Skocz do zawarto艣ci

[beGM Play-off '22 East 1st Round] #1 76ERS (58-24) - #8 PISTONS (50-32)

ozzy110

Rekomendowane odpowiedzi

Philadelphia 76ers I runda

Zaczynamy Play Offy!

Mam chwil臋, wi臋c co艣 napisz臋, cho膰 niedu偶o, ale nie jest to wyrazem mojego lekcewa偶enia przeciwnika, ale zwyczajnie trafi艂o mnie s艂abo z czasem :)

Gratuluj臋 @ozzy110

awansu do PO, zas艂u偶y艂e艣 uporem w d膮偶eniu do celu, ale mimo, 偶e nigdy nie jestem zbyt pewny siebie, ale to chyba b臋dzie Twoja ostatnia runda w PO w tym roku.

We wst臋pniaku napisz臋 w skr贸cie dlaczego wydaje mi si臋, 偶e to m贸j zesp贸艂 awansuje:

- mam lepsz膮 pierwsz膮 opcj臋, cho膰 doceniam jak najbardziej Moranta to Joel by艂/jest w tym sezonie niesamowity

- mam lepsz膮 drug膮 opcj臋, bo przeciwnik nie ma Smarta, kt贸ry faktycznie troch臋 popsu艂 seri臋 Irvingowi to jednak to lepszy gracz ni偶 Val/Russell

- mam lepsz膮 trzeci膮 opcj臋, bo Klay jest lepszy ni偶 Val/Russell

- mam lepsz膮 czwart膮 opcj臋, bo uwa偶am Maxeya za lepszego ni偶 Trent/Markannen

- mam lepsz膮 defensyw臋 - White, RoCo, Clarke, McDAniels, Johnson, Klay

- mam szersz膮 rotacj臋 co daje mi mn贸stwo mo偶liwo艣ci

- mam mn贸stwo fajnych roles贸w dopasowanych do moich gwiazd czyni膮c ich 偶ycie 艂atwiejszym

1. Rotacja

Nie by艂o kontuzji, wi臋c chyba mog臋 korzysta膰 z wszystkich graczy, ewentualnie shut down Duarte jest problematyczny.

W przypadku ewentualnych blow out贸w, daj臋 du偶o pogra膰 m艂odzie偶y niech poczuj膮 magi臋 PO.

Rotacja nie zmienia si臋 w stosunku do ostatniego trymestru, zostaje lekko zaw臋偶ona, sporo opcji jest na 艂awce, dam im pogra膰 w blow outach lub b臋dzie potrzeba wprowadzenia innych rozwi膮za艅 taktycznych

Irving 32/ Maxey 16/ Hyland

White 30/ Maxey 10/ Hyland/Anthony 8

Klay 32/ Robinson 12/ Johnson/McDaniels 4

RoCo 26/ Clarke 12/ McDaniels/Johnson 10

Embiid 32/ Clarke 8/ Drummond 8

Minuty orientacyjne, mo偶e b臋dzie mo偶liwo艣膰 odpoczynku dla gwiazd, mo偶e b臋d膮 potrzebne r贸偶ne zmiany taktyczne, ale mam du偶o rezerw minutowych i du偶o graczy o r贸偶nych charakterystykach.

Jak gramy

1. Ofensywa

Nic nie zmieniamy w stosunku do ko艅c贸wki sezonu

W osobach Embiida i Irvinga mam dw贸ch 艣wietnych scorer贸w, kt贸rzy wcale nie zjadaj膮 siebie, 艣wietnie si臋 uzupe艂niaj膮. Ani jeden ani drugi nie musz膮 robi膰 hero ball by wygrywa膰 mecze i pewnie u nas nie zdobywaliby po 30 pts na mecz jak w realu. Ale to pokazuje ile talentu ofensywnego mam. I to talentu, kt贸ry si臋 nawzajem nie zjada, bo Klay czy Duncan nie potrzebuj膮 pi艂ki by zdobywa膰 punkty tak samo jak wysocy, czyli RoCo, Clarke, Mcdaniels, Drummond. Wielu graczy efektywnych a przy okazji efektownych.

Embiid otoczony strzelcami, maj膮cy efektywnego scorera obok siebie plus graczy nie zjadaj膮cych posiada艅 takich jak Klay, Duncan, Derrick, Roco plus kolejnych scorer贸w z 艂awki. Joel bardzo poprawi艂 podania, to ju偶 drugi najlepszy podaj膮cy z pozycji centra w lidze, nie blokuje ca艂y czas pomalowanego, bo operuje w r贸偶nych strefach w tym za lini膮 za 3 (艣wietne corner 3) przez co daje du偶o miejsca na wjazdy a w nich Irving, White, Duarte, Maxey, Cole radz膮 sobie 艣wietnie/bardzo dobrze. Embiid pod koszem to mo偶liwo艣膰 rozrzucenia do takich strzelc贸w jak Klay, Duncan, Duarte ale te偶 nie藕li White, RoCo, Maxey. Zasadniczo opr贸cz centr贸w w postaci Drummonda i Clarke, mam 艣wietnie rzucaj膮cy za 3 zesp贸艂 i pewnie jestem w 艣cis艂ej czo艂贸wce pod wzgl臋dem spacingu - Klay, Duncan, jak i gravity Joel, Irving. W takim otoczeniu wszystkim gra si臋 艂atwiej, ka偶dy gra w roli dopasowanej do swoich mo偶liwo艣ci i w kt贸rej najlepiej si臋 czuje, nie ma robienia z kogo艣 innego gracza, kt贸rym nie jest.

2. Defensywa

W ofensywie Pistons wszystko kr臋ci si臋 wok贸艂 Moranta i zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e trudno go powstrzyma膰. Rzucam na niego jednego z najlepszych obro艅c贸w w艣r贸d guard贸w w postaci White, przy switchach trafia na graczy pokroju Klay czy szybki na nogach Embiid mobilny Clarke. Mam dobrych graaczy w team defense RoCo, McDaniels, Johnson, wi臋c z pewno艣ci膮 nie b臋dzie mu 艂atwo, bo po przedarciu si臋 przez pierwsz膮 lini臋, mam du偶o graczy z pomocy. Wiem, 偶e go nie powstrzymam w 100%, ale nie b臋dzie mia艂 艂atwej serii i jego punkty s膮 wliczone w seri臋. W obronie gramy tak偶e swoje, ewentualnie w czasie serii p贸jd膮 jakie艣 adjustment.

M贸j typ 4-1 dla 76ers, ale to oczywi艣cie Wy g艂osujecie, cho膰 z czystym sercem stwierdz臋, 偶e wg mnie mam jednak sporo lepszy zesp贸艂, co mam nadziej臋 wiecie.

Jeden mecz Morant pewnie wyszarpie swoim serduchem, ale sko艅czymy to u siebie.

Przepraszam, 偶e skr贸towo, jutro pewnie dorzuc臋 gar艣膰 statystyk, cho膰 raczej moi gracze byli widoczni w PO, zar贸wno Embiid jak i Clarke, McDAniels, Hyland, Irving, White, Maxey i wielu innych :)

Pozdrawiam

Edytowane przez Tecu
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.