Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

Co, jak... Buffalo?

Gdzies widziałem fajny komentarz o Sabres. Po prostu przed ich każdym meczem bogowie hokeja rzucają monetą. Albo zagrają jak druzyna szyta na play offy, albo jak ostatnie ciamajdy. I tak przed ich każdym meczem...

Edytowane przez Szabla

Wind of changes ;)

Quinn Hughes przechodzi do Wild. Minnesota do Cunucks oddaje Rossiego, Buiuma, Oghrena i wybor w 1 rundzie 2026 Entry Draft.

Na linii Edminton- Pittsburgh takze wymiana, gdzie w rolach głownyvh wystapili bramkarze Skinner i Jarry. Ze Skinnerem do Pens przechodzi Kulak. A za Jarrym podąża Poulin. 

Ciekawa decyzja Vancouver o oddaniu najwiekszej gwiazdy, moim zdaniem top 2 obroncow w NHL. 

Lubię oglądać Wild, teraz po pozyskaniu Hughesa jeszcze bardziej. Nafciarze musieli wykonać jakiś ruch, bo zaraz połówka sezonu, a jakoś formy z poprzednich dwóch lat nie widać. Szczególnie, że na zachodzie mega mocni sa Avs oraz Stars, a wzmocnieni Hughsem jeszcze mocniejsi mogą być Wild.

Q. Hughes ma kontrakt do 2027. Pewnie dał jasno do zrozumienia włodarzom Canucks, że nowego nie podpisze i będzie szukał nowego zespołu. Dlatego go wymienili. Teraz pytanie, czy on z Wild jest wstępnie po słowie, czy tamci zaryzykowali. Na pewno ciekawy ruch.

Btw, Buium i Hughes już z bramkami dla nowych zespołów.

Edytowane przez Braveheart22

Ale meczycho Sharks z Penguins. Rekiny zjadły Pingwina bez popitki. Jak coś to spooileruje, że przy stanie 1-4 Celebrini wjechał z pięściami w rywalu po jego mocnym ataku na Smitha. Dostał karę, dostali bramkę na 1-5 i potem się wszystko odwróciło. Szybko doprowadzili do stanu 3-5. W końcówce oczywiście wycofali Askarova i doprowadzili do dogrywki gdzie Klinberg ze złotym dzieckiem Celebrinim doprowadzili finalizacji tej spektakularnej remontady. Zachowanie młodej gwiazdy Rekinów było kluczowe do odwrócenia meczu. Zachował się jak lider, który swoim zachowaniem dał impuls do odrabiania strat. Kaczory, Rekiny, Jastrzębie, idzie młodość !!!

Nie sądziłem, że Klingberg może jeszcze grać na takim poziomie.

Celebrini to chyba największy talent od czasu McDavida. Niesamowite jak szybko wskoczył na taki poziom, robi ogromne wrażenie.

Wyobraźcie sobie teraz, że na igrzyskach wyjeżdża na lód w tym samym czasie zestaw typu:

Celebrini-McDavid-MacKinnon

a za nimi

Toews-Makar

Kosmos!

O ile będzie okazja, bo:

https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2025-12-14/wlochom-grozi-kompromitacja-igrzyska-olimpijskie-bez-gwiazd-nhl/

Ach ta włoska organizacja 😅

W dniu 13.12.2025 o 13:52, Szabla napisał(a):

Na linii Edminton- Pittsburgh takze wymiana, gdzie w rolach głownyvh wystapili bramkarze Skinner i Jarry. Ze Skinnerem do Pens przechodzi Kulak. A za Jarrym podąża Poulin. 

Ciekawa sytuacja w meczu Pens z Oilers. Skinner juz w barwach Penguins musial ogladac celebracje calej druzyny Oilers 1000 pkt Draisaitla. Kilka metrow od niego. Bolalo pewnie.

Inna kwestia obaj bramkarze (Skinner i Jarry) wystapili w swoich starych kaskach z poprzednich klubow, bo nowe nie gotowe byly. 

Crosby punkt za Lemieux... Co prawda potrzebowal ponad 400 meczow wiecej na to, aby go dogonic.

I to info mnie zaskoczyło.  Draisaitl jest w elitarnym gronie. Jest 5 najszybszym hokeistą spoza Ameryki, ktory dobil do 1000 pkt (824 mecze) Szybciej zrobili to tylko Stasny, Kurri, Jagr i Kuczerow. 

Kaczory dzisiaj w nocy dostały lekcje pokory od Stars. Pierwsze 6 strzałów- 4 bramki w tym jedna w osłabieniu. Ducks było ciężko grać w przewadze, nie mówiąc o grze 5-5. Widać kto jest jeszcze pretendentem, a kto jednym z contenderow. 

W dniu 16.12.2025 o 15:17, Braveheart22 napisał(a):

Celebrini to chyba największy talent od czasu McDavida.

Najlepsze u Celebriniego i w tym, co do tej pory gra, że żaden inny gracz San Jose nie robi PPG i w top100 punktujących poza nim są jedynie Smith i Toffoli, a sam Celebrini punktuje jak szalony. 

Niesamowity gracz, a on do końca sezonu będzie nastolatkiem. 

W dniu 20.12.2025 o 16:57, Braveheart22 napisał(a):

Powiem krótko. Nie sądziłem, że tak szybko mecze San Jose będzie się oglądało z przyjemnością, ale no chłopak ma w sobie pierwiastek boski. Jest dużo grajków z ogromnym skillem, ale on jest wśród tych, którzy mieli/mają w sobie jeszcze coś więcej.

pisałem wam oj pisałem! Sharks petarda, uwielbiam wariatów, ale generalnie wszystkie teamy z Californi w tym momencie świetnie się ogląda. Kemper w LA szaleje, zresztą LA na Sharksach zrobiło jedną z piękniejszych akcji w tym sezonie. Fajnie, to co za rok McDavid do Californi? ;))) może lepiej nie, już widzę ile team by musiał oddać, żeby go pozyskać. 

Co do Canucks, słabo to wygląda, mój człowiek Boeser został troche sam, jaka jest kultura organizacji, która w półtora roku traci Horvata, JT Millera, Hughesa...? btw liczyłem, że Hughes trafi do Red Wings. 

• 2 tygodnie później...