fluber Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 1 minutę temu, memento1984 napisał(a): Wszystko sie zgadza, to sa PLN, 3lata temu + kalifornia i do tego stanowa uczelnia A to w ostatnich 3 latach zarobki w USA spadają? W inżynierii z tego co widzę to jest (3 lata temu) 200 tysięcy dolarów mediany dla asystenta rocznie, a nie 140 tysięcy dolarów sufitu dla adiunkta, o którym pisałeś wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 13 minut temu, fluber napisał(a): A to w ostatnich 3 latach zarobki w USA spadają? W inżynierii z tego co widzę to jest (3 lata temu) 200 tysięcy dolarów mediany dla asystenta rocznie, a nie 140 tysięcy dolarów sufitu dla adiunkta, o którym pisałeś wcześniej. Ja pisalem o osrodkach czysto badawczych z minimalna iloscia godzin wykladow, biomed, tu nie dosc ze stanowy, to kalifornia (!) a u mnie exp east coast (nie nyc, nie MA). Stanowe moga wliczac do tego exuberant retirement plan. moj bottom line na tych 3 szczeblach byl taki ze start $80k-$120k az do $250k i jak ciezko jest przebic sie na ten ostatni a tam jest i tak szklany sufit finansowy. te mediany tez zapewne nie maja jakis szalonych rozrzutow przeciez. Edytowane 27 Stycznia przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Modi: “rynek dla naszych biednych farmerow i small biznesu” meanwhile: indie kompletnie zastepuja wszystko od produkcji drug API, tabletek i pakowania https://www.bloomberg.com/news/articles/2026-01-27/eu-and-india-conclude-trade-talks-seeking-trump-alternatives Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Dej peypala w Polsce oj bida bida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia jak wyglada bialy rasizm w stanch atm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Medal od Obamy goes to: https://www.washingtonpost.com/news/powerpost/wp/2016/04/25/meet-the-man-the-white-house-has-honored-for-deporting-illegal-immigrants/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 28 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 7 godzin temu, lorak napisał(a): https://www.dhs.gov/wow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 4 godziny temu, memento1984 napisał(a): https://www.dhs.gov/wow Tylko 10 naszych rodaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @memento1984 teraz już wiem kto Ci do głowy włożył, że naukowcy nie są szanowani:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 1 godzinę temu, fluber napisał(a): @memento1984 teraz już wiem kto Ci do głowy włożył, że naukowcy nie są szanowani:) Oho, 10k PhDs poszlo pracowac w prywatnym sektorze -> najwybitniejsi hehehehehehehe bo najwybitniejsi PhDs, wiadoma sprawa - siedza na federalnych stanowiskach ameryka sunie na dno vol67 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 5 minut temu, memento1984 napisał(a): Oho, 10k PhDs poszlo pracowac w prywatnym sektorze -> najwybitniejsi hehehehehehehe bo najwybitniejsi PhDs, wiadoma sprawa - siedza na federalnych stanowiskach ameryka sunie na dno vol67 Wybitni, czy nie wybitni, zastępowanie ich ludźmi świecącymi na niebiesko to nie jest upgrade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 5 minut temu, fluber napisał(a): Wybitni, czy nie wybitni, zastępowanie ich ludźmi świecącymi na niebiesko to nie jest upgrade Merytorycznie to 90% tych PhDs to sa najslabsi ktorzy ani nie chca sie “ubrudzic” ciezka praca akademicka na uni ani nie chca isc do przemyslu. Ja poznalem dzieki przyjacielowi z europy jedna z agencji od srodka, facet spedzil najpierw 15lat na uni, 20lat w przemysle i nie byl w stanie pracowac z idiotami na zadnym szczeblu w administracji jeden z tych agencji ktore wymieniles. Facet wszedl na jedna z najwyzszych pozycji merytorycznych (nie z nadania admin). powiedzial ze pierdoli taka prace, demokrata, ktory powiedzial ze komune to on mial w europie i poszedl na wczesna emeryture po 8latach. *oni nie sa zastepowani tylko pozycje sa likwodowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Trzymac czy wypierdolic? xD https://przegladsportowy.onet.pl/boks/znany-polak-zatrzymany-w-trybie-ice-hold-oto-co-mu-grozi-w-usa/ncyjc5b sympatyczny, brodaty pielegniarz z Virginii, tydzien wczesniej. *ja tam wole @RappaR'a zwiedzajacego swiat, niz jakby mial byc takim smutnym "aktywiszczem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 38 minut temu, memento1984 napisał(a): Trzymac czy wypierdolic? xD https://przegladsportowy.onet.pl/boks/znany-polak-zatrzymany-w-trybie-ice-hold-oto-co-mu-grozi-w-usa/ncyjc5b sympatyczny, brodaty pielegniarz z Virginii, tydzien wczesniej. *ja tam wole @RappaR'a zwiedzajacego swiat, niz jakby mial byc takim smutnym "aktywiszczem" Co to ma wspólnego ze mną, że trzeba mnie oznaczać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 39 minut temu, memento1984 napisał(a): sympatyczny, brodaty pielegniarz z Virginii, tydzien wczesniej. I według jakiej logiki to cokolwiek zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Teraz, fluber napisał(a): I według jakiej logiki to cokolwiek zmienia? brutalne FAFO. meanwhile w jednym ze stanow europejskich: 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Co to ma wspólnego ze mną, że trzeba mnie oznaczać? masz zdrowsze hobby, pracujac w sluzbie zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, memento1984 napisał(a): brutalne FAFO Czyli to ze kopnął samochod usprawiedliwia Ciebie do zastrzelenia? Pacyfikacja Wujka też byla ok wg Twojej logiki? Rozumiem że jakby podczas szturmy na Capitol powystrzelali szturmujących też mówiłbyś że dobrze zrobili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 3 minuty temu, memento1984 napisał(a): brutalne FAFO. Czy wy jesteście tam pierdolnięci od jakiegoś czasu, czy to jakaś nowość, bo mam wrażenie, że przeszacowałem z tym filmem z wbijaniem gwoździ. 1 minutę temu, Gregorius napisał(a): Czyli to ze kopnął samochod usprawiedliwia Ciebie do zastrzelenia? On kopnął samochód tydzień wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Teraz, Gregorius napisał(a): Czyli to ze kopnął samochod usprawiedliwia Ciebie do zastrzelenia? Pacyfikacja Wujka też byla ok wg Twojej logiki? Rozumiem że jakby podczas szturmy na Capitol powystrzelali szturmujących też mówiłbyś że dobrze zrobili? przeciez za kopniecie samochodu go nie zastrzelili. facet mial hobby polegajace na uderzaniu kijem uzbrojonega niedzwiedzia, czujac sie nietykalny. i mial racje, tak 99.999% kogos tam jednak zastrzelili 6stego stycznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi