Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, memento1984 napisał(a):

przeciez za kopniecie samochodu go nie zastrzelili. facet mial hobby polegajace na uderzaniu kijem uzbrojonega niedzwiedzia, czujac sie nietykalny. i mial racje, tak 99.999% 

kogos tam jednak zastrzelili 6stego stycznia

Za kopnięcie nie. Za nagrywanie. 

Czy uwazasz ze powinni zastrzelic wszystkich mających broń szturmujących capitol? Krótka odpowiedz. Tak czy nie.

8 minut temu, fluber napisał(a):

On kopnął samochód tydzień wcześniej

Wiem. Już prawica w usa produkuje kłamstwa na jego temat.  Co nie zmienia faktu ze to bylo morderstwo i zadne prawo nie usprawiedliwia zastrzelenia. Nawet jakby naplul funkcjonariuszowi w mordę.  

2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Wiem. Już prawica w usa produkuje kłamstwa na jego temat.  Co nie zmienia faktu ze to bylo morderstwo i zadne prawo nie usprawiedliwia zastrzelenia. Nawet jakby naplul funkcjonariuszowi w mordę.  

Ty naprawde myslisz ze ja pochwalam zastrzelenie kogos przez sluzby mundurowe? Tylko tez nie udawajmy ze przechodzil na pasach prowadzac seniorke za reke i go jakies gangusy w mundurach zaatakowaly.

w ciagu tygodnia w dwoch roznych miejscach ~2000km od miejsca zamieszkania/pracy agresywnie atakujac sluzby federalne.

co bys myslal o polskim gregoriusie ktory polecial do francji wspierac “zolte” kamizelki rzucajac kamienie i kopiac francuskich funkcjonariuszy?

W dniu 24.01.2026 o 14:50, memento1984 napisał(a):

wszystko w US przymiera, branza turystyczna, technologiczna, samochodowa, tak tak wszystko dzieki top5%-top10% ktora zyje reszta sie przyglada.

Sorry, jednak nie 5-10%.

https://www.money.pl/gospodarka/czegos-takiego-nie-bylo-w-usa-od-30-lat-oto-co-sie-dzieje-z-pieniedzmi-amerykanow-7246429379320032a.html

1% ma tyle co pozostałe 90% :)

6 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Yup

https://www.nbcnews.com/news/us-news/new-videos-show-altercation-alex-pretti-federal-agents-week-death-rcna256428

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Niestety za paywallem, nie stac mnie ;)

Zwolnic za cos takiego czy jednak nie:

2 godziny temu, memento1984 napisał(a):

Yup

https://www.nbcnews.com/news/us-news/new-videos-show-altercation-alex-pretti-federal-agents-week-death-rcna256428

Niestety za paywallem, nie stac mnie ;)

Zwolnic za cos takiego czy jednak nie:

Ogolnie za uzywanie tiktoka powinni zwalniać 😋

5 godzin temu, memento1984 napisał(a):

co bys myslal o polskim gregoriusie ktory polecial do francji wspierac “zolte” kamizelki rzucajac kamienie i kopiac francuskich funkcjonariuszy?

Ja bym pomyslał ze dzielny i aktywny chopaczyna

8 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Czyli to ze kopnął samochod usprawiedliwia Ciebie do zastrzelenia? Pacyfikacja Wujka też byla ok wg Twojej logiki? Rozumiem że jakby podczas szturmy na Capitol powystrzelali szturmujących też mówiłbyś że dobrze zrobili?

No tak obiektywnie mowiac to wtedy, podczas tego "szturmu", to wladze mialy wszystkie przeslanki aby ta dzicz unieszkodliwić