Skocz do zawartości

Inwestowanie 2022

Sewer

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 13.12.2025 o 21:02, Krzemo napisał(a):

a co sądzicie o tym planowanym zakupie BTC przez rząd USA, niby docelowo chcą posiadać 5% wszystkich BTC !?

Fejur?

23 godziny temu, the_secret napisał(a):

rezerwa bitcoina chyba już została utworzona ale nie słyszałem aby chcieli mieć 5% wszystkich

Wszystko jest dość rzetelnie opisane tutaj: https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Strategic_Bitcoin_Reserve

Na razie jest "tylko" executive order, który Trump podpisał na początku roku i który stworzył taką rezerwę (oficjalnie nazywaną "stockpile"), ale na razie wyłącznie z tych Bitcoinów, które rząd Amerykański przejął od przestępców. Dodatkowo stworzyli grupkę, która miała działać z tematem i znaleźć potencjalne "budget neutral" sposoby na dokupowanie w przyszłości Bitcoina jako aktywa rezerwowego kraju, ale nie słyszałem, żeby były jakieś konkrety ostatnio w tej sprawie. Raczej mają pilniejsze tematy, niż tworzenie rezerwy aktywów obecnie.

W każdym razie trochę inny poziom zrozumienia oraz podejście do tematu, niż u nas ostatnio przy okazji tego bubla prawnego, który chcieli przecisnąć i zdaje się znowu w tej samej formie chcą, mimo weta Nawrockiego.

19 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

goście mają Lombard od 89 roku, przemielili pewnie mialardy dolców w tym czasie, ale spoko, no i dzięki za diagnozę

Oglądałem jakiś materiał, o tym programie i zarówno goście jak i posiadani eksperci byli aranzowani, więc to totalna ustawka na potrzeby telewizyjnego show, zapewne mająca na celu charakter reklamowy :)

A wracając do wątku jak BTC utrzyma się poniżej 90k usd to w Styczniu chyba sobie wejdę spekulacyjnie jakimś małym pakietem za 5k pln.

32 minuty temu, P_M napisał(a):

Oglądałem jakiś materiał, o tym programie i zarówno goście jak i posiadani eksperci byli aranzowani, więc to totalna ustawka na potrzeby telewizyjnego show, zapewne mająca na celu charakter reklamowy

nie wiem co za program widziałeś, ale wszystkie postacie, przedmioty i transakcje są tam autentyczne, reżyserowane są sceny z życia Lombardu oraz same sceny transakcji w pewnych aspektach dla podbicia fabuły

to jest prawdziwy istniejacy przecież lombard, wszelkie wałki jak sugeruje Mayor byłyby antyreklamą i strzałem w kolano

nie za bardzo też rozumiem co jest takiego szokującego, że kolo chciał hajs za furę wymienić na złoto

16 godzin temu, P_M napisał(a):

Oglądałem jakiś materiał, o tym programie i zarówno goście jak i posiadani eksperci byli aranzowani,

super reklama dla tych "ekspertow", serio

15 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie wiem co za program widziałeś, ale wszystkie postacie, przedmioty i transakcje są tam autentyczne, reżyserowane są sceny z życia Lombardu oraz same sceny transakcji w pewnych aspektach dla podbicia fabuły

cala masa podobnych programow, mniej lub bardziej rezyserowanych, ale ogolnie transakcje prawidziwe.

• 2 tygodnie później...