Gregorius Opublikowano Wtorek o 10:12 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:12 W dniu 12.04.2025 o 16:45, agresywnychomik napisał(a): nie na rynku w Krk tylko w trattori obok stadionu Wisły Mowisz o knajpie przy pętli Cichy Kacik? jeśli tak to cena tam wynika mocno z tego że w momencie otworzenia była to jedna z lepszych włoskich knajp która cieszyła sie olbrzymia popularnością. Pare lat temu nazwa sie minimalnie zmieniła , jakość minimalnie (po opiniach ludzi) spadła ale za to ceny w stosunku do innych restauracji zostały na tym samym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano Wtorek o 10:37 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:37 21 minut temu, Gregorius napisał(a): Mowisz o knajpie przy pętli Cichy Kacik? jeśli tak to cena tam wynika mocno z tego że w momencie otworzenia była to jedna z lepszych włoskich knajp która cieszyła sie olbrzymia popularnością. Pare lat temu nazwa sie minimalnie zmieniła , jakość minimalnie (po opiniach ludzi) spadła ale za to ceny w stosunku do innych restauracji zostały na tym samym poziomie. Nom kiedyś te trattorie otwierali jedna na drugiej spoko jest też ta przed Bagatela po prawej w bramie. Ja z tych wszystkich włoskich w jakich byłem w krk to chyba najbardziej lubię La Campanile na Kanonicznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano Wtorek o 10:43 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:43 Teraz, agresywnychomik napisał(a): Nom kiedyś te trattorie otwierali jedna na drugiej spoko jest też ta przed Bagatela po prawej w bramie. Ja z tych wszystkich włoskich w jakich byłem w krk to chyba najbardziej lubię La Campanile na Kanonicznej. Mamma mia ? jest bardzo ok choć jeśli pizza to polecam w tamtej okolicy N'pizza a dania to Boscaiola na Szewskiej. Z kawiarni tzn. foccacia lub słodkie to moim ulubionym miejscem jest obecnie Dolce far niente na czystej. Natomiast nie mam chyba ulubionej restauracji włoskiej w Krk. Może Nolio na Krakowskiej. W la campana (bo taka nazwe mi znalazło zamiast La Campanile) nigdy nie byłem wiec się nie wypowiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano Wtorek o 15:51 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:51 5 godzin temu, Gregorius napisał(a): Mamma mia ? jest bardzo ok choć jeśli pizza to polecam w tamtej okolicy N'pizza a dania to Boscaiola na Szewskiej. Z kawiarni tzn. foccacia lub słodkie to moim ulubionym miejscem jest obecnie Dolce far niente na czystej. Natomiast nie mam chyba ulubionej restauracji włoskiej w Krk. Może Nolio na Krakowskiej. W la campana (bo taka nazwe mi znalazło zamiast La Campanile) nigdy nie byłem wiec się nie wypowiadam. Słownik, tak ta właśnie. W 2018 tam chrzciny zrobiliśmy i od tego czasu staram się tam być za każdym razem jak jestem w krk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano Wtorek o 15:56 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:56 w Krakowie to tylko ta knajpa przy Wawelu w stylu CK Dezerterzy a włoskie to trzy papryczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Wtorek o 18:57 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:57 c***a się znacie tylko Da Grasso 42 cm i dwa sosy gratis! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano Środa o 03:47 Udostępnij Opublikowano Środa o 03:47 8 godzin temu, josephnba napisał(a): c***a się znacie tylko Da Grasso 42 cm i dwa sosy gratis! @julekstep uważa że tylko Da Grasso z kebabem jest dla prawilnych Wawiaków . Reszta menu nadaje się tylko dla słoików, przybłęd i innych typów wawiakopodobnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano Środa o 04:48 Udostępnij Opublikowano Środa o 04:48 @julekstep to niech wpada do Rustico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano Środa o 05:35 Udostępnij Opublikowano Środa o 05:35 10 godzin temu, josephnba napisał(a): c***a się znacie tylko Da Grasso 42 cm i dwa sosy gratis! z klepciuchów to tylko 105 i farelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Środa o 06:48 Udostępnij Opublikowano Środa o 06:48 2 godziny temu, mayor napisał(a): @julekstep uważa że tylko Da Grasso z kebabem jest dla prawilnych Wawiaków . Reszta menu nadaje się tylko dla słoików, przybłęd i innych typów wawiakopodobnych Pizza z kebabem c***owa akurat. Trzeba oddzielac sacrum od profanum. A najlepsza picka jest domowa (to ten jeden fasdt food ktory mozna sensownie zrobic samemu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Środa o 06:56 Udostępnij Opublikowano Środa o 06:56 7 minut temu, julekstep napisał(a): A najlepsza picka jest domowa (to ten jeden fasdt food ktory mozna sensownie zrobic samemu) https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/urzadzenia-do-hot-dogow/urzadzenie-do-hot-dogow-hyundai-hdm120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Środa o 06:57 Udostępnij Opublikowano Środa o 06:57 (edytowane) 1 minutę temu, jack napisał(a): https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/urzadzenia-do-hot-dogow/urzadzenie-do-hot-dogow-hyundai-hdm120 No dobra Hot dogi tez (nawet nie majac takich dziwnych urzadzen) Edytowane Środa o 06:57 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano Środa o 07:00 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:00 Polecicie jakiegoś air fryer ? Przymierzam się do kupna tego urządzenia , ale nie wiem na co zwrócić uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Środa o 07:05 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:05 2 minuty temu, LAF napisał(a): Polecicie jakiegoś air fryer ? Przymierzam się do kupna tego urządzenia , ale nie wiem na co zwrócić uwagę. Czy te airfryery to nie jest niepotrzebny gadżet z popularnością napędzaną przez influenserkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano Środa o 07:08 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:08 3 minuty temu, jack napisał(a): Czy te airfryery to nie jest niepotrzebny gadżet z popularnością napędzaną przez influenserkę? Bardzo praktyczny. 10 min i obiad gotowy. Nie musisz stać i przewracać na patelni. I bez tłuszczu Smażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Środa o 07:14 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:14 2 minuty temu, LAF napisał(a): Bardzo praktyczny. 10 min i obiad gotowy. Nie musisz stać i przewracać na patelni. I bez tłuszczu Smażenie Wydaje mi się, że to samo zrobię w piekarniku na papierze w 15 minut. No i to 10 minut to chyba nie do końca 10 minuta a może 16? https://airfryer-przepisy.pl/soczysta-piers-z-kurczaka-z-air-fryer/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano Środa o 07:15 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:15 Z piekarnikiem więcej jebania się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Środa o 07:15 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:15 Teraz, LAF napisał(a): Z piekarnikiem więcej jebania się. To kup kombiwar - tańszy, lepsze, bardziej uniwersalny. Nie idź ślepo za modą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Środa o 07:20 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:20 31 minut temu, julekstep napisał(a): Pizza z kebabem c***owa akurat. Trzeba oddzielac sacrum od profanum. A najlepsza picka jest domowa (to ten jeden fasdt food ktory mozna sensownie zrobic samemu) Jakbym ci zrobił burgera to byś się posrał z radości od samego patrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Środa o 07:21 Udostępnij Opublikowano Środa o 07:21 2 minuty temu, LAF napisał(a): Z piekarnikiem więcej jebania się. Bo ja wiem? Nawet blachy nie muszę myć tylko papier wywalam. Ale nie jestem przeciwko może to ma jakieś plusy, których nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi