Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.04.2025 o 16:45, agresywnychomik napisał(a):

nie na rynku w Krk tylko w trattori obok stadionu Wisły

Mowisz o knajpie przy pętli Cichy Kacik? jeśli tak to cena tam wynika mocno z tego że w momencie otworzenia była to jedna z lepszych włoskich knajp która cieszyła sie olbrzymia popularnością. Pare lat temu nazwa sie minimalnie zmieniła , jakość minimalnie (po opiniach ludzi) spadła ale za to ceny w stosunku do innych restauracji zostały na tym samym poziomie.

21 minut temu, Gregorius napisał(a):

Mowisz o knajpie przy pętli Cichy Kacik? jeśli tak to cena tam wynika mocno z tego że w momencie otworzenia była to jedna z lepszych włoskich knajp która cieszyła sie olbrzymia popularnością. Pare lat temu nazwa sie minimalnie zmieniła , jakość minimalnie (po opiniach ludzi) spadła ale za to ceny w stosunku do innych restauracji zostały na tym samym poziomie.

Nom kiedyś te trattorie otwierali jedna na drugiej spoko jest też ta przed Bagatela po prawej w bramie.

Ja z tych wszystkich włoskich w jakich byłem w krk to chyba najbardziej lubię La Campanile na Kanonicznej.

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Nom kiedyś te trattorie otwierali jedna na drugiej spoko jest też ta przed Bagatela po prawej w bramie.

Ja z tych wszystkich włoskich w jakich byłem w krk to chyba najbardziej lubię La Campanile na Kanonicznej.

Mamma mia ? jest bardzo ok choć jeśli pizza to polecam w tamtej okolicy N'pizza  a dania to Boscaiola na Szewskiej. Z kawiarni tzn. foccacia lub słodkie to moim ulubionym miejscem jest obecnie Dolce far niente na czystej.  Natomiast nie mam chyba ulubionej restauracji włoskiej w Krk. Może Nolio na Krakowskiej.

W la campana (bo taka nazwe mi znalazło zamiast La Campanile) nigdy nie byłem wiec się nie wypowiadam.

5 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Mamma mia ? jest bardzo ok choć jeśli pizza to polecam w tamtej okolicy N'pizza  a dania to Boscaiola na Szewskiej. Z kawiarni tzn. foccacia lub słodkie to moim ulubionym miejscem jest obecnie Dolce far niente na czystej.  Natomiast nie mam chyba ulubionej restauracji włoskiej w Krk. Może Nolio na Krakowskiej.

W la campana (bo taka nazwe mi znalazło zamiast La Campanile) nigdy nie byłem wiec się nie wypowiadam.

Słownik, tak ta właśnie. W 2018 tam chrzciny zrobiliśmy i od tego czasu staram się tam być za każdym razem jak jestem w krk.

2 godziny temu, mayor napisał(a):

@julekstep uważa że tylko Da Grasso z kebabem jest dla prawilnych Wawiaków . Reszta menu nadaje się tylko dla słoików, przybłęd i innych typów wawiakopodobnych

Pizza z kebabem c***owa akurat.

Trzeba oddzielac sacrum od profanum.

A najlepsza picka jest domowa (to ten jeden fasdt food ktory mozna sensownie zrobic samemu)

2 minuty temu, LAF napisał(a):

Bardzo praktyczny. 10 min i obiad gotowy. Nie musisz stać i przewracać na patelni. 

I bez tłuszczu 

Smażenie 

Wydaje mi się, że to samo zrobię w piekarniku na papierze w 15 minut. No i to 10 minut to chyba nie do końca 10 minuta a może 16?

https://airfryer-przepisy.pl/soczysta-piers-z-kurczaka-z-air-fryer/

31 minut temu, julekstep napisał(a):

Pizza z kebabem c***owa akurat.

Trzeba oddzielac sacrum od profanum.

A najlepsza picka jest domowa (to ten jeden fasdt food ktory mozna sensownie zrobic samemu)

Jakbym ci zrobił burgera to byś się posrał z radości od samego patrzenia