makłowicz ma 6 dych, po prostu goście wpadli w internet zupełnie bez know-how i to w sumie było widać od początku, niestety ego nie pozwoliło się dostosować… poza Polem, bo on akurat był w necie już od dawna i do niego może poza zaangażowaniem nie można było mieć pretensji

9 minut temu, fluber napisał(a):

Problem polega na tym że nie wiemy na co się panowie umówili, bo jeżeli Borek, skokowski, czy pol nigdy nie mieli planów i ambicji robić tego co stanowski to do kogo on ma pretensje że robił więcej? Bo ja bym chciał wiedzieć czy on mógł robić to wiecej poza kanałem. Bo moim zdaniem celowo korzystał z zasięgow panów żeby zbudować swoje a jak już to zrobił to zaczął rozwalać spółke od środka udając ofiarę.

Nom, ale chyba wiemy i to nie ma drugiego dna, a przynajmniej nic na to nie wskazuje: żaden z nich nie był 'youtuberem', więc nikt tam pewnie nie myślał o uzależnianiu zysków od 'wyświetleń' na starcie kanału, po jakimś czasie się okazało, że Stanowski jest dużo lepszym zwierzem medialnym od całej reszty. 

Oni mieli prawo nie zgodzić się na zmianę dystrybucji zysku, a on miał prawo odejść (skoro go inni tam wkurzali): problem w tym, że obiektywnie typ robił tam z 50% wyświetleń wzwyż, więc atakowanie go okazało się głupotą. 

Chętnie bym oglądnął upadek Stanowskiego, ale fakt, że reszta nie chciała się zgodzić na zarobki od wyświetleń przypisanych do twórcy (zajebiście fair rozwiązanie tak z boku) mocno ich ośmiesza względem przyczyn 'upadku' kanału. 

Wiele osób się dziwiło, że ten kanał trwa skoro Stanowski jest po prostu dużo lepszym youtuberem od całej reszty, jednak jest potężna różnica między jechaniem wg skryptu (komentatorzy telewizyjni), a byciem internetowym twórcą, i Stanowski może robić to co Pol, Borek i Smokowski, ale oni nie mogą robić tego co on (Borek jest za głupi na rozmowy z Draganem, Pol nie ma jaj na bycie wyrazistym, a Smokowski jest zbyt dużym snobem na nabijanie wyświetleń).

Ale wielu (w tym ja) myślało, że oni się po prostu lubią, a tu się okazało, że nie do końca. To jak się z kimś nie lubisz, robisz X lepsze wyświetlenia, a zarabiasz tyle samo, to się nie mogło udać. Tak że ta Twoja analiza to trochę bieda analiza, bo raz, że oni wszyscy zajebiście zarobili, a dwa, Stanowski okazał się od reszty 'większy', bo jest po prostu dużo lepszym Youtuberem. 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

hmm może właśnie dlatego że jest od nich 10 lat młodszy? 🙃

No, ale nie pisałem tylko o KS, nie wiem czy którykolwiek z tych 40/50-letnich dziennikarzy tak zajebiście się odnalazł w necie (Stanowski zaczynał w 90s jeszcze w Przeglądzie). Ale może ta dekada robi taką różnicę ocw. 

O, Makłowicz dobry typ w sumie. @LeweBiodroSmoka

polecam najnowszy lajw KS z klubu "Patataj" w Radomiu (xd) i to jak nowy udziałowiec pozamykał mordy Borasowi i reszcie(sam początek), można też obejrzeć Leśnego u Żurnalisty, sporo tam o Wandzelu(udziałowcy) mówią

o k****