Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

To było tylko w uzasadnieniu wyroku? 

To słaby sąd. 

Cytat

Adam Smith-Connor modlił się w myślach w pobliżu zakładu aborcyjnego. Stał do niego plecami, nic nie mówił i nie miał ze sobą żadnych symboli. Stał przez kilka minut przed zakładem, w którym giną poczęte dzieci. Funkcjonariusze zapytali, jaki jest „charakter jego modlitwy”.

Cytat

Za pierwszym razem funkcjonariusze powiedzieli mu, że nie łamie prawa, modląc się w myślach. Jednak za drugim sprawa trafiła do sądu. Sędzia Orla Austin uznała, że modlitwa weterana stanowiła „dezaprobatę aborcji”. Gdyby Adam myślał o jakimkolwiek innym problemie – na przykład o gospodarce, imigracji lub opiece zdrowotnej – nie zostałby ukarany grzywną.

Wiesz Fluber ze to jest spłycenie kwestii i to takie dziennikarskie. 

Teraz, RappaR napisał(a):

W skrócie. Ignazz, Lorak i Jack poprą każde sk****syństwo, byleby ofiarą był katolik.

Tyle w temacie, nie ma co dalej rozmawiać, bo to się sprowadza tylko i wyłącznie do tego. 

Nie. Jestem wychowany w kulturze katolickiej która do dziś cenie. Pudło. 

W tym całym zamieszaniu dla mnie clue sprawy to jest to ze to temat zastępczy 

I się łapiemy wszyscy na to. 

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Karanie myślozbrodni to nie jest temat zastępczy. To jest temat kluczowy dla każdego wolnego człowieka.

Powtorze. Tu jesteśmy całkowicie zgodni. Tylko nie zgadzamy się w detalach. Ja uważam ze nastąpiła jakaś przesłanka dodatkowa ze ta dosyć dziwna i wątpliwa kara nastąpiła a Ty bezrefleksyjnie zrównujesz zachowanie jakby karana była tylko myśl niejako siedząc w domu i się modląc. Możliwe ze to wyrok bardzo niebezpieczny dla precedensu a możliwe ze były przesłanki. Ty natomiast już wydałeś osad tylko do części aspektu tego wydarzenia.  

Ja nie bo nie znam i nie chce znać szczegółów 

Nie interesuje mnie aż tak bardzo wyrok w uk gdy u nas mamy większe problemy 

Szczególnie cały czas zwiększane podatki i bezkarność polityków. 

Oraz coraz głupsze ich pomysły od ekologi po politykę imigracyjna. 

To jest groźne dla nas a nie wyrok pojedynczy w uk 

Nie wkurza Was ze już po opodatkowaniu jak kupicie samochód to po jego sprzedaży płacicie znowu podatek dochodowy od swoich pieniędzy netto?

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Powtorze. Tu jesteśmy całkowicie zgodni. Tylko nie zgadzamy się w detalach. Ja uważam ze nastąpiła jakaś przesłanka dodatkowa ze ta dosyć dziwna i wątpliwa kara nastąpiła a Ty bezrefleksyjnie zrównujesz zachowanie jakby karana była tylko myśl niejako siedząc w domu i się modląc. Możliwe ze to wyrok bardzo niebezpieczny dla precedensu a możliwe ze były przesłanki. Ty natomiast już wydałeś osad tylko do części aspektu tego wydarzenia.  

Ja nie bo nie znam i nie chce znać szczegółów 

Nie interesuje mnie aż tak bardzo wyrok w uk gdy u nas mamy większe problemy 

Szczególnie cały czas zwiększane podatki i bezkarność polityków. 

Oraz coraz głupsze ich pomysły od ekologi po politykę imigracyjna. 

To jest groźne dla nas a nie wyrok pojedynczy w uk 

Nie wkurza Was ze już po opodatkowaniu jak kupicie samochód to po jego sprzedaży płacicie znowu podatek dochodowy od swoich pieniędzy netto?

Państwo pobiera podatki, jestem do tego przyzwyczajony. Jak nie w ten sposób to w inny.

Jestem zmartwiony sytuacjami w UK, w USA, w Niemczech, w Holandii i we Francji, bo są to kraje, które przodują z pewnymi konceptami, które są często bezrefleksyjnie małpowane.

I szczerze mniej mnie martwią podatki niż karanie myślozbrodni czy cenzura klasyki kultury. 

19 minut temu, RappaR napisał(a):

W skrócie. Ignazz, Lorak i Jack poprą każde sk****syństwo, byleby ofiarą był katolik.

Dobrze, że to napisałeś bo to zwróciło moją uwagę na coś jeszcze. Że też akurat katolików spotyka tam szykanowanie. Nie muzułmanów, nie buddystów, Azjatów, gejów, żydów, rowerzystów itd. Akurat katolicy to ta grupa, która musi w tym miejscu protestować myślą i jeszcze ma czelność uważać się za stojącą ponad prawem. Muszą. To może z nimi jest coś nie tak? 

1 minutę temu, jack napisał(a):

Dobrze, że to napisałeś bo to zwróciło moją uwagę na coś jeszcze. Że też akurat katolików spotyka tam szykanowanie. Nie muzułmanów, nie buddystów, Azjatów, gejów, żydów, rowerzystów itd. Akurat katolicy to ta grupa, która musi w tym miejscu protestować myślą i jeszcze ma czelność uważać się za stojącą ponad prawem. Muszą. To może z nimi jest coś nie tak? 

Prawo zmieniono po to, żeby zabronić katolikom robić to, co do tej pory mogli robić legalnie.

8 minut temu, jack napisał(a):

Czyli Azjatów, gejów, żydów, muzułmanów nie spotyka szykanowanie w UK i nie ma wobec nich dyskryminacji?
Dobrze rozumiem?

22 minuty temu, RappaR napisał(a):

Państwo pobiera podatki, jestem do tego przyzwyczajony. Jak nie w ten sposób to w inny.

Jestem zmartwiony sytuacjami w UK, w USA, w Niemczech, w Holandii i we Francji, bo są to kraje, które przodują z pewnymi konceptami, które są często bezrefleksyjnie małpowane.

I szczerze mniej mnie martwią podatki niż karanie myślozbrodni czy cenzura klasyki kultury. 

20 minut temu, fluber napisał(a):

Moją swobodę myśli cenię bardziej niż jakieś śmieszne drobne.

Byliście już pod aresztem z okrzykiem uwolnić Buddę?

wlasnie o tym pisze gamonie. Daliście się złapać na lep artykułu mało precyzyjnego do tego ale bazującego na emocjach i nastrojach opisującego jakiś wyrok w UK i odbieracie to jako zamach na własna wolność myśli bo Uk czy Holandia przodują z koncepcjami ( wtf?) podczas gdy olewacie kwestie przez to dużo istotniejsze które was codziennie będą dotyczyć. I nie chodzi o same podatki tylko ogólnie o te regulacje klimatyczne imigracyjne światopoglądowe szczepionkowe wschodniowojenne aspekty pomocy które mogą być już zachwile mocno przykre. Ale dalej zajmujmy się wyrokiem w Uk o którym prawie nic nie wiemy poza tym opisem powyżej. A i tu jezeli był błędny istnie instancja odwoławcza wiec to temat niedomknięty. Cieszy mnie wasza wrażliwość emocjonalna i przywiązanie do wartości moralnych nad materialnymi Panie remont 300 tysiące za rekordowe pobory covidowe ale czy serio zrownujecie tamta pojedyncza sprawę do naszej wolności myśli? 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Byliście już pod aresztem z okrzykiem uwolnić Buddę?

wlasnie o tym pisze gamonie. Daliście się złapać na lep artykułu mało precyzyjnego do tego ale bazującego na emocjach i nastrojach opisującego jakiś wyrok w UK i odbieracie to jako zamach na własna wolność myśli bo Uk czy Holandia przodują z koncepcjami ( wtf?) podczas gdy olewacie kwestie przez to dużo istotniejsze które was codziennie będą dotyczyć. I nie chodzi o same podatki tylko ogólnie o te regulacje klimatyczne imigracyjne światopoglądowe szczepionkowe wschodniowojenne aspekty pomocy które mogą być już zachwile mocno przykre. Ale dalej zajmujmy się wyrokiem w Uk o którym prawie nic nie wiemy poza tym opisem powyżej. A i tu jezeli był błędny istnie instancja odwoławcza wiec to temat niedomknięty. Cieszy mnie wasza wrażliwość emocjonalna i przywiązanie do wartości moralnych nad materialnymi Panie remont 300 tysiące za rekordowe pobory covidowe ale czy serio zrownujecie tamta pojedyncza sprawę do naszej wolności myśli? 

Cóż, lepsze pobory covidowe niż pieniążki od tatusia.