Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, nizina napisał(a):

Zacytowalem fragment, jak chcesz poznac pelen obraz sprawy zapoznaj sie z caloscią

W lidze panuje zgoda ze vegas stworzono preferencyjne warunki

Nhlwpl jest płatne z tego co wiem. Możesz podesłać jakieś różnice wymienione w artykule pomiędzy draftem Kraken - Vegas. Źródła jak Wiki podają, że Kraken miało takie same warunki. 

Edytowane przez Pablo81

Niz Kraken tez. No i Kraken nie wybieral zawonika Vegas

Columbus i Minnesota vs Vegas:

They allowed each team to either protect seven forwards, three defencemen, and one goaltender or one goaltender and eight skaters regardless of position. Because the NHL wanted to ensure the competitive viability of the new team, the number of protected players allowed was lower than in the 2000 NHL expansion draft which populated the Minnesota Wild and Columbus Blue Jackets, when each team could protect nine forwards, five defencemen, and one goalie, or two goalies, three defencemen, and seven forwards. Under these rules, each of the 30 teams would lose one top-four defenceman or third-line forward per number of new teams.

Kraken :

Teams could protect eight skaters and a goaltender, or seven forwards, three defensemen, and a goaltender; and they had to expose at least two forwards and one defenseman who were under contract for the 2021–22 season and had played in at least 27 games in the 2020–21 season, or more than 54 games in the 2019–20 and 2020–21 seasons combined. Teams also had to expose a goaltender under contract for the 2021–22 season or who would be a restricted free agent (with a qualifying offer received) in 2021.

Niby to samo, ale o restrykcjach, ze trzeba wystawic takich a takich zawodnikow dla nowej druzyny do wyboru, w przypadku Vegas nie bylo. 

Jeszcze w temacie Avs. MacKinnonowi się trochę oberwie za tę serię. Dobrze dla niego, że jednego Stanleya już ma. No i ciekawe, czy Bednar poleci ze stołka. Na moje to przydałaby się zmiana i jakaś twarda ręka nad chłopakami.

Brutalna dominacja Canes w tym g4. Pół argumentu Canadiens niestety nie mieli. Już chyba można zacząć myśleć nad finałem Vegas-Carolina. Wyjdzie na to, że dwa głębokie teamy zajdą do finału (czyli jesteś tak dobry, jak twoje bottom6, no może lekkie nadużycie, ale coś w tym na pewno jest :)).

W mś elity też ciekawie, sporo niespodzianek było, a ktoś z pary Norwegia-Łotwa zagra w półfinale.

RIP Lemieux, jeszcze trzy dni temu wnosił płomień...ehh mogliby jeszcze dla niego Habs chociaż jeden mecz urwać. Świetne te playoffy są, Avs losers roku, no sorry ale MacKinnon lipa, zresztą jego i Kadriego nie darzyłem nigdy sympatią ale Gabe i Burns to by była niesamowita historia gdyby mieli puchar...

image.png.650aff341a6fb577b4dd67711494f4de.png

Nigdy nie wiemy jakie demony siedza w czyjejs glowie :(

Mnie akurat szkoda MacKinnona. Lubie goscia i szkoda, ze w finale trafilo na niego nietrafienie 100% sutuacji. Puchar juz ma, ale takiemu  Burnsowi przydalby sie na zwienczenie kariery...

Norwegia w półfinale MŚ. To jest dopiero historia. Chociaż tak widzę, to całkiem sporo mają grajków z ligi szwedzkiej, kogoś też z fińskiej i nawet dwóch grajków co się ociera o NHL, więc też nie jest to drużyna z przypadku jednak. Ale mimo wszystko, półfinał MŚ to mega sukces dla nich.

Z jednej strony bardzo mi Vegas nie pasują, bo są przeciieństwme tego co w hokeju to co najpiękniejsze, czyli tradycji i historii. Drużyna z łapanki w chu*wym, nie mającym nic wspólnego z prawdziwym sportem mieście IMO jest zmorą dla takiego sportu, ale... nie złamali żadnych zasad, nie zrobili nic nielegalnego, a wręcz przeciwnie; wykorzystali swoją szansę, działali w ramach prawa i po prostu ktoś tym zajebiście od początku zarządzał. Finały same się nie wygrywały, na farcie draftowym nie jechali. To po prostu zajebiście mądrze zbudowana ekipa...

Nie jestem fanem zespołu jako takiego, ale lubię Mitcha Marnera i kolor złoty ;)

Edytowane przez kore

Dobrze, ze Helweci nie wygrali. Imponuje mi ich rozwój, ale... jakoś nie lubię zmian porządku.

Suomi mają byc wyżej od Szwajcarii, a Szwajcaria nie może byc mistrzem świata, chyba, że w finale miała by grać z Łotwą czy inną Norwegią. ;)

No i... gol Heleniusa. Będzi cos z niego. W Buffalo już gra, strzela. Tu wziął na siebie odpowiedzialność i pyknął gola po indywidualnej akcji. Nawiasem mówiąc rok temu TNT w finale, w dogrywce też zadecydował o tytule - dla USA.

Let's go Buffalo!

Ktoś zdziwiony G1? Ja na pewno tym że Canes zapomnieli jak się broni... szkoda, bo im kibicuję w tym finale, ale trzeba przyznać, że Vegas dzisiaj a Vegas sprzed miesiąca to kosmiczna różnica. Powątpiewałem czy przejdą choć pierwszą rundę po tym, co widziałem w RS. W ogóle patrząc na to co grają w playoffach tracę wiarę w jakiekolwiek znaczenie RS. Ktokolwiek się spodziewał, stawiał na to, że oni będą - w tym momencie - faworytem do wygrania finału? Na pewno nie buki, które stawiały ich gdzieś w drugiej dziesiątce playoffowych teamów przed startem PO