Skocz do zawartości

Wojna płci

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Post z grupy lekarskiej Porozumienie Rezydentów 

#dyżury #rezydentura

Zdaje sobie sprawę że post kontrowersyjny. Pomijam podatki na 800plus bo to polityczna sprawa ale dlaczego tak jest że rezydentki z małymi dziećmi nie muszą robić dyżurów i tylko to jest jedyną opcja żeby nie musieć ich robić zajść w ciążę. Uważam że jest to nie fair w stosunku do innych którzy nie chcą lub nie mogą mieć dzieci. Sama mam psa i kota i też muszę ciągle prosić kogos o wyprowadzenie na spacer czy nakarmienie kiedy ja 2x w tygodniu musze siedzieć na dyżurze. Pies tak samo potrzebuje opieki ale wolne mozna miec tylko na dziecko. Koleżanka z kolei mieszka z mamą chorą na Alzheimera i tez opcja bezdyżurowa bylaby dla niej zbawienna. Jakby powinna być taka opcja dostępna dla wszystkich że można zrezygnować z dyżurów jeśli się nie chce lub nie może, nikomu to nie przeszkadza innemu? Dziwi mnie to ogromnie, że do tej pory nikt nie poruszal tej kwestii ale może czegoś nie rozumiem? Poprostu każdy zakłada że tak zostało przez kogos ustalone i tak musi być dlaczego?

@fluber byłby dumny 

21 godzin temu, RappaR napisał(a):

Generalnie feministki chcą maksymalnego upodlenia mężczyzn i dyskryminacji na każdej płaszczyźnie życia. 

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31753168,rafal-trzaskowski-chce-szkolen-wojskowych-rowniez-dla-kobiet.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1720&do_a=1720&do_upid=1316_ti&do_utid=31753168&do_uvid=1741503024450&s=BoxOpImg1 Twój kolega