julekstep Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 drugi wniosek! @P_M biorąc Biida (w sumie do spółki z @Pablo81 biorącym w 3ciej rundzie 35letniego Stocktona lol) zamiast DRoba raczej wygrał @RappaR grę (mimo że ten tego bardzo nie chciał robić biorąc w dwupaku z DRobem P.George'a) trio MJ+Pippen+DRob jest 2strong (a DRob nigdy nie powinien wyjść poza 2gą rundę w takim drafcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: W skrócie - Jordan i chyba uratował Cię Robinson ponieważ innego logicznego wytłumaczenia nie ma. Pickowanie bezpieczne ale taktyka i opis to poniżej Bravo Girl. Tak to sobie tłumacz, Ty Shaqa spierdoliłeś dokumentnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 1 minutę temu, P_M napisał: Drob istotnie Rappara ratuje, ciekawe co by było jak ja bym go wziął zamiast Joela;) o patrz! Dobrze że jesteś świadomy SPÓŁDZIELNIOWICZU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Teraz, julekstep napisał: a DRob nigdy nie powinien wyjść poza 2gą rundę w takim drafcie A dopiero co się kłócił, jak mówiłem, że to jest pick na poziomie KG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Teraz, julekstep napisał: drugi wniosek! @P_M biorąc Biida (w sumie do spółki z @Pablo81 biorącym w 3ciej rundzie 35letniego Stocktona lol) zamiast DRoba raczej wygrał @RappaR grę (mimo że ten tego bardzo nie chciał robić biorąc w dwupaku z DRobem P.George'a) trio MJ+Pippen+DRob jest 2strong (a DRob nigdy nie powinien wyjść poza 2gą rundę w takim drafcie) No właśnie to napisałem wyżej xD natomiast Embiid mi tak cholernie pasował do koncepcji ataku z Magicem, center który nie operuje tylko w pomalowanym i może dać Magicowi miejsce itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) Teraz, RappaR napisał: A dopiero co się kłócił, jak mówiłem, że to jest pick na poziomie KG bo to nie jest pick na poziomie KG -> KG nie powinien wyjść poza 1szą gorszy od KG to dalej zajebisty Edytowane 23 Maja 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: o patrz! Dobrze że jesteś świadomy SPÓŁDZIELNIOWICZU! Spadaj, dałeś mnie na 5 miejscu:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Teraz, P_M napisał: No właśnie to napisałem wyżej xD natomiast Embiid mi tak cholernie pasował do koncepcji ataku z Magicem, center który nie operuje tylko w pomalowanym i może dać Magicowi miejsce itd... z drugiej strony DRob to jeden z najlepiej biegających centrów w historii - co przecież też zajebiście pasuje do Magica Teraz, P_M napisał: Spadaj, dałeś mnie na 5 miejscu:( to teraz pomyśl co czują ludzie na podforum begm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) Rapper zbudował najlepszy team, Karpik najbardziej love-hate team. Potwierdziło się, że bardzo wyrównany poziom, tak że to albo świadczy bardzo dobrze, albo bardzo źle o wybierających (IMHO to pierwsze). Januarego miałem na tym samym tierze co Rappara, ale chyba mocno mu się dostało za branie nielubianych graczy (Davis, Kyrie) + flopa z Wallacem, ciekawe. @P_M- nie wiem jak u innych, ja Cię miałem w drugim tierze przez braki w defensywie, a mogłeś mieć D-Roba i jakiegoś two-waya zamiast Allena, tzn. offense-oriented wybory przy Magicu i Durantcie to był IMHO błąd (Embiid nie jest All-NBA obrońcą w tej dwulatce, więc zostaje Ci Dray i ... Dumars z ławki). Swój wynik odbieram pozytywnie, tzn. Jordan/LeBron to zbyt mocne wybory na walkę o pierwsze miejsce przy bardzo podobnych numerkach. Edytowane 23 Maja 2022 przez BMF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 4 minuty temu, julekstep napisał: z drugiej strony DRob to jeden z najlepiej biegających centrów w historii - co przecież też zajebiście pasuje do Magica Ale choker w PO. Z resztą c'mon bieganie centra jest overrated. Magic ogarniał że starym kareemem, a tu miałby nie dać rady z embiidem fast breaków robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Teraz, P_M napisał: Ale choker w PO. Z resztą c'mon bieganie centra jest overrated. Magic ogarniał że starym kareemem, a tu miałby nie dać rady z embiidem fast breaków robić? nikt nie patrzy na to że grajek był chokerem/cipą jako alfa jeśli robi za side-kicka jakiegoś all-time kozaka więc przy Jordanie / Magicu / Birdzie itp, to raczej mały problem 'w odbiorze' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 3 minuty temu, BMF napisał: P_M- nie wiem jak u innych, ja Cię miałem w drugim tierze przez braki w defensywie, a mogłeś mieć D-Roba i jakiegoś two-waya zamiast Allena, tzn. offense-oriented wybory przy Magicu i Durantcie to był IMHO błąd (Embiid nie jest All-NBA obrońcą w tej dwulatce, więc zostaje Ci Dray i ... Dumars z ławki). Chciałem mieć 2 strzelby z dystansu przy Magicu, który przez wielu będzie zlewany za brak range'u. A sam uważałem, że D jest dobra, a IMHO lepsza niż u karpika, który dostał jednak więcej miłości;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 3 minuty temu, P_M napisał: Chciałem mieć 2 strzelby z dystansu przy Magicu, który przez wielu będzie zlewany za brak range'u. A sam uważałem, że D jest dobra, a IMHO lepsza niż u karpika, który dostał jednak więcej miłości;) Karpik miał IMHO dobry balans między D a O (tzn. on z bardzo mocnych obrońców ma Giannisa, Coopera, Iguodalę, Sabonisa i Manu + trzech ~neutralnych, Ty masz tylko Greena, Dumarsa i może Embiida), ale cały jego roster był oparty na założeniu ,,czy ludzie kupią duet Dirk-Giannis''. I połowa nie kupiła. xD Teraz, january napisał: PEWNIE WZIĄŁBYM LOONEYA TO BYM WYGRAŁ;) Ogólnie nie wziąłem jako backup Dwighta, bo to jeszcze była mentalnie pizda, która odmówiła gra pnr z Nashem i chciała się bawić w postup, ale głosujący nie ogarnęli:) IMHO to błąd, tzn. tutaj 1/3 graczy mogłaby robić fochy, ale raczej każdy to ignoruje, a ostatecznie miałeś słabe value z ławki (Wallace, Middleton) + niepopularnych graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 5 minut temu, BMF napisał: Karpik miał IMHO dobry balans między D a O (tzn. on z bardzo mocnych obrońców ma Giannisa, Coopera, Iguodalę, Sabonisa i Manu + trzech ~neutralnych, Ty masz tylko Greena, Dumarsa i może Embiida), ale cały jego roster był oparty na założeniu ,,czy ludzie kupią duet Dirk-Giannis''. I połowa nie kupiła. xD Zapominasz o Gasolu i Worthym, a Durant ze swoim wingspanem i sizem też dużo daje;) W ogóle te 20-25 minut Sabasa ciężko kupić. Ja głosowałem na karpika wysoko za firepower, ale balansu O-D to w ogóle nie widzę, bo nie możesz IMO budować obrony głównie na graczach rezerwy... Bo tymi są Coop Sabas, mając jednocześnie niezbyt dobrych Curry'ego i Dirka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 13 minut temu, january napisał: PEWNIE WZIĄŁBYM LOONEYA TO BYM WYGRAŁ;) Ogólnie nie wziąłem jako backup Dwighta, bo to jeszcze była mentalnie pizda, która odmówiła gra pnr z Nashem i chciała się bawić w postup, ale głosujący nie ogarnęli:) Ogólnie spoko się pobawiliśmy, tak na przyszłe ATF co mi chodzi po głowie: 1. 1 sezon, a nie 2. przy graczach. 2. Więcej teamów jednak niż 10, jest za mało ciekawie przy tak ograniczonej liczbie wyborów. Dobra. Zrobimy anonimowo. Jak we wściekłych psach. Dopasuje kolory i wybierać będą mr Pink Brown i Orange Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 2 minuty temu, P_M napisał: Zapominasz o Gasolu i Worthym, a Durant ze swoim wingspanem i sizem też dużo daje;) Gasol i Worthy byli nieźli w warunkach normalnej ligi, w ATF to non-factorzy (w obronie). Teraz można byłoby jakiś piłkarski ATF znowu ogarnąć (w podobnej formule). ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Gratulacje dla zwycięzców, fajny draft, na pewno bardzo wyrównany. To co, jedziemy z finałem @RappaR i @BMF ? Proponuje do końca piątku rozpisać potencjalną serię w po, to jak chcecie pokonać drugiego, gdzie chcecie go najbardziej atakować itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 IMHO finał byłby nie fair, tzn. Rappar wygrał z legitną przewagą, ma większą przewagę nade mną niż ja nad czwartym Januarym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 23 minuty temu, january napisał: . Więcej teamów jednak niż 10, jest za mało ciekawie przy tak ograniczonej liczbie wyborów Właśnie mi się podobało, że była mniejsza ilość teamów i uważam, że dość fajny balans pickow udało się uzyskać. Każdy miał szansę złożyć dobry team, nie czułem, żeby któryś pick był faworyzowany. 5 minut temu, BMF napisał: Gasol i Worthy byli nieźli w warunkach normalnej ligi, w ATF to non-factorzy (w obronie). Underrated obaj widać:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 32 minuty temu, ignazz napisał: Dobra. Zrobimy anonimowo. Jak we wściekłych psach. Dopasuje kolory i wybierać będą mr Pink Brown i Orange a spółdzielnie będą se pisać na PMach które teamy mają jak kolejny atf to tylko jakiś express mode na discordzie! albo z rezultatami losowanymi w nba2k! 27 minut temu, BMF napisał: Teraz można byłoby jakiś piłkarski ATF znowu ogarnąć (w podobnej formule). ;] no piłkarski ATF to było najlepsze co to koszykarskie forum spotkało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi