jack Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 11 minut temu, DLT_Braddock napisał: Remis w zestawieniu, które zaproponował @jack Teraz jeszcze dolicz milion tytułów w rugby i możesz sobie dzielić do woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 4 minuty temu, DLT_Braddock napisał: Zdzisek Myrda? Mówi ci to coś? Remis w zestawieniu, które zaproponował @jack Niewieke 5 minut temu, DLT_Braddock napisał: A teraz to sobie przelicz na liczbę mieszkańców, położenie, PKB i jak to wygląda w ciągu ostatnich 20 lat To ma taki sens jak porównanie do Kielc które biją Rzeszów na głowę. Czyli jesteście gorsi od najbiedniejszego duzego miasta, No może Włocławek jest biedniejszy. Poza Resovia w siatce Rzeszów nie ma sukcesów od dawna. Trochę jeszcze kobieca siatka. Ale w żużlu to dolina od dawna. W piłke nożna to chyba nikt nie pamięta kiedy byli w ekstralidze. Nie wiem jak tak z koszem bo nie śledzę ale jakoś nie pamiętam by się pojawili w najwyższej lidze Poznań sportowo też od dawna nic nie wnosi bo nie ma tu kogoś kto chce się promować przez sport i potem tworzy jednoosobowo potęgę lokalną. Jeśli całą swoją historię potęgi sportowej Rzeszowa i doliny Gdańska opierasz na jednej Resovii w siatke to słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Ja nie pisałem o potędze sportowej Rzeszowa, tylko o "niepotędze" sportowej Gdańska w ostatnich 20-30 latach. Nic z Rzeszowem nie porównywałem "a u nas w ....." Porównywałem bardziej do większych ośrodków, wskazując na populacje Gdańska i sporo biznesów w okolicy. To nie ja zacząłem wyliczanki na tytuły mistrzowskie. "Trochę jeszcze kobieca siatka" - nosz kur** klub powstał 10 lat temu z niczego i przez te 10 lat, pięć razy meldował się na podium. W zeszłym roku i obecnym walka o mistrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 48 minut temu, ely3 napisał: Rzeszów o ile mnie pamiec nie myli ma 2 tytuły w żulzu i 7 w siatce. To daje nadal sporo mniej niż ma Gdańsk.. Nie wiem czy już liczyliscie, ale Resovia miała misia w kosza w 1975 bodajże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Teraz, DLT_Braddock napisał: Ja nie pisałem o potędze sportowej Rzeszowa, tylko o "niepotędze" sportowej Gdańska w ostatnich 20-30 latach. Nic z Rzeszowem nie porównywałem "a u nas w ....." Porównywałem bardziej do większych ośrodków, wskazując na populacje Gdańska i sporo biznesów w okolicy. To nie ja zacząłem wyliczanki na tytuły mistrzowskie. "Trochę jeszcze kobieca siatka" - nosz kur** klub powstał 10 lat temu z niczego i przez te 10 lat, pięć razy meldował się na podium. W zeszłym roku i obecnym walka o mistrza. Bieda to w Gdańsku była zawsze z piłką nożną choć nie taka jak w Rzeszowie. Ostatnie lata to tak naprawdę najlepsze lata dla Lechii w historii. Reszta nie odbiega jakoś bardzo od średniej krajowej. A jeśli chodzi o ostatnie 30 lat to pech, że koszykarski Trefl powstał w Sopocie a nie w Gdańsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 2 minuty temu, jack napisał: Bieda to w Gdańsku była zawsze z piłką nożną choć nie taka jak w Rzeszowie. Ostatnie lata to tak naprawdę najlepsze lata dla Lechii w historii. Reszta nie odbiega jakoś bardzo od średniej krajowej. A jeśli chodzi o ostatnie 30 lat to pech, że koszykarski Trefl powstał w Sopocie a nie w Gdańsku. Nie rozumie specyfiki Trójmiasta. Więcej byłem na Ogniwie Sopot w rugby niż Lechii tak samo więcej byłem na koszu Trefla niż na Wybrzeżu w Żużlu. Dzielenie tych miast jest mało poważne jeśli chodzi o ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 15 minut temu, jack napisał: Bieda to w Gdańsku była zawsze z piłką nożną choć nie taka jak w Rzeszowie. Ostatnie lata to tak naprawdę najlepsze lata dla Lechii w historii. Gdańsk nie miał nigdy rywala w mieście jeśli chodzi o piłkę. Stal od zawsze musi konkurować z Resovią - o młodzież, o kasę od miasta, sponsorów i kibicowsko. Aż takiej biedy tu nie było. Stal ma 11 sezonów w najwyższej klasie rozgrywkowej i zdobycie Pucharu Polski i niestety od zawsze Mielec w okolicy, który podbierał sporo talentów z Rzeszowa. Totalna bieda to połowa lat 90-tych i następne kilkanaście lat. 15 minut temu, Koelner napisał: Nie rozumie specyfiki Trójmiasta. Więcej byłem na Ogniwie Sopot w rugby niż Lechii tak samo więcej byłem na koszu Trefla niż na Wybrzeżu w Żużlu. Dzielenie tych miast jest mało poważne jeśli chodzi o ten temat. Na Arkę też chodzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 6 godzin temu, DLT_Braddock napisał: Na Arkę też chodzisz? Na koszykówce nie raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 W dniu 20.02.2023 o 10:25, Reikai napisał: Od 2-3 lat nie pamiętam zebym w sklepie na 20 rzeczy które chce kupić, żebym kupil chociaz 14. Ciągle nie ma rzeczy w sklepach, ale to ciągle. Mowie tu o rzeczach typu papryka czy jajka. https://www.bbc.co.uk/news/business-64729317 Takze tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 7 minut temu, Reikai napisał: https://www.bbc.co.uk/news/business-64729317 Takze tak... A jak ładnie mimo wszystko unikają istoty sprawy Wszędzie na świecie idzie ściema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 jakis ruski zdobywca 500 rubli wracajqcy wczoraj ze stadionu powiedział ze ameryke też rozbroją, tak myślę ze wiekszej przyslugi ruskie us&a nie mogli by zrobić http://www.nbcnews.com/news/amp/rcna71902 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 przypadkowy artykul z onetu (zycie w Chicago vol.29382), znowu troche smiechu: Cytat Podsumowując, przyjęty jest fakt, że aby żyć komfortowo w aglomeracji chicagowskiej średni dochód stanowy w wysokości 55-60 tys. dol. rocznie, czyli średnio pensja ok. 5,5 tys. miesięcznie powinna w zupełności nam wystarczyć. take-home pay to jakies $3600 nie liczac ub.zdr. i jakiegos 401k na emeryture... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 W Gruzji rewolucja a dlaczego taka cisza w naszych mediach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 5 minut temu, Koelner napisał: W Gruzji rewolucja a dlaczego taka cisza w naszych mediach? Bo nasze media zajmują się wojna w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 4 godziny temu, fluber napisał: Bo nasze media zajmują się wojna w Polsce Serio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, jack napisał: Serio? Ja nie wiem. Mam wrażenie że nie mogę się obudzić z jakiejś pojebanej symulacji https://wiadomosci.wp.pl/ambasador-usa-wezwany-do-msz-jest-komunikat-6874601021143840a Edytowane 9 Marca 2023 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 31 minut temu, fluber napisał: Ja nie wiem. Mam wrażenie że nie mogę się obudzić z jakiejś pojebanej symulacji https://wiadomosci.wp.pl/ambasador-usa-wezwany-do-msz-jest-komunikat-6874601021143840a Ale co cię w tym dziwi? Przecież to pis od wielu lat w pigułce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Także ten Od początku było wiadomo, że tak będzie i że realnie chodzi tylko o zwiększenie opodatkowania pod pozorem składki. https://www.prawo.pl/zdrowie/7-miliardow-ze-skladki-zdrowotnej-poszlo-na-inne-cele-niz,520227.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 (edytowane) 10 minut temu, Sebastian napisał: Także ten Od początku było wiadomo, że tak będzie i że realnie chodzi tylko o zwiększenie opodatkowania pod pozorem składki. https://www.prawo.pl/zdrowie/7-miliardow-ze-skladki-zdrowotnej-poszlo-na-inne-cele-niz,520227.html Szanujmy się, opodatkowanie pit przecież zmalało a nie wzrosło. ( Żebyśmy się dobrze zrozumieli wiem że to wychodzi na zero łącznie) Edytowane 9 Marca 2023 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 4 godziny temu, fluber napisał: Szanujmy się, opodatkowanie pit przecież zmalało a nie wzrosło. ( Żebyśmy się dobrze zrozumieli wiem że to wychodzi na zero łącznie) Dla mnie opodatkowanie wzrosło z 19 stu na 23,9% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi