lorak Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 3 minuty temu, julekstep napisał: wiele osób daje świadectwo tego że wiara i Bóg polepszyli ich życie jak mierzysz że to co mówią jedni jest prawdą a to co drudzy kłamstwem (poza osobistą niechęcią do religii xD) ? przecież nie neguję, że polepsza - chwilę wcześniej poleciłem to Rapparowi, bo gdy ktoś jest w takim punkcie, to wiara pomoże i pozwoli żyć w określony sposób, który może dać poczucie pewnego sensu. tylko że poza tym nie będzie już nic i to jest to stanie w miejscu. 2 minuty temu, fluber napisał: Z czyjej perspektywy złudną? rozumu. 3 minuty temu, julekstep napisał: chociaż w sumie z tym konkretnym fragmentem nie sposób się nie zgodzić antydepresanty robią realnie dużo większy rozpierdol w organizmie niż opłatek mieszasz psychoterapeutów z psychiatrami. ja mówię o tych pierwszych, a o faszerowaniu ludzi benzo itp. mam też bardzo złe zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 1 minutę temu, lorak napisał: przecież nie neguję, że polepsza jak dla mnie poniższe zdanie 8 minut temu, lorak napisał: dzięki psychoterapii zachodzą (oczywiście uśredniając) realne zmiany w pacjencie i polepszają jego życie. natomiast wiara daje (znowu uśredniając) tylko złudna nadzieję i podtrzymuje dany stan. to typowa negacja CO MIAŁEŚ Z LOGIKI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 1 minutę temu, lorak napisał: przecież nie neguję, że polepsza - chwilę wcześniej poleciłem to Rapparowi, bo gdy ktoś jest w takim punkcie, to wiara pomoże i pozwoli żyć w określony sposób, który może dać poczucie pewnego sensu. tylko że poza tym nie będzie już nic i to jest to stanie w miejscu. a moze wystarczy jakis trening nad soba , pozniej poznanie jakiejs sensownej babiny , splodzenie bachora i voila :))) wszystkie problemy egzystencjonalne znikaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 czepiasz się ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Naprawdę ciekawy temat. Z mojej perspektywy szczególnie - dość późno zostałem ojcem. A tu po raz enty psychologia vs wiara. Super ciekawe, tylko deja vu i nie o to chyba chodziło do końca autorowi tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 2 minuty temu, julekstep napisał: jak dla mnie poniższe zdanie to typowa negacja CO MIAŁEŚ Z LOGIKI? czepiasz się ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 2 minuty temu, lorak napisał: mieszasz psychoterapeutów z psychiatrami. ja mówię o tych pierwszych, a o faszerowaniu ludzi benzo itp. mam też bardzo złe zdanie. psychoterapia to droga do antydepresanta tak jak spowiedź to droga do opłatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 22 minuty temu, Koelner napisał: bo w reprodukcji nie zrobił jeszcze nawet 1 kroku no przeciez sie chwali nam tutaj ze wklada i wyjmuje wiec jakies podstawy ma :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 4 minuty temu, lorak napisał: mieszasz psychoterapeutów z psychiatrami. ja mówię o tych pierwszych, a o faszerowaniu ludzi benzo itp. mam też bardzo złe zdanie. Ci drudzy to lekarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 (edytowane) 3 minuty temu, Pablo81 napisał: Naprawdę ciekawy temat. Z mojej perspektywy szczególnie - dość późno zostałem ojcem. A tu po raz enty psychologia vs wiara. Super ciekawe, tylko deja vu i nie o to chyba chodziło do końca autorowi tematu. LOBBY PSYCHOLOGICZNE ZNIECHĘCA LUDZI DO RODZICIELSTWA ŻEBY MIEĆ WIĘCEJ PACJENTÓW dobry angle? xD Edytowane 27 Września 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 1 minutę temu, mistrzBeatka napisał: a moze wystarczy jakis trening nad soba , pozniej poznanie jakiejs sensownej babiny , splodzenie bachora i voila :))) wszystkie problemy egzystencjonalne znikaja. pewnie, przecież bóg w biblii nakazuje, aby się rozmnażać. ewolucja ma takie samo zdanie, więc siła rzeczy musi to pomagać. tylko nikt nie pomyśli o tych nowych ludziach, którzy potem musza się zmagać z trudami życia, bo rodzicie tylko w ten sposób potrafili sobie nadać sens. takie błędne koło, ale na ten temat też są teorie ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 2 minuty temu, january napisał: Ja przykladowo nie jestem religijny i nie widziałem nigdy psychoterapeuty. bo słuchasz kobity a tak btw jak w Top Gun „ nie myśl tylko rób” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 6 minut temu, julekstep napisał: psychoterapia to droga do antydepresanta tak jak spowiedź to droga do opłatka Raczej odwrotnie właśnie, dobra psychoterapia to droga ku uniknięciu farmakologii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Życie samo w sobie nie ma sensu, trzeba ten sens samemu znaleźć/nadać go sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 1 minutę temu, lorak napisał: tylko nikt nie pomyśli o tych nowych ludziach, którzy potem musza się zmagać z trudami życia Piszesz jakby życie było jakaś karą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 2 minuty temu, Reikai napisał: Raczej odwrotnie właśnie, dobra psychoterapia to droga ku uniknięciu farmakologii. Ile znasz osób które były na psychoterapii, nigdy nie dostały żadnych leków/suplementów/ czegokolwiek, wyzdrowialy i już nie potrzebują psychoterapii bo są zdrowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 4 minuty temu, Reikai napisał: Raczej odwrotnie właśnie, dobra psychoterapia to droga ku uniknięciu farmakologii. no nie wiem coraz więcej psychoterapeutów a 'spożycie' rośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 1 minutę temu, fluber napisał: Ile znasz osób które były na psychoterapii, nigdy nie dostały żadnych leków/suplementów/ czegokolwiek, wyzdrowialy i już nie potrzebują psychoterapii bo są zdrowe? Nie znam wiele osób, które korzystały z terapii , może ze 3. Żadna z nich nie korzystała z psychiatry. Jedna została wysłana prosto do psychiatry, bo psycholog stwierdził że to przypadek ponad terapie i prace nad sobą . Jeśli mamy narracje Julka ze psychologowie to pasozyty, którzy żerują na ludziach to powinni np. Jak w kościele trzymać tych ludzi na sile obietnicami. Żaden psycholog bez powodu nie wyśle nikogo do psychiatry, bo raz że ten go niw przyjmie, dwa traci potencjalne źródło zarobku. 8 minut temu, fluber napisał: Piszesz jakby życie było jakaś karą Statystycznie patrzac na życie przeciętnego człowieka na ziemi to trochę jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 4 minuty temu, Reikai napisał: Nie znam wiele osób, które korzystały z terapii , może ze 3. Żadna z nich nie korzystała z psychiatry. Jedna została wysłana prosto do psychiatry, bo psycholog stwierdził że to przypadek ponad terapie i prace nad sobą . Jeśli mamy narracje Julka ze psychologowie to pasozyty, którzy żerują na ludziach to powinni np. Jak w kościele trzymać tych ludzi na sile obietnicami. Żaden psycholog bez powodu nie wyśle nikogo do psychiatry, bo raz że ten go niw przyjmie, dwa traci potencjalne źródło zarobku. Z tego co widzę w pierwszych lepszych opracowaniach to zalecaną i 'najskuteczniejszą' metodą jest łączenie psychoterapii z farmakoterapią. Ot napędzają sobie nawzajem klientów - ręka rękę myje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 3 minuty temu, julekstep napisał: Z tego co widzę w pierwszych lepszych opracowaniach to zalecaną i 'najskuteczniejszą' metodą jest łączenie psychoterapii z farmakoterapią. Ot napędzają sobie nawzajem klientów - ręka rękę myje! Liczba pacjentów wykupujących recepty stale na leki na depresje- wrosła w latach 2013–2018 o 35 procent. O danych z pandemii nawet nie będę wspominał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi