Skocz do zawartości

Wojna płci

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, fluber napisał(a):

XD

Ty serio tłumaczysz mi, że Bismarck nie był Prusakiem tylko Niemcem?:)

Po tym jak w 39 tłumaczyłem że nie istniała Rosja?:)

Cała moja beka że Stalinem i Hitlerem z tego wynikała (przecież wtedy nie było Gruzji).

Ok. Rozumiem, że uważasz Wikipedię za źródło, które uznajesz za prawdziwe. Adolf Hitler był Niemcem. Przekonałeś mnie tą Wikipedią.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Alois_Hitler

Jak rozumiem teraz przyznasz się do błędu co do tego kim był ojciec Hitlera?🙃

W XIX wieku istniał naród gruziński, nie istniał naród austriacki. Serio, jeśli chcesz dalej twierdzić, że w XIX wieku istniała tożsamość narodowa Austriaków jako narodu odrębnego od Niemców, to spoko. Baw się dalej chat gpt, pisz do historyków by zmienili podręczniki, ja wysiadam. 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

W XIX wieku istniał naród gruziński, nie istniał naród austriacki. Serio, jeśli chcesz dalej twierdzić, że w XIX wieku istniała tożsamość narodowa Austriaków jako narodu odrębnego od Niemców, to spoko. Baw się dalej chat gpt, pisz do historyków by zmienili podręczniki, ja wysiadam. 

To nie ja. To Wikipedia. Źródło na które chwilę temu się powolales a teraz wysiadasz bo nie zgadza się z twoimi urojeniami 🙃

Ja nie mam problemu uznać źródła w kwestii, w której mam niższa wiedzę niż specjaliści (mimo że ogólnie jestem lepiej wykształcony niż Ty), a Ty masz.

Efekt Dunninga-Krugera w całej okazałości.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

To nie ja. To Wikipedia. Źródło na które chwilę temu się powolales a teraz wysiadasz bo nie zgadza się z twoimi urojeniami 🙃

Ja nie mam problemu uznać źródła w kwestii, w której mam niższa wiedzę niż specjaliści (mimo że ogólnie jestem lepiej wykształcony niż Ty), a Ty masz.

Efekt Dunninga-Krugera w całej okazałości.

Skoro tak twierdzisz

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Skoro tak twierdzisz

Zaprzeczasz źródłu na które sam się powolales w temacie w którym nie masz formalnego wykształcenia, w dyskusji z osobą która jest od ciebie lepiej wykształcona i która dała się przekonać do zmiany zdania tym źródłem.

To są fakty.

Czy to efekt Dunninga-Krugera? Jestem otwarty na kontrargumenty:)

Teraz, fluber napisał(a):

Zaprzeczasz źródłu na które sam się powolales w temacie w którym nie masz formalnego wykształcenia, w dyskusji z osobą która jest od ciebie lepiej wykształcona i która dała się przekonać do zmiany zdania tym źródłem.

To są fakty.

Czy to efekt Dunninga-Krugera? Jestem otwarty na kontrargumenty:)

Nie rozumiem. Serio.

Wyjaśnij mi w jaki sposób zaprzeczam artykułowi na temat Austriaków z angielskiej wikipedii, na który się powołałem.

Nie rozumiem, serio. 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Nie rozumiem. Serio.

Wyjaśnij mi w jaki sposób zaprzeczam artykułowi na temat Austriaków z angielskiej wikipedii, na który się powołałem.

Nie rozumiem, serio. 

Zaprzeczasz temu że ojciec Hitlera był Austriakiem na co wskazuje Wikipedia.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Zaprzeczasz temu że ojciec Hitlera był Austriakiem na co wskazuje Wikipedia.

Czyli poprzez zacytowanie jednego z bardzo dobrze opracowanych artykułów na temat Austriaków z angielskiej wikipedii, oznacza to, że moim źródłem jest artykuł z całkowicie innej wikipedii, napisany przez całkowicie innych ludzi.

Okej. Jak mówiłem, ja wysiadam, a Ty się ciesz. 

Edytowane przez RappaR

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Czyli poprzez zacytowanie jednego z bardzo dobrze opracowanych artykułów na temat Austriaków z angielskiej wikipedii, oznacza to, że moim źródłem jest artykuł z całkowicie innej wikipedii, napisany przez całkowicie innych ludzi.

Wikipedia zawiera informacje, że ojciec Hitlera był Niemcem. Podlinkowałem to. Ty temu zaprzeczyles. Nie umiesz tego przyznać. O przyczynach spekuluję.

Twój artykuł nie wspomina nic o ojcu Hitlera. Znowu dyskutujesz z inną tezą jak to robisz w każdej dyskusji, gdy ktoś Cię przyłapie na jakiejś głupocie. Jak już nie masz żadnej deski ratunku to uciekasz. I tak w kółko. 

Ojciec Hitlera był Austriakiem, ale Ty się nigdy nie mylisz.

Jak trzeba napisać coś o in vitro albo co zrobić jak przenieść wargę, to nie piszesz bo nie wiesz. Efekt Dunninga-Krugera. 

Wikipedia zawiera informacje, że ojciec Hitlera był Niemcem. Podlinkowałem to. Ty temu zaprzeczyles. Nie umiesz tego przyznać. O przyczynach spekuluję.

Twój artykuł nie wspomina nic o ojcu Hitlera. Znowu dyskutujesz z inną tezą jak to robisz w każdej dyskusji, gdy ktoś Cię przyłapie na jakiejś głupocie. Jak już nie masz żadnej deski ratunku to uciekasz. I tak w kółko. 

Różne artykuły na Wikipedii zawierają różne treści, nie wszystkie prawdziwe. 
Swój tok rozumowania przedstawiłem, Hilter jest powszechnie w dyskusji historycznym przedstawiany jako Niemiec, a Stalin jako Gruzin. Z tą tezą dyskutowałem i ją podtrzymuję. 

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Jak trzeba napisać coś o in vitro albo co zrobić jak przenieść wargę, to nie piszesz bo nie wiesz. Efekt Dunninga-Krugera. 

Jak się na czymś nie znam to nie piszę? Zaiste, efekt Dunninga-Krugera w pełnej okazałości :) 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Hola, hola, jak już nie udało Wam się ustalić pochodzenie Hitlera i Stalina to może wróć pięterko niżej do tematu Stalina, który dyskryminował Słowian. To ciekawe może być. 

Teraz, RappaR napisał(a):

Różne artykuły na Wikipedii zawierają różne treści, nie wszystkie prawdziwe. 
Swój tok rozumowania przedstawiłem, Hilter jest powszechnie w dyskusji historycznym przedstawiany jako Niemiec, a Stalin jako Gruzin. Z tą tezą dyskutowałem i ją podtrzymuję. 

Te które się z Tobą zgadzają są ok, a te które nie, to nie?:)

Mogę się zgodzić i z Adolfem i ze Stalinem:)

Napisałeś, że ojciec Hitlera był Niemcem. To też podtrzymujesz?

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Jak się na czymś nie znam to nie piszę? Zaiste, efekt Dunninga-Krugera w pełnej okazałości :) 

Masz wykształcenie lekarskie, ale nie wypowiadasz się o rzeczach spoza swojej specjalizacji, bo mając wykształcenie znasz swoje braki. 

Jak nie masz wykształcenia to się wymadrzasz.

Dokładnie tak działa efekt Dunninga-Krugera. 

Te które się z Tobą zgadzają są ok, a te które nie, to nie?:)

Mogę się zgodzić i z Adolfem i ze Stalinem:)

Napisałeś, że ojciec Hitlera był Niemcem. To też podtrzymujesz?

Generalnie jeśli artykuł mówi, że Alois Hitler był Austriakiem, a artykuł o Austriaków mówi:

Mieszkańcy tej części dzisiejszej Austrii dopiero za czasów panowania dynastii Habsburgów ulegli germanizacji i zaczęli używać języka innego niż dialekty słowiańskie.

Przed II wojną światową większość niemieckojęzycznych mieszkańców Austrii uznawała się za Niemców, czego dowodem były usilne próby przyłączenia się Austrii do Niemiec po rozpadzie imperium Habsburgów i odłączeniu się od Austrii ziem węgierskich i słowiańskich. Połączenie zostało zablokowane przez Ententę. W 1938 nastąpił Anschluss Austrii ze strony III Rzeszy, który spotkał się z entuzjastycznym przyjęciem ludności tego kraju. Dopiero po II wojnie światowej i ponownym rozdzieleniu Niemiec i Austrii oraz usankcjonowaniu tego podziału przez decyzje Wielkiej trójki Austria porzuciła próby integracji. Od tego momentu datuje się także rozwój odrębnej świadomości narodowej Austriaków. Obecnie ludność Austrii deklarująca się jako Niemcy stanowi kilka procent populacji tego kraju.

To jaki z tego wniosek wyciągasz?

Swoją drogą rodzice Aloisa urodzili się w Cesarstwie Rzymskim Narodu Niemieckiego. Jakiej narodowości byli?

7 minut temu, fluber napisał(a):

Masz wykształcenie lekarskie, ale nie wypowiadasz się o rzeczach spoza swojej specjalizacji, bo mając wykształcenie znasz swoje braki. 

Jak nie masz wykształcenia to się wymadrzasz.

Dokładnie tak działa efekt Dunninga-Krugera. 

Widzisz, sęk w tym, że ja powtarzam po historykach. Jak masz jakieś źródła, które twierdzą, że naród austriacki istniał w XIX wieku, proszę Cię, podaj je. 

Ojciec Hitlera był Austriakiem. Podobnie jak Johann Strauss, Sigmund Freud, Joseph Haydn itd. i powtarzam to po historykach.

W dyskusję o tym czym jest odrębną świadomość narodowa wchodził nie będę, bo nie zmienia ona faktu że ojciec Hitlera był Austriakiem jak podają wszystkie źródła 

8 minut temu, fluber napisał(a):

Ojciec Hitlera był Austriakiem. Podobnie jak Johann Strauss, Sigmund Freud, Joseph Haydn itd. i powtarzam to po historykach.

W dyskusję o tym czym jest odrębną świadomość narodowa wchodził nie będę, bo nie zmienia ona faktu że ojciec Hitlera był Austriakiem jak podają wszystkie źródła 

Oki, to podaj te źródła, które podają, że ojciec Hitlera był narodowości austriackiej. 

Rappar, miałeś wysiąść. 

52 minuty temu, RappaR napisał(a):

Czy miałeś na myśli tę dyskusję, nałogowe spożywanie alkoholu, czy może Twoje auto na parkingu?

Edytowane przez Szabla

Czyli nie wiesz czym jest ŹRÓDŁO.

2 minuty temu, Szabla napisał(a):

Rappar, miałeś wysiąść. 

Czy miałeś na myśli tę dyskusję, nałogowe spożywanie alkoholu, czy może Twoje auto na parkingu?

Tą dyskusję. 

37 minut temu, RappaR napisał(a):

Mieszkańcy tej części dzisiejszej Austrii dopiero za czasów panowania dynastii Habsburgów ulegli germanizacji i zaczęli używać języka innego niż dialekty słowiańskie.

Czekaj, czekaj, czy to oznacza, że Hitler był zgermanizowanym Słowianinem, który prześladował Słowian? Coraz lepiej...