julekstep Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 2 minuty temu, fluber napisał: Są ludzie którzy piszą w necie że udają depresję dla atencji i ludzie im przyklaskują a nie krytykują? nie, ale są ludzie tworzący atmosferę która sprzyja udawaniu depresji dla atencji cała masa takich ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Przecież depresja to dla wiekszosci wstydliwy temat. Spotkałem ludzi na nią cierpiących, nie spotkałem ludzi się tym chwalących. Duża grupa ludzi kupuje nawet antydepresanty, tak, jakby chcieli to zachować w sekrecie. Nie wiem, skąd te info o atmosferze gloryfikacji depresji i chwalenia się nią? I to w eksperckim tonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 34 minuty temu, julekstep napisał: nie, ale są ludzie tworzący atmosferę która sprzyja udawaniu depresji dla atencji cała masa takich ludzi Co sprzyja tworzeniu atmosfery udawania depresji dla atencji? Odpowiednia opieka nad ludźmi naprawdę chorującymi na depresje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) 40 minut temu, Pablo81 napisał: Przecież depresja to dla wiekszosci wstydliwy temat. Spotkałem ludzi na nią cierpiących, nie spotkałem ludzi się tym chwalących. Duża grupa ludzi kupuje nawet antydepresanty, tak, jakby chcieli to zachować w sekrecie. Nie wiem, skąd te info o atmosferze gloryfikacji depresji i chwalenia się nią? I to w eksperckim tonie https://mashable.com/article/anxiety-depression-social-media-sad-online i fajne linki z arta: https://twitter.com/sosadtoday?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^author - milion followersów na depresyjnym kontencie https://www.instagram.com/mytherapistsays/?hl=en - tutaj prawie 8 milionów podsumowując - to że anegdotycznie znam kilka homoseksualnych par po 50ce które 'robią to po cichu' nie znaczy że homoseksualizm jest ciągle tematem tabu i masa nastolatków (w dużej mierze heteroseksualnych) nie lata po ulicach machając tęczowymi gadżetami - bo jest taka moda 18 minut temu, fluber napisał: Co sprzyja tworzeniu atmosfery udawania depresji dla atencji? social media a na nich nadtroskliwe misie o tu jeszcze fajne: https://www.theatlantic.com/newsletters/archive/2022/04/american-teens-sadness-depression-anxiety/629524/ w tolerancyjnym US najwięcej 'smutnych' jest wśród 'LGBT' - na pewno nie dlatego że i na to i na to jest akurat moda! Edytowane 28 Września 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) 15 minut temu, julekstep napisał: social media a na nich nadtroskliwe misie nie śmiej się, zaginięcia kotka u 30 latki to poważny temat Edytowane 28 Września 2022 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 12 minut temu, julekstep napisał: media a na nich nadtroskliwe misie o tu jeszcze fajne: https://www.theatlantic.com/newsletters/archive/2022/04/american-teens-sadness-depression-anxiety/629524/ w tolerancyjnym US najwięcej 'smutnych' jest wśród 'LGBT' - na pewno nie dlatego że i na to i na to jest akurat moda! Depresji nie leczy się w social mediach. Ostatnio była moda na chorowanie na covid, ale na szczęście powoli wychodzi to z mody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 5 minut temu, fluber napisał: Depresji nie leczy się w social mediach. Ostatnio była moda na chorowanie na covid, ale na szczęście powoli wychodzi to z mody. czyli wierzysz że 44% nastolatków w US ma depresję bo zdiagnozowało u siebie główny objaw i nie ma to nic wspólnego z emo-modą spoko! chorowanie na covid było jednak dużo bardziej mierzalne, ale faktycznie te posty 'mam covida' tych co najlżej przechodzili po to żeby dostać kilka lajków były mocno słabe (chociaż foty z certyfikatem szczepień były chyba jeszcze gorsze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 2 minuty temu, julekstep napisał: czyli wierzysz że 44% nastolatków w US ma depresję bo zdiagnozowało u siebie główny objaw i nie ma to nic wspólnego z emo-modą spoko! Nie. Po prostu nie uważam że to powód do lekceważenia depresji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 8 minut temu, julekstep napisał: emo-modą Dzwonił rok 2003, chce swoją modę z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Teraz, fluber napisał: Nie. Po prostu nie uważam że to powód do lekceważenia depresji. bezpodstawne wyolbrzymianie może - w konsekwencji - doprowadzić do jeszcze większego lekceważenia i rozmycia problemu (każdy będzie na terapii, ale 3/4 to c*** wie po co ) niż 'jaskiniowe' wpisy Koelnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 1 minutę temu, Cardi napisał: Dzwonił rok 2003, chce swoją modę z powrotem. przeca wtedy rządził Iverson, 50 cent i Tony Hawk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Teraz, Koelner napisał: przeca wtedy rządził Iverson, 50 cent i Tony Hawk I masochistyczne opisy na GG, a większość koleżanek katowała na Winampie to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Teraz, Cardi napisał: I masochistyczne opisy na GG, a większość koleżanek katowała na Winampie to: u mnie to dziewczynki to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 2 minuty temu, julekstep napisał: bezpodstawne wyolbrzymianie może - w konsekwencji - doprowadzić do jeszcze większego lekceważenia i rozmycia problemu (każdy będzie na terapii, ale 3/4 to c*** wie po co ) niż 'jaskiniowe' wpisy Koelnera I Twoje linki wskazują na to że doprowadza do lekceważenia problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 5 minut temu, Cardi napisał: Dzwonił rok 2003, chce swoją modę z powrotem. proszę: https://www.ofeminin.pl/swiat-kobiet/to-dla-nas-wazne/coraz-wiecej-mlodych-polek-sie-okalecza/991ctc8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: u mnie to dziewczynki to To taka niespełniona miłość, albo wannabe lover. Evanescence to ból istnienia, problemy nastoletnich gówniar. W zasadzie co drugi wers nadaje się na opis do GG: I'm so tired of being here These wounds won't seem to heal, this pain is just too real There's just too much that time cannot erase When you cried, I'd wipe away all of your tears When you'd scream, I'd fight away all of your fears Ewentualnie coś w stylu: JedNo CiĘciE, JeDnA żYłA, JedNa ŻyleTkA , jEdnA cHwiLa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: proszę: https://www.ofeminin.pl/swiat-kobiet/to-dla-nas-wazne/coraz-wiecej-mlodych-polek-sie-okalecza/991ctc8 a ten typ co zrobił sobie sznyte na mordzie jak Popek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 8 minut temu, Cardi napisał: Dzwonił rok 2003, chce swoją modę z powrotem. W 2003 to był powrót mody która zaczęła się chyba jeszcze w latach 80-tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 2 minuty temu, fluber napisał: I Twoje linki wskazują na to że doprowadza do lekceważenia problemu? 'w konsekwencji' - clue jak już za te 30 lat wszyscy będziemy 'mieć depresję' to tak jakby nie miał jej nikt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Teraz, LAF napisał: Teraz popularny jest cytat „jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza” Ten cytat jest starszy niż Internet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi