Skocz do zawarto艣ci

Heats kontra Celtics czyli ECF dla najlepszych

ptak

Kto powalczy o pier艣cie艅?  

39 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kto powalczy o pier艣cie艅?

• Heat Celtics 4-0
      0
    • Heat Celtics 4-1
      0
    • Heat Celtics 4-2
    • Heat Celtics 4-3
    • Heat Celtics 0-4
      0
    • Heat Celtics 1-4
    • Heat Celtics 2-4
    • Heat Celtics 3-4

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widzia艂em Miami w tym sezonie, wi臋c nie mam poj臋cia jak graj膮. Licz臋, 偶e Celtics dadz膮 rad臋. Chwilowo ciesz臋 si臋, uda艂o si臋 doj艣膰 do ECF bo nic tego nie zapowiada艂o.

Mam nadziej臋, 偶e nie b臋d臋 tak zaskoczony jak sk艂adem Bucks, bo okaza艂o si臋, 偶e ich ustawienie ca艂kowicie uniemo偶liwia gr臋 pod koszem. Na szcz臋艣cie w zamian nie by艂o krycia na obwodzie. No i nie maj膮 Giannisa 馃槈

Tym bezstronnym 偶ycz臋 takiej serii jak ta z Bucks. Ko艅cowego wyniku r贸wnie偶.

Edytowane przez ptak
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Ogl膮da艂em wi臋kszo艣膰 meczy Celt贸w od stycznia i najgorzej gra艂o im si臋 z Mavs i w艂a艣nie z Heat.

Obrona Heat to jest poziom Celt贸w. Do tego maj膮 艣wietnych strzelc贸w na obwodzie ( Hero, Duncan, Lowry), mocny backcourt ( Adebayo, Tucker) no i JB, kt贸ry gra basket 偶ycia.

Ogl膮daj膮c mecz Celt贸w z Heat w RS zaskoczy艂o mnie 偶e Robinson wychodzi z 艂awki a zamiast niego gra ... Strus. Nie wiem sk膮d go wytrzasneli ale je艣li dobrze pami臋tam to by艂 moment ( chyba 3 lub 4q ) 偶e sam zatrzyma艂 atak Celt贸w+ dorzuci艂 kilka punkt贸w.聽

Nie skre艣lam Celt贸w bo Tatum ostatnio gra jak legitny superstar, ale bez Roba to b臋dzie moim zdaniem trudniejsza seria ni偶 z Bucks. Tak czy inaczej obstawiam 4:2 dla Celt贸w.

Odno艣nik do komentarza

36 minut temu, MA23 napisa艂:

Obrona Heat to jest poziom Celt贸w. Do tego maj膮 艣wietnych strzelc贸w na obwodzie ( Hero, Duncan, Lowry), mocny backcourt ( Adebayo, Tucker) no i JB, kt贸ry gra basket 偶ycia.

Obrona jest 艣wietna ale z tymi strzelcami to si臋 nieco pozmienia艂o. Lowry kontuzjowany a wcze艣niej bardziej przypominaj膮cy czasy LeBronto. Duncan Robinson niewiele mia艂 okazji pogra膰 naprzeciw Philly ale tutaj Spo chyba go ju偶 przywr贸ci do rotacji, tak czy inaczej aktualnie bardziej trzeba si臋 obecnie obawia膰 Strusa, kt贸ry pod koniec serii z 76ers z艂apa艂 艂adny flow. Z kolei Tyler Herro te偶 gra aktualnie poni偶ej oczekiwa艅 i tr贸jka mu wog贸le nie wpada, ile ten slump si臋 utrzyma trudno powiedzie膰 ale na teraz to pr臋dzej mo偶na si臋 spodziewa膰 ceg艂y ni偶 punkt贸w zza linii.聽

B臋dzie blisko, tym bardziej, 偶e to Heat maj膮 przewag臋 parkietu ale jednak trudno mi sobie wyobrazi膰 by Celtics po obiciu mistrz贸w i po udowodnieniu niedowiarkom(w tym mi), 偶e Tatum jest wstanie udwign膮膰 rol臋 lidera, teraz si臋 nagle zatrzymali na Heat. Tym bardziej, 偶e dotychczasowi przeciwnicy Heat na mnie wra偶enia nie robi膮, to jednak by艂o tylko przeci臋tne Hawks oraz Philly z kontuzjowany Biidem i wykastrowanym Hardenem. Celtics w 6 bo sam Butler to za ma艂o.

Odno艣nik do komentarza

A ja o dziwo (sam nie wierz臋 偶e to pisze) stawiam Heat w 6ciu, cho膰 jak powszechnie wiadomo Celt贸w mam w swoim top3 lubianych team贸w聽

Cho膰 teraz czytam 偶e Lowry nie zagra w g.1聽

Defensywa Heat to jest co艣, czego nie ogl膮da艂em w NBA od naprawd臋 d艂ugiego czasu聽

I tak wiem, 偶e Celtics graj膮 podobnie ale to wg mnie nie to (cho膰 oczywi艣cie zdrowi Smart i Williams to inny kaliber)聽

Butler wbrew opinii nie jest sam聽

Do tego gra takie po, 偶e nawet wyczyny Tatuma nie s膮 w stanie tego przykry膰聽

Tak czy siak seria zapowiada si臋 na mocarn膮 defensywn膮 uczt臋聽

Odno艣nik do komentarza

Pami臋膰 mi troch臋 szwankuje mo偶e mi kto艣 przypomnie膰 co Heat dostali koniec ko艅c贸w na co zamienili Dragana?

Herro dziaduje, Robinson nie m贸g艂 gra膰 bo nie mia艂 kogo broni膰 z Sixers na pewno nie b臋dzie mia艂 kogo broni膰 tutaj, Lowry po艂amany聽

Dragan by艂 dalej zajebisty w tych po czuje ze to si臋 odbije czkawk膮聽

Odno艣nik do komentarza

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisa艂:

no i c*** no i cze艣膰

Ale z dobrych wie艣ci Rob Williams III ma nie mie膰 limitowanych minut.

Swoj膮 drog膮 藕le zag艂osowa艂em w ankiecie, mia艂em da膰 4-2 dla Celt贸w a z rozp臋du nie zauwa偶y艂em i偶 to Heat s膮 gospodarzem i da艂em odwrotnie, oby to si臋 nie zem艣ci艂o jako艣.

Odno艣nik do komentarza

Fajna 1 polowa Celtow a pozniej niewytlumaczlna聽zapasc w Q3. Rzuty nie siedzialy, brakowalo skupienia, masa聽strat przy wyprowadzaniu ktore prowadzily do latwych puntkow Miami. Do tego bardzo slaba skutecznosc z osobistych.

Po drugiej stronie profesor Jimmy ktory pieknie wymuszal i wykorzystywal osobiste plus dystrybowal pilke.

Fajny moment w q4 nie mogl wystarczyc by przykryc to -25 z q3.

Nie zmienia to faktu ze stac Celtics na wygranie game 2 o ile聽ktos z dwojki Al/Smart bedzie w stanie zagrac.

Odno艣nik do komentarza

5 godzin temu, vonBaron napisa艂:

Ci臋偶ko stwierdzi膰 kto w tych PO jest lepszy, Doncic czy Butler.聽

PJ Tucker - brakuj膮ce ogniwo mistrzowskich ekip.聽

A powa偶nie to jednak Luka bo ma jednak o wiele gorsze wsparcie . To ,偶e Luka Doncic zamieni艂 Maxi Klebera w ci臋偶k膮 wersj臋 Klaya Thompsona to jedna sprawa ale Miami jest idealnie ustawione pod obron臋. Ma lepszych obron贸膰w. Strzelc贸w za 3. Zadaniowc贸w i podkoszowych .. Heat to kolektyw gdzie oczywi艣cie Butler jest liderem ale jeszcze na pocz膮tku zesz艂ego sezonu Bam Adebayo by艂 uwa偶any za TOP20 gracza NBA. Ale te偶 by艂o widoczne jak w tym meczu brakowa艂o Horforda . Bez niego ofensywa Bostonu jest do艣膰 przewidywalna

Odno艣nik do komentarza

48 minut temu, january napisa艂:

Ty chyba 偶artujesz z tym, 偶e Heat ma lepszych strzelc贸w za 3 ni偶 Mavs w tych PO;)聽

M贸wi臋 og贸lnie o wsparciu a nie o tych PO. Bo zaraz dojdziemy do absurdu ,偶e Brunson to lepsza druga opcja ni偶 Bam Adebayo

Odno艣nik do komentarza

Obaj graj膮 alltimerskie playoffy tbh na ten moment, Doncic ma wybitny impakt przy jakim艣 historycznym usage, Butler ma overall two-way produkcj臋 jakby by艂 Jordanem/LeBronem (wiadomo, ze s艂abymi w defensywie Heat oraz聽Sixers i Celtics bez Horforda ze Smartem, czyli dw贸ch najlepszych obro艅c贸w, but still), ci臋偶ko por贸wnywa膰 1 do 1. 聽

Zw艂aszcza, ze support powoduje, 偶e Doncic jednak godnie zjedzie w trakcie WCF z jakim艣 2-4, a Butler ma okienko na title shota je艣li Heat zaczn膮 trafia膰 zza luku.

Hawks*

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.