DamianOItalianO Opublikowano 2 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 2 Lipca 2022 (edytowane) "Aj, Jezus聽Maria " - ten okrzyk Dariusz Szpakowskiego przyszed艂 mi na my艣l, jak zobaczy艂em informacje聽na temat tego聽trade'u. By艂em na imprezie. 聽Imprez臋聽przeci膮gn膮艂em do wczesnych godzin porannych, ale nie z rado艣ci.聽Nale偶臋 do grona tych os贸b, kt贸re s膮 sceptycznie nastawione do tego ruchu.聽Rano po 3 godzinach snu, gdy obudzi艂a mnie moja m艂odsza c贸rka, pierwsza my艣l.... g艂owa mnie nie boli, ale jest taki jeden typ, kt贸ry ma teraz powa偶nego kaca. Cz艂owiek, kt贸ry zapomnia艂 o jednej wa偶nej zasadzie, 偶e z Dannym Ainge, si臋 nie handluje. Nie masz szans wygra膰 z nim trade'u.聽Tim Conelly mia艂em przeczucie, 偶e ty co艣 odpier...lisz, ale 偶e a偶 tak, to si臋 nie spodziewa艂em. Trzeba jasno sobie powiedzie膰, strategia budowania dru偶yna聽脿 la聽Rossas, kt贸ra mnie uj臋艂a i mi si臋 spodoba艂a,聽odchodzi w zapomnienie. S膮 nowe rz膮dy, pe艂n膮 g臋b膮 rozsiad艂y si臋 za sterami i lecimy... w艂a艣ciwie si臋 cofamy w kierunku lat 90tych i Twin聽Towers. Wiem, 偶e Tim Conelly jest cenionym specjalist膮, kt贸ry piastuje bardzo wa偶n膮 funkcj臋, pobieraj膮c za to zagwarantowane w jego kontrakcie dosy膰 wysokie wynagrodzenie, ale jak to ma si臋 uda膰? Ja, m膮偶, ojciec dw贸jki dzieci,聽jerseymaniak i fan Timberwolves聽jestem przekonany,聽偶e to nie ma prawa si臋 uda膰. Chc臋 si臋 myli膰 i pok艂adam nadziej臋, 偶e聽Tim Conelly wie co robi, ma wiedz臋, nosa, instynkt i dlatego pe艂ni funkcj臋, kt贸r膮 piastuje.聽 Co z艂ego widz臋 w tej wymianie? Gobert ma 30 lat i ciagu najbli偶szych 4 lat zarobi prawie 170mln, gdzie gra na pozycji klasycznego centra. Pozycji, kt贸ra w obecnej NBA nie jest tak eksponowana i聽przez co gracze na niej graj膮cy (opr贸cz dos艂ownie kilku wyj膮tk贸w)聽nie s膮 tak ch臋tnie doceniani przez swoich pracodawc贸w.聽Na pozycji gdzie maj膮 ju偶 podkoszowego, kt贸ry w艂a艣nie podpisa艂 maksymalne przed艂u偶enie na kolejne kila lat. Tych dw贸ch graczy podkoszowych zarobi 艂膮cznie prawie 72mln w przysz艂ym sezonie. W sezonie 25-26, 艂膮cznie zarobi膮 ponad 100mln.聽@rw30聽celnie聽zauwa偶y艂, 偶e "dodanie Horforda do Embiida 3 lata temu (kt贸rzy pod wzgl臋dem fitu pasowali lepiej ni偶 KAT + Gob) powinno niekt贸rych nauczy膰, ale chyba jednak nie nauczy艂o."聽Wszyscy maj膮 艣wiadomo艣膰 wielu wad聽Goberta. Wiedz膮聽w jaki spos贸b jest atakowany聽w Play-off, o聽braku repertuaru ofensywnych zagra艅. Nie聽grozi rzutem, wi臋c musi gra膰 blisko kosza, a przez to b臋dzie blokowa艂 miejsca na wjazdy dla Edwardsa. Dodatkowo wi臋kszo艣膰 fan贸w NBA聽ma 艣wiadomo艣膰, 偶e aktualny projekt pod nazw膮 Utah sko艅czy艂 si臋 wraz z ostatni膮 nietrafion膮 tr贸jk膮 Bogdanovicia. Zmiana trenera ju偶 nast膮pi艂a, zacz臋to zbiera膰 picki (wymiana O'Neala do Brooklynu). Do tego mo偶na by艂o przewidzie膰, 偶e graczem wok贸艂 kt贸rego zacznie si臋 przebudowa w Jazz b臋dzie聽m艂odszy聽Mitchell, a聽nie聽30 letni center, wok贸艂 kt贸rego wcze艣niej pr贸bowano zbudowa膰 mistrzowski sk艂ad. Mo偶na by艂o liczy膰 偶e聽170-milionowy kontrakt聽 p艂atny w聽4 lata, to kontrakt, na kt贸rego niewiele organizacji b臋dzie ch臋tne. Mimo takiego obrazu sytuacji Anige sprzeda艂 Goberta, bez przyjmowania cho膰by jednego z艂ego聽kontraktu聽i dodatkowo uzyska艂 pot臋偶n膮 paczk臋 niechronionych聽pick贸w.聽No geniusz!! Gobert kosztowa艂 Wolves: 3 x聽pierwszorundowe niechronione聽picki聽('23, '25, '27)聽 1 x聽pierwszorondowy chroniony top5 pick '29 1 x niechronion膮 wymian臋聽pierwszorondowych聽pick贸w聽('26) Kesslera - wybranego w pierwszej rundzie tegorocznego聽draftu '22聽 Beverley - Serce dru偶yny, na jednorocznej umowie za 13mln.聽 Vanderbilt - dobry obro艅ca, energizer,聽kt贸ry mia艂 艣wietny sezon. 9mln/2lata Beasley -聽240 trafionych rzut贸w za 3 na skuteczno艣ci 37,7% w zesz艂ym sezonie. Na 艣wietnym kontrakcie 32/2lata Leandro Bolmaro -聽rookie kontrakt. 聽 To pakiet pot臋偶ny, jak za gracza gwiazd臋, kt贸ra zg艂asza publicznie 偶膮danie聽transferu. Oddane聽zosta艂y wszystkie cenne assety,聽ca艂a g艂臋bia sk艂adu, a ilo艣膰 pick贸w, podobno jest podwy偶szona, by聽do wymiany nie zosta艂 w艂膮czony Jaden McDaniels. Co wydaje si臋 dosy膰 zrozumia艂e. 聽 Wcze艣niej Tim Conolly zrobi艂 dobre ruchy: podpisa艂 Kyle Andersona za 18mln/2lata Taurean Prince za 16mln/2lata. My艣la艂em, 偶e wzmacnia defensyw臋 Andersonem, kt贸ry b臋dzie upgradem dla Vanderbilta.聽聽Spokojnie chce si臋 przyjrze膰 dru偶ynie i wybada膰 czego potrzeba聽dru偶ynie聽i zastanowi膰 si臋, jak j膮 wzmocni膰.聽Martwi艂y mnie nieco plotki o intensywnym poszukiwaniu wymiany z udzia艂em DLO. Licz臋, 偶e w ostatnim roku kontraktu DLO postara si臋 prezentowa膰 jak najlepiej, skupi si臋 na grze, by podpisa膰 kolejny t艂usty kontrakt.聽Plotki z Gobertem puszcza艂em mimo uszy, bo jak to niby mia艂oby dzia艂a膰. A wydawa艂o mi si臋, ze taki fachowiec jak Tim Conolly, to wie i do takiej wymiany z ca艂膮 pewno艣ci膮 nie dojdzie.聽Chcia艂bym si臋 myli膰 i w przysz艂ym sezonie napisa膰 "Jest Pan go艣膰 Panie Tim Conolly. Chapeau bas" Ju偶 po transferze doda艂 do sk艂adu za minimum dla weterana na jeden sezon Bryna Forbes'a, kt贸ry rzuca z 41% za 3, przy ponad 4 pr贸bach w meczu. Bardzo dobry ruch. Stan aktualny: PG: DLO, McLaughlin聽 SG: Edwards, Nowell, Forbes,聽 SF: McDaniels, Prince, Wendell Moore Jr PF: KAT, Anderson, Minott C:: Gobert, Reid 聽 Wida膰, 偶e Nowell b臋dzie m贸g艂 liczy膰 na du偶e minuty, ale jego defensywa kuleje. Niezb臋dny jest dobry, klasowy obro艅ca na pozycje PG, SG. 聽Jestem bardzo ciekawy dalszych ruch贸w Conollego, potrzebny jest obro艅ca, a asset贸w do kolejnych wymiany brak. Wymieni DLO? 聽 A na koniec mia艂em doda膰 Myles Turner, by kosztowa艂 mniej i fitowa艂bym znacznie lepiej z KAT.聽 聽 Skoro stworzy艂 si臋 z tego nowy temat, na sezon 22/23 to jeszcze wcze艣niejsze podsumowanie draftu, aby by艂o w jednym temacie: W dniu 26.06.2022 o 00:03, DamianOItalianO napisa艂: Chcia艂em podsumowa膰 draft, kt贸ry d艂ugo pr贸bowa艂em zrozumie膰 co si臋 dok艂adnie dzia艂o. Mam nadziej臋, 偶e nie pokr臋ci艂em,聽bo聽sporo si臋 dzia艂o w wykonaniu Timberwolves: #22 (Walker Kassler), #26 (Wendell Moore Jr), #45 (Josh Minott), #50 (Mateo Spagnolo) Czy by艂 udany? Ocenie聽za jaki艣 czas. Pami臋tam, 偶e w drafcie 2020 napali艂em si臋, na Saddiq Bey'a. Jak by艂 do wyboru z 17, to nie mog艂em uwierzy膰, 偶e zrobili trade down. Ostatecznie wyszed艂 z tego Bolmaro i Jaden McDaniels. Ten drugi ratuje t膮 decyzj臋, ale Saddiq si臋 艣wietnie rozwija z moimi przewidywaniami.聽 W tym sezonie zn贸w zrobili trade down. Mocno chcia艂em, aby pr贸bowali p贸j艣膰 do g贸ry po #Jalen Duren. Wydawa艂o mi si臋, 偶e by si臋 przyda艂 w rotacji i wg. mnie ma olbrzymi potencja艂.聽Liczy艂em, 偶e dwa drugorundowce 40 i 48 do GSW za pick 28.聽Wydawa艂o mi si臋, 偶e GSW b臋d膮 handlowali tym pickiem, bo u nich wysoki podatek od luksusu i ten pierwszoroczniak b臋dzie ich sporo kosztowa艂, wi臋c uwa偶a艂em, 偶e聽聽$$$$ b臋d膮 woleli聽wyda膰 na weterana. A pick 28 rozmieni膰 na graczy drugorondowych, z kt贸rymi nie trzeba podpisywa膰 kontraktu.聽P贸藕niej pick #19 bus pick #28 i pr贸bowa膰 szcz臋艣cia gdzie艣 wy偶ej. 聽A z pickiem 50 liczy艂em na wyb贸r gracza, kt贸ry w wielu mockach nie pojawia艂 si臋 nawet w艣r贸d graczy wybranych w 60 lub z dalekim dugrundowym pickiem,聽czyli David Roddy. Ostatecznie poszed艂 ju偶 w pierwszej rundzie do Memphis. Podobnie jak w Memphis uwa偶am, ze ma potencja艂. Mo偶e 偶le wypada膰 na r贸偶nych workoutach, ale w sytuacjach meczowych b臋dzie wytrzymywa艂 ci艣nienie. Timberwolves mieli inny plan. Wydaje mi si臋, ze chcieli bardzo defensywnego centra, kt贸rego znale藕li w osobie聽Walkera Kesslera, kt贸ry cz臋sto si臋 pojawia艂 przy nich w mockach dlatego s艂usznie post膮pili: #19 + drugorundowy pick 2023 wymienili聽z Memphis na #22 i #29 #22 pick - wybrali Walkera Kesslera.聽 #29 pick聽do艂o偶yli do niego dwa swoje聽dugorundowe聽picki 2025 oraz聽2027 by pozyska膰 od Houston Rockets pick numer 26 #26 pick wybrali Wendell Moore Jr. dla mnie zaskoczenie, nie przygl膮da艂em mu si臋 wcze艣niej. Nie mam jeszcze聽wyrobionego zdania na jego temat, kilka innych ciekawych opcji by艂o z tym numerem do wybrania min. 聽Baldwin Jr, Jaden Hardy, Jaylin Williams, EJ Liddell, Kendall Brown, kt贸rych wcze艣niej聽obserwowa艂em. Chyba bardzo go chcieli skoro dali za niego聽pierwszorundowy i dwa drugorundowe聽picki w聽przysz艂o艣ci. Swoj膮 drog膮 szkoda, 偶e nie tegoroczn膮 #50. #40 pick聽- pierwsza my艣l musz膮 wzi膮膰 EJ Liddell'a. Jednak zrobili聽wymian臋聽z聽Charlotte za聽drugorondowy pick #45 i przysz艂oroczny pick聽drugorondowy 2023, kt贸ry nale偶y do NYK. Nawet fajny deal, do zaakceptowania. #45 pick - wybieraj膮 Josh Minott i pierwsza my艣l czemu nie Kendall Brown lub Ismaele Kamagate?聽 #48 pick -聽do tego wyboru osta艂 si臋 Kendall Brown, wi臋c 聽my艣l臋 z takim numerem to聽steal. Wybieraj膮 go i... oddaj膮 do Indiany za got贸wk臋 oraz 聽drugorundowych聽pick聽w 2026 Indiany (gdzie艣 czyta艂em, ze to ma by膰 swap, ale nie jestem pewien).聽Dobra organizacja dla niego, gdzie mog膮 go wytrenowa膰 na przydatnego gracza.聽Przynajmniej pick nie zmarnowany聽i skoro nie chcieli Browna, to dobrze zrobili, 偶e聽wymienili go na kas臋 i pick. #50 pick - wybrali Mateo Spagnolo. My艣le, 偶e nikt nie chcia艂 ju偶 tego picku, wi臋c nie by艂o z kim ju偶 handlowa膰. Czy Tim Connelly skorzysta艂 z wiedzy z Denver i raport贸w Rafa艂a聽Jucia i dlatego go wybra艂?聽Pewnie b臋dzie gra艂 w Europie, ale przez chwil臋 my艣la艂em.... mo偶e zrobi膮 jak膮艣 wymian臋 z Denver podsumowuj膮c: z tegorocznych pisk贸w #19, #40, #48, #50聽plus trzy聽wyboru drugorondowe 2023, 2025 i 2027 zrobili pick #22 (Walker Kassler), #26 (Wendell Moore Jr), #45(Josh Minott), #50 (Mateo Spagnolo) 聽oraz聽drugorondowy pick 2023 od NYK i drugorundowy pick 2026 od Indiany plus got贸wk臋.聽 Teraz pora przyjrze膰 si臋 nowym nabytkom, w wi臋kszo艣ci byli poza moim radarem i nie mam o nich wyrobionego zdania. Kto艣 ich ogl膮da艂, co艣 wie jak si臋聽prezentuj膮, jakie艣 przewidywania? 聽 聽 Edytowane 3 Lipca 2022 przez DamianOItalianO Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
marceli73 Opublikowano 2 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 2 Lipca 2022 6 minut temu, DamianOItalianO napisa艂: A na koniec mia艂em doda膰 Myles Turner, by kosztowa艂 mniej i fitowa艂bym znacznie lepiej z KAT.聽 I myles jak co roku jest handlowany i rzuci za 3 a kosztowa艂by polowe tego co Gobert i kontrakt mniejszy. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
DamianOItalianO Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Udost臋pnij Opublikowano 2 Lipca 2022 4 minuty temu, marceli73 napisa艂: I myles jak co roku jest handlowany i rzuci za 3 a kosztowa艂by polowe tego co Gobert i kontrakt mniejszy. dok艂adnie, Beasley + Kessler聽+ 2picki ('23, '25) + swap ('26) - wzi臋liby聽z poca艂owaniem r臋ki.聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ely3 Opublikowano 2 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 2 Lipca 2022 5 minut temu, DamianOItalianO napisa艂: "dodanie Horforda do Embiida 3 lata temu (kt贸rzy pod wzgl臋dem fitu pasowali lepiej ni偶 KAT + Gob) A to akurat nieprawda bo jednak Embiid gra podobnie do Horforda i okupowali te same klepki i dlatego by艂 problem jak ich sparowa膰 na parkiecie. Jako艣 Horford w duecie z Time Lordem dojechali do fina艂贸w NBA.. Gobert daje to czego brakuje KATowi to jest rim protection a w ataku graj膮 inaczej 7 minut temu, DamianOItalianO napisa艂: wi臋c musi gra膰 blisko kosza, a przez to b臋dzie blokowa艂 miejsca na wjazdy dla Edwardsa A to jest jeszcze wi臋ksza nieprawda. Gobert nie blokowa艂 wjazd贸w pod kosz ani Inglesowi ani Clarksonowi ani Mitchellowi. Ba cz臋sto im wr臋cz u艂atwia艂 daj膰 zas艂ony Gortata . Wi臋c niby czemu mia艂by blokowac wjazdy Edwardsowi skoro w Jazz nigdy co艣 takiego nie zaistnia艂o ... Nie dostrzegasz zar贸wno Ty jak i RW ze Gobert wbrew pozorom dawa艂 mocn膮 ofensyw臋 z dw贸ch powod贸w. Dlaczego uwa偶asz ,偶e b臋dzie utrudnia艂 wjazdy skoro gracze Jazz nie mieli z tych wi臋kszych problem贸w 1 - jest liderem w NBA od 3 lat w asystach na zas艂onie. Po jego zas艂onac Jazz robi艂o 17 pkt i nikt nawet nie by艂 blisko. Doprowadzi艂 stawianie zas艂on do takiej perfekcji ,偶e cz臋sto zatrzymya艂 na nich dw贸c obro艅c贸w. 2- Gobert mia艂 swoje wady ale praktycznie za ka偶dym razem jak Jazz podawa艂o mu pod kosz to ko艅czy艂o si臋 to faulem albo punktami . Zobacz sobie s艂ynne wjazdy Inglesa kt贸remu wystarcza艂a sugestia podania do roluj膮cego Goberta by obro艅ca robi艂 ruch w kierunku Francuza Tak samo obrona linni za 3 by艂a lu藕niejsza kiedy Gobert sta艂 pod koszem. Jazz mia艂o znacznie wi臋ksze problemy w PO ni偶 FRancuz cho膰by uparte trzymanie si臋 dropowania cho膰 za ka偶dym razem kto艣 to eksponowa艂. Albo to ,偶e trener nie potrafi艂 reagowa膰 w trakcie meczu na zmian臋 taktyki rywala. Do tego Conley nie nauczy艂 si臋 podawa膰 pod kosz bo ca艂e 偶ycie gra艂 z Gasolem i ci膮gle szuka艂 wysokiego na obwodzie a nie pod koszem Ja bym da艂 szanse temu projektowi bo Gobert z miejsca poprawi obron臋 SOTY do poziomu TOP2.. Jedyne co mi wadzi to Russell kt贸ry jest fatalnym obro艅c膮 i cz臋sto w og贸le jest szkodnikiem po obu stronach... Jego powinni rozmieni膰 na zadaniowc贸w Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
BMF Opublikowano 2 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Duet Embiid-Horford nie funkcjonowa艂 po obu stronach parkietu. Para Gobert-Towns ma racj臋 bytu w regularze, bo Wolves maj膮 ballhandler贸w, a Towns mia艂 ju偶 sezony, gdzie rzuca艂 8 tr贸jek na mecz, wi臋c nie powinno by膰 ci臋偶kie poustawianie tego聽- w playoffach proporcje zysk贸w i strat raczej b臋d膮 wygl膮da膰 s艂abo. Generalnie tak to dzia艂a wsp贸艂cze艣nie, 偶e jeste艣 sobie ~mocnym teamem i rzucasz mas臋 pick贸w za kropk臋 nad i (Holiday, George, Davis, Harden) - Sota si臋 pospieszy艂a podw贸jnie, tzn. chyba jeszcze sportowo nie s膮 w pozycji stawiania tej kropki nad i, no i skusi艂a si臋 na pierwsz膮 dost臋pn膮 gwiazd臋, tyle, 偶e oni ju偶 teraz maj膮 roster na optymalizacj臋 wynik贸w w regularze. A szkoda, przy progresie Edwardsa za rok-dwa mogliby by膰 w艂a艣nie w pozycji, gdzie za mas臋 pick贸w pozyskaliby brakuj膮cy element, a kim艣 takim raczej nie b臋dzie Gobert. Mo偶na by艂o si臋 wzmocni膰 w bardziej umiarkowany spos贸b i nie traci膰 tej opcji ostatecznej na przysz艂o艣膰. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
DamianOItalianO Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Udost臋pnij Opublikowano 2 Lipca 2022 (edytowane) 聽 @ely3聽K艂opot w tym, 偶e tutaj te偶 musieliby ustawi膰 dru偶yn臋 w taki spos贸b, a聽tutaj jest KAT. A nie widz臋 tego, aby聽Gobert mia艂聽stawia膰 zas艂on臋 Katowi? Finch cz臋sto dawa艂 KAT pi艂k臋 na obwodzie tak jak lubi pod akcje na siebie na szybki聽wjazd聽na kosz. Po tych wsadach wida膰, 偶e czu艂 si臋 pewniej, zyskiwa艂 pewno艣膰 siebie, przyp艂yw energii i dawa艂 wi臋cej z siebie w obronie.聽Jak b臋dzie ta akcja聽to, Gobert co ma robi膰, sta膰 w rogu?? Chyba, 偶e Kat聽b臋dzie musia艂 wi臋cej gra膰聽catch and shoot i wszyscy zn贸w b臋d膮 m贸wili, ze ucieka na obw贸d. A KAT zacznie popada膰 w marazm, bo ma to w tendencji, 偶e jak nie idzie co艣 po jego my艣li to zaczyna si臋 frustrowa膰, macha膰 艂apami i p艂aka膰 do s臋dzi贸w.聽A jak nie b臋dzie mia艂 odpowiedniej ilo艣ci takich akcji jego intensywno艣膰 gry zmaleje i zn贸w zaczn膮 si臋 komentarze, 偶e jest聽mi臋kki co jeszcze mocniej go dobije.聽Na pocz膮tku zesz艂ego sezonu pami臋tam jeden z wywiad贸w, gdy po kilku pierwszych zwyci臋stwach przysz艂a d艂uga seria pora偶ek i pod艂amany KAT m贸wi艂, 偶e Timberwolves maj膮 tendencje do d艂ugich serii pora偶ek. Na szcz臋艣cie Timberwolves maj膮 teraz聽nowego lidera i kolejne szcz臋艣cie Finch to 艂ebski go艣膰, ale... play-offy聽zweryfikowa艂y, 偶e to nie cudotw贸rca. 1 godzin臋 temu, ely3 napisa艂: Jedyne co mi wadzi to Russell kt贸ry jest fatalnym obro艅c膮 i cz臋sto w og贸le jest szkodnikiem po obu stronach... Jego powinni rozmieni膰 na zadaniowc贸w Russelll zrobi艂 olbrzymi post臋p w obronie zespo艂owej聽w zesz艂ym sezonie. Na pewno olbrzymi wp艂yw na to mia艂 Beverley, kt贸rego po tej wymianie w dru偶ynie ju偶 nie ma. A to on dyrygowa艂 i zara偶a艂 energi膮 do obrony pozosta艂ych graczy, wi臋c bez solidnego obro艅cy, kt贸ry b臋dzie聽m贸g艂 i werbalnie zmotywowa膰 reszt臋, b臋dzie zn贸w ca艂a obrona na barkach Goberta. Edytowane 2 Lipca 2022 przez DamianOItalianO Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
DamianOItalianO Opublikowano 3 Lipca 2022 Autor Udost臋pnij Opublikowano 3 Lipca 2022 W艂a艣nie zda艂em sobie spraw臋, 偶e聽od draftu T.Conolly 聽odda艂: 2023 - pick聽1rundowy I聽2rondowy 2025 - pick 1rundowy聽i聽2rundowy 2026 - swap z Jazz pick聽1rundowy 2027 - pick 1rundowy i聽2rundowy 2029 - pick 1rundowy (z protekcj臋 top5) 聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ignazz Opublikowano 3 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Ka偶dy patrzy od strony KATa a ja tu bardziej si臋 obawiam ze od strony Goberta b臋dzie gorzej. On by艂 mocno eksponowany w ustawieniach gdy obro艅cy na obwodzie przepuszczali przeciwnika a teraz za partnera b臋dzie mia艂 wolnego na nogach ( z racji wzrostu i masy) KATa. To b臋dzie woda na m艂yn maj膮c ich po jednej stronie parkietu w czasie obrony.聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ely3 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 3 Lipca 2022 47 minut temu, ignazz napisa艂: Ka偶dy patrzy od strony KATa a ja tu bardziej si臋 obawiam ze od strony Goberta b臋dzie gorzej. On by艂 mocno eksponowany w ustawieniach gdy obro艅cy na obwodzie przepuszczali przeciwnika a teraz za partnera b臋dzie mia艂 wolnego na nogach ( z racji wzrostu i masy) KATa. To b臋dzie woda na m艂yn maj膮c ich po jednej stronie parkietu w czasie obrony.聽 Je艣li Ty my艣lisz ,偶e Bojan jest lepszy w obronie od Townsa to si臋 bardzo mylisz. Bojan nie do艣膰 ,偶e jest powolny to jeszcze nie rotowa艂 w obronie wi臋c Gobert zazwyczaj musia艂 broni膰 swojego gracza i tego kt贸rego kry艂 Bojan a czasem jeszcze ten od Clarksona Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ignazz Opublikowano 3 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Teraz dostanie w niekt贸rych zestawieniach Bryna Forbesa.聽 Dodaj DARa i my艣le ze to jest lepsze defensywne bagno.聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
marceli73 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 4 Lipca 2022 (edytowane) Czytam 偶e Minnesota chcia艂a Dejunte Murraya ale nie za cen臋聽kt贸r膮 zap艂aci艂a Atlanta :)))). Jakby SA nie wzi臋艂o Russela Minnesota mia艂aby jeszcze asset do handlowania .聽 Rzeczywi艣cie聽perspektywa z dwoma kocurami jak Murray聽 i Edwards na obronie w dzisiejszej lidze to nie to samo jak 2 wie偶e jak z tego filmu "Nic nie widzia艂em nic nie s艂ysza艂em" ale pod zmienionym tytu艂em "Gobert no offence, KAT no deffence". Jakby to po艂膮czy膰 w jedno osob臋聽to by by艂a pot臋ga a tak to b臋dzie聽jak w tym filmie. Jeden nie widzi drugi nie s艂yszy.聽 Jak juz chcieli tego Goberta to mogli go opchn膮膰 za Kata (jakis three team deal jak Ainge chcia艂 picki)聽聽Russela za kogo艣 jeszcze i by艂by NAPRAWD臉 dobry team. Dejunte, Edwards, McDaniels, (kto艣聽za Russela), Gobert + G艁臉BIA sk艂adu z du偶ymi rezerwami. Ale nei ma co Minnesota "win now" z tymi co obecnie GSW. W tym roku i rok temu to by艂y聽mistrzostwa聽WIDE open. Teraz to GSW i kandydaci.聽 JAK dla mnie Minnesota聽 powinai spr贸bowa膰 chocia偶 ju偶 nie maj膮 pick贸w spakowa膰 KAT i DAR do Brooklyn za Irvinga i Duranta.聽 Edytowane 4 Lipca 2022 przez marceli73 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
dannygd Opublikowano 4 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 4 Lipca 2022 W dniu 2.07.2022 o 22:00, DamianOItalianO napisa艂: A na koniec mia艂em doda膰 Myles Turner, by kosztowa艂 mniej i fitowa艂bym znacznie lepiej z KAT.聽 Nie wiem sk膮d te przekonanie, ale z fitem Turnera wcale nie by艂oby lepiej, a nawet gorzej, bo on (akurat) w tej ekipie nie koniecznie pasuje zar贸wno ofensywnie: - jego tr贸jki to s膮 ma艂o potrzebne (i wcale nie takie efektywne), bo partner KATa ma聽by膰聽tym na zbi贸rce ofensywnej i/lub do screena. - jego zbi贸rka ofensywna i聽box out, to jakie艣 nieporozumienie (nie wiem kt贸ry C w obecnym wieku s艂abiej zbiera艂 od niego) -聽Gobert聽to top ligi... - screen assists co pisa艂 @ely3聽tu Turner nie istnieje, a Gobert top ligi - ANT to jedno, ale KAT pod wzgl臋dem drives聽jest top C w lidze i by艂... 2 w Socie tuz za ANTem (kt贸ry tu wcale nie by艂 jaki艣 super na tle ligi) - tu zas艂ony Rudego mog膮 mega pom贸c. - bardzo s艂aby na p'n'r - tu Gobert to klasa w sobie. Wprawdzie w Socie ten element jest do poprawy, to warto jednak zauwa偶y膰, 偶e DLO mo偶e by膰 艂atwiej, ANT sie uczy dopiero, ale ch臋tnie gra - na razie efektywno艣膰 gorsza, a McDaniels i Nowell maj膮 potencja艂. Ciekawy mo偶e by膰 efekt, kiedy KAT b臋dzie ballhandlerem w tych akcjach z Gobertem...聽 - kompletnie nieprzydatny w HCO, zar贸wno rzutowo jak i jako podaj膮cy (fakt, tu Gobert niewiele lepszy lub r贸wnie s艂aby) Jak i defensywnie: - w zbi贸rce defensywnej to samo, cho膰 akurat tu Gobert (kuriozalnie, bo jego zas艂ony mega du偶o daj膮 partnerom) mo偶e nawet pom贸c KATowi, kt贸ry tu jest i tak聽w topce ligi.聽 - co ciekawe w contested shots my艣la艂em, 偶e Turner b臋dzie lepszy lub cho膰 blisko Goberta, a on聽ledwo lepszy od KATa jest. W zesz艂ym sezonie nawet聽%DFG to nawet KAT jest... lepszy od Turnera. Owszem jest 艣wietnym rim protectorem i potrafi przeci臋tnie rzuca膰聽za 3, ale przesta艅my pisa膰, 偶e to jaki艣 dobry fit... on by pasowa艂 do jakiego艣 historycznego silnego skrzyd艂owego z bdb zbi贸rk膮 i uwielbiaj膮cego gra膰 w post.聽 Zreszt膮 nie wiem jaki plan ma Finch, ale pracowa艂 ju偶 w ekipach z 2 wysokimi jak Jokic-Nurkic, czy Davis-DMC (abstrahuje od efektywno艣ci), a od roku pisa艂o si臋, 偶e chcia艂 Goberta lub jego poor version Capele. Mo偶e Gupta zrobi艂 jak膮艣 zaawansowan膮 analiz臋 i wysz艂o co najbardziej efektywne b臋dzie doda膰:聽rim protection + OREB + Screeny i p'n'r聽 i w efekcie wyszed艂 Rudy ?聽 Co wi臋cej wzi臋li SloMo ze 艣wietn膮 defensyw膮 i opcj膮 drugiego rozgrywaj膮cego/ballhandlera, gdzie spodziewam si臋, 偶e KAT lub Gobert b臋d膮 gra膰 razem i na zmian臋 (kiedy small ball b臋dzie bardziej potrzebny,聽a w艂a艣nie na 4 Prince z Andersonem b臋d膮 biega膰). Teraz podpisali Forbesa - kt贸ry bdb gra na zas艂onach - wi臋c Rudy tu pasuje idealnie i mo偶e 艂adnie zast膮pi膰 scoring Beasleya razem z Nowellem. Moore zapowiada si臋 na naprawd臋 pasuj膮cego do systemu Combo G, kt贸ry zaczyna艂 jako bardziej potencja艂 na 3&D, a Minott to produkt przysz艂o艣ci z baz膮 podobn膮 do McDanielsa. Z grubsza zosta艂y im 2 (na upartego 3 zale偶y jak podpisz膮 2 rundowc贸w) sloty i tu pojawi mi si臋 kluczowe pytanie: kogo wezm膮? Przyda艂by si臋 jeszcze do艣wiadczony swingman 3&D i PG backup, ale tu na FA licho... z PG o ile jeszcze s膮 dost臋pni, bo ost. s艂abiej 艣ledzi艂em FA,聽to w sumie mo偶e Bradley czy Campazzo z ciut wi臋kszych bra艂bym Bazemore lub Bembrego, ale obaj s艂abo wygl膮dali rok temu. Kemba je艣li zrobi buy out, to nie wiem czy b臋dzie chcia艂 i艣膰 do Wolves. Z deal贸w to naprawd臋 nie wiem gdzie teraz powinni p贸j艣膰... wcze艣niej powinni byli i艣膰 po Murraya, a teraz?聽 聽 W dniu 3.07.2022 o 14:23, ignazz napisa艂: Teraz dostanie w niekt贸rych zestawieniach Bryna Forbesa.聽 Dodaj DARa i my艣le ze to jest lepsze defensywne bagno.聽 Oni razem nawet 1 min nie powinni gra膰, wi臋c tu akurat stresu nie ma. ANT bardzo chcia艂 poprawi膰 D rok temu, mocno z Bevem pracowa艂, w PO wysz艂o nawet, 偶e za bardzo chcia艂, ale... wa偶ne jest, 偶e w przeciwie艅stwie do Mitchella - nie boi sie broni膰 kluczowych graczy przeciwnika. Tolls ma, jak poprawi D, a w S5 b臋dzie jeszcze McDaniels/Anderson i Gobert, to o D si臋 nie obawiam w og贸le. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
dannygd Opublikowano 6 Lipca 2022 Udost臋pnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Wiem, 偶e po niego to b臋dzie kolejka ch臋tnych i niekt贸rzy b臋d膮 mogli da膰 lepsz膮 ofert臋, ale Wolves powinni si臋 ustawi膰 w niej jako pierwsi! To m贸g艂by by膰 idealny vet z 艂awki w miejsce Beva.聽 聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
DamianOItalianO Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Udost臋pnij Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) T.Conolly聽uzupe艂ni艂 sk艂ad: PG: DLO, McLaughlin, Austin Rivers SG: Edwards, Nowell, Forbes,聽 SF: McDaniels, Prince, Wendell Moore Jr PF: KAT, Anderson, Minott C:: Gobert, Reid, Nathan Knight Po dodaniu Bryna Forbes'a, kt贸ry rzuca z 41% za 3, przy ponad 4 pr贸bach w meczu, potrzebowali weterana, dobrego obro艅cy na obw贸d. Znale藕li takiego聽w osobie Austina Riversa, kt贸ry r贸wnie偶 podpisa艂 jednoroczny kontrakt za minimum. Mo偶na powiedzie膰, 偶e to bardzo dobry wyb贸r z rynku graczy FA. Pasuje doskonale do potrzeb dru偶yny, a聽taki Wendell Moore Jr powinien du偶o go podgl膮da膰, bo wiele b臋dzie m贸g艂 si臋 od niego nauczy膰. Kontrakt nie w pe艂ni gwarantowany, wi臋c w zale偶no艣ci od tego jak b臋dzie si臋 uk艂ada艂 sezon, to ca艂kiem mo偶liwe, 偶e w okolicach聽trade line聽Austin nie b臋dzie spa艂 spokojnie. Podpisali debiutant贸w聽Wendell Moore Jr oraz聽wybranego w drugiej rundzie Minotta. Te d艂ugie nie w pe艂ni gwarantowane kontrakty聽dla m艂odych graczy聽to ju偶 specjalno艣膰 w ich wykonaniu. Na takim kontrakcie co Minott, grali zar贸wno Nowell i Reid, kt贸rzy zostali pe艂noprawnymi, przydatnymi graczami w rotacji. S膮 w sk艂adzie d艂u偶szy czas, je艣li sumiennie i starannie pracuj膮, rozwijaj膮 si臋 to z roku na rok ich rola ro艣nie i staj膮 si臋 solidnym wzmocnieniem z 艂awki. Klub ma gwarancj臋, 偶e kto艣 im nie podbierze takiego zawodnika po roku, dw贸ch, gdy sporo pracy w艂o偶膮 w rozwini臋cie takiego m艂odego gracza. Ciekawi mnie co Nowell poka偶e w tym sezonie, progres聽jest widoczny od pocz膮tku kariery. Dziwi mnie bardzo podpisanie Nathana Knighta, kt贸ry w zesz艂ym sezonie potrafi艂 pokaza膰 si臋 z dobrej strony, ale nie s膮dzi艂em, 偶e przekona艂 do siebie tak bardzo trener贸w, aby聽dosta膰聽kontrakt. S膮dzi艂em, 偶e to jedno miejsce zostanie wolne w rosterze na d艂u偶szy czas, by ewentualnie zatrudni膰 kogo艣 w trakcie sezonu z listy buyout贸w..聽Co prawda jest to kontrakt nie w pe艂ni gwarantowany, wi臋c nie musi doczeka膰 wiosny w Wilczej Watasze. Jednak s膮dzi艂em, 偶e b臋d膮 jeszcze obserwowali rynek. Kasy do wydania zosta艂o jak na lekarstwo, roster na t膮 chwil臋 pe艂ny.. Edytowane 26 Lipca 2022 przez DamianOItalianO Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
DamianOItalianO Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Udost臋pnij Opublikowano 30 Lipca 2022 I dwa kontrakty two-way podpisane: A.J.Lawson - Kanadyjczyk, 22 latek w lidze letniej gra艂 dla Dallas. W zesz艂ym sezonie w G-League prawie 34% za 3 przy 4,5 pr贸bach. Z highlight'贸w widzia艂em, 偶e ca艂kiem szybko sk艂ada si臋 do rzutu. Eric Paschall - Nie spodziewa艂em si臋, 偶e b臋dzie chcia艂 podpisa膰 tego typu umow臋. Tym bardziej jeszcze bardziej dziwi mnie podpisanie wcze艣niej Nathana Knighta.聽Jak wygl膮da艂聽poprzedni sezon w wykonaniu Erica w Utah?聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
dannygd Opublikowano 18 Wrze艣nia 2022 Udost臋pnij Opublikowano 18 Wrze艣nia 2022 (edytowane) Dobry ruch, zerowe ryzyko, a je艣li po tym ACLu wr贸ci do pe艂ni formy to mo偶e by膰 bardzo przydatny z 艂awki.聽 Go艣膰 by艂 艣wietny w D i robi艂 post臋py w ofensywie - szkoda tej kontuzji, ale wci膮偶 m艂ody jest i Connelly doskonale wie na co go sta膰. 聽 Edytowane 18 Wrze艣nia 2022 przez dannygd Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Scottie Opublikowano 28 Wrze艣nia 2022 Udost臋pnij Opublikowano 28 Wrze艣nia 2022 藕r贸d艂o: probasket.pl Cytat Niestety media day zmuszony by艂 opu艣ci膰 z powodu niecovidowej choroby聽Karl Anthony-Towns. Co to za choroba? Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ely3 Opublikowano 20 Pa藕dziernika 2022 Udost臋pnij Opublikowano 20 Pa藕dziernika 2022 Mo偶na powiedzie膰 ,偶e juz wiemy po co by艂a ta wymiana po Goberta. dzi艣 bez Francuza nie by艂oby zwyci臋stwa. S膮 takie ekupy , kt贸re nie maj膮 kim si臋 postawi膰 Gobertowi i wtedy w艂a艣nie robi im demolk臋. Nie wiem kto w sztabie Thunder wpad艂 na pomys艂 by wyj艣膰 Poku na Goberta ale efekt w pierwszej po艂owie by艂 dramatyczny. W 4 te偶 obrona by艂a trzymana. przez Francuza i Wolves maj膮 pierwsze wym臋czone zwyci臋stwo.聽 聽 Eric PAschall zosta艂 zwolniony przed pierwszym meczem i chyba ju偶 w NBA nie zagra Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
kcp78 Opublikowano 20 Pa藕dziernika 2022 Udost臋pnij Opublikowano 20 Pa藕dziernika 2022 Poku jest waflem, i w defensywie generalnie gra kup臋. Nie trzeba by膰 Gobertem, by przestawia膰 go jak tyczk臋... Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ely3 Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2022 Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2022 Jesli kiedy艣 b臋dzie dyskusja na temat nielojalno艣ci graczy to przypomnijcie sobie te s艂owa Gobert w 偶yciu by sam nie odszed艂 z Salt Lake. Kocha艂 to miasto. By艂 wierny klubowi a klub go potraktowa艂 bez sentymentu. Ztreszt膮 podobnie z Mitchellem , kt贸ry nie chcia艂 odchodzi膰 z JAzz tylko Ainge chcia艂 go wymieni膰 za wszelk膮 cen臋. Dzi艣 b臋dzie dziwnie dla mnie ale Gobert powinien dzi艣 niestety mie膰 kolejny mecz 20 pkt 15 zb bo Jazz nie za bardzo ma kim broni膰 FRancuza Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋