Skocz do zawarto艣ci

2nd round Western Conference, Memphis - Golden State

steve

Rekomendowane odpowiedzi

Chcia艂em co艣 napisa膰 o meczu wczorajszym, ale z tego co widz臋 to nawet nie ma tematu ta seria. Dziwne to, bo w tym roku聽Golden to raczej jest faworytem do wygrania zachodu, mo偶e i ca艂ej NBA. Chyba ka偶da聽seria ma ju偶 temat, wiec i ta musi mie膰.聽Dla przypomnienia stan rywalizacji to 1:0 dla GSW.

Game 1: najpierw wywalenie Greena -聽 moim zdaniem jest to flagrant 1. Jako艣 nieswojo si臋 czu艂em widz膮c wyrzucanie gracza聽za takie zagrania, nawet jak to jest Draymond. Chyba nikomu nie podoba si臋 wywalanie graczy za takie rzeczy. Zgadzam si臋 z tym聽co聽pisa艂 January w temacie NBA na 偶ywo, s臋dziowanie聽by艂o a偶 niesmaczne, nie wiem czy naprawd臋 s臋dziowie nie dostaj膮 polece艅 z g贸ry, by trzyma膰 dan膮 dru偶yn膮 w grze, albo da膰 im 1 wygran膮 przekr臋tem, by seria by艂a ciekawsza. Wywalenie Draymonda bardzo naci膮gane, nie wiem jak s臋dziowie utrzymali decyzj臋 po sprawdzeniu tego na monitorach, chyba presja publiczno艣ci ich do tego sk艂oni艂a, ale fakt jest taki, 偶e s臋dziowie utrzymali z艂膮 decyzj臋 mimo sprawdzenia.

Z kolei przedostatnia akcja meczu, nietrafiony wolny Thompsona,聽pi艂ka ewidentnie dla GSW, bo wychodzi po dotkni臋ciu chyba Clarka, a s臋dziowie co? Daj膮 jumpball, zamiast sprawdzi膰 na monitorze, gdzie do ko艅ca meczu zosta艂o 5 sekund i 1 punkt r贸偶nicy. My艣la艂em, 偶e po to s膮 te monitory, 偶eby w艂a艣nie w ostatnich 2 minutach sprawdza膰 niepewne sytuacje,聽nie rozumiem dla mnie to jest ostro posrane. Sprawdzaj膮 i dalej utrzymuj膮 z艂e decyzje albo nie sprawdzaj膮 sytuacji oczywistej do sprawdzenia na 5 sekund przed ko艅cem i w konsekwencji podejmuj膮 z艂膮 decyzj臋 i daj膮 jumpball. Dlaczego nie by艂o to sprawdzane? Jumpball to jakis zart w tej sytuacji, juz bardziej zrozumia艂bym pi艂k臋 dla MG.聽Pomijaj膮c ju偶聽偶e to by艂a czysta sytuacja i chyba ka偶dy opr贸cz s臋dzi贸w widzia艂, 偶e pi艂ka si臋 nale偶y dla GSW.聽聽Tak偶e kilka innych bardzo sprzyjaj膮cych聽gwizdk贸w dla Memphis i przede wszystkim brak konsekwencji, dawali jumpball jak faulowany na ziemi by艂 Thompson, a w odwrotnej sytuacji gwizdali faul na graczu Memphis. Przez takie s臋dziowanie to naprawd臋 odechciewa si臋 ogl膮da膰 meczy, jakby NBA mia艂a jakis scenariusz jak to ma si臋 sko艅czy膰, by seria by艂a ciekawa i trzyma艂a w napi臋ciu, ale to jest sport, a nie film czy serial. To ju偶 przekracza granice s臋dziowania gospodarskiego, kt贸re imo i tak nie powinno mie膰 miejsca. W pewnym momencie mia艂em wra偶enie, 偶e co by GSW nie zrobili to s臋dziowie i tak nie pozwol膮 im wygra膰. Brakowa艂o tylko, 偶eby gwizdn臋li faul na Morancie w ostatniej akcji.聽Tak偶e dobrze si臋 sta艂o, 偶e Memphis nie wygrali. Gratulacje dla GSW, 偶e potrafili si臋 podnie艣膰 przegrywaj膮c 1 half chyba 8ma punktami i graj膮c ca艂膮 2nd half bez Draymonda na wyje偶dzie.

Co do samego meczu bardzo dobry mecz JJa, w艂a艣ciwie to jego tr贸jki trzyma艂y przy 偶yciu Memphis, i o dziwo nie wyfaulowa艂 si臋, a by艂 -5 w tym meczu co tylko potwierdza dziwno艣膰 tej statystyki. Morant r贸wnie偶 dobry mecz, jednak w ostatniej akcji pi艂ka nawet obr臋czy nie dotkn臋艂a. Chyba wszyscy w Golden wiedzieli, 偶e to Morant b臋dzie ko艅czyl聽i to wjazdem. 艁adnie Jo uwolni艂 si臋 od Paytona, wiadomo ju偶 by艂o, 偶e pi艂ka od Clarka trafi do niego, wydawa艂o si臋, 偶e b臋dzie mia艂 dobr膮 pozycj臋 do lay upa, ale dobrze z pomocy wyszed艂 Thompson i zrehabilitowa艂 si臋 za 2 nietrafione wolne w ko艅c贸wce. Og贸lnie s艂abszy mecz Thompsona, mocno nieskuteczny, Curry lepiej, blok na Morancie na 20 sekund do ko艅ca,聽ale splash brothers tylko 3/6 z wolnych i te missy by艂y w kluczowych momentach albo przy wyniku na styku.聽ju偶 bardziej bym si臋 spodziewa艂 tego po Poole-u. Nie zachwyci艂 mnie聽Desmond Bane, za to bardziej podoba艂 si臋 Melton. Bardzo mocny mecz Poole'a jak kto艣 RS nie ogl膮da艂, to mo偶e prze偶y膰 szok widz膮c jakie decyzje podejmuje ten gracz i jak skuteczny bywa. W nast臋pnym roku to bedzie all star.聽

Szczerze m贸wi膮c nie widz臋 ju偶 w tej serii szans dla Grizzlies. Stracone HCA ju偶 przy 1 meczu i przy takich gwizdkach dla nich, bez Draymonda p贸艂 meczu. Dodatkowo GSW maj膮 jeszcze rezerwy u Kury i Klaya, a w Memphis mo偶e Bane zaskoczy, ale wi臋kszych rezerw raczej nie widz臋. Game 2 o wszystko dla Grizzlies, JJJ musi dalej tak trafia膰, 偶eby ta seria potrwa艂a d艂u偶ej, z drugiej strony jak Poole utrzyma form臋 to b臋dzie bardzo ci臋偶ko. Je艣li nie zawiesz膮 Greena na kolejne spotkanie to widze tu 4:1/4:0 Golden State.聽

Edytowane przez steve
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

7 minut temu, LAF napisa艂:

Po pierwsze jednym z dw贸ch a po drugie nie po tym jak CP3 bije rekordy NBA.聽

Przypomnij sobie dwie ostatnie serie CP3 vs. GSW. Przewagi 3:2 nie przepchn臋li z Houston, bo sie CP3 skontuzjowa艂, a mieli game 7 at home. Nawet w 2014 gdzie to bylo Clippers 3 seed vs 6, ledwo ledwo聽wygrali w 7 meczach, gdzie mieli du偶o lepszy zesp贸艂, bo聽to nie by艂o jeszcze to Golden, 3 rok Klaya i 5 Stefka.

Pomijaj膮c to, to imo faworytem zachodu jest Golden, Phoenix musi jeszcze Dallas przej艣膰 jakby co, a w Grizzlies ju偶 nie wierze. Nie wiem czemu ta seria 4:2 z NOP daje takie powody do optyzmiznu, te 14/14 to byl jeden mecz i to z Pelicans wlasnie, w game 4 to Paul zdobyl 4 punkty.

Odno艣nik do komentarza

40 minut temu, steve napisa艂:

Game 1: najpierw wywalenie Greena -聽 moim zdaniem jest to flagrant 1. Jako艣 nieswojo si臋 czu艂em widz膮c wyrzucanie gracza聽za takie zagrania, nawet jak to jest Draymond. Chyba nikomu nie podoba si臋 wywalanie graczy za takie rzecz

Sedziowanie w tym meczu to byl skandal i borderline material na foliarski filmik na youtube o tym jak liga to WWE, a sedziowie wykonuja rozkazy Silvera, ale Flagrant 2 akurat wydaje sie zasluzony. Najpierw lapa po ryju, potem za bety i na glebe z powietrza - jak to nie jest flagrant 2, to co jest?

Odno艣nik do komentarza

2 godziny temu, Chytruz napisa艂:

Sedziowanie w tym meczu to byl skandal i borderline material na foliarski filmik na youtube o tym jak liga to WWE, a sedziowie wykonuja rozkazy Silvera, ale Flagrant 2 akurat wydaje sie zasluzony. Najpierw lapa po ryju, potem za bety i na glebe z powietrza - jak to nie jest flagrant 2, to co jest?

Nie wiem to zagranie nie wydaje si臋 bardzo聽brutalne. Mo偶liwe, 偶e聽by艂y jakie艣 zmiany co to jest flagrant 2 i takie rzeczy tez聽podci膮gn臋li pod to co wcze艣niej by艂o聽flagrant 1. Za uderzenie i poci膮gni臋cie聽flagrant 1 na pewno;聽to poci膮gni臋cie za koszulk臋, gdyby go pu艣ci艂 od razu聽pewnie nie by艂o by flagrant 2, ale wtedy Clarke聽upad艂by w jaki艣 niekontrolowany spos贸b. Wiem, 偶e zabrzmi to groteskowo, ale ja tak to odebra艂em, 偶e聽Draymond m贸g艂 trzyma膰 go tak d艂ugo za t膮 koszulk臋, by jako艣 zamortyzowa膰 czy skontrolowa膰 jego upadek, a nie koniecznie dlatego, 偶eby go totalnie zglebowa膰. Tutaj to wida膰, moim zdaniem jaka聽intencje Green, 偶e trzyma艂 Clarka za koszulk臋 a偶 do ko艅ca:

Jackson powiedzia艂 w 1 powt贸rce thats gonna be a flagrant, a Breen I agree, no question., ale chodzi艂o im raczej o flagrant 1. Mo偶e s臋dziowie te偶 inaczej to odebrali i聽 mo偶liwe, 偶e uznali to jako zwyczajne zglebowanie typa聽ale聽Imo flagrant 2 powinien by膰 za ewidentne brutalne zagrania, jak widzia艂em w RS za co wywalaj膮 to si臋 za g艂ow臋 艂apa艂em, ale widocznie tak ju偶 zmienili/zmi臋kczyli te przepisy i trzeba si臋 przyzwyczai膰.

Edytowane przez steve
Odno艣nik do komentarza

18 minut temu, steve napisa艂:

Nie wiem to zagranie nie wydaje si臋 bardzo聽brutalne. Mo偶liwe, 偶e聽by艂y jakie艣 zmiany co to jest flagrant 2 i takie rzeczy tez聽podci膮gn臋li pod to co wcze艣niej by艂o聽flagrant 1

• Flagrant Foul Penalty 1: Unnecessary contact committed by a player against an opponent
  • Flagrant Foul Penalty 2: Unnecessary and excessive contact committed by a player against an opponent

Wedlug mnie kontakt byl zdecydowanie excessive.

Odno艣nik do komentarza

@steve聽wed艂ug bukmacher贸w i opinii sporej cz臋艣ci聽fan贸w koszyk贸wki na 艣wiecie to suns s膮 g艂贸wnym faworytem do mistrzostwa. Nie wiem tez co ma Chris Paul i jego wyniki w playoffs w 2017 czy聽2018 roku albo z 2014 roku do tego,聽偶e jego zesp贸艂 Phoenix suns jest faworytem聽w 2022 roku :)

Wracaj膮c do tej serii. Wczoraj wszystko co kontrowersyjne聽sz艂o na korzy艣膰 Memphis - nie m贸wi臋 o s艂usznym flagrant2, ale o innych, dziwnych gwiazdkach, kt贸re mia艂y miejsce.

Warriors grali ponad p贸艂 meczu bez draymonda.

klay cegli艂 sporo jak na siebie.聽
Ja i Jackson zagrali najlepiej jak tylko mogli. Ci臋偶ko b臋dzie im powt贸rzy膰 taki wyst臋p indywidualnie, zw艂aszcza Jacksonowi jak usi膮dzie na nim w nast臋pnych meczach Draymond.聽
Morant du偶o punkt贸w oddaje w obronie. Natomiast w ataku zagra艂 w艂a艣ciwie bezb艂臋dnie. Nie traci艂 pi艂ek. Nie forsowa艂 wjazd贸w. Dorzuci艂 cztery tr贸jki. 艢wietnie rozgrywa艂 i gral dw贸jkowe akcje z wspominanym wy偶ej JJJ. Naprawd臋 Ci臋偶ko b臋dzie zagra膰 mu tak dobrze albo聽lepiej w ataku w kolejnych meczach.

Brooks na tym etapie gry聽b臋dzie mia艂 pewnie wi臋cej w ataku meczy jak wczoraj, ni偶 lepszych.聽
Jedyny zapas w ataku to lepsza postawa Bane. Zacz膮艂 mecz 艣wietnie, ale p贸藕niej by艂 niewidoczny. Co wynika艂o te偶 z tego, 偶e Memphis wykorzystywali brak Greena i pchali systematycznie pi艂k臋 do Clarke i Jacksona.

Warriors wiadomo, zapas jest, u siebie b臋d膮 pewnie ze dwa razy bardziej skuteczni.

Co my艣licie o ostatniej zagrywce Memphis? Moim zdaniem do艣膰 ryzykowna, ale nawet nie藕le wykonana, jedynie zabrak艂o oczywi艣cie wyko艅czenia celnym rzutem. Wedlug mnie nawet Januszowi jak ja - z poziomu聽telewizora - 艂atwo by艂o przewidzie膰 co zagraj膮, w momencie gdy聽si臋 Morant ustawi艂 na w艂asnej po艂owie. Zdziwi艂o mnie mocno 偶e Payton drugi聽nie pr贸bowa艂 przecina膰 podania od Clarke do Moranta, bo ten pass wydawa艂 si臋 mocno lazy i zbyt lekki. Mo偶na by艂o tam przechwyci膰 mo偶e, ale mo偶e uzna艂 to za zbyt du偶e ryzyko, 偶eby si臋 rzuci膰 po to. 聽Gdy Morant dosta艂 pi艂k臋 i zacz膮艂 wjazd, wyprzedzi艂 Klaya, to szczerze wygl膮da艂o to ju偶 przez u艂amek sekundy聽jak easy two points dla Moranta. Na szcz臋艣cie dla Warriors Thompson nie odpu艣ci艂 contestowania, zd膮偶y艂 to zrobi膰 dobrze (1cho膰 wcze艣niej da艂 si臋 min膮膰 jak dziecko)聽i聽zmusi艂 Ja do zmiany w ostatniej chwili kursu tego rzutu.聽

To wszystko co wymieni艂em wcze艣niej akapit wy偶ej i聽fakt,聽偶e takiego meczu nie dowie藕li nie wr贸偶y zbyt dobrze dla Grizzlies w tej serii. Mecz z wymuszonym flagrant2 draymonda i tak wspanaia艂e wyst臋py Ja i JJJ.聽To by艂 must win dla nich zdecydowanie.

聽Oczywi艣cie z drugiej strony chyba ka偶dy si臋 spodziewa艂 wi臋kszej przewagi Warriors, zw艂aszcza w ataku,聽wi臋c to mo偶e by膰 te偶 tak 偶e niedoszacowali艣my si艂y Memphis w ofensywie i jeszcze powalcz膮. Nie maj膮 nic do stracenia, s膮 m艂odzi i g艂odni a WWE chyba chce zaci臋tej serii ;)

wiec mo偶e聽b臋dzie si臋 jeszcze co艣 ciekawego w tej serii si臋 dzia艂o :)

Odno艣nik do komentarza

9 minut temu, RonnieArtestics napisa艂:

@steve聽wed艂ug bukmacher贸w i opinii sporej cz臋艣ci聽fan贸w koszyk贸wki na 艣wiecie to suns s膮 g艂贸wnym faworytem do mistrzostwa. Nie wiem tez co ma Chris Paul i jego wyniki w playoffs w 2017 czy聽2018 roku albo z 2014 roku do tego,聽偶e jego zesp贸艂 Phoenix suns jest faworytem聽w 2022 roku :)

Bukmacherzy to niedawno mieli Nets w TOP3 faworyt贸w, a przez pewien czas Nets byli g艂贸wnym faworytem do wygrania. Wg mnie Suns nie s膮 faworytami zachodu i tyle, nie bed臋 si臋 o to k艂贸ci艂, nie widz臋 nic w stwierdzeniu: "Dziwne to, bo w tym roku聽Golden to RACZEJ聽jest faworytem do wygrania zachodu, mo偶e i ca艂ej NBA" takiego, by a偶 2 osoby si臋 przypierdala艂y o swobodn膮 opini臋.

A i 偶eby ostatecznie zamkn膮膰 temat, to sobie sprawdzi艂em z ciekawo艣ci teraz i nawet buki聽mi przyznaj膮 racj臋. kto jest faworytem.

capture1.jpg.d0596400449fd27eba587c993fb69624.jpg

56 minut temu, Chytruz napisa艂:
  • Flagrant Foul Penalty 1: Unnecessary contact committed by a player against an opponent
  • Flagrant Foul Penalty 2: Unnecessary and excessive contact committed by a player against an opponent

Wedlug mnie kontakt byl zdecydowanie excessive.

Te definicje s膮 tak og贸lne i z dupy, 偶e ci臋偶ko z tym dyskutowa膰. Tu jest za du偶e pole do interpretacji dla s臋dzi贸w, dlatego potem聽po艂owa ludzi si臋聽nie zgadza z takimi flagrant 2.聽Co to znaczy excessive? Nadmierny? Bo dla mnie niekonieczny i nadmierny to to samo praktycznie, unnecesary and excessive to dla mnie synonimy. Niekonieczny kontakt to r贸wnie偶 nadmierny, a nadmierny jest r贸wnie偶 niekoniecznym. Tu powinna by膰 wyra藕na聽i jasna do zrozumienia dla s臋dzi贸w i fan贸w r贸偶nica.

Edytowane przez steve
Odno艣nik do komentarza

W late聽80s nie by艂oby tam faulu, he he. #justiceforjohnnydeppdraygreen聽

Ta ostatnia akcja dosy膰 艣wietna聽pod wzgl臋dem posiadanego聽czasu /atut贸w Moranta/jako艣ci rzutu, szkoda, 偶e nie wpad艂o,聽bo, ma艂o odkrywcze,聽jak Grizzlies przegrali ten mecz, to przegraj膮 t臋 seri臋 je艣li nikt tam si臋 nie po艂amie.

Odno艣nik do komentarza

@steve聽ja si臋 absolutnie nie smieje z tego ze masz Warriors w gronie faworyt贸w, bardziej z tego 偶e z tak膮 艂atwo艣ci膮 stawiasz ich jako g艂贸wnych faworyt贸w i zapominasz o suns kt贸rzy zrobili 64-18 i pewnie zrobiliby jeszcze聽wi臋cej,聽gdyby nie nawet do艣膰 d艂ugie urazy Bookera i CP3 w trakcie sezonu. 馃槢

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, LAF napisa艂:

tylko jedn膮 serie w LAC wygra艂 ( ogrywaj膮c Popa, kt贸ry jest tutaj mocno przeceniany ) 聽

52 minuty temu, mac napisa艂:

+1

s艂abe to Suns/MEM/ GSW聽 je偶eli w takim temacie trzeba dyskutowa膰 o Popie.

pewnie si臋 CP3 z艂o偶y i b臋dzie mo偶na rozwin膮膰 my艣l o tych trenerach zamiast pisa膰 np o suns

poczekam

Edytowane przez ignazz
Odno艣nik do komentarza

Te偶 uwa偶am, 偶e wylot Greena pom贸g艂 GSW, r贸wnie偶 my艣l臋, 偶e dzie艅 odpoczynku wi臋cej te偶 by pom贸g艂 Grizzlies, bo w ko艅c贸wce ju偶 by艂o wida膰, 偶e Ja opada z si艂, troch臋 to wkurza bo聽jednak Sixers po Game 6 dosta艂o 4 dni, Grizzlies niepe艂ne 48h.

R贸wnie偶 w lineupach z Looneyem m贸g艂by gra膰 Adams znowu co jeszcze bardziej by u艂atwi艂o wjazdy Morantowi, no ale COVID...

Odno艣nik do komentarza

36 minut temu, JarenGOAT napisa艂:

m贸g艂by gra膰 Adams znowu co jeszcze bardziej by u艂atwi艂o wjazdy Morantowi

co?

COVID Adamsa to spore wzmocnienie Memphis, cho膰 ju偶 vs. Minny nim nie grali.聽 Adams聽 vs. Poole albo Adams vs. ten drugi, gorszy strzelec GSW, jak mu tam.... Curry bodaj偶e - to by by艂o jak starcie Clubbera Langa z Apollo Creedem

Odno艣nik do komentarza

Ogl膮da艂em mecz po kilku piwkach wi臋c mo偶e nie by艂em do ko艅ca skoncentrowany, ale czy naprawd臋 to by艂 dobry mecz Ja w ataku? Warriors przygotowali dla niego Westbrook treatment po ca艂o艣ci. Dostawa艂 tyle przestrzeni na tr贸jki, 偶e m贸g艂 sobie zakr臋ci膰 piruet przed rzutem, a i tak sko艅czy艂 4/11. Wida膰 zreszt膮 by艂o, 偶e sam Morant nie wiedzia艂 co z t膮 przestrzeni膮 robi膰 i tak jak w pierwszej cz臋艣ci meczu jakie艣 tr贸jki wpada艂y i by艂o spoko, tak p贸藕niej nie wpada艂y i zacz臋艂o si臋 kombinowanie.聽

Gdyby nie popisy Meltona i JJJ to og贸lnie dosy膰 marny wyst臋p Grizzlies聽

Odno艣nik do komentarza

18 minut temu, Zimny napisa艂:

ale czy naprawd臋 to by艂 dobry mecz Ja w ataku?

w ko艅cowej fazie 4th聽 Q niszczy艂 1-on-1 wszystkich Warriors贸w聽(poza dwoma ostatnimi posiadaniami - 艣wietnie go Curry powstrzyma艂 w tym przedostatnim, a w ostatnim, mimo 偶e spud艂owa艂, to pi臋knie si臋 uwolni艂). Wiadomo, 偶e gdyby Green by艂 na boisku by艂obymu du偶o trudniej - Looney to dobry obro艅ca ale nie na Parker贸w i Morant贸w tego 艣wiata, bo jest za wolny, no i dlatego w ko艅c贸wce siedzia艂 i by艂 ten ultrasmall ball na boisku. Tak czy inaczej, wracaj膮c do Moranta, skoro go艣膰 robi 34-10-9 przeciw faworytowi, to wg mnie gra bardzo dobre zawody (No, w ataku, bo w obronie to on nie ogarnia, 偶adna nowo艣膰.). A co do tr贸jek to pono膰 mia艂 4 trafione przez ca艂膮 seri臋 z TWolves, wi臋c to 4-11 to i tak spoko.

Odno艣nik do komentarza

8 godzin temu, steve napisa艂:

Nie wiem to zagranie nie wydaje si臋 bardzo聽brutalne. Mo偶liwe, 偶e聽by艂y jakie艣 zmiany co to jest flagrant 2 i takie rzeczy tez聽podci膮gn臋li pod to co wcze艣niej by艂o聽flagrant 1. Za uderzenie i poci膮gni臋cie聽flagrant 1 na pewno;聽to poci膮gni臋cie za koszulk臋, gdyby go pu艣ci艂 od razu聽pewnie nie by艂o by flagrant 2, ale wtedy Clarke聽upad艂by w jaki艣 niekontrolowany spos贸b. Wiem, 偶e zabrzmi to groteskowo, ale ja tak to odebra艂em, 偶e聽Draymond m贸g艂 trzyma膰 go tak d艂ugo za t膮 koszulk臋, by jako艣 zamortyzowa膰 czy skontrolowa膰 jego upadek, a nie koniecznie dlatego, 偶eby go totalnie zglebowa膰. Tutaj to wida膰, moim zdaniem jaka聽intencje Green, 偶e trzyma艂 Clarka za koszulk臋 a偶 do ko艅ca:

Jackson powiedzia艂 w 1 powt贸rce thats gonna be a flagrant, a Breen I agree, no question., ale chodzi艂o im raczej o flagrant 1. Mo偶e s臋dziowie te偶 inaczej to odebrali i聽 mo偶liwe, 偶e uznali to jako zwyczajne zglebowanie typa聽ale聽Imo flagrant 2 powinien by膰 za ewidentne brutalne zagrania, jak widzia艂em w RS za co wywalaj膮 to si臋 za g艂ow臋 艂apa艂em, ale widocznie tak ju偶 zmienili/zmi臋kczyli te przepisy i trzeba si臋 przyzwyczai膰.

Imho na tym filmiku wida膰 wyra藕nie 偶e green przegial pal臋 i sam si臋 zorientowa艂 pr贸buj膮c na ko艅cu amortyzowa膰 upadek. Jak najbardziej ejection si臋 nale偶a艂o, nie by艂o atakuj膮 pi艂k臋 tylko chcia艂 go艣ciem cisn膮膰 o parkiet.

Green jako koszykarz to 艣wietny zawodnik, bardzo dobrze analizuje mecze ale ilo艣膰 kontrowersyjnych sytuacji z jego udzia艂em potwierdza 偶e to k**** nie cz艂owiek

Odno艣nik do komentarza

Pomijaj膮c fatalne s臋dziowanie i tego 2 komentatora pier*ol膮cego teksty聽w stylu szejkenbejken (wtf Wojtek przy nim wypada艂 na ogarni臋tego go艣cia XD), to mieli艣my zacny meczyk. Morantowi ci臋偶ko co艣 zarzuci膰 w ataku, w 4q bra艂 na plecy obro艅c臋 i trafia艂 trudne rzuty jak to na go to guya przystaje. Odpali艂 JJJ ale nie wiem na ile to jego zajebisto艣膰, kwestia dnia czy braku Greena. Adams zbenchowany i dobrze, bo by go atak GSW wsadzi艂 na karuzel臋 i sam by prosi艂 o zmian臋. Momentami mia艂em wra偶enie 偶e rotacje w obronie mi艣k贸w/komunikacja zawodzi艂a, przez co za mocno podwajali na obwodzie i Paytony czy Klaye bez 偶adnej zas艂ony po prostu w biega艂y pod kosz, dostawa艂y ga艂臋 i mieli easy buckets. Rzecz膮 kt贸r膮 mog膮 wykorzysta膰 przeciwko GSW to atakowanie deski przeciwnika. Mieli naprawd臋 sporo punkt贸w/rzut贸w z ponowienia akcji. Wgl by艂y fragmenty w grze obu ekip,wygl膮da艂o to ca艂kiem zabawnie, gdzie ekipa broni膮c膮聽przez kilka akcji nie mog艂a聽聽zebra膰 pi艂ki z w艂asnej tablicy i by艂a taka siatk贸weczka troch臋.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.