Skocz do zawartości

Wojna płci

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Nie lubię oglądać filmików na YT i nie chce mi się tego słuchać, ale w książce, którą ostatnio czytałem na inny temat była wzmianka, że obecny system znacznie premiuje dopaminowo pracę umysłowo i dodatkowo zniewala prace fizyczne. W pierwszej jest łatwy system premii, rozwoju, dodatkowych opcji zarobkowych, w drugiej z kolei właśnie na odwrót i jest prawie całkowite rozłączenie wykonanej pracy, a efekty pracy(nie dotyczy rzecz jasna jakichś prac rzemieślniczych etc).

W sytuacji kiedy obecny system spycha mężczyzn do prac fizycznych, w oczywisty sposób jest to kolejny kamyczek, który dokłada do gorszej sytuacji psychicznej płci męskiej. 

Trochę wydumany zarzut z tym spychaniem mężczyzn do tych prac fizycznych gdy u nas na forum masz niewielką reprezentację tego co tak zarzucasz. A i jednej osobie która nie ukrywa że ciężko pracuje fizycznie niedawno pocisnąłeś. Jasne że życie to nie forum a forum nie życiem. Tylko niewielki wycinek ale tak znowu na siłę teza. 

Rozumiem że lepiej jakby kobiety to robiły. Ok. 

Znasz takie trudne słowo jak predyspozycje? 

Teraz, ignazz napisał(a):

Trochę wydumany zarzut z tym spychaniem mężczyzn do tych prac fizycznych gdy u nas na forum masz niewielką reprezentację tego co tak zarzucasz. A i jednej osobie która nie ukrywa że ciężko pracuje fizycznie niedawno pocisnąłeś. Jasne że życie to nie forum a forum nie życiem. Tylko niewielki wycinek ale tak znowu na siłę teza. 

Nie sądzę, by forum było przekrojem całego społeczeństwa.

Jeśli twierdzisz, że więcej kobiet niż mężczyzn pracuje fizycznie, spoko. Pociśnij mi, że napisałem babola i masz kolejnego posta dzielnie odhaczonego. 

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nie twierdzę tylko nie widzę nic w tym złego że facet o predyspozycji goryla przerzuci worek ziemniaków zamiast kobiety. I nie bije na alarm 

Jak nie widzisz nic złego w tym, że konsekwencją obecnego systemu jest ponad 4 tysiące samobójstw mężczyzn, to nie bij na alarm. 

10 minut temu, RappaR napisał(a):

Jak nie widzisz nic złego w tym, że konsekwencją obecnego systemu jest ponad 4 tysiące samobójstw mężczyzn, to nie bij na alarm. 

Ty to naprawdę musisz komuś wmawiać co on twierdzi, choć wcale tego nigdzie nie napisał. Odnoś się do rzeczywistych twierdzeń a nie wytworów twojego umysłu.

Teraz, RappaR napisał(a):

Pewnie na wiele różnych sposobów, oceniam po prostu skutek. 

To też widzę, że prace fizyczne częściej wykonują mężczyźni niż kobiety. Natomiast nie widzę działań systemowych, które ich do tego kierują. W całej swojej karierze zawodowej nie zauważyłem, by system pchał mnie w kierunku prac fizycznych. Wręcz przeciwnie, byłem raczej pchany w kierunku prac umysłowych.

17 minut temu, fluber napisał(a):

To też widzę, że prace fizyczne częściej wykonują mężczyźni niż kobiety. Natomiast nie widzę działań systemowych, które ich do tego kierują. W całej swojej karierze zawodowej nie zauważyłem, by system pchał mnie w kierunku prac fizycznych. Wręcz przeciwnie, byłem raczej pchany w kierunku prac umysłowych.

Skoro się tak dzieje, widocznie musi być jakiś systemowy sposób dyskryminacji plci. Jeśli masz skutek, musi być przyczyna.

A Ty nie jesteś całą populacją, tylko jednym przypadkiem 

25 minut temu, RappaR napisał(a):

Skoro się tak dzieje, widocznie musi być jakiś systemowy sposób dyskryminacji plci. Jeśli masz skutek, musi być przyczyna.

Każda Twoja partnera przed jakąkolwiek poważna deklaracja odnośnie przyszłego życia z Tobą powinna przeczytać ten wątek.

25 minut temu, RappaR napisał(a):

Zapytaj przeciętnego mężczyznę czy woli wykopać dół czy pozmywać czy posprzątać dom to może poznasz odpowiedź.  

Swoją drogą lekarz nie jest chyba pracą fizyczną, więc skąd niby wiesz, że system spycha mężczyzn. 

4 godziny temu, RappaR napisał(a):

To prawda, że jeżeli masz skutek to musi być przyczyna.

Nie rozumiem jednak przejścia od "musi być przyczyna" do "przyczyną musi być systemowa dyskryminacja płci"

3 minuty temu, fluber napisał(a):

To prawda, że jeżeli masz skutek to musi być przyczyna.

Nie rozumiem jednak przejścia od "musi być przyczyna" do "przyczyną musi być systemowa dyskryminacja płci"

A co jeszcze może być?

19 godzin temu, jack napisał(a):

Skoro jego ojciec był Słowianinem to on też.

Zmieniali ich na Germanów a nie na Niemców 😘

Czyli hejt na Nowacka jest niesłuszny! 

Jak to dobrze że rappar pije 

6 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

Każda Twoja partnera przed jakąkolwiek poważna deklaracja odnośnie przyszłego życia z Tobą powinna przeczytać ten wątek.

Dał tylko jednej przeczytać, po czym dostał wpierdol 

Edytowane przez josephnba

7 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

Powinna , albo bardziej poprawnie powinien przeczytać .I nie cały wątek, tylko wystarczy jeden esej o wielkim przyrodzeniu po którym odbyt boli jak  wsadza, a nogi się rozchodzą jak wyjmuje