Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, jack napisał(a):

Mieszkam w katolickim kraju ponad 40 lat i jeszcze nigdy nie widziałem kogoś z takim krzyżem na czole. Poziom raczej typa pomalowanego na pomarańczowo

to fakt, tez nigdy nikogo nie widzialem w PL z krzyzem na czole w srode popielcowa. uczymy sie cale zycie!

19 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie. Krzyż się nosi na piersi, nie na czole.

Poziom wyśmiewania kogoś za przyjście zamiast spodenek

poziom ignorancji, mieszkajac w kraju uznawanym za katolicki, posrod wyksztalconych, widze ze bardzo duzy (uscislajac, sam nie mialem tego symbolu wczoraj, natomiast spotkalem kilka osob, nie pierwszy raz w US).

Edytowane przez memento1984

1 minutę temu, memento1984 napisał(a):

to fakt, tez nigdy nikogo nie widzialem w PL z krzyzem na czole w srode popielcowa. uczymy sie cale zycie!

Sądząc po reakcji internetu jest to ciekawostka nie tylko w Polsce. 

Kolejnym pajac w amerykańskiej talii

Teraz, jack napisał(a):

Sądząc po reakcji internetu jest to ciekawostka nie tylko w Polsce. 

Kolejnym pajac w amerykańskiej talii

jestes zaskoczony poziomem ignorancji ludzi w internecie? nowe!

tradycyjna symbolika, nie obrazajaca nikogo, "bezwstydnie" = pajac

Teraz, memento1984 napisał(a):

ale to jest czesc jego tradycji. naprawde nie spotkales sie nigdy z ta symbolika w PL? czy cisniesz beke, bo nigdy nie widziales zadnego polityka, nie daj Boze w publicznej sytuacji?

Widziałeś już w tv typa z krzyżem na czole?

Przecież wystarczy 2 min googla, żeby ogarnąć, że w USA w środę popielcową nie sypią popiołu na głowę jak u nas tylko malują popiołem krzyż na czole. U nas też niektórzy całą środę nie strzepują popiołu z włosów. 

Pamiętam jak podobny poziom ignorancji większość ludzi i mediów zaserwowała kiedy Duda był kiedyś u papieża i jego żona miała czarną chustę na głowie bo taki jest ogólnie protokół to też było zesrańsko co ona założyła i w ogóle, gdzie praktycznie każda kobieta na oficjalnej audiencji w Watykanie była tak ubrana

7 godzin temu, Dunk8 napisał(a):

Przecież wystarczy 2 min googla, żeby ogarnąć, że w USA w środę popielcową nie sypią popiołu na głowę jak u nas tylko malują popiołem krzyż na czole. U nas też niektórzy całą środę nie strzepują popiołu z włosów. 

Katolików w USA jest prawie 70 milionów. Środa popielcowa jest co roku. Ilu z tych dziesiątków milionów ludzi co roku występuje publicznie z jebitnym, idealnie namalowanym, krzyżem na czole? Pogooglowałeś to pewnie wiesz.  

16 minut temu, jack napisał(a):

Katolików w USA jest prawie 70 milionów. Środa popielcowa jest co roku. Ilu z tych dziesiątków milionów ludzi co roku występuje publicznie z jebitnym, idealnie namalowanym, krzyżem na czole? Pogooglowałeś to pewnie wiesz.  

Taki idealny krzyż to faktycznie rzadkość - pewnie zależy od księdza/pastora. Biden chodził np z czymś takim

https://www.theguardian.com/world/richard-adams-blog/2010/feb/17/joe-biden-forehead-mark-ash

29 minut temu, jack napisał(a):

Z jednej strony 'szacunek za podjecie walki' z drugiej jednak powinienes rozwazyc podejscie ely3 w takich sytuacjach (jak sie w jakims temacie osmieszyl to przestawal calkiem pisac i udawal ze nigdy nie bylo tematu)

Edytowane przez julekstep

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

Z jednej strony 'szacunek za podjecie walki' z drugiej jednak powinienes rozwazyc podejscie ely3 w takich sytuacjach (jak sie w jakims temacie osmieszyl to przestawal calkiem pisac i udawal ze nigdy nie bylo tematu)

Ty też widujesz takich gości co roku w tv?

1741307038-significa-cruz-ceniza-llevaba-frente.jpg

15 minut temu, jack napisał(a):

Ty też widujesz takich gości co roku w tv?

1741307038-significa-cruz-ceniza-llevaba-frente.jpg

nie....ale ja generalnie nie oglądam tv, więc nie wiem czy pytanie jest dobrze stargetowane

no i nie śmieszą mnie też np. kropki u hindusów, więc może po prostu jestem zacofany czy coś 🤷‍♂️

6 minut temu, julekstep napisał(a):

nie....ale ja generalnie nie oglądam tv, więc nie wiem czy pytanie jest dobrze stargetowane

no i nie śmieszą mnie też np. kropki u hindusów, więc może po prostu jestem zacofany czy coś 🤷‍♂️

Poczekamy, może Braun w wielki piątek przyjdzie do studia TV z wielkim drewnianym krzyżem. Uznamy pewnie, że to część jego tradycji a nie pajacowanie i chęć zwrócenia na siebie uwagi. Albo np. Duda w czasie jakiejś uroczystej mszy położy się na podłodze krzyżem i będzie tak leżał. Ludzie tak robią. Z tradycji. Spoko. 

6 minut temu, julekstep napisał(a):

tym bardziej że w 90’ na dzielni kropki mieli świry co wychodzili z pierdla 

3 minuty temu, jack napisał(a):

Poczekamy, może Braun w wielki piątek przyjdzie do studia TV z wielkim drewnianym krzyżem. Uznamy pewnie, że to część jego tradycji a nie pajacowanie i chęć zwrócenia na siebie uwagi. Albo np. Duda w czasie jakiejś uroczystej mszy położy się na podłodze krzyżem i będzie tak leżał. Ludzie tak robią. Z tradycji. Spoko. 

przecież takie rzeczy 'na pokaz' u naszych polityków już przerabialiśmy lol

Donald Tusk, krzyż i 5 fotografii - blog Sławomir Jastrzębowski

Gwiazda mówi, czyli Matka Boska w klapie znów się czerwieni - blog  andrzej111

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

tym bardziej że w 90’ na dzielni kropki mieli świry co wychodzili z pierdla 

myślisz że u hindusów to ta sama nomenklatura?

Edytowane przez julekstep