Skocz do zawartości

Wojna płci

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Ale Twoją opinią jest to, że miejsce urodzenia świadczy o narodowości i Hitler był pół-Węgrem. 

Rodzice Stalina byli obywatelami imperium rosyjskiego, urodził się na terenie imperium rosyjskiego, wychowywał się na terenie imperium rosyjskiego i był obywatelem imperium rosyjskiego.

Rodzice Hitlera było Austriakami, Hitler urodził się w Austrii, wychowywał się w austrii i był obywatelem Austrii.

7 minut temu, fluber napisał(a):

Rodzice Stalina byli obywatelami imperium rosyjskiego, urodził się na terenie imperium rosyjskiego, wychowywał się na terenie imperium rosyjskiego i był obywatelem imperium rosyjskiego.

Rodzice Hitlera było Austriakami, Hitler urodził się w Austrii, wychowywał się w austrii i był obywatelem Austrii.

To rodzice Stalina byli obywatelami imperium rosyjskiego, czy Rosjanami?

Z ciekawości w swojej wyliczance dodaj, że Hitler mówił po austriacku 🙃

A poza tym rodzice Hitlera byli Niemcami.

9 minut temu, RappaR napisał(a):

To rodzice Stalina byli obywatelami imperium rosyjskiego, czy Rosjanami?

Przecież nie było Rosji, już to ustaliliśmy, prawda? 

9 minut temu, RappaR napisał(a):

Z ciekawości w swojej wyliczance dodaj, że Hitler mówił po austriacku 🙃

A poza tym rodzice Hitlera byli Niemcami.

Możesz podać jakieś źródło.historyczne, które twierdzi, że rodzice Hitlera byli Niemcami?

Edytowane przez fluber

16 minut temu, fluber napisał(a):

Przecież nie było Rosji, już to ustaliliśmy, prawda? 

Nie było w Rosji w 1939. Nie twierdzę, że nigdy nie było Rosji.

17 minut temu, fluber napisał(a):

Możesz podać jakieś źródło.historyczne, które twierdzi, że rodzice Hitlera byli Niemcami?

https://digi.landesbibliothek.at/viewer/image/AC03177788/1/

https://en.wikipedia.org/wiki/Cisleithania#Population

16 minut temu, josephnba napisał(a):

Hitler urodził się w Braunau

To jest Austria 

Alois, ojciec też był Austriakiem 

A Guderian urodził się w Chełmnie.
To jest Polska.

Ale daleki jestem od twierdzenie, że Guderian był Polakiem.

Alois Hitler rzecz jasna był Niemcem.

10 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie było w Rosji w 1939. Nie twierdzę, że nigdy nie było Rosji.

A Gruzji nie było kiedy urodził się Stalin. 

Nie przeszkadza Ci to robić k**** z logiki i wyciągać dwa różne wnioski z tej samej przesłanki.

11 minut temu, RappaR napisał(a):

Z tych linków wynika, że nie było Niemcami więc nie wiem po co to wrzucasz.

Następnym razem przeczytaj zanim coś wrzucisz.

13 minut temu, RappaR napisał(a):

A Guderian urodził się w Chełmnie.
To jest Polska.

Ale daleki jestem od twierdzenie, że Guderian był Polakiem.

Guderuan urodził się w 1878.

Chełmno to jest Polska w 2025.

Rozumiem, że o tym czy jestem Polakiem dowiemy się za 100 lat?

15 minut temu, RappaR napisał(a):

Alois Hitler rzecz jasna był Niemcem.

Planujesz jakieś działania związane z poprawieniem podręczników do historii?

Masz do tego jakieś kompetencje i kwalifikacje?

Szkoda mojego czasu. 10 lat temu można było sie z Tobą spierać i dyskutować. Dziś ludzie się zastanawiają czy to co tu piszesz wynika z nadużywania alkoholu. Ogarnij się, bo tylko gorzkniejesz od robienia z siebie tego kogo robisz 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

A Gruzji nie było kiedy urodził się Stalin. 

Nie przeszkadza Ci to robić k**** z logiki i wyciągać dwa różne wnioski z tej samej przesłanki.

Ale był naród gruziński, którego członkami byli rodzice Stalina.

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Z tych linków wynika, że nie było Niemcami więc nie wiem po co to wrzucasz.

Następnym razem przeczytaj zanim coś wrzucisz.

Wynika. Nie było wtedy w Austrii Austriaków. Byli Niemcy. Dziadkowie Hitlera urodzili się w Świętym Cesarstwie Narodu NIEMIECKIEGO. Magicznie nie przestali nimi być w 1806.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Guderuan urodził się w 1878.

Chełmno to jest Polska w 2025.

Rozumiem, że o tym czy jestem Polakiem dowiemy się za 100 lat?

Nie, bo miejsce urodzenia nie decyduje o narodowości.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Planujesz jakieś działania związane z poprawieniem podręczników do historii?

Po co mam zmieniać coś, co w nich jest? Niczego nie wymyśliłem nowego, podaję proste fakty obecne w mainstreamowej wersji historii przez nikogo poważnie nie kontestowane.

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Masz do tego jakieś kompetencje i kwalifikacje?

Nie, dlatego nie mam takich aspiracji.

5 minut temu, fluber napisał(a):

Szkoda mojego czasu.

W sumie swój też zmarnowałem i go mi żal.

10 lat temu można było sie z Tobą spierać i dyskutować. Dziś ludzie się zastanawiają czy to co tu piszesz wynika z nadużywania alkoholu. Ogarnij się, bo tylko gorzkniejesz od robienia z siebie tego kogo robisz 

A ja uważam, że jestem praktycznie pod każdym względem lepszy niż 10 lat temu i się ze zmian, jakie poczyniłem w swoim życiu bardziej cieszę.

Zabawne, że akurat Ty dajesz argument na temat tego co ludzie się zastanawiają :) Daj znać co ludzie się zastanawiają na Twój temat :D

A opinia Mayorów, Pabl czy innych takowych mnie nie obchodzi, a jak już, to bardziej krytykę z ich strony uważam za robienie czegoś dobrze.

I nie jestem zgorzkniałky, mam naprawdę najlepszy humor od dawien dawna. 

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Zabawne, że akurat Ty dajesz argument na temat tego co ludzie się zastanawiają :) Daj znać co ludzie się zastanawiają na Twój temat :D

Rappar 1 - flubber 0 (wcześniejszych postów nie czytałem, szanujmy się)

16 minut temu, josephnba napisał(a):

Serio, alkoholizm to przerażająca choroba 

Byle od tego nie ucierpiał żaden pacjent

Przerażające jest społeczne przyzwolenie na alkoholizm w naszym kraju. W normalnych krajach taki pijaczyna mógłby najwyżej zamiatać chodnik przed szpitalem, a u nas leczy ludzi.  

3 godziny temu, fluber napisał(a):

Na rozkaz Austriaka 

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Na rozkaz Niemca. Hitler był Niemcem. 

Akurat.

Najnowsze badania twierdzą, że był Nazistą.

Co prawda archeolodzy jeszcze nie znaleźli dowodów na to, z której gałęzi etnicznej wywodzą się Naziści, jakiego używali języka i jakie zamieszkiwali terytoria. Jednak część badaczek i badaczy stawia hipotezę o słowiańskim (a konkretnie polskim) pochodzeniu Nazistów.

Edytowane przez DRK

18 minut temu, RappaR napisał(a):

Widziałeś mema z spidermenami? 

Ależ ja nie wymyślam rzeczy o tym, że ojciec Hitlera był Niemcem. Proszę chat gpt o przeszukanie recenzowanych źródeł, podanie odpowiednich cytatów i dopiero wypowiadam się o czyjejś narodowości.

Gdyby te recenzowane fragmenty podręczników do historii wskazywały, że ojciec Hitlera jest Niemcem, to przyznałbym Ci rację.

Ależ ja nie wymyślam rzeczy o tym, że ojciec Hitlera był Niemcem. Proszę chat gpt o przeszukanie recenzowanych źródeł, podanie odpowiednich cytatów i dopiero wypowiadam się o czyjejś narodowości.

Gdyby te recenzowane fragmenty podręczników do historii wskazywały, że ojciec Hitlera jest Niemcem, to przyznałbym Ci rację.

To może ich poszukaj, bo generalnie to co powiedziałem, to jest to, czego się nauczyłem jeszcze w liceum.

Naród austriacki powstał po II wojnie światowej. Wcześniej Austriacy byli takimi samymi Niemcami jak Bawarczycy, Prusacy czy Saksończycy. Nikt nie mówi, że Bismarck był Prusem, bo urodził się w Prusach. Był Niemcem, urodził się w niemieckich Prusach będących jednym z państw rozbitych Niemiec. Dziadkowie Hitlera urodzili się jako poddani Cesarza Imperium Rzymskiego Narodu NIEMIECKIEGO. Jeszcze w 1919 Austriacy próbowali się zjednoczyć z Niemcami, co ententa zablokowała. W XIX wieku Austriacy uważali się po prostu za Niemców, poddanych cesarza Austrii. Austria, która w staroniemieckim znaczy po prostu wschodnie królestwo. 

Hitler mówił po niemiecku, uważał się za Niemca, miał niemieckie obywatelstwo, służył w niemieckiej armii.

Wikipedia mówi:

Adolf Hitler[a] (20 April 1889 – 30 April 1945) was an Austrian-born

German politician who was the dictator of Nazi Germany from 1933 until his suicide in 1945

Austrians (German: Österreicher, pronounced [ˈøːstɐraɪçɐ] ⓘ) are the citizens and nationals of Austria. The English term Austrians was applied to the population of Habsburg Austria from the 17th or 18th century. Subsequently, during the 19th century, it referred to the citizens of the Empire of Austria (1804–1867), and from 1867 until 1918 to the citizens of Cisleithania. In the closest sense, the term Austria originally referred to the historical March of Austria, corresponding roughly to the Vienna Basin in what is today Lower Austria.

Historically, Austrians were regarded as Germans and viewed themselves as such.[11][12][13] The Austrian lands (including Bohemia) were part of the Holy Roman Empire and the German Confederation until the Austro-Prussian War in 1866 which resulted in Prussia expelling the Austrian Empire from the Confederation.[12] Thus, when Germany was founded as a nation-state in 1871, Austria was not a part of it.[12] In 1867, Austria was reformed into the Austro-Hungarian Empire. After the collapse of the Austro-Hungarian Empire in 1918 at the end of World War I, Austria was reduced to a rump state and adopted and briefly used the name the Republic of German-Austria (German: Republik Deutschösterreich) in an attempt for union with Germany, but was forbidden due to the Treaty of Saint-Germain-en-Laye (1919). The First Austrian Republic was founded in 1919. Nazi Germany annexed Austria with the Anschluss in 1938.

After the defeat of Nazi Germany and the end of World War II in Europe, both the political ideology of pan-Germanism and the union with Germany have become associated with Nazism, resulting in Austrians developing their own separate and distinct national identity. Today, the vast majority of Austrians do not identify as German.[14][15][16]

Jak chcesz źródła - na wikipedii masz mnóstwo. 

Jak Ci nie pasuje, baw się w edycję, wszak wiesz lepiej.

Za to możesz być dumny, że im dłużej na forum jesteś, tym bardziej się w poglądach zbliżasz do Mayora :) Mam nadzieję, że cieszy Cię to. 

40 minut temu, RappaR napisał(a):

To może ich poszukaj, bo generalnie to co powiedziałem, to jest to, czego się nauczyłem jeszcze w liceum.

Naród austriacki powstał po II wojnie światowej. Wcześniej Austriacy byli takimi samymi Niemcami jak Bawarczycy, Prusacy czy Saksończycy. Nikt nie mówi, że Bismarck był Prusem, bo urodził się w Prusach. Był Niemcem, urodził się w niemieckich Prusach będących jednym z państw rozbitych Niemiec. Dziadkowie Hitlera urodzili się jako poddani Cesarza Imperium Rzymskiego Narodu NIEMIECKIEGO. Jeszcze w 1919 Austriacy próbowali się zjednoczyć z Niemcami, co ententa zablokowała. W XIX wieku Austriacy uważali się po prostu za Niemców, poddanych cesarza Austrii. Austria, która w staroniemieckim znaczy po prostu wschodnie królestwo. 

Hitler mówił po niemiecku, uważał się za Niemca, miał niemieckie obywatelstwo, służył w niemieckiej armii.

Wikipedia mówi:

XD

Ty serio tłumaczysz mi, że Bismarck nie był Prusakiem tylko Niemcem?:)

Po tym jak w 39 tłumaczyłem że nie istniała Rosja?:)

Cała moja beka że Stalinem i Hitlerem z tego wynikała (przecież wtedy nie było Gruzji).

Ok. Rozumiem, że uważasz Wikipedię za źródło, które uznajesz za prawdziwe. Adolf Hitler był Niemcem. Przekonałeś mnie tą Wikipedią.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Alois_Hitler

Jak rozumiem teraz przyznasz się do błędu co do tego kim był ojciec Hitlera?🙃