karpik Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) Patrząc na pierwotne oferty Lakers w tej turze, ubliżające zawodnikom (kontrakty minimalne dla wszystkich w nadziei, że może się uda któregoś podpisać za półdarmo) wpadłem na pomysł jak ukrócić tego typu nędzne oferty. Proponuję od przyszłego sezonu wprowadzić zasadę, że w reofertach można co najwyżej podwoić swoją pierwotną ofertę, zarówno jeśli chodzi o kasę/rok jak i liczbę lat w kontrakcie. Przykładowo Łukasz Koszarek dostaje w fazie ofert umowę od drużyny X w wysokości 5/1, więc w fazie reofert może ona zostać zwiększona max do 10/1 lub 20/2. Inny przykład Andrzej Pluta dostaje ofertę od klubu Y w wysokości 6/2, więc w fazie reofert drużyna Y może dać mu max 12/2, ewentualnie 18/3 lub 24/4. Spowoduje to ukrócenie takich taktyk, jakie zaprezentował nam GM Lakers. Na przykładzie Looneya. January spotyka się z Kevonem: J: witaj, bardzo doceniam Twój wkład w nasz zespół dlatego chciałbym Ci zaproponować nową umowę. K: bardzo mi miło. Jaki kontrakt proponujesz? J: minimum na rok. K: Eeee, no tak średnio bym powiedział. Dzwonili Dubs i mam na stole 18/2, chyba sam rozumiesz. J: nie no, Kev, na żartach się nie znasz? Chciałem powiedzieć 24/3, po prostu się przejęzyczyłem! Takie praktyki jak opisana powyżej skończyłyby się, ponieważ po złożeniu minimalnej oferty dla Looneya, Lakers w reofertach mogliby dać Kevonowi max 9,8/2. Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 3 minuty temu, karpik napisał: Patrząc na pierwotne oferty Lakers w tej turze, ubliżające zawodnikom (kontrakty minimalne dla wszystkich w nadziei, że może się uda któregoś podpisać za półdarmo) wpadłem na pomysł jak ukrócić tego typu nędzne oferty. Proponuję od przyszłego sezonu wprowadzić zasadę, że w reofertach można co najwyżej podwoić swoją pierwotną ofertę, zarówno jeśli chodzi o kasę/rok jak i liczbę lat w kontrakcie. Przykładowo Łukasz Koszarek dostaje w fazie ofert umowę od drużyny X w wysokości 5/1, więc w fazie reofert może ona zostać zwiększona max do 10/1 lub 20/2. Inny przykład Andrzej Pluta dostaje ofertę od klubu Y w wysokości 6/2, więc w fazie reofert drużyna Y może dać mu max 12/2, ewentualnie 18/3 lub 24/4. Spowoduje to ukrócenie takich taktyk, jakie zaprezentował nam GM Lakers. Na przykładzie Looneya: January spotyka się z Kevonem - J: witaj, bardzo doceniam Twój wkład w nasz zespół dlatego chciałbym Ci zaproponować nową umowę. K: bardzo mi miło. Jaki kontrakt proponujesz? J: minimum na rok. K: Eeee, no tak średnio bym powiedział. Dzwonili Dubs i mam na stole 18/2, chyba sam rozumiesz. J: nie no, Kev, na żartach się nie znasz? Chciałem powiedzieć 24/3, po prostu się przejęzyczyłem! Takie praktyki jak opisana powyżej skończyły by się, ponieważ po złożeniu minimalnej oferty dla Looneya, Lakers w reofertach mogliby dać Kevonowi max 9,8/2. Jestem za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Bardzo fajny pomysł @karpik jestem za i myśle ze reszta Rady będzie również - także możesz spokojnie przygotowac odpowiedni zapis do Regulaminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 4 godziny temu, karpik napisał: Patrząc na pierwotne oferty Lakers w tej turze, ubliżające zawodnikom (kontrakty minimalne dla wszystkich w nadziei, że może się uda któregoś podpisać za półdarmo) wpadłem na pomysł jak ukrócić tego typu nędzne oferty. Rozumiem pomysł, ale od tego przecież miała być możliwość odrzucania ofert w 3 turze, żeby takie kontrakty nie przechodziły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 3 minuty temu, fluber napisał: Rozumiem pomysł, ale od tego przecież miała być możliwość odrzucania ofert w 3 turze, żeby takie kontrakty nie przechodziły. Chyba nie zrozumiałeś idei tej zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) A nie prosciej zrobic tylko oferte i kontroferte? Ale pomysl @karpik popieram ale zrobilbym dwie oferty a nie trzy. Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez bogans2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 18 minut temu, bogans2 napisał: A nie prosciej zrobic tylko oferte i kontroferte? Ale pomysl @karpik popieram Ten z kontrofertą byłby uprzywilejowany, a nie o to chodzi. Pomysł Karpia super. Jak każdy przeciwko gamblerom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) 35 minut temu, MarcusCamby napisał: Ten z kontrofertą byłby uprzywilejowany, a nie o to chodzi. Pomysł Karpia super. Jak każdy przeciwko gamblerom. Zalezy jak to rozegrasz. Mozesz poczekac do kontroferty jezeli nie chcesz sie ujawniac, mozesz zrobic smokescreen w ofercie a potem podbic w kontrofercie ale na zasadach@karpik Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez bogans2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 37 minut temu, bogans2 napisał: Zalezy jak to rozegrasz. Mozesz poczekac do kontroferty jezeli nie chcesz sie ujawniac, mozesz zrobic smokescreen w ofercie a potem podbic w kontrofercie ale na zasadach@karpik No tylko ten w kontrofercie przebije to twoje x2 i po zabawie ze smokescreenem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 12 minut temu, ozzy110 napisał: No tylko ten w kontrofercie przebije to twoje x2 i po zabawie ze smokescreenem Jaki wniosek? Dajesz co masz w ofercie i nie ma problemu. Wtedy inni gmowie widzac czy maja szanse na podpis danego gracza moga wycofac slaba oferte i w kontrofercie zlozyc komus innemu na ktorego jest mniejszy popyt. Jakos tak. Jaki sens jest jezeli w szablonie glosowania jest oferta dla gracza 20mln 2+1po i minimum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 22 godziny temu, karpik napisał: Patrząc na pierwotne oferty Lakers w tej turze, ubliżające zawodnikom (kontrakty minimalne dla wszystkich w nadziei, że może się uda któregoś podpisać za półdarmo) wpadłem na pomysł jak ukrócić tego typu nędzne oferty. Proponuję od przyszłego sezonu wprowadzić zasadę, że w reofertach można co najwyżej podwoić swoją pierwotną ofertę, zarówno jeśli chodzi o kasę/rok jak i liczbę lat w kontrakcie. Przykładowo Łukasz Koszarek dostaje w fazie ofert umowę od drużyny X w wysokości 5/1, więc w fazie reofert może ona zostać zwiększona max do 10/1 lub 20/2. Inny przykład Andrzej Pluta dostaje ofertę od klubu Y w wysokości 6/2, więc w fazie reofert drużyna Y może dać mu max 12/2, ewentualnie 18/3 lub 24/4. Spowoduje to ukrócenie takich taktyk, jakie zaprezentował nam GM Lakers. Na przykładzie Looneya. January spotyka się z Kevonem: J: witaj, bardzo doceniam Twój wkład w nasz zespół dlatego chciałbym Ci zaproponować nową umowę. K: bardzo mi miło. Jaki kontrakt proponujesz? J: minimum na rok. K: Eeee, no tak średnio bym powiedział. Dzwonili Dubs i mam na stole 18/2, chyba sam rozumiesz. J: nie no, Kev, na żartach się nie znasz? Chciałem powiedzieć 24/3, po prostu się przejęzyczyłem! Takie praktyki jak opisana powyżej skończyłyby się, ponieważ po złożeniu minimalnej oferty dla Looneya, Lakers w reofertach mogliby dać Kevonowi max 9,8/2. pisałem o tym 3 lata temu już i rzuciłem właśnie taka propozycje żeby kwota w reofertach byla ograniczona względem pierwszej oferty, cieszę się ze po 3 latach reszta beGM tez się z tym zaczyna zgadzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi