Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

Staal jest piątym zawodnikiem w historii NHL z co najmniej 5 golami w każdym z pierwszych pięciu finałowych meczów. Ostatni taki przypadek to 73 rok. Piękna końcówka kariery Jordana Staala.

A Carolina jest drugim zespołem w historii finałów play off, ktorzy w pierwszych pięciu meczach strzelali 4 lub ięcej goli. Jedyny taki przypadek, to wspamniany wczesniej rok 73 i Montreal. 

Nawiasem mówiac nikt nie miał goli w 6 meczach finałowych z rzędu. Czy Staalowi się uda?

A Brind'Amour piękne koło może zatoczyć. Dokładnjen20 lat temu zdobył z Huricanes jedyny tytuł dla tej drużyny (jako zawodnik). Teraz może dorzucić trofeum jako trener. 

Tylko i aż 1 mecz go dzieli od tego triumfu, czego mu, Carolinie i wszystkim Karolinom życzę.

No i Carolina. Cieszę się, że nie Vegas. W ogóle jakies bezbarwne było Vegas w tym meczu. 

Stall MVP. Szkoda, ze gola nie pyknął, a miał ze 2 wyborne sytuacje jedna po drugiej. Byłby poękny rekord.

Ale i tak. 2 Puchar dla niego, wyrównanie rekordu 5 goli z rzędu w finale. No i wspomniane MVP finału. Piękniejszego zwięczenia kariery chyba nie można sobie wymarzyć. Ale.czy to jego koniec?

Aho, Stankoven, Jarvis troche w cieniu. No ale jak Hall czy Staal, czy w bramce, Bussi pierwsze skrzypce grali...

No i Carolina. Cieszę się, że nie Vegas. W ogóle jakies bezbarwne było Vegas w tym meczu. 

Stall MVP. Szkoda, ze gola nie pyknął, a miał ze 2 wyborne sytuacje jedna po drugiej. Byłby poękny rekord.

Ale i tak. 2 Puchar dla niego, wyrównanie rekordu 5 goli z rzędu w finale. No i wspomniane MVP finału. Piękniejszego zwięczenia kariery chyba nie można sobie wymarzyć. Ale.czy to jego koniec?

Aho, Stankoven, Jarvis troche w cieniu. No ale jak Hall czy Staal, czy w bramce, Bussi pierwsze skrzypce grali...

Jonathan Toews kończy karierę w rodzinnym Winnipeg. 

Raddysh w Toronto za czapkę gruszek (5 runda). No, ale od 1 lipca bylby UFA - wilnym strzelcem. 

Babcockiem ponoć Oilers interesuja się. Trener może i dobry, ale metody... delikatnie mówiąc dość kontrowersyjne.

No nie powiem, na papierze wygląda to niezwykle mocno. Ten rok resetu dla Panter, kiedy odpoczął i doszedł do siebie Barkov (świetne MS btw), dłuższy odpoczynek Matthew oraz "przy tankowanie" pozwoliło teraz sparować braci i za rok Floryda wraca jako główny pretendent do Staszka, przynajmniej na papierze :)

FB_IMG_1782090538586.jpg

Druga linia 2ch Tkaczuków i Bennett. Będzie się działo przy takim składzie linii. Nie tylko punktowo.

Jedna zmiana, ale dodajac powroty zdrowych Barkova i starszego Tkacza, to Pantery znowu na topie Dywizji moga byc.

Buffalo oddalo Byrama i Greenwaya za prospecta plus 1. runda (4 pick) i 2. (#45).

Nie wiem, nie wiem. 4 wybor nie w kasze dmuchał. Można zawinąć naprawdę potężnego grajka (nr 4, to m.in. Marner i Makar), ale szkoda mi Byrama. Greenway tez cos tam i punktowo dorzucil, i fizycznosci troche dolozyl. Choc gral mniej niz przypuszczalem. 

Z innej, dla wielu pewnie ciekawszej beczki, Bettman rozważa powiększenie ligi o kolejny klub. Nie, nie Quebec City (szkoda, prowincja Quebec i miasto zasluguja moim zdaniem), tylko Houston lub Austin. Co ciekawe Austin jest chyba największym miastem  USA bez drużyny w wielkiej 4 pro-lig w Ameryce.

Dużo się dzieje i jest ciekawie trzeba przyznać. Sporo fajnych grajków już zmieniło otoczenie, a za moment jeszcze draft. Btw, te kontrakty dla Raddysha czy Tucha trochę szalone.

7 godzin temu, Szabla napisał(a):

Z innej, dla wielu pewnie ciekawszej beczki, Bettman rozważa powiększenie ligi o kolejny klub. Nie, nie Quebec City (szkoda, prowincja Quebec i miasto zasluguja moim zdaniem), tylko Houston lub Austin. Co ciekawe Austin jest chyba największym miastem  USA bez drużyny w wielkiej 4 pro-lig w Ameryce.

A wydawało się, że 32 zespoły to idealne rozwiązanie. Ale skoro już powiedzieli o 33, no to pewnie w planach są 34, a kto wie, czy czasem nie nawet 36.

13 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Btw, te kontrakty dla Raddysha czy Tucha trochę szalone.

+10 baniek, 8-letnie kontrakty dla zawodników solidnych. Jak Raddysh utrzma forme, Tuch rowniez, to... o ile wartość na rok, moze być di łyknięcia, ale dlugość? Tuch grający tak w wieku 37, 38 lat? Nie sądze. Raddysh tez nie. Owszem odpalil, pobil wszelkie swoje rekordy zyciowe, ale czy utrzyma zblizonykurs na nastepne sezony? 3-4 lata po 10mln to i tak pewne ryzyko, ale jeszcze do lykniecia moim zdaniem. Jednak 8 lat za taka kase to za duzo

Teraz w zwiazku z odejsciem Byrama i Tucha czas na jakies konkretne ruchy ze strony Sabres. Ubytki odczuwalne, zawodnicy znaczacy w druzynie

Edytowane przez Szabla

Kolejny powód by hejtowac Panthers dodany... ech oby nic nie ugrali ;) BTW. Myślałem że to tylko moje zboczenie, ale podczas MS zwrócili na to uwagę komentatorzy... czy tylko nas irytuje i zastanawia po jaki ch** tkachukowi ochraniacz na zeby skoro nawet na lodzie go trzyma poza gębą?

Ogólnie fajnie się dzieje jesli chodzi o ruch na rynku. Szkoda mi trochę Eklunda no ale trzeba było zrobić miejsce dla Stenberga. Swoją drogą te mistrzostwa w jego wykonaniu równie dobrze mogłyby dać mu top 1. Ale sparowanie go z Mackilnem to dla mnie jedna z lepszych historii nadchodzącego sezonu.

No Oilers grubo poszli z trenerem ale może rzeczywiście jest im to potrzebne. Bo mając Conora i Draisatla mieć takie fatalne sezon jak ten ostatni to dramat. 

Może problemem było gwiazdorzenie i za mało harówki  ale to jest zero jedynkowe. Jeśli te metody nie przyniosą skutku to na bank za rok mają bunt lideów i chęc odejścia 

Czy Tuch z Kyrou to taki upgrade by powalczyć na Wschodzie ?

Floryda wraca z pompą, Canes że Staszkiem, Canadiens i Sabres są rok starsi i bardziej doświadczeni. Czy jest tu miejsce na Capitals? Śmiem wątpić, chociaż żebym nie odszczekiwal za kilka miesięcy :)

Ten offseason jest zajebisty ! Ciesze się że wschód wreszcie wygląda lepiej niż Polska Liga Hokeja ;) Podobno Robertson zadeklarował ze chętnie by zagrał w Canadiens po tym, jak odrzucił Kraken i jeszcze jakieś 2 ekipy (nie pamietam juz kogo). Pytanie czy Canadiens chcą JR? Dla mnie bomba, tylko co, Slafkovsky do drugiej linii? Obok Sharks, Montreal jest dla mnie drugim must watch zespołem w nowym sezonie.

Ps. Czy Rangers znowu idą donikad ? Scorofeyev fajny grajek, ale czy na zespół z ambicjami?