Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

W ogóle jakieś dziwne kwasy wychodzą, że znani youtuberzy mieli skłonności pedofilskie i wypisywali chore wiadomości do 12-14 latek. 

Dla mnie to totalnie anonimowe osoby, ale w świecie polskiego internetu, ponoć jakiś top. 

Dokładnie o tym pisałem.

Stuu to założyciel agencji Spotlight odpowiedzialnej za projekt team x ( którego gwiazdą był właśnie Dubiel), czy też move federation.

Boxdel to współwłaściciel fame MMA.

Teraz, fluber napisał(a):

Dokładnie o tym pisałem.

Stuu to założyciel agencji Spotlight odpowiedzialnej za projekt team x ( którego gwiazdą był właśnie Dubiel), czy też move federation.

Boxdel to współwłaściciel fame MMA.

W sumie dziwne, że tutaj zero oburzenia od typowych forumowych łowców pedofili. 

Podobno jak Lorak siedzi cicho przy pytaniu o listę klientów Epsteina. 

Chociaż no, nie jest to dziwne. Wiadomo, że to nie z pedofilią mają problem. 

Przy okazji przypominam jakby co, że byłem największym hejterem patologii jaką jest famemma od początku

7 minut temu, RappaR napisał(a):

W sumie dziwne, że tutaj zero oburzenia od typowych forumowych łowców pedofili. 

Podobno jak Lorak siedzi cicho przy pytaniu o listę klientów Epsteina. 

Chociaż no, nie jest to dziwne. Wiadomo, że to nie z pedofilią mają problem. 

Zwłaszcza że powiązania są tutaj dosyć jasne i klarowne, Stuart zakładał Spotlight i wypromował dubiela, który już 6 razy walczył na fame i jest jedną z największych gwiazd organizacji boxdela. Goscie są topowymi gwiazdami YT, prawdopodobnie milionerami, prowadzą wspólne biznesy i chronili swoje tylki od kilku lat i Wardęga pokazał na to dowody.

I masa gwiazd YT wiedziała i siedziała cicho

https://streamable.com/f3jpd3

Edytowane przez fluber

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Wardęga właśnie wykończył połowę sceny YT w Polsce 

Słyszałem ale nie oglądałem bo sam za nim nie przepadam ale mam pewne przemyślenia i tutaj głównie na temat Gonciarza.

Od razu żeby było jasne przyznaje że ma ze sobą problemy to raz, dwa moim zdaniem fetysz poniżania kobiet, trzy mam nadzieje że to jego internetowy koniec ale z drugiej strony jak się patrzy na te relacje ofiar (mam problem jak te osoby nazwać) to ta cała patocelebrytka z onlyfans sama się z nim spotykała jak przyznała i w pewien sposób ją to kręciło, druga modelka z nim współpracowała i nie urwała znajomości mimo że pisał do niej takie rzeczy a czasem mam wrażenie że z nim droczyła, montażystka też wiedziała, słynna Kasia też wiedziała i z tego powodu z nim zerwała ale nadal współpracowała.Wszystko co łączy te i więcej osób że nikt tego wcześniej nie opublikował wiedząc że skoro one są skrzywdzone to krzywdzi inne, sama Kasia napisała że dziewczyny były przed nim ostrzegane po przyjeździe do Japonii ale interes się kręcił więc można było przymknąć oko na feminizm, na ćpanie - całe to towarzystwo jest tragiczne :) 

W dniu 28.09.2023 o 22:44, Sewer napisał(a):

https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,30242598,ciemna-strona-gonciarza-mial-wykorzystywac-osoby-uzaleznione.html?fbclid=IwAR1q3fPTZS80IokRdRnhqJOpc41jfr7Sxu0_M4b8UvZHZn7J6ClX07x9ahw

Czyżby kolejny upadek pustego internetowego ,,bożka'' - cudownie bo już to zapatrzenie wielu osób w te wątpliwe youtubowe persony mnie po prostu brzydzi :) 

him-him-powerpuff-girls.gif

Stara gwardia YouTube? 

Trzeba przyznać, że to co zrobił Wardęga jest imponujące. Boxdel współtworzy z nim milionowy kanał, współpracuje z nim przy aferach ( innym wielkim kanale) i zatrudnił go w fame jako konferansjera ( i także do walk) . Z tej znajomości Wardęga ma grubą kasę, a i tak jak dostał dowody to je opublikował i przesłał do prokuratury. Nie wiem jak wiele osób by się na to zdecydowało w dzisiejszych czasach. Nie wiem czy sam bym coś takiego zrobił w takiej sytuacji.

15 minut temu, fluber napisał(a):

Trzeba przyznać, że to co zrobił Wardęga jest imponujące. Boxdel współtworzy z nim milionowy kanał, współpracuje z nim przy aferach ( innym wielkim kanale) i zatrudnił go w fame jako konferansjera ( i także do walk) . Z tej znajomości Wardęga ma grubą kasę, a i tak jak dostał dowody to je opublikował i przesłał do prokuratury. Nie wiem jak wiele osób by się na to zdecydowało w dzisiejszych czasach. Nie wiem czy sam bym coś takiego zrobił w takiej sytuacji.

Wg mnie to zwykłe spierdalanie w pierwszej szalupie z tonącego statku. Kto pierwszy ten może się uratuje. 

3 godziny temu, jack napisał(a):

Wg mnie to zwykłe spierdalanie w pierwszej szalupie z tonącego statku. Kto pierwszy ten może się uratuje. 

Tutaj jest trochę inna sytuacja niż u Gonciarza i szczerze to albo ze mną jest coś nie tak bo podchodzę z za dużą nieufnością i rezerwą do ludzi albo to ludzie są dziecinnie naiwni.

Młodzi ludzie ,,znikąd'' nagrywający filmy dla młodych chłopaków i dziewczyn ślepo w nich zapatrzonych, w dużej mierze niekontrolowanych przez rodziców (bo przecież dziecko sobie ogląda a my mamy spokój - po co mieć dziecko z taką mentalnością? nie wiem) to i takie sytuacje w tym czy innym przypadku musiały nastąpić i wszystko wskazuje że to tylko wierzchołek góry lodowej.

No i jeszcze programy typu goats czy jak to się tam nazywa, przecież to kompletne dno bo nie ma sensu bardziej się zagłębiać w te twory.

Edytowane przez Sewer

3 minuty temu, Sewer napisał(a):

Tutaj jest trochę inna sytuacja niż u Gonciarza i szczerze to albo ze mną jest coś nie tak bo podchodzę z za dużą nieufnością i rezerwą do ludzi albo to ludzie są dziecinnie naiwni.

Młodzi ludzie ,,znikąd'' nagrywający filmy dla młodych chłopaków i dziewczyn ślepo w nich zapatrzonych, w dużej mierze niekontrolowanych przez rodziców (bo przecież dziecko sobie ogląda a my mamy spokój - po co mieć dziecko z taką mentalnością? nie wiem) to i takie sytuacje w tym czy innym przypadku musiały nastąpić i wszystko wskazuje że to tylko wierzchołek góry lodowej.

Jasne, że inna sytuacja.

Wygląda na to, że mamy przyspieszony przegląd patologii w postępowaniu z kobietami:

1. Gonciarz - predator (a miał być kukoldem) 

2. Gargamel - cham 

3. Stu - zdziecinniały pedofil, półgłówek  

Łączy je jedno, że ich otoczenie o tym wiedziało i tolerowało. 

39 minut temu, jack napisał(a):

1. Gonciarz - predator (a miał być kukoldem) 

Myślę że tylko w swoim środowisku, od faceta z minimum testosteronu dostał by już w czapkę za takie zachowania a że otoczenie inne to tak to trwało (no i biznesy) Dobrze pokazał to hejtpark gdzie Stanowski i tak był wyrozumiały dla tego co prezentuje.

Edytowane przez Sewer

Znakiem czasów jest sposób robienia dochodzenia w internecie gdzie obiektem atakowanym są osoby o potężnych zasięgach przez co atakujący niejako przejmuje tamte zasięgi poprawiając sobie statystykę i zarobki. Oczywiście wszystkie afery trzeba nagłaśniać i piętnować ale trafiło na wyjątkowych spryciarzy w osobie Stana i Wardegi. Nie umniejszam im szlachetnego podejścia do pewnej sprawiedliwości ale robią to w stylu podbicia zarobków własnych. A „przedmioty” ataku wychodzą serio na mocnych debili co potwierdza przepaść w kreowanym wizerunku internetowym a realnymi zdolnościami intelektualnymi. Wychodzi mi na to ze maja oni dobre środowisko doradców od marketingu wizerunku ale umysł nie dojeżdża praktycznie nigdzie. Spryt i tyle. 

Na koniec i tak ostatecznie następuje kanibalizacja tych internetowych subskrybcji. Liczba odbiorców musi się zgadzać. Tylko skąd u stuu 5 mln subskrybcji. 

6 godzin temu, fluber napisał(a):

Ale to nie są żadni prawdziwi znajomi, kumple czy jakkolwiek to nazwać. Obu gości złączył internet, popularność i dążenie do robienia kasy. Byli sobie potrzebni wzajemnie do własnych interesów, budowania zasięgów, ale jeden drugiego utopi, jeśli uzna to zysk ze swojej perspektywy i tak się stało. Mają razem kanał (GOATS), ale jest ich tam 5 do dzielenia zysków, a lepiej dzielić kasę dla samego siebie i nagrywając ten film Wardęga zabrał wszystko dla siebie i przywrócił w blask "szeryfa internetu". 

Podobnie było kilka lat temu z najpopularniejszymi YouTuberami - Kruszwilem i Kamerzystą. Pchali się tam wszyscy do ich odcinków dla atencji, zysku i popularności, bo wyświetlenia były ogromne, ale filmy mocno kontrowersyjne. Dziś dalej mamy Kaniowskiego (prowadzenie konferencji freak MMA, własny kanał i wywiady z freakami + reklamowanie bukmacherów) czy Kubańczyka (jeden z najpopularniejszych raperów młodego pokolenia + walki na FAME MMA), których obaj wypromował duet K&K. Potem jak się paliło Kruszwilowi i Kamerzyście, to Kaniowski jechał po obu, a Kubańczyk jechał po Kamerzyście i się od odżegnywał od tego projektu, gdzie bez niego nie wybiłby się i nie zarobił tylu pieniędzy. Dziś Kruszwil i kolega są na śmietniku internetu, a ci dwaj robią kasę i się śmieją.

Tutaj może być podobnie, że Boxdel pójdzie na śmietnik internetu, a Wardęga będzie dalej robił hajs i się śmiał przy okazji szukając nowego celu do utopienia.

@Wyparlo ale Wardęga to nie jest case Kubańczyka czy Kaniowskiego. On był szeryfem internetu zanim poszedł zarabiać do fame i goats

7 godzin temu, jack napisał(a):

Myślę że skala rozgłosu przerosła wszelkie oczekiwania

https://x.com/MorawieckiM/status/1709503568921624966?s=20

Teraz, fluber napisał(a):

@Wyparlo ale Wardęga to nie jest case Kubańczyka czy Kaniowskiego. On był szeryfem internetu zanim poszedł zarabiać do fame i goats

Mój przekaz jest taki, że wśród tych internetowych celebrytów YouTube'a nie ma praktycznie prawdziwych znajomości, a tylko udawane kumplowanie dla zysku/kasy. Tak zrobił tutaj Wardęga, który zbliżył się blisko Boxdela, żeby zdobyć jego zaufanie, a końcowo go utopić. Zapewne za ileś czasu znowu będzie topił kogoś innego popularnego z kim się teraz klepie po plecach, bo popularność i ranga "strażnika internetu" spadnie, a ludzie będą się domagać chleba i igrzysk.

Zaimponować mógłby Stanowski, jeśli utopiłby rok temu Czesia Michniewicza, gdzie znajomość jest od lat i Stano musi wiedzieć masę rzeczy zakulisowych. Tutaj jest jednak lojalność i prawdziwa przyjaźń. Wardęga utopił Boxdela dla własnych zysków i tyle. Mi to nie imponuję, bo widzę tylko człowieka, który to robi dla kasy, popularności i zysków, a nie naprawiania świata. Zaraz o wiele bardziej rozbudowany materiał o tym wszystkim ma wrzucić inny YouTuber, ale Wardęga oczywiście jak zwykle potrzebował być w blasku i dodał swój film trochę szybciej od niego.

Godzinę temu, Wyparlo napisał(a):

ale Wardęga oczywiście jak zwykle potrzebował być w blasku i dodał swój film trochę szybciej od niego.

Myślę że tutaj timing był bardziej związany z tym ze 2 dni temu na kanale 'nie wiem ale się dowiem' poszedl materiał pokazujący że z tego Wardęgi też niezły zwyrol i hipokryta

Dzięki puszczeniu tak szybko tej 'pedofilskiej bomby' dość ładnie uciszył tamten temat :)

40 minut temu, julekstep napisał(a):

Myślę że tutaj timing był bardziej związany z tym ze 2 dni temu na kanale 'nie wiem ale się dowiem' poszedl materiał pokazujący że z tego Wardęgi też niezły zwyrol i hipokryta

Dzięki puszczeniu tak szybko tej 'pedofilskiej bomby' dość ładnie uciszył tamten temat :)

Przecież on robił ten materiał kilka tygodni